Spring naar bijdragen

Ik kan geen meisje vinden


Aanbevolen berichten

Quote:

Marliesje: Ik denk dat een relatie iemand ook kan helpen bij het gelukkig worden en een compleet leven leiden.
smile.gif

sorry ben het echt niet met je eens. Eerst moet je zelf gelukkig worden. Alle heftige gevoelens die heel diep van binnen zitten die eenzaamheid kunnen veroorzaken, die zijn niet zomaar anders of weg als je een relatie begint. Daar moet je zelf wat mee doen. Een relatie kan een welkome aanvulling zijn, dat ben ik met je eens. Maar een partner zal nooit zo dichtbij kunnen komen dat die gevoelens die eenzaamheid veroorzaken over gaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 207
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Er zijn 2 manieren van je eenzaam voelen:

Ten eerste kun je je eenzaam voelen omdat je geen gezelschap hebt.

En ten tweede kun je je eenzaam voelen omdat geen liefdespartner hebt.

Beiden vormen zijn erg. De 2e vorm is erger, omdat je dat blijft voelen zolang je geen geliefde hebt. Ook al ben je in gezelschap (desnoods op een groot feest met vele gasten), toch voel je je alleen.

De statistieken zeggen ook dat de meeste gevallen met depressie te maken hebben met een gebrek aan liefde. Ook zelfmoordgevallen hadden in de meeste gevallen met gebrek aan liefde te maken. Er moet natuurlijk met meer dingen rekening gehouden worden als we hier het fijne van willen weten. Zo blijkt stress een algemene factor te zijn in het dalen van je serotonine-spiegel (= een hormoon waardoor je je 'happy' voelt).

Het ligt niet in alle gevallen aan jezelf. Ik denk als men echte liefde ervaart, dat men dan ook gelukkig zal zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Allemaal heel erg bedankt voor alle fijne en waardevolle reacties tot nu toe! Het is een hele goede optie om eens aan fitness o.i.d. te gaan doen. Mijn verenigingsleven bestaat op dit moment eigenlijk alleen uit de jeugdvereniging van de kerk. Daar heb ik het overigens erg naar m'n zin. Mijn vriendenkring bestaat ook bijna geheel uit leden van die vereniging. In mijn vriendenkring zitten ook leuke single meisjes, maar die ken ik al vele jaren en ik ga er niet echt vanuit dat ik 'mijn geliefde' hier zal vinden, hoewel je dat nooit weet natuurlijk. Maar contact maken is inderdaad iets waar ik moeite mee heb. Hoe zou ik 'zomaar' iemand moeten aanspreken? Hoe kan ik in vredesnaam een gesprek met een onbekende aanknopen... Ik ben in elk geval van plan om komende zomer naar Flevo te gaan, dat is in elk geval een fijne plek om te zijn. Ik vind het trouwens ook erg fijn dat er hier op het forum mensen zijn die gewoon snappen wat ik bedoel. Natuurlijk kan een meisje mij niet volmaakt maken, of alle slechte gevoelens uit mijn leven wegnemen. Maar een relatie kan wel degelijk iemand gelukkig maken. Het kan immers toch geen toeval zijn dat ik er zo naar verlang? Daar geloof ik echt niet in.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Da's ook geen toeval, da's gewoon een fase waar iedereen doorheen gaat op een gegeven moment, hecht daar niet teveel waarde aan. knipoog_dicht.gif

Gewoon op Flevo of zoiets kijken wat het wordt. Onderschat de kracht niet van 'Lekker weertje, hè?'. Gewoon hier en daar wat kletsen zonder het echt te serieus te nemen of te kletsen om alleen maar te kunnen kletsen. Lekker rustig aan doen en gewoon gezellig maken. Komt wel goed en misschien doe je er wel iets op. Het is oefenen, zonder echt wanhopig te oefenen. Doe gewoon rustig aan en heb het naar je zin. Vrouwen is een secundaire reden en als het lukt gewoon om hier en daar een lollig praatje te maken ben je al een heel eind en vind je vanzelf wel iets. Maak je vooral geen zorgen. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

erg leuk topic !

De laatste tijd zit ik ook wel eens te denken van, er zal toch ooit wel eens een leuke meid op me pad komen!

want echt een relatie heb ik nooit gehad.

kben dan ook nog niet zo oude jongen (18)

Maar ik had het al wel eens op de basisschool, iedereen had al wel eens verkering gehad alleen ikke nie puh2.gif

Maar ik probeer nu vooral naar de positiefe kanten te kijken van singel zijn, en die zijn er heleboel.

Ik zie vaak genoeg vrienden met hun vriendin en dan denk ik ben ik even blij dat ik vrijgezel ben en lekker al me tijd zelf kan indelen ( vrouwen leggen beslag op al je tijd engel.gifwidegrin.gif )

En zoals veel zeggen, sporten... niet perce om een meid tegen te komen maar misschien wel meer contacten te krijgen, en zo ie zo als je aan sport doet heeft dat een zeer positiefe invloed op hoe je je voeld en hoe zeker je van jezelf voeld.

In iedergeval suc6 er mee smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Christian,

Heb je al geprobeerd te bidden hiervoor? Een jaar geleden zat ik in een flinke dip en had enorm behoefte aan een relatie. Gewoon lekker kunnen knuffelen met elkaar enzo. Ik had toen ook nog nooit een serieuse relatie gehad (en ik ben 21!) Ongeveer 3 weken later liep ik tegen een super leuke jongen aan, totaal onverwachts!! Het voelde gelijk goed. Tis inmiddels uit, maar ik heb een super tijd gehad.

Leg het maar bij God neer en wacht rustig af, dan komt het wel goed! Misschien niet op de manier zoals je het liefst zou zien, maar is Gods manier niet het beste?!!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Joh, het kan altijd nog veel erger. Ik ben 28, heb nog nooit een relatie gehad. Wel wat niemendalletjes maar die zijn nauwelijks boeiend. Het vervelende is dat ik eigenlijk wel alles goed doe. Ik heb een geweldig leuke baan waar veel toekomst in zit, ik ga al tijden 3-4x per week naar de sportschool en dat is te zien, heb aan vechtsport gedaan, ga elke week op stap, doe aan internet dating, ben sociaal en gewaardeerd onder collega's voor wie ik o.a. film avonden en etentjes organiseer, ben een beetje een gangmaker die veel grappen uithaalt, ben niet nerveus tijdens dates en heb altijd een hoop te vertellen over van alles en nog wat. Verder maak ik me er niet echt druk om en ben ik niet wanhopig oid. Ik kan heel goed met vrouwen opschieten over het algemeen, ze vinden me voor zover ik weet (wat ze me vertellen) een goed luisteraar, begripvol, en ze zeggen ook nog es dat ik goed kan dansen.

En dan nog lukt het niet widegrin.gif

Ik ben dus wellicht niet de juiste persoon om jou te adviseren. Ik denk dat je uiteindelijk gewoon een keer geluk moet hebben. Als je je dan een keer rot voelt, lees deze post nog es door, kijk vooral naar die leeftijd en lach je slap knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Het vervelende is dat ik eigenlijk wel alles goed doe. Ik heb een geweldig leuke baan waar veel toekomst in zit, ik ga al tijden 3-4x per week naar de sportschool en dat is te zien, heb aan vechtsport gedaan, ga elke week op stap, doe aan internet dating, ben sociaal en gewaardeerd onder collega's voor wie ik o.a. film avonden en etentjes organiseer, ben een beetje een gangmaker die veel grappen uithaalt, ben niet nerveus tijdens dates en heb altijd een hoop te vertellen over van alles en nog wat. Verder maak ik me er niet echt druk om en ben ik niet wanhopig oid. Ik kan heel goed met vrouwen opschieten over het algemeen, ze vinden me voor zover ik weet (wat ze me vertellen) een goed luisteraar, begripvol, en ze zeggen ook nog es dat ik goed kan dansen.

misschien te arrogant? puh2.gifknipoog_dicht.gif

nee hoor, je bent best ok yes.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Sja. Ik heb dan niet bepaald 'ervaring'. Heb nu een vriendin, dat is dan ook voor het eerst. Ik ben dan ook nooit echt 'op zoek' geweest. En het je moet erop wachten is natuurlijk wel zo, maar wachten betekent niet (zoals eerder ook gezegd werd) niks doen. Natuurlijk kan je gewoon op zoek gaan, en mensen leren kennen. De meeste relaties groeien nou eenmaal uit een vriendschap. Zo is dat ook bij mij en mn vriendin gebeurd, en ik denk dat dat eigenlijk bij iedereen (behalve bij op het eerste gezicht liefdes oid puh2.gif) wel zo is.

Ik zit ook al 5 (onderhand bijna 6) jaar bij mn vriendin op school. Maar heb haar pas vorig jaar goed leren kennen, en daar is dan iets uit gegroeid. Dus het is heel goed mogelijk dat er in je kennissen/vriendenkring van nu iemand zit die je nu niet goed kent, maar die eigenlijk vrijwel de perfecte persoon voor jou is. Leg het wel/niet gedeelte in Gods hand, en ga verder zelf aan de gang. Want God laat je als jij zelf ook op zoek gaat vast en zeker zien welke vrouw hij voor jou voorbestemd heeft.

En ja, dit klinkt mss enigszins 'oud' voor iemand van 17 die nu zn 'eerste' vriendin heeft, maar ik hoop dat zij ook mijn enige vriendin blijft en we kunnen trouwen, want we zijn er beiden van overtuigd dat God ons toch wel 'naar elkaar toe geleid' heeft smile.gif.

En wat uiterlijk betreft, ik ben nou ook niet bepaald moeders mooiste (en de meeste meiden vallen nu eenmaal niet op metalheads (A)), en ben in gezelschap met onbekende mensen ook redelijk introvert. Maar er zijn er genoeg die daar doorheen kijken en zien wie je werkelijk bent.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
"Jude" schreef het volgende:

misschien te arrogant?

Heheh arrogant? Ik denk van niet, al ben ik me wel bewust van mijn kwaliteiten. Zoals ik ook weet wat mijn zwakke punten zijn. Tsja zo heeft elke kwaliteit zijn keerzijde he? Zelfbewustzijn zou je kunnen zien als milde arrogantie, zoals bescheidenheid kan worden gezien als onzekerheid.

Maar wat ik bedoelde is niet dat ik alles zou zijn wat een vrouw zoekt oid, maar dat ik in principe vrijwel alles doe wat je zoal zou kunnen doen, naar mijn inzicht. Dat heeft zijn beperkingen uiteraard, aan dat hoofd doe ik bijvoorbeeld weinig widegrin.gif

Quote:
"Jude" schreef het volgende:

nee hoor, je bent best ok

Jij ben ook best ok eigenlijk. Daten? widegrin.gif

Ik zie er de lol wel van in, een meisje vinden in het "ik kan geen meisje vinden topic" widegrin.gif

Goed, zal es proberen wat nuttigs bij te dragen aan het topic. In zijn algemeenheid is het zo dat vrouwen een man zoeken die goed in zijn vel zit, omdat ze dat zelf normaal gesproken niet zitten, uitzonderingen daargelaten. Zorg dus dat je tevreden kunt zijn met jezelf, accepteer de zwakheden waar je niets aan doet, doe wat aan je mindere punten die wel te verbeteren zijn. Ga sporten, dat geeft je zelfvertrouwen. Weet waar je heen wilt in de toekomst, ben doelgericht, draag dat ook uit. Mannen moeten weten wat ze willen. Ontplooi sociale activiteiten, neem dansles. Dwing jezelf ertoe plekken op te zoeken waar het andere geslacht ook komt. Daarom noem ik dansles ook, daar heb je een schrijnend tekort aan mannen.

En klets gewoon geregeld met meisjes in je omgeving, naarmate je dat vaker doet word je er beter in en voel je je er minder ongemakkelijk bij. Als je dan een meisje vindt waar je echt wat in ziet en je bent er klaar voor, ga er dan echt voor of helemaal niet. Geen halfzacht gedoe en getwijfel. Laat haar merken dat je haar leuk vindt, het vervelende daar aan is dat dat van jongens altijd wordt verwacht en de meisjes dan de touwtjes in handen hebben, jij stelt je kwetsbaar op. Verder zijn vrouwen gek op aandacht en vooral dat soort aandacht, de kans is groot dat ze de aandacht alleen voldoende vindt.

Desondanks is het de enige manier. Accepteer de mogelijkheid om een blauwtje te lopen, ik heb er al zoveel gelopen, de helft van de meisjes die ik heb gedate vonden me niet leuk genoeg ondanks de gezellige dates, de andere helft vond ik niet leuk genoeg.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Jij ben ook best ok eigenlijk. Daten?
widegrin.gif

Ik zie er de lol wel van in, een meisje vinden in het "ik kan geen meisje vinden topic"
widegrin.gif

*bibbert* nee ik doe niet aan daten.. widegrin.gif

Maar ehh mijn probleem is niet zozeer dat ik geen mannen tegenkom.. ik ben redelijk makkelijk in met vreemden babbelen enzo.. Zitten best leuke types tussen maar niet iemand met wie ik nou de rest van mn leven zou willen delen.. En op een of andere manier kan ik niet meer settlen voor minder.. nosmile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

En op een of andere manier kan ik niet meer settlen voor minder..
nosmile.gif

Niets mis mee hoor smile.gif

Ik ben het verder voornamelijk met Marliesje eens in dit topic. Probeer eerst gelukkig te zijn met je vrijgezelle leven, voordat je een vriendin zoekt. Voor de geliefde-in-spé is het ook niet heel leuk wanneer je een relatie met haar hebt omdat je voornamelijk graag een relatie hebt, ipv omdat je haar in de eerste plaats zo enorm geweldig vindt. En waarschijnlijk overkomt het je dan toch op een moment dat je er niet echt op zat te wachten flower.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik denk dat ik vooral moet werken aan mijn charisma. Ik durf heel slecht mensen zomaar aan te spreken. Niet alleen leuke meisjes, maar ook gewoon onbekende mensen. Dan is het net alsof er een soort muur om me heen heb waar ik doorheen zou moeten breken. Tot nu toe is dat altijd vrijwel onmogelijk geweest, althans buiten mijn vermogen. Met bekende mensen kan ik wel praten, maar niet altijd even makkelijk. Vooral als er geen rechtstreekse aanleiding toe is, dus geen onderwerp om over te praten. Ik ben dan meestal ook niet iemand die een gesprek vóért, maar die deelneemt aan een gesprek. Ik denk dat mijn introvert-zijn de grootste drempel is... Het leggen van contacten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het is heel suf, maar hoe lomper je je gedraagt, hoe leuker meisjes je soms vinden. En als je dan één op één juist een beetje verlegen blijkt is dat ook weer een teaser.

Kortom, probeer inderdaad je iets extraverter te gedragen. Belangrijk is wel dat je je ook weer niet anders voort gaan doen dan je eigenlijk bent.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Sommige mensen gedragen zich zoveel stoerder voor dan ze werkelijk zijn, dat er weer doorheen geprikt wordt door de meisjes, en dat is ook weer niet goed. Kijk, het is een beetje lastig, je moet duidelijk wat assertiever worden, maar het moet wel onderdeel van je persoonlijkheid blijven. Ik was zelf ook vrij verlegen, maar ben op een gegeven moment wat lompere grappen gaan maken tegen vrienden. Die gingen dan ook weer lompe grappen terugmaken en zolang je ook maar kunt incasseren, vindt men het meestal niet al te erg om lompe opmerkingen te krijgen. Zelfspot is hier heel belangrijk in. Krijg je een lompe opmerking, incasseer hem, voeg er zelfspot aan toe en de meeste mensen vinden je vermakelijk en het tegendeel van saai. Dit geldt niet alleen voor meisjes, maar voor mensen in het algemeen. Op zo'n manier kom je ook wat centraler tussen de mensen te staan. Probeer je ook een beetje opvallend te kleden. Ik ben op een gegeven moment met mijn zus gaan shoppen en die had wel goede adviezen. Ik weet niet of jij een zus met een goede modesmaak hebt, maar misschien heb je wel een gewone vriendin die met je mee wilt om je advies te geven. Ik houd bijvoorbeeld van shirts met een grappige opdruk erop. Ik doe bijvoorbeeld een exacte studie, en ik heb dan dus ook een aantal 'nerdshirts' waarmee ik een beetje de draak steek met mijn nerd zijn. Wat ook al is genoemd is, sporten. Ik zit nu op een vechtsport, het geeft ook zelfvertrouwen. Ook handig: ga met een groep jongeren op kamp. Ik zit bijvoorbeeld op een vereniging waarbij we elk jaar een week naar het buitenland gaan. Dan trek je ook meer met elkaar op en kom je ook meer met het vrouwvolk in aanraking. Ik weet niet of dit voor jou werkt, maar voor mij heeft het wel gewerkt, ik heb op deze manier meer zelfvertrouwen gekregen. Dit is het allerbelangrijkste. Zelfvertrouwen is cruciaal: hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe aantrekkelijker je bent voor de meisjes. Uitstraling is vaak erg belangrijk. Andersom gaat dit helaas ook op: hoe meer meisjes je aantrekkelijk vinden, hoe meer zelfvertrouwen je krijgt. Dit kan dus een vicieuze cirkel worden richting het negatieve: geen aandacht van meisjes krijgen -> minder zelfvertrouwen -> nog minder aandacht van meisjes. En dit moet je proberen te doorbreken. Ik heb dus een beetje genoemd wat ik heb gedaan, maar dat hoeft natuurlijk niet de weg te zijn. Bij jou werkt wellicht iets anders beter. Succes in ieder geval.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik denk dat TBM gelijk heeft. In het begin zal je best nog weleens over jezelf struikelen, omdat je meer extraverte en zelfverzekerde jij dan nog wat kunstmatig is. Maar dat maakt niet uit, want ook daar leer je weer van.

En op het moment dat je er niet naar op zoek bent, wordt het je vaak juist toegeworpen. Misschien wel omdat je er dan veel minder krampachtig mee om hoeft te gaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

nja je bent niet de enige hoor! ik ben 23 en ook nog altijd single...ik doe het ook niet voor minder dan echte liefde, klinkt misschien als een romanticus maargoed. tot nu toe ben ik niets serieus begonnen terwijl ik niet het juiste gevoel erover had.

daarnaast ben ik ook erg introvert en verlegen, maar mijn 'mood' op dat moment kan veel schelen. wanneer ik me erg goed voel, dan is er haast geen drempel om met zomaar iemand te praten. maar dit gevoel is uitzonderlijk knipoog_dicht.gif

misschien een tip voor jou, is zorgen voor een grote kennissenkring, dus ga met vriendinnen van vrienden praten en daarna met hun vriendinnen etc etc...

zo hoef je niet direct met volstrekte vreemde te beginnen smile.gif

ik snap ook precies dat je er mee zit! heb/had ik ook, je loopt achter op de rest dat is geen pretje. tot nu heb ik ook vertrouwd op God dat hij toch iemand voor me heeft, maar uiteraard word dat met het jaar moeilijker!

succes ermee! en remember dat er gelukkig vrouwen genoeg zijn puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik denk dat TBM gelijk heeft. In het begin zal je best nog weleens over jezelf struikelen, omdat je meer extraverte en zelfverzekerde jij dan nog wat kunstmatig is. Maar dat maakt niet uit, want ook daar leer je weer van.

Maar dat dan niet oefenen op een meisje dat je leuk vind. Ik en een heleboel van mijn vriendinnen kunnen er absoluut niet tegen als iemand waar je in hebt geinvesteerd heel anders blijkt te zijn dan je dacht. (dit geldt dus zeker voor een vriendje). Zorg dus dat je eerst dat zelfvertrouwen krijgt. Maar vergeet daarin ook vooral niet om jezelf te blijven. Want er is waarschijnlijk een meisje die heel goed bij jou past.

Maar ja, ook ik spreek niet uit veel ervaring. Ik heb sinds een paar weken mijn eigen eerste vriendje en gilde daarvoor heel hard dat ik hoopte dat het nog even duurde.

Quote:
En op het moment dat je er niet naar op zoek bent, wordt het je vaak juist toegeworpen. Misschien wel omdat je er dan veel minder krampachtig mee om hoeft te gaan.

Helemaal mee eens. Ontspan, jouw meisje komt wel, misschien duurt het nog een paar jaar, misschien vindt je haar morgen. Maar als God het wil, dan vind je haar wel. Al bedoel ik hier niet mee te zeggen dat je rustig thuis op de bank kan gaan zitten afwachten tot ze op de bel drukt knipoog_dicht.gif.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat laatste zeg ik al een jaar of 5. Het komt wel. Nou, ik wil er niet over zeuren, maar ik kan moeilijk anders constateren dan dat het niet komt. Je, of iig ik, moet er naartoe.

Uiteindelijk speelt mazzel een essentiele rol, maar geluk is deels af te dwingen. Als je zelf continu in situaties brengt waar je wel es geluk zou kunnen hebben, worden je kansen al beter.

Het beste is het denk ik om wel het een en ander aan te doen, maar er relaxed onder te blijven, word niet krampachtig. Zorg dat je leven ook zonder een meisje op orde is. Dan straal je dat ook uit.

Quote:
"Christian777" schreef het volgende:

Klinkt wel een beetje gevaarlijk. Als ik me extravert ga gedragen, dan kan over mezelf struikelen en ga ik keihard op m'n snufferd, bij wijze van spreken, of vat ik het nou weer verkeerd op?

Hmmm wat TBM zegt klopt, je moet wel jezelf blijven, je moet niet te veel gaan acteren. Op den duur werkt dat niet. Het is verleidelijk om je tijdens bijvoorbeeld een date zo te presenteren als je denkt dat de andere partij dat graag ziet zeker als je die andere partij leuk vindt.

En wat mezelf betreft, ach, uiteindelijk zijn er altijd nog de statistieken, er schijnt een enorm gebrek te zijn aan hoogopgeleide gelovige mannen, daar houd ik me dan maar aan vast widegrin.gif

Wellicht tref ik gauw die wanhopige deerne wiens biologische klok haar tot waanzin drijft en die met ook de kruimels genoegen neemt, wanneer de taart al is vergeven widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben het niet met TBM eens. Je moet je niet anders voor doen dan je bent. Als je dan toch in die richting wilt zoeken is MI het beste wat je kunt doen gewoon f en toe tóch proberen een gesprekje met iemand aan te knopen, al gaat het maar over het weer. Hoeft niet eens meteen te zijn met een meisje wat je leuk vind/lijkt, het kan ook een hoogbejaarde vrouw zijn die in de supermarkt niet bij de koffiemelk kan omdat het zo hoog in het schap staat. Probeer met kleine stapjes een beetje aan je sociale vaardigheden te sleutelen. Het klinkt nu alsof je een (lichte vorm van) een socile angst hebt. Niet dat je sociaal gestoord bent ofzo, maar dat je er gewoon moeite mee hebt om een gesprek te voeren. Ik heb zelf een zware sociale fobie gehad (ben er door middel van therapie bovenop gekomen) en weet dus zeker hoe moeilijk het is om zomaar iemand aan te spreken.

Maar ik wil je toch wel op het hart drukken om te blijven wie je bent, je niet stoer en zelfverzekerd voor te doen. Dat lijkt mij niet goed voor jou en ook niet fijn voor een eventuele potentiele vriendin, als zij op je stoere gedrag viel en jij blijkt eigenlijk stil en onzeker te zijn.. misschien vind ze het wel hardstikke leuk dat je een zachte kant hebt/zachtaardig karakter hebt, maar persoonlijk vind ik stoerdoenerij écht een afknapper.

Probeer te leren om blij te zijn met jezelf. Je moet eerst vrede met jezelf krijgen, als je dat hebt straal je dat uit, en iemand die tevreden is met wie hij is is vaak een vele malen mooier persoon dan iemand die alleen maar doet alsof hij zelfverzekerd is.

Moeilijke opdracht, weet ik.

Zet eens op een papiertje wat de dingen zijn die je graag anders wou zien bij jezelf. Hang het op je kamer, zodat je het af en toe leest, en ga stapje voor stapje (niet teveel hooi op je vork nemen!) die punten bij langs. Ben je niet tevreden over je lichaam? dan lijkt het (al regelmatig genoemde) sporten me een goed idee. Sporten is sowieso iets goeds, door te sporten maken je hersenen meer serotonine en andere stofjes met rare namen aan, die zorgen dat je vrolijker word. En inderdaad, daar kan je ook dingen leren kennen. Je kan eens gewoon aan iemand proberen te vragen hoe een bepaalde oefeningmoet, hoe je een crosstrainer moet instellen etc. Kleine dingetjes kunnen zo veel verschil maken.

Ik wil je in ieder geval heel veel succes en sterkte wensen. Het is misschien moeilijk en hard werken, maar jij komt er ook, ooit zal jij gelukkig zijn met wie je bent! En wanneer jij een leuke vriendin hebt gevonden is het dubbel op goed.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid