Spring naar bijdragen

Great healing revival Florida


Aanbevolen berichten

@ RobertF

Jij zegt wat ik denk! Dus ik hoef niks meer te zeggen over Todd B.

Het maagkanker incident was voor mij ook erg schokerend. Dit kan niet van God komen. Meerdere Youtube filmpjes bevestigen dit voor mij. Vooral van LocalPastor die enkele goede filmpjes plaatste.

Wie dit intypt bij youtube: 100% Proof that Todd Bentley is a False Teacher! Zal een filmpje zien van Todd met terugkoppeling naar de bijbel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 530
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

Dus dan is God in 1 boek te vatten. (om het maar even vrij te vertalen)

Ja, Gods principes zijn altijd terug te herleiden naar de bijbel. Als dat niet te herleiden valt, dan bedenken we onze eigen God.

Quote:
[...]

Dan moeten we het dus super letterlijk gaan nemen. Waar staat dat God mij, letterlijk mijn naam dus, lief heeft? Ik heb het nog niet in de Bijbel gelezen maar toch weet ik het voor de volle 1.000.000% zeker. Ik kan uit bijbelteksten halen dat Hij van me houdt maar ik weet het niet 100% vanuit de Bijbel gezien. Wil ik hiermee de Bijbel te kort doen, ABSOLUUT NIET!!!!! Laat dat aub duidelijk zijn. De Bijbel is een toetsvorm maar ik heb er persoonlijk twijfels over of er wel werkelijk alles in staat, zoals jij nu op mij over komt. Het kan dus zijn dat je anders op me overkomt dan je bedoeld he.

Ik zeg niet dat we het letterlijk moeten nemen hoor smile.gif Hierboven noem ik het woord principes. Door de hele bijbel heen zie je dat het niet Jezus' principe is om mensen te genezen bij geweld. Ik geloof dus ook niet dat van Hem is. Het principe dat Jezus van zijn schapen houdt en deze op het rechte pad brengt staat wel meermalen omschreven in de bijbel. Daarom geloof ik dat dat wel waar is.

Ook ik geloof dat als Jezus zegt, leg hen de handen op dat het dan absoluut niet onbijbels is om maar één hand op te leggen. Of je dat met één of met twee doet, dat zal hem imo een worst wezen. Maar als je keer op keer ziet dat Jezus niet door geweld genas, dan kan ik niet anders concluderen dan dat datgene van Todd niet van Jezus is. Iets wat ik zeker bij zelfverklaarde opwekkingen (ook zoiets, joehoe, kom naar onze opwekking/outpouring) erg belangrijk vindt smile.gif

Quote:
[...]

Kritiek kan al snel zo overkomen. Net zo makkelijk dat wanneer ik kritiek op jou geef, voornamelijk via internet kan het dan snel op afbranden lijken, toch?

Natuurlijk kan dat en dat begrijp ik ook heel goed. De meesten doen enorm hun best om het duidelijk en normaal te brengen. Jij doet de moeite om vragen te stellen en uitleg te krijgen over wat men schrijft. Er zijn ook zat anderen die het gewoon niet lezen 'omdat het toch negatief dus van satan is'. Daar ken ik er ook nog wel een hoop van als dat de argumenten worden knipoog_dicht.gif

Overigens ben ik absoluut niet tegen genezingen, gaven van de Geest of wat dan ook. Ook ik heb gaven van de Geest mogen ervaren en ervaar ze nog steeds. Dus ik ben naar mijn weten geen verzuurde negatieveling van satan die er op uit is God kapot te maken clown.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Admod note: post die argumenting is by linking weggehaald



beste barbapapa. ik vind het prima dat je Willem Ouweneel wil citeren en dat is ook prima. Maar zou je in het vervolg een stukje tekst willen kopiëren naar het forum en dat willen voorzien van een bronvermelding door middel van een link. Anders post iedereen strakjes maar linkjes, terwijl het een kleine moeite is om een stukje tekst te kopiëren voorzien van een link.
Link naar bericht
Deel via andere websites

Prima, Ik hoop dat het op deze manier de bedoeling is:

Ik vind dat W. Ouweneel een genuanceerd en wijs stuk heeft geschreven op zijn site:

De laatste tijd krijg ik regelmatig mails met het dringende verzoek mij uit te spreken over de vraag of de opwekking in Lakeland (Florida, USA), met Todd Bentley als centrale figuur, uit God of uit de duivel is. Dat kan ik wel begrijpen, want zo ongeveer de hele christelijke wereld spreekt over wat daar gaande is. We horen over de meest wonderbaarlijke genezingen en zelfs over vele dodenopwekkingen. Maar we horen ook over de meest buitenissige dingen, die ons de wenkbrauwen doen fronsen.

Ik heb die mailschrijvers tot nu toe steevast geantwoord dat ik over de Florida-opwekking (nog) geen uitspraak wil doen. De reden daarvoor is tweeledig. Ten eerste bereiken mij de meest tegenstrijdige berichten over deze opwekking; tegenover de felste beschuldigingen staan enthousiaste getuigenissen van bekende dienstknechten van God die er geweest zijn. Wie moet je nu geloven? Het lijkt zo langzamerhand alsof je alleen maar fel vóór of fel tegen kunt zijn. Een middenweg is er nauwelijks, terwijl het in principe toch denkbaar is dat we in Lakeland met een mix van goddelijke en vleselijke elementen te doen hebben.

Ten tweede: wat mij buitengewoon veel zorgen baart is dat de gebeurtenissen in Lakeland een diepe wig lijken te drijven tussen de christenen in Nederland. Dienstknechten van God die ik zeer waardeer bevinden zich helaas al in beide kampen. Ik voel me hoe langer hoe meer tussen die twee kampen ingeklemd. Als ik openlijk voor een van die twee kampen zou kiezen, zou ik misschien dierbare vrienden verliezen. Laat me het ronduit zeggen: die wig is ongetwijfeld van Satan. Maar dat betekent nog niet dat Lakeland van Satan is. De Here Jezus zelf en alle hervormers en opwekkingspredikers hebben verdeeldheid gebracht (Matt. 10:34; Luc. 12:51; Joh. 9:16; Hand. 14:4). Omgekeerd is dat natuurlijk geen bewijs dat Lakeland uit God is.

In plaats van u te vertellen aan welke kant ik sta (dat weet ik zelf nog niet), wil ik u een paar praktische tips geven; dan kunt u proberen het zelf uit te maken:

[en dan somt W. Ouweneel 8 punten op]

Bron: link

Link naar bericht
Deel via andere websites

Todd Bentley stopt voorlopig met zijn genezingsdiensten

van onze redactie kerk

LAKELAND - Todd Bentley is voorlopig gestopt met het leiden van genezingsdiensten in Lakeland. Volgens de Amerikaanse tv-zender ABC News maakte zijn organisatie, Fresh Fire Ministries, het besluit bekend na kritische berichtgeving over het effect van de genezingen. Die zouden niet te bewijzen zijn. Officieel verklaarde Bentleys organisatie afgelopen weekeinde dat de Canadese evangelist tijd neemt om ,,op te frissen en uit te rusten'' van zijn al vier maanden durende campagne in de kleine stad in Florida. Intussen worden er ook geen diensten meer uitgezonden via God TV. Deze satellietzender meldde dat de campagne in Lakeland gewoon doorgaat en dat Bentley de leider blijft van de beweging en terug zal keren op het podium.

Sinds de Canadees, met tatoeages van top tot teen een opvallende verschijning, vier maanden geleden in Lakeland neerstreek, kwam zijn genezingscampagne in een stroomversnelling terecht. Bentley claimde talloze genezingen, variërend van verdwenen tumoren tot een man die weer kan zien ondanks een glazen oog. Dankzij internet en God TV verspreidde de mare zich wereldwijd: in Lakeland zou een opwekking aan de gang zijn. Dat trok duizenden mensen uit het buitenland, ook Nederlanders. Per avond trok Bentley tussen de vijf- en tienduizend bezoekers.

Het programma Nightline van ABC News meldde aan het eind van een reportage, waarin voor- en tegenstanders aan het woord kwamen, dat ,,geen enkele claim van Bentleys helende krachten onafhankelijk kan worden geverifieerd''. Gevraagd om bewijs, zegde de Canadees toe de namen en de medische rapporten van drie genezen volgelingen te overhandigen. Dat deed hij niet. Zijn staf gaf slechts een map met wat zij ,,inspirerende wonderen'' noemden. Maar de contactinformatie was niet compleet en de map bevatte enkele onvolledige medische dossiers. De namen van de dokters waren doorgestreept.

Verder onder druk gezet gaf Bentley de naam van een vrouw in Californië die een grote tumor in haar baarmoeder zou hebben. Die zou verschrompeld zijn nadat zij de evangelist had bezocht.

Haar man vertelde de tv-reporter dat deze 'genezing' puur toeval zou kunnen zijn, omdat zijn vrouw nog steeds onder medische behandeling staat. Ze was te zwak om de pers te woord te staan. De man stelde wel enkele dossiers van een Mexicaanse kliniek ter beschikking waar zijn vrouw naar toe ging omdat Amerikaanse ziekenhuizen haar weigerden. Het paar wilde noch de naam van de kliniek, noch de namen van de dokters vrijgeven.

De uitzending kwam op het moment dat de vermeende opwekking in Lakeland in de belangstelling van grote seculiere media kwam te staan.

Het persbureau Associated Press publiceerde zondag een verhaal over het 'internationale verschijnsel' dat al vergeleken is met de 'Toronto-blessing' in de jaren negentig van de vorige eeuw. Ook in dit verhaal worden kritische noten gekraakt over het effect van door Bentley geclaimde genezingen. Zijn organisatie gaf een lijst vrij met vijftien mensen die zeggen te zijn genezen. Op drie na zouden alle 'gevallen' medisch na te trekken zijn. Maar twee telefoonnummers waren verkeerd en zes mensen reageerden niet op een telefonische oproep. Twee personen die wel terugbelden, zeiden hun genezing te kunnen bewijzen. De een wilde echter niet - om controle te vermijden - de naam van haar behandelend arts noemen, terwijl de dokter van de andere patiënt niet terugbelde, ondanks herhaalde verzoeken.

Collectes

Het persbureau suggereert ook dat de Canadese evangelist meer met zijn 'bediening' verdient dan hij altijd heeft beweerd. Hij stelde er geen cent aan over te houden: hij zou leven van een 'regulier salaris'. Het geld van collectes zou hij terugsluizen naar zijn organisatie. Associated Press wijst erop dat een Canadees overheidsorgaan de inkomsten van Fresh Fire Ministries in 2006 - het meest recente jaar waarvan gegevens beschikbaar zijn - berekende op 2,7 miljoen dollar.

Christenen reageerden tot nu toe verdeeld op de 'opwekking' uit Lakeland. Sommigen zijn laaiend enthousiast, anderen zeer kritisch. Zo zou Bentley nauwelijks uit de Bijbel citeren en engelen zouden een te grote rol spelen in zijn leven.

Ook de stijl waarvan de evangelist zich bedient, stuit velen tegen de borst. Hij gaat schreeuwend over het podium, en zegt vaak 'bam, bam, bam' waarna een groep mensen van de sokken gaat, in geestelijke taal: in de Geest valt. Hij biedt genezing aan, alsof die op afroep beschikbaar is. ,,Kom en krijg genezing'', zegt hij herhaaldelijk. ,,Een valse opwekking'', zei eindredacteur Dirk van Genderen in EO-Visie . Voor J. Lee Grady, redacteur van het Amerikaanse pinkstertijdschrift Charisma , reden om Bentleys diensten te vergelijken met een kermis. ,,Kom en krijg er wat van, zegt Bentley. Genezing wordt aangeboden alsof het om popcorn gaat.''

De gebedsgenezer zou, aldus beide persorganen, ook niet zachtzinnig te werk gaan. Zo schopte hij een vrouw in het gezicht, sloeg de krukken kapot van een vrouw die genezen zou zijn - maar dat niet was - en deelde een vuistslag uit aan een man. Bij iemand anders trapte hij een tand uit de mond. Dat bleek een tandarts te zijn die daardoor volgens Bentley wel genas.

Bron: Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Oud nieuws. Hij is inmiddels alweer gestart.

Oud nieuws, hij probeert ergens anders zijn show voort te zetten, maar dat lukt niet erg. De HG werkt pas bij hem als er 300.000 dollar binnen komt. Zie manna-vandaag.


Samengevoegd:

link

Bizar kan je dit wel noemen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Inderdaad het is me gelukt.
party.gif

Dat was een andere link, ik doelde op die van Mannaknipoog_dicht.gif

link

Opvallend. In Florida schijnt het gestopt te zijn en in LA liepen de diensten van Todd niet zo goed. Is dit nu wat je noemt 'het stopt vanzelf als het niet van God is'?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Dat was een andere link, ik doelde op die van Manna
knipoog_dicht.gif

Opvallend. In Florida schijnt het gestopt te zijn en in LA liepen de diensten van Todd niet zo goed. Is dit nu wat je noemt 'het stopt vanzelf als het niet van God is'?

Nou nee, Emma kan alleen in Lakeland werken. O dan alleen als ze geen kritiek krijgt. En ook niet als mensen moeilijke vragen gaan stellen. Daarbij ook geen journalisten die onderzoek doen. Protesterende mensen hinderen haar ook.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Opvallend. In Florida schijnt het gestopt te zijn en in LA liepen de diensten van Todd niet zo goed. Is dit nu wat je noemt 'het stopt vanzelf als het niet van God is'?

Meer iets als 'de hype is over'.

Nu wachten tot de volgende. Hij was niet de eerste, ook niet de laatste. Hoewel hij trouwens nog wel wat aanhang heeft volgens mij.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wellicht wel als je vooral Todd achtige clubjes gewend bent...

Ik vind mezelf trouwens al best een echte Todd watcher, al die filmpjes die ik nu al langzamerhand van hem heb lopen kijken. Ik word zelfs soms wakker met een liedje van Roy Fields in mijn hoofd. Dit liedje:

link

(Echt, als ik er al even aan denk blijft het in mijn hoofd kleven.)

Ik denk dat zonder Todd youtube de helft van de database leeg had staan en godtube de deuren kon sluiten. Hij weet de nieuwe nieuwe generatie media technologie te bereiken (in voor hem positieve en negatieve zin, maar naamsbekendheid heeft die zeker erdoor. En zoals Marilyn Manson ook al door had, negatieve aandacht is ook reclame.)

En je moet die man na geven, hij weet zelfs Nederlandse kranten bezig te houden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hmm de verschijnselen van Todd B. zijn standaard voor iemand die een kundalinigeest heeft ontvangen. Hindu's geloven dat bij iedereen kundalini door iemands lichaam stroomt. Bij het 'vrijzetten' van deze energie gaan mensen zoals Todd B. dingen doen als met hun hoofd schudden, ongecontroleerde bewegingen maken, spontane vocalisaties (inclusies lachen en huilen), en nog veel meer.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Hmm de verschijnselen van Todd B. zijn standaard voor iemand die een kundalinigeest heeft ontvangen. Hindu's geloven dat bij iedereen kundalini door iemands lichaam stroomt. Bij het 'vrijzetten' van deze energie gaan mensen zoals Todd B. dingen doen als met hun hoofd schudden, ongecontroleerde bewegingen maken, spontane vocalisaties (inclusies lachen en huilen), en nog veel meer.

Alleen bij het geforceerd vrijzetten van deze energie zonder dat je je systeem volledig "uitgezuiverd" hebt...

Kundalini energie is de energie die van onderuit de ruggegraat omhoog stroomt. Als je door het geforceerd zoeken naar spirituele ervaring deze energie aanspreekt, doet ontwaken, dan stroomt het omhoog terwijl je binne het "kanaal" waarlangs deze energie stroomt nog allerlei blokkades hebt, die met "geweld" doorbroken moeten worden en aangezien je nog niet begrepen hebt wat er in je persoonlijke make-up nog aan "rotzooi"zit, treedt die blokkade netjes weer op op het moment dat de energie weer verminderd stroomt en heb je dezelfde heftige ervaringen weer als je deze energie weer aan gaat spreken. Als deze weg omhoog volledig vrij is, dan pas is het indalen van "geest" goed mogelijk.

In meer christelijke termen is voorwaarde voor een goede ontvangst van de geest (zonder bijverschijnselen) een vermindering van het ego voorwaarde. Om je kleine ego te kunnen verminderen is zelfkennis en zelfonderzoek noodzaak.Maar je moet tegelijkertijd heel praktisch met beide voetjes op de aarde blijven staan. Goed geworteld, er mogen zijn, van jezelf houden of hoe je het ook wilt noemen. Het verbaasd mij dan ook niet dat er veel gevallen wordt, geschud wordt en andere spastische uitingen plaatsvinden van mensen die zich heftig richten op het ontvangen van de Heilige Geest zonder daarvoor bereid te zijn de grote en vaak jarenlange training en oefening, meditatie en gebed om je geest leeg te maken van je kleine ego om de geest, de wil van God, zonder ruis te kunnen ontvangen.

Zelfs Jezus had een lange weg van voorbereiding voordat hij in een vrij korte tijd, zich volledig bewust van de wil van de vader, manifesteerde.

Natuurlijk lijkt dit op wat beschreven wordt als kundalini energie, het is namelijk hetzelfde fenomeen, alleen in andere termen en met andere uitleg verklaard. Kundalini energie is in principe zelfhelende energie en stroom (onontwaakt) met een klein stroompje altijd al door je systeem, door trauma of verkeerde/geforceerde spirituele ontwikkeling kan de energie plotseling ontwaken (i.p.v. geleidelijk) en dan heb je een ontembare draak wakker gemaakt puh2.gif dit is geen lolletje en kan leiden tot psychoses e.d. Dit wordt wederkerend omdat veel mensen die heftige ervaring dan weer proberen te onderdrukken (om weer "normaal" te kunnen functioneren)en weer opzoeken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tsja, daar valt over te discussiëren. Er zijn mensen die zeggen dat het geen religie is, maar een relatie.

Het is ook maar een woord, daar gaat het niet om.

In ieder geval is het christendom anders dan al het andere wat er wordt geloofd. Alle (andere) religies doen -bewust of onbewust- op een valse manier de werken van Jezus Christus na.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid