Spring naar bijdragen

Aangetrokken tot hetzelfde geslacht


Heb je je wel eens aangetrokken gevoelt tot iemand van hetzelfde geslacht?  

  1. 1. Heb je je wel eens aangetrokken gevoelt tot iemand van hetzelfde geslacht?

    • ja
      24
    • nee
      30


Aanbevolen berichten

Alweer een homotopic? Nee, niet zozeer, het ligt wat breder. De afgelopen dagen hebben we discussies gehad over homosexualiteit, en ik heb ook het standpunt van de Kerk verkondigt, wat in dit geval ook vrij makkelijk overeenkomt met mijn eigen standpunt. Wat ook de revue is gepasseerd, zijn verhalen over bepaalde culturen waar homosexueel gedrag redelijk normaal was en ook in veel grotere mate werd beoefend dan nu, hier in het Westen.

Dat deed me denken aan het Kinsey rapport, een tamelijk baanbrekend onderzoek over de menselijke sexualiteit. Dat stelde dat 37% van de mannen en 19% van de vrouwen op enig moment homosexuele ervaringen hebben gehad die resulteerden in een orgasme. Nu is het Kinsey rapport op zich niet zo heel betrouwbaar, want tamelijk achterhaald. Maar ik meen dat recente cijfers niet zo heel verschillend zijn.

Ik heb zelf wel eens zo'n ervaring gehad, ik heb me daar lang voor geschaamd, ironisch genoeg juist toen ik atheist was, maar tegenwoordig niet meer. Incidenteel heb ik nog wel eens dat ik me tot een man aangetrokken voel, net als tot een vrouw, maar ik weet dat die gevoelens op zich die er toe leidden gewoon goed zijn, de eros is geen slecht iets, maar het moet alleen tot rijping komen. Als je haar kuis beleeft, dan komt ze prima tot haar recht in hechte vriendschappen, die je dan letterlijk met ziel en lichaam beleeft. Wat dat betreft was de encycliek 'Deus caritas est' een eye-opener en zette veel gevoelens op z'n plaats.

Waarvoor nu dit topic? Ik ben benieuwd of meer mensen wel eens gevoelens hebben gehad voor mensen van hetzelfde geslacht. Ik denk dat ik het bewust zo breed zal formuleren, ook omdat de grens nu eenmaal vaag is. Kijk, bij vrouwen heb ik ook vriendschappen die ik door m'n hele lijf kan voelen, en misschien theoretisch zou dat uit kunnen monden in geilheid, maar dat doet het niet, omdat je van tevoren al besloten hebt om de eros te vergeestelijken, daarom blijft het nogal hypothetisch. Ik zal een poll toevoegen, zodat je ook anoniem er iets over kan zeggen. In vraagstelling:

* Heb je wel eens 'gevoelens' gehad voor mensen van hetzelfde geslacht?

* Zo ja, wat doe je ermee?

* Hoe staat het in verhouding tot je geloof?

Link naar bericht
Deel via andere websites

1. Ja

2. Niets, maar zo heb ik ook vaak genoeg gevoelens voor vrouwen gehad en er niets mee gedaan. smile.gif

3. Dat weet jij denk ik beter dan ik. Alhoewel ik er geen kwaad in zie als twee mannen en vrouwen er een monogame relatie op na houden. Dit staat echter niet in lijn met de visie van de kerk waartoe ik behoor.

Edit: ik denk overigens dat een groot aantal op een moment in zijn/haar leven wat gevoeld heeft voor iemand van hetzelfde geslacht.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik snap eigenlijk nog steeds niet zo wat je nu eigenlijk bedoelt te vragen? verbaasd.gif Bedoel je nu te vragen of mensen iets voelen voor mensen van hetzelfde geslacht? Dan lijkt het me logisch dat het antwoord ja is, sowieso zul je in je vriendengroep wel mensen van je eigen geslacht hebben en het lijkt me logisch dat je daar wat voor voelt, daar ben je immers vrienden voor.

Maar voor wat betreft meer voor iemand voelen dan alleen die vriendschapsband, dat is dan toch weer iets anders. In die zin heb ik nog geen gevoelens gehad voor iemand van hetzelfde geslacht.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Wel hoge percentages, vooral bij mannen. Apart dat dan toch veel mannen zo vijandig praten over homoseksualiteit, 'homo' is vooral onder mannen een scheldwoord. In het boek 'onder mannen' van Norah Vincent viel het me ook al op dat , toen ze in het klooster was, er zoveel mannen eigenlijk homo waren..

Ik heb me zelf nooit aangetrokken gevoeld tot iemand van hetzelfde geslacht. Wel vind ik vrouwen veel mooier dan mannen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Echt aangetrokken heb ik me nooit gevoeld tot mannen. Tenminste niet in de zin van verliefdheid. Maar ik heb wel eens dat ik denk dat is een knappe man.

Maar dan meer als bewonderend bedoeld. Mannen die nog een jongensachtige uitstraling hebben (o.a Matthijs van Nieuwkerk) dat vind ik wel leuk. Maar ook niet meer dan leuk.

Net zo als ik vrouwen die hun meisjesachtige uitstraling hebben gehouden leuk vind. Maar dan wel weer iets meer dan leuk. engel.gif

Dus; Nee en niets.

Link naar bericht
Deel via andere websites

ìk ben nooit echt verliefd geworden op een vrouw, maar wel heeft het heel lang geduurd voor ik echt opgewonden kon worden van iets mannelijks. Daarvoor waren het toch de vrouwelijke geslachtsorganen. Maar ik ben serieus tot nu toe altijd verliefd geworden op mannen wat mij er toch van overtuigd heeft dat ik echt hetero ben

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb er vooral in de puberteit veel over nagedacht en een kandidaat gehad, waarvan ik dan dacht: áls ik iets voor een man kán voelen, dan voor hem. En toen nog steeds dacht ik: nee, bah, lijkt me niks. Alleen al de gedachte om intiem te zijn met een man, stoot me af. Dat een vrouw op een vrouw verliefd wordt, begrijp ik wel. Zoals al gezegd: vrouwen zijn mooi. Mannen niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Alleen al de gedachte om intiem te zijn met een man, stoot me af.

Hetzelfde heb ik met een vrouw knipoog_dicht.gif

Walgelijk lijkt me dat....

Dus nee, ik heb me nog nooit aangetrokken gevoelen tot een vrouw.

Weleens over gedroomd trouwens... Da's dan dus wel weer vreemd widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vrouwen zijn over het algemeen mooier dan mannen. Zelfs ik vind dat. De vormen kloppen beter en zo. Maar ik voel me slechts incidenteel aangetrokken tot vrouwen. Aantrekkingskracht heeft mi niet zoveel te maken met schoonheid. Overigens wordt sex onder homo's gezien als iets wat maar marginaal verbonden is aan liefde is mijn ervaring. Je kunt prima liefde ervaren zonder sex en ook prima sex zonder liefde.


Samengevoegd:

Ik denk dat hetero's en dan met name de vrouwen meer selectief zijn met de keuze van hun sexpartners. Met name ivm nageslacht.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

* Heb je wel eens 'gevoelens' gehad voor mensen van hetzelfde geslacht?

Nee

Quote:
* Zo ja, wat doe je ermee?

niets

Quote:
* Hoe staat het in verhouding tot je geloof?

n.v.t.

Ik denk inderdaad wel dat er homofiele gevoelens in verschillende gradaties zijn, maar ik voel me eigenlijk nooit aangetrokken tot een vrouw. Wel kan ik een vrouw prachtig vinden, maar dat is hetzelfde als dat ik kinderen geweldig mooi kan vinden smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb wel eens gevoelens voor vrouwen die verder gaan dan vriendschap, maar het is toch ook iets heel anders dan wat ik voor mannen voel. Soms ben ik even totaal overrompeld door de schoonheid van een vrouw, dat is me nog maar een paar keer gebeurd maar dat gevoel heeft toch veel weg van een plotse hevige verliefdheid. Het verschil is dat ik bij zulke vrouwen wel het gevoel heb dat ik gewoon op elk moment naar hen zou willen kijken, maar verder dan dat gaat het niet, ik verlang niet naar een relatie of lichamelijk contact of wat dan ook. Als ik verliefd ben op een man ligt dat toch net iets anders! Dus ja, ik heb dat een tijdje een beetje verwarrend gevonden maar ondertussen ben ik er toch wel uit dat ik gewoon hetero ben, maar af en toe toch wel gevoelig ben voor vrouwen met een echt bijzondere schoonheid en uitstraling.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het is niet echt iets om voor te schamen. Ik denk dat de meesten mensen niet 100% heteroseksueel zijn.Ik denk dat ik ongeveer dezelfde gevoelens voor mannen hebt als jij voor vrouwen. Alleen heb ik nog nooit dat verliefdheidsgevoel bij hun gehad. Heel erg knappe mannen (en vrouwen eigenlijk ook wel) maken me trouwens onzeker. Niet dat ik ontevreden over mezelf ben, maar "teveel" schoonheid brengt me meestal wel van m'n apropos.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

hallo! niet zo negatief over mannen hor! Die kunnen ook hartstikke mooi zijn!
party.gif

liefs, Hadassa

Over het algemeen worden mannen die als mooi beschouwd worden omschreven als jongensachtig. Jongensachtig is als je het letterlijk neemt het ontbreken van mannelijke trekken. De mooie mannen zijn dus in zekere zin mannen met weinig mannelijke trekken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

nee, nog nooit. Heb wel eens van die testjes gedaan, maar ik ben zo hetro als het maar zijn kan. Van vrouwen kan ik zien of ze er mooi uit zien en zichzelf goed verzorgen, maar ik heb er nog nooit eentje aantrekkelijk gevonden. Vaak hoor je vrouwen zeggen dat ze het vrouwenlichaam mooier vinden dan het mannenlichaam. Daar snap ik dus helemaal niets van. Geef mij maar een man knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid