Spring naar bijdragen

uittreding


Aanbevolen berichten

Beste Chris,

Ik denk dat er hier iets niet helemaal duidelijk is. De tekst die ik aanhaal is een tekst die jij hebt aangehaald. De 2e tekst is een tekst die laat zien dat je alleen tot de Vader komt door Jezus. Is de derde hemel waar jou tekst (2 korinte 12:1-5)over gaat niet over de derde hemel, daar waar de Vader woont?

Dus alleen door Jezus komen we bij de Vader?

Verder weet ik heel goed waar ik het over heb. Ik ben zelf een heks geweest voor 4 jaar en verliet mijn lichaam elke dag om me zo op te splitsen om verschillende dingen tegelijkertijd te doen, dus niet alleen maar voor een goed gevoel. (al was dat in het begin wel zo)

Uittreden lijkt mij ook absoluut niet iets natuurlijks.je ziel treedt uit je lichaam en je ziel is niet iets natuurlijks maar geestelijks.

je vergelijking met uittreden en parachute springen snap ik niet. Iets goeds kan altijd in iets slechts veranderen. God kan iets goeds bedoelen maar als wij er niet verstandig mee omgaan krijgen we een slecht ''product.''

Ik denk dat in dit soort discussies de geest van onderscheiding zeer belangrijk is. Zodat God je kan openbaren in plaats van mensen op een forum of je dit moet doen of niet.

Kim.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Beste Kimberly,

De tekst die je laat zien over dat je alleen tot de Vader komt door Jezus heeft daar nog steeds niets mee te maken. Veel mensen treden uit in de etherele wereld, dat wil zeggen de tweede hemel. Ze zien dan deze wereld, alleen alsof ze een geest zijn. Verder denk ik dat drie hemelen een symbolisch getal is. Ik denk dat er vele hemelen zijn. Het is Bijbels niet 100% te bewijzen dat er maar drie hemelen zijn.

Dat je zegt, 'ik heb uitgetreden' dat kan maar ieder mens is verschillend. Als het voor jou een nare ervaring was dan is het maar mooi dat je het niet doet en dat je nu God hebt gevonden. Echter kun je niet voor andere mensen oordelen of het naar is. Wat voor de een opbouwend is, is het voor de ander niet.

Het feit dat je heks geweest bent of zeg. Wicca heeft ook niets te maken met uittreden. Wicca is een erg grote stroming. Als je kijkt naar heksen in de verenigde staten en niet naar Nederland, dan leven die net Christelijk, volgens dat de Grote Geest, God en Godin liefde is maar in Nederland zijn er wel mensen die heks zijn en allerlei paranormale dingen doen. Wicca heeft niets met uittreden te maken. Uittreden hoort meer in het paranormale cirtuit thuis en niet bij Wicca.

(note: een 'ware wicca, volgens mijn mening leeft naar opdracht van de Godin zoals geschreven staat: mijn wet is liefde voor alle wezens en schaadt niemand. Doet een wicca dat niet? Nou ja dan is het geen wicca).

Parachute springen is ook niet natuurlijk. Dat is iets wat de mens gemaakt heeft. Niet alles wat de mens bedenkt is slecht. God heeft ook de mens een Geest van creativiteit gegeven en daar komen of goede of slechte dingen uit voort, afhankelijk of zo een mens de Heilige Geestes stem verstaat en daar naar luistert.

De Geest van onderscheiding is inderdaad zeer belangrijk. Zo kun je toetsen door naar de Heilige Geest te luisteren of iets slecht is of niet. Daarom denk ik ook dat uittreden niet voor ieder mens schadelijk is. Ik kan niet oordelen of God je dat je gaat openbaren. Voor wie rein is is immers alles rein (Titus 1:15), en wie ben je of ik om te oordelen over wat een ander doet (Rom 14:10).

Chris

Link naar bericht
Deel via andere websites

laat ik op het laatste stukje amen zeggen. wie ben ik om te oordelen.

Waarom je een heel stuk over wicca aanhaalt is me onduidelijk?

ik heb niet zo veel met wicca te maken gehad. en volgens mij heeft wicca niet zo veel met uit je lichaam treden te maken? en al helemaal niet zo veel met dit topic.

volgens mij hebben we het over 2 dingen die je verre van elkaar moet houden. Maar zoals ik al eerder zei:

amen, wie ben ik om te oordelen?!

al geef ik wel mijn mening als daar om gevraagd wordt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Beste Chris,

Verder weet ik heel goed waar ik het over heb. Ik ben zelf een heks geweest voor 4 jaar en verliet mijn lichaam elke dag om me zo op te splitsen om verschillende dingen tegelijkertijd te doen, dus niet alleen maar voor een goed gevoel. (al was dat in het begin wel zo)

_______________________

Ik snap jouw zin niet, dat heksen uittreden is allerminst een feit, als doe je dat even met een toverstaf.

Je verliet je lichaam elke dag om je zo op te splitsen om meer dingen tegelijk te doen? Dat lijkt mij dus echt volslagen onmogelijk. Als je uittreedt is je lichaam in slaaptoestand, of bewusteloos.

Je bent altijd maar op een plek en kunt maar een ding doen, en geen tien.


Samengevoegd:

Halo, ik ben gelovig, maar ik heb een klein probleempje

Ik heb een vriendin en die heeft beslist om iets heel vreemd te doen!

Ze wil uit haar lichaam treden, al geloof ik daar niets van.

Ik heb voor de zekerheid een paar sites bekeken over dat soort uittreding,

dus met je ziel uit het lichaam en weer terug, om zeker te zijn dat het veilig is voor mijn vriendin, maar op sommige sites staat dat het gevaarlijk is en op sommige niet.

Maar mijn vraag is: heeft God verboden om dit soort dingen als \"uittreden uit het lichaam\" te doen.

Staat het ergens in de bijbel dat het niet mag, of ergens anders.

Hartelijke groeten!

____________________________________________________

Dag mcfaker,

Eigenlijk zijn het twee vreemde zaken,

1. je vriendin wil uittreden, en 2. Wat heeft dat met God te doen? Om je te antwoorden wil ik wat uitbreiden.

Valt me nog altijd moeilijk maar goed: Op 18jarige leeftijd ervoer ikzelf uittredingen, deze werden ook in korte tijd heel bewust. Ik had er nergens niks van vernomen/gehoord, wat ook, ik heb nooit drugs gebruikt en er was dus geen directe aanleiding/oorzaak toe. Het gebeurde gewoon, spontaan. Heden is het een stuk makkelijker, je leest erover op b.v. Internet, en sommige menen iets van 'dat wil ik ook wel es' Net als met een leuk avondje 'glaasje draaien' .. maar o.. wee.. het gebeurd echt? Is je vriendin daar op voorbereid? Hoe gaat ze om met die ervaring, het past niet in ons wereldbeeld. Ikzelf heb het dan ook vrijwel tot heden verzwegen. Juist via Internet eerst werd ik er wat vrijer over.

De ervaring kan (ingrijpend en) heel mooi zijn, je vriendin kan het moeilijk krijgen met 'aarden'

p.s. Sten Oomen geeft bv. cursussen in het uittreden, ik geloof daar niet in. Waarom niet? Omdat je het niet kunt leren zoals je rekenen leert. Ik geloof zowel in een zekere genade als in aanleg. Als het je spontaan toevalt, kan het niet verkeerd zijn.

Een elk weet in zijn dagelijks leven intuitief wat goed en niet goed is, hoe iets word ervaren, daar halen we dus ook geen God of bijbel bij, helemaal niet nodig.

Bovendien heeft het niks te maken met Gods Koninkrijk,

ik beschouw het als alle 'tussengebieden' (er is niet één weg direct naar Gods Koninkrijk.)

Maar van meest belang, bij mij stopte het dus ook na jaren geheel spontaan - we leven hier en nu, en moeten hier aarden.

Als ze het desondanks wil ervaren, moet ze wat ontspanning en meditatietechniekjes oefenen. Ikzelf neig er naar mensen toch tot voorzichtigheid te manen.

Groet flower.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid