Spring naar bijdragen

In memoriam Paus JP II


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 63
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

Ik heb het eerste kwartier van de ceremonie gezien. Ik vond het mooi dat er zoveel mensen naar het Vaticaan zijn gekomen om deze grootste viering mee te maken. Zelf ben ik ook wel eens bij een dergelijke grote pausmis in het Vaticaan geweest en weet hoeveel die mensen hebben moeten doorstaan (vanaf 6.00 in de rij en een paar uur in de gloeiende zon voor het begint).

Maar ik denk dat het een mooie gebeurtenis is geweest die ervoor heeft gezorgd dat er toch weer een boel positieve aandacht naar de Kerk en de paus is gegaan. Afentoe is dat wel eens nodig.:)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zat tijdens de zaligverklaring zelf in de kerk, dus ik heb niet gekeken. Vanmiddag heb ik wel wat beelden gezien, en het ziet er wel mooi uit zo'n vol plein! Ook tijdens de Mis vanmorgen werd er best veel aandacht aan deze zaligverklaring besteed. En inderdaad is het wel leuk de kerk weer eens wat positief in het nieuws te zien. Al vond ik gisteravond bij het achtuurjournaal dat ze er wel wat lacherig over deden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb het op TV bekeken. Het was een prachtige viering. Helaas was de zendtijd op een gegeven moment op en moest ik op een Duits kanaal verder kijken. Ik vond het in ieder geval prachtig om te zien hoe zoiets nu gaat.

Ik heb ook even opgezocht hoe de media ermee omgaat, en daar blijkt vaak dan men geen flauw benul heeft van wat er nu eigenlijk gebeurd is. In de reactievelden zijn de reacties veelal van zo'n laag niveau dat communicatie geen enkele zin meer heeft.

Het toont zo'n beetje wel hoe ver het Nederlandse volk eigenlijk ontwikkeld is, overal de grootste mond over en anderen op moreel vlak de les willen lezen, geheel onterecht.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik vond het een toffe vent. Vanwaar eigenlijk dat 'de Grote'? Wie is daarmee begonnen?

Al vond ik gisteravond bij het achtuurjournaal dat ze er wel wat lacherig over deden.

Wat te denken van de site van de NOS? Ik ben niet katholiek, en ook niet zo fan van de paus, maar ik werd gewoon boos.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid