Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 109
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Nou ondertussen de foto's gezien.... en het is iig een aanval op de goede smaak. De jozefs zijn bijvoorbeeld niet bepaald "traditioneel keststalkitsch". Dan heb ik ook een beetje zo iets, van moet het dan allemaal weer Gaypride-kitsch?

Waarschijnlijk wel, wel als dit gebeurt om tegen wat heilige huisjes te schoppen. En ik ben bang dat dat is wat de bedoeling is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

AMSTERDAM - Christenen voor de Waarheid is een protestactie begonnen tegen Pink Christmas. Deze organisatie roept christenen op protestbrieven te versturen om te voorkomen dat organisator Pro Gay tijdens de roze kerstmarkt een gay kerststal opstelt.

Het is van 18 tot 28 december Pink Christmas in het centrum van Amsterdam. Het doel is Amsterdam opnieuw op de kaart te zetten als Gay Capital.

Pro Gay organiseert die periode feesten, roze filmdagen en een Pink Christmas Square met speciale stands en producten. Op 21 december komt er bovendien een levende kerststal met twee homostellen: twee Jozefs en twee Maria's.

Vooral dat laatste is de christenen in het verkeerde keelgat geschoten. De organisatie is boos over 'deze verbastering van het kerstverhaal', en vindt het 'kwetsend' dat het verhaal wordt verdraaid.

De organisatie roept christenen op een protestbrief te sturen naar Pro Gay en burgemeester Job Cohen, met het verzoek het verbasterde kerstverhaal uit het programma te schrappen. (HET PAROOL)

Bron: het Parool

Vindt je dit te ver gaan? Of moet zoiets wel kunnen?

Daar is al over geschreven in de bijbel:

[Judas 1]

Quote:
17 U echter, geliefden, denk aan wat door de apostelen van onze Heer Jezus Christus voorspeld is, 18 toen zij u zeiden: ‘Op het einde van de tijd zullen er spotters zijn, die leven naar hun eigen goddeloze begeerten.’ 19 Dat zijn de mensen die scheuring veroorzaken, in de wereld opgaan en de Geest niet bezitten.

20 Maar u, geliefden, bouw uw leven op uw hoogheilig geloof, bid in de kracht van de heilige Geest, 21 bewaar uzelf in Gods liefde, in afwachting van de barmhartigheid van onze Heer Jezus Christus, die u het eeuwig leven zal schenken. 22 Sommigen twijfelen; met hen moet u medelijden hebben. 23 Anderen moet u redden door hen aan het vuur te ontrukken. Bij weer anderen moet uw medelijden gemengd zijn met vrees en met afschuw, want zelfs hun kleed is door de zonde bezoedeld.

Afschuw hebben voor het spotten en henzelf liefhebben en hen zegenen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Admod note:
offtopic post verwijderd.

is een beetje een late reactie heh? en hoe was het precies off-topic? en kom niet zeuren met "dat ik daar maar een topic over moet openen" geef gewoon eens redenen ter plaatse; niet "Off Topic" als het niet off topic was...

Weet je, plaats die post even terug, en spel even voor me uit wat er off-topic aan was. mss snap ik het dan ook. en vergeet ook niet uit te spellen waarom jullie er zelf een etmaal voor nodig hadden om te bepalen dat het off-topic was. gewone stervelingen zijn mss iets trager van begrip....

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid