Spring naar bijdragen

Computer spel. (Christelijk)


Aanbevolen berichten

Quote:

[...]

Father Roderick?
widegrin.gif

Juist. puh2.gif

Maar andere ideeën dan. Er was toch ook zo'n game uitgebracht waarin je in een 3d wereld ongelovigen en katholieken moest bekeren voor de grote opname oid. Staat me nog wel iets van bij.

Het probleem is met spelletjes die jij wil gaan maken, is dat er geen gamende doelgroep voor is. Althans niet een zo grote doelgroep dat je er ook wat aan hebt.

Ik ken wel het spelletje sheep, daarin moet je schapen terug hun weiland in krijgen. Zoiets zou je kunnen maken alleen dan met een bisschop (met bijbehorende herdersstaf) die de mensen buiten de kerk weer de kerk in moet drijven. smile.gif Maar goed, ook hier zal geen markt voor zijn.

Overigens is het mogelijk om met WiiWare goedkoop te ontwikkelen voor de Nintendo Wii. De distrebutie geschiet dan geheel online (via het WiiWare kanaal) en ook dat zorgt voor relatief lage kosten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 71
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Sjaloom Thorgrem,

Als je gewoon een geweldig goede game maakt, zonder moraal erin en slechts geïnspireerd op bijbelse taferelen, dan kan er best een publiek voor zijn. Denk ik dan.

Daar zal dan wel een grote studio achter moeten zitten om het überhaupt kenbaar te maken bij het publiek. En aangezien de meeste studio's door de hoge ontwikkel kosten op safe spelen lijkt me dat niet snel te gebeuren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Sjaloom Thorgrem,

Zelfs dat hoeft niet altijd zo te zijn. Voor goedkopere en eenvoudigere spellen is er namelijk ook een steeds groter wordend publiek. Een zeer professionele miljoenenproductie maken als veertienjarige, dat krijg je natuurlijk never nooit voor elkaar. Geen hond die dan met jou of jouw groepje programmeurs in zee wil. Maar een bescheiden spelletje dat je voor een paar tientjes kunt kopen, of gewoon op internet gratis kunt spelen, daar zitten denk ik ook best wel mensen op te wachten. Als het maar goed is en vooral níét evangeliserend en níét moralistisch.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maar de markt van kleine gratis spelletjes is al redelijk verzadigd.

Op zich heb je wel gelijk, als je met iets uniek komt dan zal daar wel markt voor zijn, maar net zoals bij cover bandjes zullen er maar een paar bij het grotere publiek bekend worden en zullen er maar een paar op een gegeven moment een eigen singel kunnen maken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik gebruik inderdaad Blender GE. Gamemaker kan echt geen ruime 3D aan xD

En ik hoef inderdaat geen nieuwe gameplay etc. maar gewoon een beetje info wat ik er in kan zetten. Als het een bijbel spel wordt, welke verhalen zal ik er in zetten en op wat voor een manier?

En ik hoef niet per see een bijbel spel te maken he. Alleen gewoon een spel zonder duisternis puh2.gif

Ik heb bijv al eens een x een spel gemaakt waarmee je oorlog voert door met frisbies naar elkaar te gooien xD Maar nu wil ik een iets uitgebreider idee smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
"4given" schreef het volgende:

En ik hoef niet per see een bijbel spel te maken he. Alleen gewoon een spel zonder duisternis
puh2.gif

Dat klinkt evangelisch. widegrin.gif Het is moeilijk een goed spel te maken zonder 'kwaad' erin. Zonder geweld(gerelateerd) erin, is er vaak niets aan. Maar goed, je kan het proberen natuurlijk. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Dat klinkt evangelisch.
widegrin.gif
Het is moeilijk een goed spel te maken zonder 'kwaad' erin. Zonder geweld(gerelateerd) erin, is er vaak niets aan. Maar goed, je kan het proberen natuurlijk.
smile.gif

Boter kaas en eieren zou natuurlijk een mogelijkheid zijn, of meer van dat soort spelletjes. smile.gif

Of een spel waarin je op correcte wijze een hele Mis in elkaar moet zetten en waar je nieuwe psalmen kan unlocken als je het goed gedaan hebt.

Dat is op zich wel een leuk idee, een soort van simcity/sims/mysims alleen dan met een kerk en bijbehorende kerkgemeenschap.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Boter kaas en eieren zou natuurlijk een mogelijkheid zijn, of meer van dat soort spelletjes.
smile.gif

Of een spel waarin je op correcte wijze een hele Mis in elkaar moet zetten en waar je nieuwe psalmen kan unlocken als je het goed gedaan hebt.

Dat is op zich wel een leuk idee, een soort van simcity/sims/mysims alleen dan met een kerk en bijbehorende kerkgemeenschap.

Inderdaad ja. big-smile.gif En dan kun je kiezen of je een katholieke parochie, protestantse kerk of evangelische gemeente op wilt zetten. Elke type kerk heeft haar eigen mogelijkheden en uitdagingen. En elke type kerk staat voor een bepaalde manier van spelen.

Je moet dan een kerk helemaal vanaf het begin opbouwen. Dus je komt als pastoor/dominee/evangelist in een nieuwe stad aan en moet vervolgens proberen zieltjes, ruimte vinden voor kerkdiensten, de nodige spullen kopen (altaar, hosties of brood, muziekinstrumenten, gewaden, kansel, bijbel...), de kerkzaal inrichten (modern of klassiek?) je meerdere tevreden te houden (bisschop, synode of ministry) en allerlei problemen op te lossen. Maar ook kun je een al bestaande kerk verder opbouwen en uitbreiden.

Het begint dan heel klein, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat je een enorme megakerk of -parochie opbouwt. Lastig is wel de hevige concurrentie van zowel andere godsdiensten als andere christelijke denominaties. En natuurlijk de buurt waarin je woont, die kan gaan klagen als je om 7 uur 's morgens de klok laat luiden. En natuurlijk zijn er binnen je kerk verschillende kerkleden met verschillende belangen, zodat je ervoor moet waken dat er geen scheuringen ontstaan of mensen gewoon weglopen.

Aan de hand van een heleboel schuifmenuutjes bepaal je hoe je preekt en werkt. Ben je orthodox of vrijzinnig? Preek je vooral over de hel of over de hemel? Ben je gehoorzaam of eigenwijs? Je zult steeds moeten bijschuiven, steeds moeten kiezen, afhankelijk van de situaties waar je voor komt te staan. En de situaties die je krijgt voorgeschoteld zijn zowel uit het echte leven gegrepen als fictief. Speel het spel en je zult je priester/dominee/voorganger ineens een stuk meer waarderen...

* RobertF ziet het spel al helemaal voor zich.yes.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

lijkt me ook wel leuk om te spelen ja
smile.gif

en dan ook met de mogelijkheid erbij om je kerk langzaamaan om te vormen naar een gevaarlijke sekte
devil.gif

Uiteraard. Dan zet je de schuifbalken op Prediken uit Angst, Nadruk op de Hel, Heersend, Wettisch, Traditioneel en Nadruk op Emotie. Je zet dan zonder je van iemand aan te trekken alle lijnen uit en bepaald wat er gebeurt. Nadeel kan zijn dat de bisschop, synode of ministry de handen van je aftrekt en je er dus helemaal alleen voor staat, terwijl je door je meerdere flink wordt tegengewerkt. Ook kun je dan te maken krijgen met miljoenenclaims van ex-leden, invallen door de politie en geen enkele aanspraak meer op hulp van wie dan ook...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

nou iets met een beleid bepalen: een liberaler beleid levert meer volgelingen op maar ook meer blikseminslagen ed. Maar meer mensen is meer geld en dan kun je weer bliksemafleiders op je kerk zetten,

Een liberale kerk zorgt juist voor krimping doordat orthodoxen meer kinderen krijgen smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid