Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Quote:

[...]

We zijn het grotendeels eens, maar dit kleine stukje doet toch vragen opkomen. Als een bezopen persoon op een feestje verkondigt dat mijn vrouw een dikke slet is, dan kan hij een klap voor zijn bek krijgen. En dat betekent allerminst dat mijn vrouw niet in staat is zichzelf te verdedigen.

Een nogal kromme vergelijking. Ik snap niet hoe je Geert Wilders kunt vergelijken met een 'bezopen persoon'. Daarnaast is de film nog niet uit, stellen dat hij 'je vrouw een dikke slet vindt' gaat dus ook niet op.

Onder dit mom zou je vrijwel iedere terroristenactie goed kunnen praten, wat op zijn zachtst gezegd nogal verwerpelijk is.


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Ja, dit vind ik juist zo zwak. Dat het lijkt alsof christenen zo weinig waarde hechten en zo weinig van hun geloof houden, dat ze het niet eens zo erg vinden.

Als je voor iets/iemand echt intense liefde hebt: Tuurlijk roept het dan emoties op (wordt je bijv. boos) dat laat juist daardoor zien dat je het niet pikt en verbitterd raakt en weet ik veel wat allemaal.

Ik zie bijvoorbeeld niet in waarom ik me beledigd zou moeten voelen bij het aanzien van de Dixons folder, om maar een voorbeeld te noemen.

Quote:
In IEDERE situatie vermaant de koran ons om het hoofd koel te houden, geduldig te blijven en om rechtvaardig te handelen, alsook in dit geval: ("Jullie die geloven! Wees standvastig voor God als getuigen van de rechtvaardigheid.
En laat de afkeer van bepaalde mensen jullie er niet toe brengen niet rechtvaardig te zijn.
Wees rechtvaardig, dat is dichter bij godvrezendheid." (Koran 5:8))

Er zijn anders genoeg moslims die zich níet op deze verzen te beroepen. Helaas.

Quote:
En wat er gebeurd door de islamitische hangjongeren die niet of nauwelijks de islaam praktiseren (bijv. rellen) komt niet door de islaam zelf. Zelfs één vd meest kritische moslimcriticus (Hans Jansen) zegt in een artikel in De Telegraaf dat de islaam juist niet gevaarlijk is door de Koraan maar door de moslims zelf. (zie interview op
_.html?p=2,1) ergens aan het einde. Ik vind het jammer dat dit vaak geassocieerd wordt met de islaam. De mensen die de islaam wel praktiseren (de moskeegangers meestal) die zie je niet rellen, oid.

Toch is, om zomaar een voorbeeld te noemen, het Salafisme vrij fundamenteel. Wanneer men de Sharia prefereert bóven ons rechtssysteem, vind ik dat bedreigend.

Even een citaat:

Quote:
Islamitisch fundamentalisme en vooral islamisme komen steeds meer in conflict met de seculiere, democratische staatsvorm, gebaseerd op de breed gedragen Universele Rechten (zoals in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM)). Dit conflict uit zich vooral in de volgende zaken:

* acceptatie (zoals voorgeschreven door de UVRM) of verwerping van de plaatsing van universele rechten en burgerlijke wetten boven de rechten van religieuze groepen en -wetten (zoals verdedigd door islamisme), en specifieker

* acceptatie (UVRM), of verwerping van de gelijkheid van man en vrouw;

* de scheiding van kerk en staat (UVRM), sterk afgewezen door het islamisme;

* acceptatie van religieuze rechten, zoals het recht voor iemand, moslim of niet, om de religie waarin hij was geboren te verlaten.

Als gevolg van dit conflict twijfelen velen of de islam verenigbaar is met een modern, seculier en democratisch land. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft expliciet verklaard dat de islam en de sharia niet verenigbaar zijn met democratie (Refah vs Turkije, 2003).

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 553
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

Ik begrijp dat mensen als ze zwaar worden beledigd, hun zelfbeheersing verliezen. Dat neemt idd niet weg dat dit fout is. Maar wat ik ook fout vind, is te doen alsof dit gedrag totaal onlogisch is, alsof wij "beschaafde autochtonen" anders zouden handelen.

Heb jij Rouvoet soms een directe bedreiging zien doen richting Dixons? De SGP-jongeren de straten zien opgaan en de AmsterdamArena zien verbranden, omdat Madonna daar optrad?

Ik begrijp je punt, maar ik denk niet dat je uit het oog moet verliezen dat de moslims in het algemeen op deze manier wel heel intolerant reageren. Op deze manier heeft Wilders zijn gelijk - w.b.t. de intolerantie - al gehaald.

Quote:

Dat lijkt me een racistische gedachte, en ik zie een dergelijke verheffing van onze cultuur wel degelijk bij een heleboel mensen tegenwoordig.

Zoals?

Quote:

Verder was het citaat dat jij hier van mij weergeeft, vooral een poging om duidelijk te maken dat als je iemand verdedigt, dit absoluut niet hoeft te betekenen dat diegene zelf te zwak is om zichzelf te verdedigen.

Geef dan wel een degelijke vergelijking weer. Op deze manier suggereren deed (op mij in ieder geval) overkomen alsof het een geheel rechtvaardige reactie is. Wat natuurlijk niet het geval is.

Heb je overigens de open brief van Geert Wilders aan de Volkskrant al gelezen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Tsjah, zowel over Wilders als over moslims zou ik met Hans Teeuwen willen zeggen: sorry, 'k heb er geen respect voor. Vind't sukkels.
bye.gif

uhmm ... kort maar krachtig ...

Wat we wel in onze achterhoofd moeten houden is dat mensen zoals Wilders niet 'slecht' zijn, ieder persoon wordt van nature als 'goed' geboren. Hij is ook als persoon-zijnde iemand/iets goeds. Alleen bepaalde handelingen, iets wat iemand zegt of doet kan slecht zijn. Dus dat iemand slechte eigenschappen heeft, dat kan, dat is natuurlijk. Maar niet dat de persoon geheel als slecht is. Dat is niet God's bedoeling ... om de mensen als 'slecht' te schapen. Anders zou dat een destructieve werking hebben op de gehele mensheid.

Vandaar dat ik wel respect heb voor iedereen als mens-zijnde of als persoon-zijnde, maar niet altijd het mee eens ben (lees: maar wel respect heb) voor andermans mening, woorden, handelingen, etc. En dat is maar goed ook (stel je voor dat bijv. iedereen dezelfde mening/smaak heeft, dan zouden we met z'n allen met hetzelfde meisje flirten hamer.gif )

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Ik weet nu al dat ik de film van Ome Willem leuker big-smile.gif heb gevonden dan het onzinnige gepraat over een film die komen gaat.

Wanneer houd de uitverkoop van Europa door de nihilistische elite eens op?

Wanneer worden relschoppers in Denemarken en Frankrijk eindelijk het land eens uitgezet?

Zometeen denkt men dat men in Nederland ook zo te keer kan gaan!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Film geweigerd door Wilders

CAIRO - Op het Internationale Filmfestival voor Kinderen in Egypte worden Nederlandse films geweigerd vanwege de Koranfilm van Geert Wilders.

De Nederlandse kinderfilm 'Waar is het Paard van Sinterklaas' zou vertoond worden, maar is door deze beslissing geschrapt.

Dat zei de Egyptische filmfestivaldirecteur Fawzi Fahmi tijdens een persconferentie donderdag, in aanwezigheid van de Wereldomroep. ''Dit is een boodschap van direct protest voor iedereen die opzettelijk en halsstarrig monotheïstische religies beledigt en neerhaalt'', aldus de festivaldirecteur.

De Nederlandse producent van 'Waar is het Paard van Sinterklaas' zegt nog geen officiële afzegging te hebben gehad. ''Ik heb meerdere keren contact gezocht met de organisatie, maar nog niets gehoord.''

Behalve Nederlandse films worden ook Deense films geboycot, in verband met de cartoonrellen. Het Internationaal Filmfestival voor Kinderen is begin maart. (ANP)

© Het Parool, 28-02-2008

Koenders niet naar Somalië wegens bedreigingen

Uitgegeven: 29 februari 2008 15:23

HILVERSUM - Een van de redenen waarom de voorgenomen reis van minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) naar Somalië niet doorgaat, heeft te maken met de nog te verschijnen anti-Koranfilm van PVV-Kamerlid Geert Wilders.

Koenders laat zich niet snel door veiligheidsdiensten ontmoedigen, maar volgens hem is er nu sprake van directe bedreigingen. Dat zei de minister vrijdag in een interview op radio 1.

Balkenende: Ik maak me heel grote zorgen

DEN HAAG - Premier Jan Peter Balkenende maakt zich al geruime tijd ,,hele grote zorgen'' over de gevolgen die de anti-Koranfilm van Geert Wilders kan hebben.

Zijn zorgen zijn recentelijk verder toegenomen door berichten die de minister-president krijgt over zeer heftige reacties die op de film zullen volgen, ongeacht de inhoud.

Als voorbeeld noemde hij onder meer de dreiging van de Taliban om Nederlandse militairen in Afghanistan aan te vallen en stewardessen die niet meer op bepaalde vluchten durven te vliegen. Van alle signalen die het kabinet van inlichtingendiensten ontvangt, ,,word ik niet opgewekt''. Volgens de premier is er reden voor ,,grote bezorgdheid. Er zijn zeer serieuze signalen die wij ontvangen.''

De premier sluit niet uit dat alle ophef mensenlevens zal kosten. ,,Op het ogenblik kunnen we niets uitsluiten. Als er sprake is van aanslagen, dan kan dat het gevolg zijn.''

Het lijkt erop dat de film van Wilders, terwijl hij nog niet eens uitgekomen is, mensen wereldwijd beledigt en dat Nederlanders, of ze het nu met hem eens zijn of niet, de dupe daarvan gaan worden...

Ik ben totaal niet blij met deze ontwikkeling.

Ik ben vóór je mening uitten, maar ik vraag me af in hoeverre hij nog voor rede vatbaar is. Zoals ik iemand van een partij (ik meen Groenlinks) nog hoorde zeggen: In de politiek draait het om het debat. Wilders voert nu alleen nog maar een monoloog. Ga je er tegen in, dan is hij op z'n tenen getrapt en wil hij niet meer luisteren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tja, Nederland kan hier alleen maar mee verliezen. Als hij uitgebracht wordt, en daar lijkt het wel op, lopen de Nederlandse belangen in het buitenland reëel gevaar, de film niet uitbrengen zal als toegeven aan Islamitisch terreur worden gezien en ons imago in het westen weinig goed doen en daarnaast gevaarlijke precedenten scheppen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Als het werkelijk zo is dat Nederlanders in gevaar komen vanwege de film van Wilders wordt het tijd om tegenmaatregelen te treffen.

Nederlanders hoeven toch niet het slachtoffer te worden omdat 1 nederlander zich onfatsoenlijk uit.

In plaats van een passieve houding aan te nemen en alleen maar ambassades extra te bevijligen en evacuatie plannen op te stellen moet er pro-actief gehandeld worden en de nu al geuitte expliciete en impliciete bedrijgingen aan het adres van Nederland door Al qaida, Iran, Taliban en consorten bestreden worden. Bijvoorbeeld door de strijd tegen de Taliban op te voeren en door internationale druk uit te oefenen op een land als Iran en eventueel andere landen die zich soortgelijk uiten. Nederland moet zich vooral niet in een verdedegende positie laten manoeuvreren omdat nederland zich anders laat gijzelen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Martin: De manier van Wilders is niet de beste, maar ik denk dat je het perspectief kwijt bent. Het zijn de mensen die de vrijheid van meningsuiting bedreigen met geweld die het foutst zijn. Terwijl leden van deze groep wel die vrijheid gebruiken om anderen te beledigen. Al die moslims die schreeuwen om respect maar het zelf niet geven hebben dit aan zichzelf te danken. Laat die film maar komen en als de bom barst dan is het maar zo. Beter dan naar de pijpen dansen van die primitievelingen in het MO of het straattuig van NL. En nee ik generaliseer niet het is dat deel van de moslims wat maar een beetje eelt op de ziel moet keken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Omdat Wilders een racist en xenofoob is. Hij heeft dezelfde taktiek als de nazi's tijdens WO2 wat betreft de joden. Er zijn genoeg historici die het verband met Goebbels hebben gelegd..

Dat hij geen film maakt over de Bijbel, die veel gewelddadiger is dan de Qura'an, zegt genoeg over zijn hypocrisie.

Wilders een nazi? Laat me niet lachen zeg. Hij is tweemaal met een Joodse vrouw getrouwd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Martin: De manier van Wilders is niet de beste, maar ik denk dat je het perspectief kwijt bent. Het zijn de mensen die de vrijheid van meningsuiting bedreigen met geweld die het foutst zijn. Terwijl leden van deze groep wel die vrijheid gebruiken om anderen te beledigen. Al die moslims die schreeuwen om respect maar het zelf niet geven hebben dit aan zichzelf te danken. Laat die film maar komen en als de bom barst dan is het maar zo. Beter dan naar de pijpen dansen van die primitievelingen in het MO of het straattuig van NL. En nee ik generaliseer niet het is dat deel van de moslims wat maar een beetje eelt op de ziel moet keken.

theoretisch ben ik het met je eens. Maar je kan nu al voorspellen dat door het uitbrengen van die film onschuldigen de dupe zullen zijn, enkel omdat ze nederlanders zijn.. Geert Wilders zal zelf echt wel goed beveiligd worden, maar hoe zit dat met 'de gewone man'.. die hierdoor aanslagen etc kan verwachten?! Theoretisch is dat 'vrijheid van meningsuiting' allemaal heel mooi, maar als het praktisch betekent dat er onschuldigen zullen sterven denk ik dat eventuele discussies betreffende moslims en hun cultuur op een andere manier gevoerd moeten worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja maar de (vooralsnog) hypothetische slachtoffers zullen gedood worden door moslims. Dat zijn de daders, niet Wilders. Zij houden ons land in gijzeling en als wij ze nu één vinger geven nemen ze de hele hand. Nu is het een film en de volgende keer is het mijn zus die ons moslimherrenvolk beledigd omdat ze zonder hoofddoek loopt.

De mensen die zich verzetten tegen de nazi's brachten ook onschuldigen in gevaar en toch hoor je daar niemand meer over. En die mensen die met aanslagen dreigen zijn ongeveer even minderwaardisg als nazi's. Zij hebben geen recht van spreken in een cultuur die wel beschaving kent.

Toen ik tot op het bot werd beledigd door moslims heb ik geen moskee opgeblazen? Waarom niet? Omdat één va de beginselen van onze beschaving het afwijzen van geweld is. En mensen die dat niet begrijpen mogen van mij per direct op de trein naar een land wat beter bij ze past.

Ik heb het zo gehad met dat gejammer van "Als je de profeet beledigd dan is dat nog erger dan dat je mijn moeder beledigd"nou prima als iemand wijlen mijn moeder beledigd ga ik ook geen moslimkelen doorsnijden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ja maar de (vooralsnog) hypothetische slachtoffers zullen gedood worden door moslims. Dat zijn de daders, niet Wilders. Zij houden ons land in gijzeling en als wij ze nu één vinger geven nemen ze de hele hand. Nu is het een film en de volgende keer is het mijn zus die ons moslimherrenvolk beledigd omdat ze zonder hoofddoek loopt.

De mensen die zich verzetten tegen de nazi's brachten ook onschuldigen in gevaar en toch hoor je daar niemand meer over. En die mensen die met aanslagen dreigen zijn ongeveer even minderwaardisg als nazi's. Zij hebben geen recht van spreken in een cultuur die wel beschaving kent.

Maar met Wilders heb ik het gevoel dat hij basht om het bashen.. Natuurlijk weet ik nog niet wat zijn film precies inhoudt.. en ik zie ook niet echt in hoe je uberhaupt juridisch zo'n film van te voren al kan gaan verbieden.. Maar ik vraag me wel af of het nut van die film opweegt tegen de consequenties ervan..

Begrijp me niet verkeerd; ik denk idd dat het belangrijk is scherp te blijven.. ookal ben ik het niet met je eens dat moslims ons land 'in gijzeling' zouden hebben.. dat is zwaar overdreven mijns inziens.. Maar alert blijven is belangrijk, mensen uitdagen en opzettelijk nutteloos kwetsen is echter iets anders..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ja maar de (vooralsnog) hypothetische slachtoffers zullen gedood worden door moslims. Dat zijn de daders, niet Wilders. Zij houden ons land in gijzeling en als wij ze nu één vinger geven nemen ze de hele hand. Nu is het een film en de volgende keer is het mijn zus die ons moslimherrenvolk beledigd omdat ze zonder hoofddoek loopt.

De mensen die zich verzetten tegen de nazi's brachten ook onschuldigen in gevaar en toch hoor je daar niemand meer over. En die mensen die met aanslagen dreigen zijn ongeveer even minderwaardisg als nazi's. Zij hebben geen recht van spreken in een cultuur die wel beschaving kent.

Het verschil tussen nazis en sommige groepen moslims is dan ook klein.

hand37.jpg

Link naar bericht
Deel via andere websites

Gijzeling is idd niet het goede woord maar intimidatie en bedreiging zijn wel degelijk aan de orde van de dag. En moslims hebben het over zichzelf uitgeroepen. Degenen die om respect roepen bedoelen echt geen respect voor iedereen hoor.

Maar ja wilders pakt het idd niet handig aan. Men had beter heel hard kunnen optreden toen we nog niet in deze verlies-verliessituatie zaten. Want zo beschouw ik het dan ook nog wel.


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Het verschil tussen nazis en sommige groepen moslims is dan ook klein.

De vergelijking is gevaarlijk, maar er zijn paralellen. Bepaalde groepen streven een wereldkalifaat na waarin moslims eersterangsburgers zijn, christene en joden tweederangs en de rest derderang tot te ruimen mensen.

Ik zie wel wat parralellen met lebensraum, een soort rassenleer en een holocaust bovendien. Je moet dat echter nooit op alle moslims projecteren. Dat is hetzelfde als heel credible afzeiken om Mr. Phelps. (Die van "God hates fags") en daar gaat wilders de mist in

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik volg die hele film-hype van Geert Wilders al een tijdje. En weet je, het zou mij niks verbazen als er compleet geen film komt. Hij roept al zo lang dat er een film komt maar ik heb nog nooit wat gezien. En goed beschouwd zou het hem heel wat meer opleveren als hij gewoon geen film heeft en straks zegt: "Zie je wel. Ik heb de hele wereld gek gekregen. Ik hoefde alleen maar te zéggen dat ik een film ga maken en ik word al met de dood bedreigd. Zie je wel hoe het is gesteld met onze 'vrijheid van meningsuiting'." Ik denk dat hij zo in één klap veel meer bijval zou kunnen krijgen. Dat er veel mensen zullen zijn die zeggen: "Ja, verrek! Hij heeft gelijk"

Maar goed, da's ook maar een vermoeden... knipoog_dicht.gif Overigens, ik ben het helemaal niet eens met z'n manier van doen. just for da record... engel.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik volg die hele film-hype van Geert Wilders al een tijdje. En weet je, het zou mij niks verbazen als er compleet geen film komt. Hij roept al zo lang dat er een film komt maar ik heb nog nooit wat gezien. En goed beschouwd zou het hem heel wat meer opleveren als hij gewoon geen film heeft en straks zegt: "Zie je wel. Ik heb de hele wereld gek gekregen. Ik hoefde alleen maar te zéggen dat ik een film ga maken en ik word al met de dood bedreigd. Zie je wel hoe het is gesteld met onze 'vrijheid van meningsuiting'." Ik denk dat hij zo in één klap veel meer bijval zou kunnen krijgen. Dat er veel mensen zullen zijn die zeggen: "Ja, verrek! Hij heeft gelijk"

Dat zou een redelijk goede stunt zijn idd, maar ik denk dat het niet zo zal zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Marinus copy het verheugd me dat je inziet dat intimidatie en bedreiging aan de orde van de dag is.

Maar ik betreur het dat je niet inziet dat harde maatregelen hiertegen getroffen moet worden in binnen en buitenland wil nederland niet gegijzeld worden.

In plaats daarvan opper je dat men eerder hard had moeten ingrijpen wel te verstaan bij een ontwikkeling van een film waarvan de inhoud, vorm en mate van beleding nog niet precies bekend is. Weet je eigenlijk wel wat je hiermee zegt? Dat een ieder die een plan heeft zijn mening te verbeelden bij voorbaat al veroordeeld had moeten zijn. Dat is gelukkig alleen mogelijk binnen een dictatuur of politiestaat Marinus copy!

Het ergste van het hele verhaal vind ik dat je hiermee niet door hebt dat je jezelf ook laat intimideren omdat je vreest voor de consequenties. Je maakt het zo wel heel interessant voor degene en dat is dan ook naar mijn mening de oorzaak waarom dit voortduurt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@ Martin, mijn excuses ik had je post verkeerd begrepen. Ik dacht dat je bedoelde dat men de film preventief moest verbieden. Maar bij nalezing denk je er hetzelfde over als ik. Ik bedoelde dat men eerder hard had moeten optreden tegen de intolerantie van veel moslims en het lange tenen korte lontjes gedrag hard aanpakken. Geen theedrinken in slotervaart, maar een paar charges ME erdoorheen en als het daarna nog niet helpt maar hardere maatregelen. Leger, avondklok dat soort dingen.

Kan nog steeds hoor: als er anders dan vreedzame protesten komen na de film bijvoorbeeld.

Ik ben het niet eens met Wilders, maar als moslims hun vaak aanstotende meningen mogen uiten dan moeten ze niet zeuren als hij dat ook doet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik had laatst al wel gelezen dat de film (als die er inderdaad komt) Fitna zou gaan heten. Het arabische woord voor "beproeving." Een woord dat elke moslim kent, want fitna staat in de islam voor elke beproeving die je in het geloof krijgt.

En een beproeving is Fitna zeker, ook als de film niet zou komen. Elke moslim krijgt nu de kans om te laten zien dat de islam inderdaad écht vrede is. Want pas in tijden van nood en van beproevingen laat je pas zien wat je wérkelijk bent. In tijden van vrede is vrede nastreven niet zo moeilijk natuurlijk.

Toch moet ik ook nog maar bezien of die film er wel komt. Er is gewoonweg niets van bekend. Ja, het zou openen met de Koran en op het eind zou er iets met Mohammed gebeuren, maar verder helemaal niets. Geen regisseur, geen acteurs, geen beelden, nog geen trailer, helemaal niets. Dus tja, ik zie wel wat er komt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Er zou wel een regisseur zijn en een team, maar die blijft anoniem. Wilders zegt wel dat het vinden van een regisseur moeilijk was, dat impliceert toch dat hij er wel eentje gevonden heeft. Fitna betekent trouwens ook 'het kwaad'. Ik snap niet waarom die Wilders zo lyrisch is over de titel, het bevestigt alleen maar dat het Westen dus 'het kwaad' is. Dit las ik ook ergens; 'In de Koran wordt fitna gebruikt om het gevaar te omschrijven dat moslims terugkeren naar het veelgodendom of het heidendom. Zo is iemand die fitna zaait een groter kwaad dan een moordenaar. In het algemeen staat fitna voor 'het kwaad'.'

Ik vraag me de laatste tijd af wat nu precies de doelgroep is van Geert Wilders en wat zijn doel is. Gaat het gewoon om te laten zien dat de vrijheid van meningsuiting een groot goed is, en is de inhoud van de film verder dus eigenlijk niet relevant? Het viel me op dat Wilders zei dat elke moslim precies begrijpt wat hij bedoeld met de titel. Dus hij richt zich met zijn film tot de moslims. Ik heb nog nooit gehoord dat je met het beledigen van je doelgroep je boodschap kunt overbrengen.

MC; als jij het gerechtvaardigt vindt dat er onschuldige mensen worden gedood, moet je naar mijn mening heel goed kunnen uitleggen hoe de film van Geert Wilders zal voorkomen dat .. ja wat eigenlijk? Het verschil is dat de mensen die tegen de Nazi's vechten een duidelijk doel hadden en een plan van aanpak die werkelijk werkt en toen zijn er inderdaad onschuldige slachtoffers gevallen. Nu is er sprake van een film die zal laten zien 'dat de Koran geen dode letter is en dat de Islam onze vrijheid kan kosten.' Wat is het precieze doel hier nu van? En hoe draagt het bij aan 'onze vrijheid'? En is er geen andere manier, die wellicht minder slachtoffers zal eisen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid