Spring naar bijdragen

Opwekking slaat nummer 666 over


Aanbevolen berichten

Quote:

[...]

Geweldig!
widegrin.gif
Sommige christenen zien werkelijk achter elke boom een spook.

Dat staat er niet. Er staat als ik het lees toch werkelijk dat ze rekening willen houden met andere mensen en niet onnodig het risico willen nemen om mensen tegen het been te stoten. Daarbij is het inderdaad goed om bovenstaand bijbelgedeelte te lezen. Dat vind ik ook wel een erg mooi voorbeeld van dat het goed is dat ze het weggelaten hebben.

Nogmaals: Ik zou er niet echt hele problemen mee hebben. Maar ik kan me wel heel goed voorstellen dat het problemen had kunnen opleveren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 102
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

Ik speculeerde eerlijk gezegd op een lied uit openbaringen.

Maar ik vind dit dus zo vermoeiend van die opwekkingsgasten. Eerst dacht ik 'gelukkig gaan ze 666 wel uitbrengen', maar nee, nu draaien ze bij door bepaalde oevergevoelige knakkers.

Ik dacht direct aan To hell with the devil van Stryper. Wordt die bundel ook nog een beetje interessant puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat ik wel een beetje gek vind is dat áls ze het geen probleem vonden hem erin te zetten en dat alleen laten omdat het dan het laatste lied zou zijn, waarom ze dan niet gewoon een liedje extra hebben toevoegd, of de volgorde iets hebben aangepast. smile.gif

Weet iemand waarom ze dat niet hebben gedaan? Nu lijkt het een beetje een slappe smoes.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ach, ik vind het niet zo'n probleem dat ze nummer 666 overslaan. Als ze daar een heleboel mensen een fijner gevoel bij geven bij het kopen van de cd's, liedboeken etc, of zelfs bij het zingen van het lied zelf. Ach, waarom zou ik er dan moeilijk over doen. Zo belangrijk is de excacte opvolging van getallen in de opwekkingsbundel voor mij nu ook weer niet dat ik dit niet vind kunnen.
engel.gif

Het kwalijke is dat Opwekking zo toegeeft aan bijgeloof en aan magisch denken. Zaken waar God toch met zoveel woorden voor waarschuwt, denk ik dan. In plaats dat ze dan gewoon enkele liederen erbij plaatsen, of gewoon iets minder liederen uitbrengen deze ene keer, moet het weer op zo'n lelijke manier opgelost worden. Dat is misschien het probleem: het gebrek aan gewoon simpel denken. Of aan creativiteit.

Nu zal tot in de eeuwen der eeuwen na nummer 665 in de Opwekkingsbundel nummer 667 komen. Voor eeuwig een lelijke hiaat in de bundel, terwijl dat volgens Opwekking zélf dus helemaal niet had gehoeven. Het is dus niet alleen toegeven aan bijgeloof en magisch denken, het is tekstueel ook gewoon heel erg dom. Maar goed, verder niet echt iets om je druk over te maken, denk ik dan.

En misschien heeft Joëlle wel gelijk en is het gewoon een 1 april-grap. Dan zou ik hem wel geslaagd vinden ook.

Link naar bericht
Deel via andere websites

naar mijn idee hadden ze ook iff best kunnen stoppen na 665 (ownee.. moet t toch 664 worden, anders staat t op de volgende cd alsnog) en dan de volgende keer weer verder gaan, of een extra liedje.. Ik vind t ook nogal overdreven om m weg te laten..

en hoe je t ook wendt of keert, het liedje na 665 blijft 666, ook al geef je er een andere naam aan...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Als 1 april-grap kan ik er wel om lachen maar is ie wel een beetje vroeg. Als het geen 1 april-grap is snap ik niet waarom ze niet gewoon bij 665 gestopt zijn. (Lijkt me overigens ook ruim voldoende)

Als het wel 1 april is snap ik niet waarom het ND dit op de voorpagina zet. knipoog_dicht.gif

(Sowieso snap ik dat ook niet als het geen 1 april grap is. puh2.gif)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

crysmile.gif
Geweldig! Ik liep dit me al een tijdje af te vragen
puh2.gif
Ik dnek dat Opwekking #666 Maar eens geclaimd moet worden door een buitenstaande band ofzo
widegrin.gif

Dat zou wel heel stoer zijn, als je je band Opwekking 666 gaat noemen rofl.gifwidegrin.gif

Alleen al een track maken met opwekking nr. 666 is al er mooi.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Angst voor een drie cijfer combinatie "666" is totaal irrationeel..

Voor jou ja... maar ik zie heel vaak een 666 als ik op het verkeerde pad zit (vaak weet ik dat ook wel). Als ik dan vervolgens weer de goede kant op ga krijg ik 7-tjes. Het klinkt heel stom, maar ik geloof dat God het gebruikt. Daarmee zeg overigens ik niet dat opwekking nu de juiste keus heeft gemaakt (Die 666 kan Hij altijd gebruiken, of het nu een telefoonnummer is van een gootsteenontstoppersbedrijf of een opw.nr)


Samegevoegd:

Quote:

Aan Sint Opwekking nog wel?
puh2.gifpuh2.gif

Check de titel van deze link

Gewoon een stomme afkorting gebruikt voor Stichting...

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid