Spring naar bijdragen

[Algemeen] Belijdenistopic


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 212
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik wens iedereen een geweldige dag toe smile.gif

Uit Hebreeën 10:

19 Broeders en zusters, dankzij het bloed van Jezus kunnen we zonder schroom binnengaan in het heiligdom, 20 omdat hij voor ons met zijn lichaam een weg naar een nieuw leven gebaand heeft, door het voorhangsel heen. 21 We hebben nu een hogepriester die dienstdoet in het huis van God; 22 laten we God dan naderen met een oprecht hart en een vast geloof, nu ons hart gereinigd is, wij van een slecht geweten bevrijd zijn en ons lichaam met zuiver water is gewassen. 23 Laten we zonder te wankelen datgene blijven belijden waarop we hopen, want hij die de belofte heeft gedaan is trouw.

Link naar bericht
Deel via andere websites

mijn dienst was ook heel mooi en goed bezocht bovendien. Familie was er, dierbare vriendinnen waren er big-smile.gif. Nog een vriend van vroeger die ik niet verwacht had. Alleen mijn moeder liet toch wel een beetje blijken dat ze er puur voor mij zat en de kerk eigenlijk niet tof vond en werd nogal fel tegen de dominee, toen hij een praatje kwam maken. Bweh boosrood.gif.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 11 months later...

Is hier al een nieuw topic over of voor? Ik kon het niet vinden, daarom hier maar in.

Ik vraag me af of er dit jaar ook mensen zijn die (nog) belijdenis gaan doen?

Ik doe belijdenis op 21 juni 2009.

Na veel getwijfel heb ik de keus gewoon doorgehakt om dat in deze gemeente en kerk te doen (PKN) in mijn eigen dorp.

Een aantal blz. terug las ik iets over dat er weinig (jonge) mensen belijdenis doen. Bij mij is dat ook zo. We zijn met 4 personen die belijdenis gaan doen, waarvan ik de enige "jongere" ben (18jr) en dan nog 2 in de 30 en 1 iemand in de 50. Grote verschillen, maar daarop heb ik mijn keuze niet gemaakt.

Mijn keus is voor God en die staat vast.

En dus niet voor deze kerk of gemeente waar ik 'toevallig' lid van ben.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Bedankt voor de felicitaties.

Ik vind het altijd wel mooi als er meer jonge mensen belijdenis doen, maar helaas is dat bij mijn gemeente gewoon niet het geval.

AndreasJ, wanneer ga je belijdenis doen?

Gilrea, wauw dat komt al heel dichtbij! Dat was bij ons eerst ook besproken, die datum. Maar dat kwam voor ons allemaal niet geweldig uit, dus ben blij dat het in juni kon. Veel succes met het gesprek!

Ik heb morgen nog belijdeniscath. en dan gaan we de dienst bespreken, we gaan dan ook een datum plannen voor het gesprek met de kerkenraad. Maar dat komt wel goed toch? Zie je er tegenop? Komt wel goed!

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid