Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Quote:

ook goud binnen
smile.gif
voor zwemmen
smile.gif

Idd hartstikke mooi dat Nederland een gouden plak heeft. En ja, de vrouwen zijn dan toch nog ergens goed voor. rofl.gif Heerlijk om de reactie van de vier vrouwen te zien.

Jammer dat Marianne Vos geen enkele rol van betekenis kon spelen bij de vrouwen wielerwedstrijd.

Fantastisch trouwens dat Phelps zijn 1e gouden plak beet heeft. Hopelijk volgen er nog velen.

En het Olympisch voetbal-elftal van Nederland had rete-geluk. Waar Amerika met 3-1 had voor moeten komen, werd het 2-2. Amerika, het land van baseball en basketball, was gewoon beter dan Nederland. ( voetballand bij uitstek )

Nederland dacht een kans te maken op het goud verbaasd.gif

Humor hebben ze wel. widegrin.gif

De belgen staan trouwens nog zonder medaille. party.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 89
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

BRUSSEL (KerkNet/Christian Post) – Tijdens de periode van de Olympische Spelen wordt, gratis en met toestemming van de Chinese regering, het boek ‘Een vriendschappelijke dialoog tussen een atheïst en een christen’ van de bekende Amerikaanse evangelische predikant Luis Palau verdeeld.

Bron: link .

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zowel normaal als abnormaal. Hij doet en laat alles om zijn doel te halen. Dat is op zich wel logisch. Maar alleen als zijn hoofddoel Christus is, leeft hij niet zinloos. (Alleen) een sportief doel is zinloos.

Een christen zal ook in alles op zijn Doel gericht moeten zijn.

1 Kor. 9

24 Weet gij niet, dat zij, die in de renbaan lopen, allen wel lopen, doch dat slechts één de prijs kan ontvangen? Loopt dan zó, dat gij die behaalt! 25 En al wie aan een wedstrijd deelneemt, beheerst zich in alles; zij om een vergankelijke erekrans te verkrijgen, wij om een onvergankelijke. 26 Ik loop dan ook niet maar in den blinde en ik ben geen vuistvechter, die zo maar in de lucht slaat. 27 Neen, ik tuchtig mijn lichaam en houd het in bedwang, om niet, na anderen gepredikt te hebben, wellicht zelf afgewezen te worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

De media maakt er a.h.w. goden van.Maar zijn eigenlijk de meeste geen fanatieke engerds in hun soort ,gedreven uit eigen wil of gepusht reeds van uit de wieg door de ouders?

Ja dus jij maakt er fanatieke engerds van. Je weet niet waarom ze het doen, blijkbaar omdat het winnaars zijn?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

De 1e medaille voor Nederland is binnen.
worshippy.gif

Dat het bij judo gebeurde, was toch wel heel verrassend.

Wat ik wel stom vind, is dat er bij judo klasses 2x brons wordt uitgedeeld.
muur.gif

Ik verwacht nog wel een aantal medailles voor Nederland, zeker voor Van de Hoogeband,de roeiers, de vrouwelijke zwem estafette-ploeg en bij het vrouwelijke wielrennen ook. Misschien kan Nederland ook nog bij andere dingen wat leuks laten zien.
smile.gif

We hebben Anky toch ook nog smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

En wat is daar zo leuk aan?
verbaasd.gif

Ik vind het wel grappig, als in België wonende Nederlander, dat de belgen nog zonder medaille staan. Ik heb genoeg 'kaaskop' moeten aanhoren. Zeker in het begin dat ik in België woonde. knipoog_dicht.gif

Voorbeeld. Ik kan me nog herinneren bij de kwalificatie van het WK 2002, dat ik, nadat Nederland uitgeschakeld was, ( je weet wel, die verschrikkelijke voetbaldag tegen Ierland met McFadden ) de volgende dag naar school toe moest in Antwerpen.

En dolle pret dat mijn klasgenoten hadden. En ze vonden het grappig. Ja, logisch, want datzelfde zouden redelijk wat Nederlanders bij Belgen hebben en heel veel Nederlanders ook bij Duitsers.

Maar goed, leuk was anders. knipoog_dicht.gif


Samengevoegd:

Quote:

[...]

We hebben Anky toch ook nog
smile.gif

Ja, zij was ik helemaal vergeten. En wat te denken van Bos. Die had ik ook nog niet genoemd vandaag.

Bosch wel teleurstellend dat ze de finale niet haalde bij het judo. Vos maakte het vandaag ook al niet waar. Eén van de roeiboten van Nederland ligt er ook al uit, terwijl ze toch tot aan de finale zouden moeten geraken. Jammer, maar ja, kan gebeuren.

Van de Hoogeband moet vannacht zwemmen. Ik hoop op goud, maar denk dat hij zilver of brons pakt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
"Aime" schreef het volgende:

Hoe normaal is een atleet?

Hoe normaal was de mens Jezus?

Quote:
"Aime" schreef het volgende:

De media maakt er a.h.w. goden van.Maar zijn eigenlijk de meeste geen fanatieke engerds in hun soort ,gedreven uit eigen wil of gepusht reeds van uit de wieg door de ouders?

Hoe christelijk is het om iemand zonder enige kennis van zaken te diskwalificeren als "fanatieke engerd"?

Dat nationalisme niet goed, zelfs gevaarlijk is en dat het wordt aangewakkerd door de OS, daarin ben ik met je eens.

Aan de andere kant wordt sport in zijn algemeenheid flink gepromoot en dat is een goede zaak, de moderne Westerse mens is lui en ongezond.

Inmiddels zijn we op de OS een aardig eindje onderweg. NL heeft 3x goed, 5x zilver, 4x brons totnogtoe.

De beide hockeyploegen staan in de halve finale en maken een goede kans op goud. De vrouwen waterpoloploeg staat in de finale na een stunt tegen Hongarije. Willy Kanis gaat rijden voor brons.

Opmerkelijk is dat het vrijwel alleen vrouwen zijn, die de medailles pakken. Zo zijn 3 van de 4 meest succesvolle Nederlandse Olympische atleten vrouwen... De eerste man staat op 3, en participeerde op het onderdeel dressuur, wat ik niet erg serieus neem als sport.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid