Spring naar bijdragen

Seks voor het huwelijk?


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 462
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Tsja, het kan fout gaan wellicht (in welke zin eigenlijk?), maar ik heb weer andere ervaringen en meneer X weer andere, net als mevrouw Y. Persoonlijke ervaringen lijken me niet echt een basis om iets geheel goed of af te keuren. Wel is je eigen ervaring voor jezelf belangrijk om je toekomstige beslissingen op te baseren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nou ik ben wel christelijk maar ik zie het niet als iets voor alleen in het huwelijk... Het is niet zo dat ik met iedereen het bed in duik maarja dat doen de meeste niet christenen ook niet..

Waar staat dan: Je mag geen seks hebben voor je getrouwd bent?

Volgens mij zijn het ook veel opvattingen en meningen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik weet niet of ik het zou kunnen. widegrin.gif

Ik heb geen spijt van hoe het bij mij gegaan is.

Soms dacht ik wel eens 'misschien was het toch beter geweest als..',

maar als ik dan denk aan wat ik dan gemist zou kunnen hebben.

Ik vond het altijd binnen het huwelijk horen en hoopte dat me dat ook zou lukken, maar aan de andere kant had ik ook zoiets van 'hallo, ik ben ook maar een mens met behoeften.'

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Waar staat dan: Je mag geen seks hebben voor je getrouwd bent?

Waar staat dan: Je mag je eigen niet lam zuipen.

Dat staat toch ook niet letterlijk in de Bijbel? knipoog_dicht.gif Ik denk dat het belangrijk is om de Bijbel als geheel te lezen, en dus vormen alle verhalen samen een duidelijke boodschap. Zo komt er uit die verhalen ook voort dat het gewoon niet goed is om seks te hebben voor het huwelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Nee God niet maar mensen wel waarom zijn er anders zoveel verschillende kerken?

Dat is precies mijn punt. Denk je dat God er blij van wordt dat er zoveel verschillende kerken zijn? Ik denk dat we allemaal één kerk zouden moeten zijn, met één waarheid. Net zoals ik denk dat er maar een goede plaats is voor seks, namelijk in het huwelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Er zou een kerk moeten zijn, maar die kerk is er niet juist omdat iedereen anders denkt en andere accenten legt. De vergelijking met die 'ene ware kerk' die er zou moeten zijn en de plaats waar seks thuis zou horen, klopt niet. Het eerste lijkt me vanuit de Bijbel gezien een feit (God wil niet duizend-en-een kerkjes en ruzies tussen christenen onderling), maar het tweede is - je geeft het al aan met je woordkeuze: 'ik denk' - nogal aan interpretatie onderhevig en zeker niet een vaststaand feit. Ik denk dat iedereen voor zichzelf moet bekijken en daar voor zichzelf uit moet komen, eventueel gezamenlijk met God dan als je daarin gelooft. Als het jouw relatie met God niet in de weg staat en je kunt het tegenover hem verantwoorden, wie is een ander dan om erover te oordelen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Er
zou
een kerk moeten zijn, maar die kerk is er niet
juist
omdat iedereen anders denkt en andere accenten legt. De vergelijking met die 'ene ware kerk' die er zou moeten zijn en de plaats waar seks thuis zou horen, klopt niet. Het eerste lijkt me vanuit de Bijbel gezien een feit (God wil niet duizend-en-een kerkjes en ruzies tussen christenen onderling), maar het tweede is - je geeft het al aan met je woordkeuze: 'ik denk' - nogal aan interpretatie onderhevig en zeker niet een vaststaand feit. Ik denk dat iedereen voor zichzelf moet bekijken en daar voor zichzelf uit moet komen, eventueel gezamenlijk met God dan als je daarin gelooft. Als het jouw relatie met God niet in de weg staat en je kunt het tegenover hem verantwoorden, wie is een ander dan om erover te oordelen?

Nu kan je het wel gelijk over de oordelen-boeg gooien, maar in de Bijbel staat ook duidelijk dat gelovigen elkaar moeten vermanen. En vermanen is iets anders dan veroordelen.

We zijn elkaar hier niet aan het veroordelen, als we dat zouden doen, konden we dit hele topic (en forum) wel sluiten. We proberen met z'n allen tot een conclusie te komen, dat is iets heel anders dan veroordelen!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Overigens ben ik het wel volledig eens met Caesarion dat seks hebben op vijftienjarige leeftijd niet erg verstandig is. Je bent op die leeftijd - vrijwel zonder uitzondering - nog niet in staat de gevolgen te overzien en dan al te kiezen voor iets redelijk ingrijpends. Ik zou persoonlijk de meeste mensen aanraden om juist gedurende de puberteit voorzichtig te zijn.

Echter, ik vind wel dat seks te nadrukkelijk op een voetstuk wordt geplaatst - vooral binnen religieuze kringen. Het is een natuurlijke drang die we delen met heel veel andere levende wezens. Dat wij vervolgens verschillen van andere levende wezens doordat seks in bepaalde gevallen veel meer invloed heeft op onze emoties en ons geweten, ontken ik niet, maar er wordt zo enorm spastisch mee omgegaan dat ik me regelmatig betrap op de gedachte dat het allemaal veel gemakkelijker zou zijn en dat veel mensen veel pijn bespaard zou blijven als er iets vrijer mee om zou worden gegaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid