Spring naar bijdragen

Foppe1986

Members
  • Aantal bijdragen

    640
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Foppe1986

  1. 2 uur geleden zei ZENODotus:

    In 2010 bevatte Europa 19.5 miljoen moslims wat zo'n 3.8 procent was, in 2016 was dit aantal gestegen tot 25.8 miljoen, bijna 5 %, let wel dat voor deze percentages ook de voormalige oosbloklanden worden gerekend die zo goed als geen immigratie kennen (ze luisteren daar namelijk iets meer naar het volk). Men schat, en deze cijfers zijn vrij voorzichtig daar ze niet met alles rekening houden, dat tegen 2050 er 75550000 moslims in Europa zullen zijn, wat zo'n 14 % zal zijn. In Nederland zal dat uitdraaien op zo'n 15.2 % en voor België op 18.2 %

    (bron: Pew Research Center)

    Ik heb het over Nederland gehad qua islamisering. En daar was het vijf procent toen Wilders uit de VVD stapte en 6% ongeveer in 2016. Dus van islamisering waar Wilders het al jaren over heeft is geen sprake. 

    Dat het in NL 15.2 % zal zijn in 2050 is natte vinger werk.

     

  2. 3 uur geleden zei Dolce Vita:

    Nee hoor, dat is gewoon mijn zekerheid, zowel mijn geloofszekerheid als mijn wetenschappelijke zekerheid.  En daar heb ik zowel hier als elders zo veel mogelijk van gedeeld (een forum is maar een beperkt medium, je kunt er kwalijk hele boeken en syllabi op zetten) en ik ben niet van plan alles voor de zoveelste keer te herhalen.   En geloofsforumatheisten willen die geloofszekerheid ergens maar al te graag ook hebben, daarom hangen ze voortdurend op christelijke fora rond. Dat vind ik wel zielig, maar wie weet ontvangen ze toch het geloof nog een keer. Alleen God weet wat er ten diepste in hen omgaat.   Je treft ze zelden tot nooit aan op islamitische fora of op hindoeistische fora, etcetera.   Dus ze tonen met hun gedrag wel aan dat ze ten diepste weten dat ze toch bij Bijbel en christendom moeten zijn.  Ik vermoed dat ze vooral zichzelf dwars zitten. 

    Je hebt dan een andere kijk op zekerheid dan wat ik heb. 

    Je maakt jezelf weer eens enorm belachelijk door te denken dat atheisten ten diepste wel weten dat ze bij bijbel en christendom moeten zijn. Atheisten bestrijden de bijbel en christendom, terecht. Daar moeten ze voor op christelijke fora zijn aangezien christenen niet op Freethinkersfora komen.

    In Europa hebben christenen en bijbel meer impact gehad op de samenleving dan hindoeisme of islam. Vandaar ook dat men op christelijke fora komt om te wijzen op de fouten in bijbel en in jullie geloof.

    Dus een beetje logisch nadenken, daar kom je verder mee dan jouw naieve kijk.

  3. 51 minuten geleden zei Dolce Vita:

    Iedereen heeft de eeuwigheid. Alleen brengt niet iedereen die op dezelfde plek door. Zo boven zo beneden. De een woont op de Sahara. En de ander op de Veluwe.  Nu is het gek genoeg wel zo gelegen dat veel Saharabewoners maar al te graag op de Veluwe zouden wonen, doch maar weinig Veluwebewoners op de Sahara. :+

    Het is jouw mening dat we de eeuwigheid hebben. Mijn mening is dat we dit niet weten.

    Waarom zijn gelovigen toch altijd zo zogenaamd zeker over wat ze verkondigen? En toch met elkaar in discussie gaan. Wat niet zou kunnen als alles wat gelovigen denken zeker was.

    Twijfel is moeders porseleinkast.

  4. Op Tuesday, January 16, 2018 om 08:15 zei MysticNetherlands:

    Te arrogant je fout toe te geven en dan maar snel niet meer over burgerschap praten en me woorden in de mond proberen te leggen

    Wat een niveau hier.... Ik zal je de echte bronnen maar besparen. Daar ga je ook vast van alles inlezen. En sla je ook vast de stukken over die je niet bevallen (bijv dat ik als blijkbaar onderdeel van je hokje 'jullie' al een duidelijk heb aanegeven dat de Bijbel zwijgt over de misstanden in slavernij en sterker nog in t OT hele nare dingen staan) vast ook niet gezien.

     

    Ik ga me elders vervoegen want praten op kleuterniveau kan ik met mijn dochtertje al.

     

    Schitterend ben jij 

    Geintje hoor, je bent allesbehalve schitterend. Mensen arrogantie verwijten en dan zelf niet doorhebben dat je steeds kokketeerd met jouw iq en dat je academisch geschoold bent. Nu beweer je " ik zal je de echte bronnen maar besparen". Geef gewoon toe dat je geen bronnen hebt, zoals altijd. Wel venijnig reageren op anderen en anderen voor van alles uitmaken maar zelf geen bronnen geven. Doet mij denken aan de oude mannetjes die bij de trainingen van voetbalclubs staan en kritiek uiten. Terwijl ze zelfs hun schoenveters niet eens kunnen strikken.

    Ik geloof ook niet dat jij academisch geschoold bent of een hoog iq hebt. Afgaande op jouw posts hier en op andere fora.

     

  5. 1 minuut geleden zei MysticNetherlands:

    @Foppe1986

     

    Diep man...

     

    (geintje hè ik bedoel dus juist extreem oppervlakkig enzo)

    Zo zeg, jij hebt bewijzen voor jouw stellingen....

     

    (geintje he, ik bedoel dus dat je extreem weinig bewijzen hebt voor jouw mening) Je bent enkel op mij aan het pissen omdat ik het ben. Dus jij gaat in negeerstand.

    Groetjes aan de psychiater

  6. 2 minuten geleden zei MysticNetherlands:

    Te krampachtig Frustie1986

    Als je er niet tegen kan dat mensen je helpen met het snappen van simpele dingen dan moet je van dit forum wegwezen, pc uitzetten, een hutje op de heide gaan kopen en lekker daar blijven zitten.

    Zieltje

    Dan hebben wij als normale mensen ook eens een goede tijd.

     

  7. Zojuist zei Dolce Vita:

    We zullen nog wel zien wie hier de werkelijkheid heeft verward met fake news.;)

    En wanneer gaat dat gebeuren dan? Over drieduizend jaar?

    Jammer dat je steeds wanneer je weerwoord krijgt roeptoetert "we zullen nog wel zien". Dit is christen eigen denk ik dan. Dit roept men al 2000 jaar.

  8. 1 minuut geleden zei Dolce Vita:

    Grappig. Jij hebt mij niet gefopt. Hoe is het nu met je Iraanse buurman?

    Ik heb geen iraanse buurman, nooit gehad ook. Ik denk dat je mij verwart met een ander. Zoals je ook de werkelijkheid verwart met fakenews.

  9. Op Sunday, January 14, 2018 om 14:15 zei Ton:

    Mijn bijdragen in materiële zin om hongersnood, schoonwatervoorziening, opvang van weeskinderen te realiseren in oa Mozambique, ga ik hier niet etaleren, want dan wordt het hier gezien als opschepperij. Mijn Vader weet het, dat is genoeg.

    Je gaat het niet etaleren, maar in feite doe je het dus wel.

     

    Op Sunday, January 14, 2018 om 16:07 zei Dolce Vita:

    Nogmaals, je getuigt van een geest van religie en een geest van narcisme, een geest van veroordeling en intussen ook van een handelsgeest en een geest van zelfverheffing. Niet van de Geest van Christus.  

    Grappig dat je niet doorhebt dat iemand die van zichzelf zegt "ik ben DE weg, DE Waarheid en HET leven" "wie zonder mij is is zonder leven" "wie zijn vader en moeder liefheeft boven mij is mij niet waardig" ook een geest van veroordeling en narcisme heeft.  Dus wat is het verschil tussen de ene geest en de andere geest?

    Op Monday, January 15, 2018 om 22:42 zei Dolce Vita:

    Wat betreft genezing, sta ik zelf op het standpunt dat ik vroeger al had, zie onderstaande berichten in eerdere topics. Genezing vindt soms plaats. Carly Alkema genas bijvoorbeeld van de ziekte van Hirschsprung.  Doch vele heiligen waren ziek. Dat een gelovige per definifie gezond zou zijn of in stoffelijke zin zou moeten zijn of worden vind ik een zeer kwalijke leer.  Tot nog toe heb ik moeten constateren dat moderne genezersfiguren de mensen tegelijkertijd opzadelden met allerlei bijgeloof en extra zelf verzonnen leer. Rovers dus.

    Dus jij bent DE Anja, waar ik vroeger mee in discussie ben geweest op dit forum? En op andere fora?

    Dat had ik niet verwacht en doorzien.

    Op Monday, January 15, 2018 om 17:23 zei Ton:

    Dolce. We leven in een gevallen schepping, vandaar alle krankzinnige andere filosofieen. Jezus kwam met: de weg, de waarheid het volle leven. Zijn bloed: wij Zijn goddelijke natuur deelachtig. Zijn Geest: onze verandering naar Zijn beeld. 

    Natuurlijk, alle andere filosofieen zijn krankzinnig en die van jou zijn "Hij nam de volle waarheid aan, vond het geweldig".

    Laat nou iedereen met een bepaalde filosofie dat vinden, getuige de discussie hier tussen christenen onderling.

     

     

  10. 16 uur geleden zei MysticNetherlands:

    Je kan dus alleen iemand helpen als er geen hogere macht is? :?

    Lezen is ook een vak MN, of (en ik vrees het) je leest het expres niet goed.

    Appie zegt dat als ts wil geloven ook als er geen hogere macht is Appie hem niet kan helpen. Dat is logisch, dan wil TS perse geloven. Maar als TS de waarheid prefereert boven geloven dan kan Appie hem wel helpen.

    Dat iemand met jouw IQ dit niet begrijpt :*

     

  11. Op Tuesday, January 16, 2018 om 23:17 zei Dolce Vita:

    Jongen, jij hebt helemaal gelijk hoor.  Fortuyn (een katholiek) gaf zijn leven, van Gogh gaf zijn leven, Wilders gaf zijn leven (want die leeft al jaren ondergronds), Hans Jansen (een katholiek) gaf zijn leven (hij stierf een natuurlijke dood maar de politiek was zijn ambitie helemaaaaaal niet, doch in dienst van het algemeen belang streed hij de goede strijd zelfs tot aan het beest in Brussel) Charlie Hebdo medewerkers gaven hun leven, vele agenten gaven hun leven, argeloze burgers bekochten het met hun leven. Maar jij hebt kennelijk ook religiestudies gedaan, en je woont ertussen, tussen die islamitische gemeentes, en je gaf er les aan, en je droeg er extra zorg voor,  en je weet waar je over praat.  Ik wens je er heel, heel veel succes mee. Mijn probleem is het niet meer en het jouwe moet het kennelijk nog worden.    Misschien spreken we elkaar hierover later nog wel eens. Over een jaar of tien, twintig, honderd of duizend of zo. :+    Ik vind het allemaal goed.  Bij mij en mijn zus houdt ons geslacht sowieso  op te bestaan. Wij hebben zeer bewust voor kinderloosheid gekozen.  Wij laten na onze dood in elk geval niemand in deze gevallen wereld en geislamiseerde en islamiserende land achter. 

    Wat heeft dit nu weer met mijn bericht te maken? Dat mensen hun leven gaven ergens voor doet niets af van het feit dat er van islamisering geen enkele sprake is. Noch was, noch zal zijn. En dat de meeste moslims die nu tweede of derde generatie zijn juist verwestersen in plaats van dat Europa nu islamiseerd.

    Het idee dat mensen hun leven ergens voor gaven vind ik ook enorm overtrokken. Wilders geeft zijn leven niet maar hij demoniseert al jaren de moslims. Is dat je leven geven? Dat hij al jaren ondergronds denkt te moeten leven is gewoon zijn eigen mening. En dan ook nog zielig doen ook.

    Die Jansen was een arabist, van dezelfde snit als Wilders. Alleen maar afgeven op, in plaats van constructief bezig zijn. En dat het zijn ambitie niet was om de politiek in te gaan doet er niet aan af. Het was mijn ambitie ook niet om hovenier te worden, geef ik dan mijn leven ook? Wat een overdreven reactie.

    Dat er mensen vermoord zijn door fundi's is het enige waar je gelijk in hebt. Maar dat heeft met islamisering van de samenleving niks te maken. In tegendeel zelfs. Als Europa was geislamiseerd had men geen aanslagen hoeven plegen, want dan hadden die fundi's hun zin.

    Toevallig heb ik ook studie gedaan naar religies. En dan niet eenzijdig of eenkennig, maar gewoon neutraal. Dan blijken de meeste religies dezelfde eensteek te hebben, namelijk een wereldoverheersing. En vroeger deden de christenen hetzelfde als moslims nu. Maar met mindere wapens, aangezien die zware wapens er vroeger niet waren. Het Westen heeft nu een verlichting gehad (ondanks het christendom, en niet dankzij) en het wordt tijd dat de islam dit ook krijgt. Dankzij de immigratie is dit al goed gaande, voor wie ogen heeft om te zien en te kijken.

     

     

     

  12. 46 minuten geleden zei Dolce Vita:

    Maar de mensen zullen mijns inziens moeten stoppen met wegkijken en zich moeten uitspreken voor de joodschristelijke wortels en tegen de islamisering.

    Mens, er is niks joodschristelijk. Dat is een standpunt van Geert Wilders en die man heeft geen kaas gegeten van de geschiedenis. Toen de christenen joden vervolgden en daarvoor dat de joden christenen vervolgden. Schandalig dat mensen dit woordje in de mond durven nemen, enkel om zich af te zetten tegen de islam.

    En van islamisering is overigens ook geen sprake. Er zijn nog steeds, relatief gezien, evenveel moslims qua percentage. Vijf jaar geleden was het 5% en nu ook weer. Dus niks om je zorgen om te maken.

    50 minuten geleden zei Dolce Vita:

    Een gematigde Islam creëren. Die bestaat nog niet, maar aangezien Europa er nou eenmaal mee opgescheept zit, vind ik dat Europa de taak dan maar op zich moet nemen om die islam te wijzigen en sterk te matigen. 

    Weer een leugen.

    Je blijft maar geloven in jouw wereldbeeld, je lijkt Trump wel. 

  13. 30 minuten geleden zei TTC:

    Ja, vroeg me gewoon af wat men wou zeggen met die hybride mens, dat lijkt me heel iets anders dan de paranoïde complotversie dat een aantal hiervan willen maken. Wat hebben Joden daar dan mee te maken?

    Die idiote complotversie zit gewoon in de tekst die jij citeerde. Dus moet je aan mij niet vragen wat tde joden ermee te maken hebben, maar dit sitemakers die jij citeert.

    Gewoon een kwestie van lezen voordat je iets post :D 

     

  14. 12 uur geleden zei Fundamenteel:

    Wanneer mensen zichzelf niet meer mogen zijn en tot iets anders gekneed worden misvorm je. Ik ben een Europeaan een geen Kalegriplan dat mij gaat ontvreemden van mijn verleden. Ik ben niet in stomheid geslagen en observeerde wat men moeder Europa aandeed. 

    Ik wil niet samenleven met ondankbare mensen die mijn thuis onveilig maken. Ik wil niet gastvrij zijn tegenover Soedanezen en daarmee een Calais 2 ontwerpen in Brussel. Ik wil mijn continent terug zoals dat opgebouwd is door mijn voorouders. We hebben bijna duizend jaar gestreden voor deze vrijheden. Nu delen we het aan de hele wereld uit en duwen daarmee onze nabestaanden achteruit. 

    Europa is een wereldasiel en negeert de verkrachtingsgolf die daaraan gepaard gaat. Allemaal oorlogsverklaringen. 

    Geef ons wapens om te antwoorden!!! 

    En dit meen je serieus? Volgens mij ben je niet goed wijs, echt waar.

    Wat heb jij nou gedaan om Europa te maken tot wat het is? Met andere woorden, jezelf beroepen op je zogenaamde duizendjarige strijd is gewoon lachwekkend. En ook mensen over een kam scheren, dat is nog lachwekkender. En dan jezelf zien als iemand die voor multicul is. Echt, driewerf lachwekkend.

    Komt nog bij dat er gewoon europese schoonheden zijn die vallen op "mohammedanen"  of zoals gewone mensen ze noemen moslims. 

    Het schrijnende is ook nog dat je blijkbaar geen weet hebt van de vrijheid die men vroeger had en dat men niet moeilijk deed over buitenlanders die hierheen kwamen. Sterker nog, in de gouden eeuw mochten buitenlanders vrij naar onder andere Amsterdam komen en daar de economie opbouwen. In onze tijd heeft men Turken en andere moslims hierheen gehaald om het vuile werk op te knappen. Dus het idee dat men vroeger niet zo multicul was is gelul.

    Op 15-1-2018 om 14:28 zei TTC:

    Misschien omdat het weer tot hetzelfde kan leiden dat we niet willen? Volgens de auteurs:

    De belangrijkste vertegenwoordigers van deze corrupte evenals rechtschapen intelligente aristocratie: van kapitalisme, journalisme en literatuur, zijn de Joden. De superioriteit van hun spirit heeft hen voorbestemd om de belangrijkste factor te worden in de toekomstige adeldom. Een kijk op de geschiedenis van de joden verduidelijkt hun leiding in de strijd voor zeggenschap over de mensheid. De mens in de verre toekomst zal een hybride zijn. De rassen en klassen van vandaag zullen verdwijnen als gevolg van het verdwijnen van ruimte (naties), tijd, en beperktheid. (Met andere woorden, het is alleen een kwestie van tijd totdat individuele rassen zullen verdwijnen.) Het Euraziatisch-negroïde ras van de toekomst, vergelijkbaar in zijn naar buiten verschijning met de oude Egyptenaren, zal de diversiteit van mensen vervangen door een diversiteit van individuen.” Richard Coudenhove-Kalergi en de Paneuropa-Movement werd daarom ingesteld en is bijna klaar door het zijn geïmplementeerd met de Europese Gemeenschap (EU). (bron)

    Wat is een hybride mens dan uiteindelijk?

    Je geeft weer een hele tekst en daar haal je dan 1 zinnetje uit? Terwijl je dan de bovenste zinnen vergeet. Terwijl het toch duidelijk is dat dit weer een complottheorie is die dan de joden de schuld geeft van de vernietiging van het "blanke ras". Hou toch eens op met die flauwekul.

     

     

     

     

  15. 16 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Foppe u wordt vanaf heden genegeneerd. Ik steek mijn tijd niet in types als u meer. Ik weet niet op welke wereld jij woont. Maar ik schets u even een beeld van mijn lokale omgeving.

    Flora in Borgerhout met 94%. Van de 58 stedelijke basisscholen tellen er 33 meer dan de helft kinderen die islamitisch godsdienstonderricht volgen.

    http://m.gva.be/cnt/dmf20160302_02161849/voor-het-eerst-meer-dan-de-helft-moslims-in-antwerpse-scholen

    Dit aantal groeit met 2% per jaar. Hallucinant naar mijn mening. 

     

    Ik word genegeneerd? Wat betekend dat precies?

    En jij had het over 90%. En nu blijkt dat er voor het eerst de helft moslims zijn in Antwerpse scholen. Dat is slechts 50%, tenminste volgens mijn wiskunde leraren wel. Bij jullie in Belgie is dit dan anders?

    En dan zijn er ook nog 25 scholen waar er geen 50% moslims zijn. Stuur daar je kinderen dan heen.  

    10 minuten geleden zei Fundamenteel:

    De pen en referenda. Of gaan we wachten tot we een minderheid zijn en er zelf uitgestemd worden zoals nu reeds gebeurd? 

    Volgens mij ben je niet goed. Zeker te veel op die domme sites zitten kijken die roepen zonder feiten te checken?

    https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2159181-feiten-en-cijfers-over-immigratie-in-nederland.html

    In Belgie zal het niet veel anders zijn.

    https://denieuwemaan.ntr.nl/duyvendak-politici-moeten-zich-meer-bij-de-feiten-houden/

    13 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Een kerststal hoort niet meer thuis in de klas maar veel scholen serveren op schoolactiviteiten al reeds uitsluitend halal voedsel. Zoals hot dogs. Geen kraam te bespeuren met een goeie hamburger of hot dog waar dieren volgens westerse principes afgehandeld werden. 

    Het blijkt dat dieren die halal geslacht of via de joodse manier het beter hebben dan die volgens Westerse principes. 

    Alleen na de slacht even een paar minuten niet. Daarvoor wel. 

    14 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Verzet is niet nodig. Gewoon terugkeren naar wie we zijn en stoppen met alles openhandig afgeven. Iedereen is vrij te zijn wie hij zij kiest te zijn. Maar als de ene achteruit geduwd wordt voor de andere en de kinderen betalen de prijs zal men niet aan zijn proefstuk toe zijn. De blanke heeft geduld. Maar als het op is?... 

    Jij roept steeds maar weer op tot geweld. Echt een vreemde snuiter. Wereldvreemd, als je het mij vraagt.

     

     

     

  16. 8 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Misschien moet je hier eens een lokale school bezoeken en met leerkrachten praten. Doen ze dit openbaar worden ze geschorst of ontslagen. 

    hehe, de complotterroristen zijn ook op dit forum aangekomen..

     

    9 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Ik ben pro mutlicul maar wanneer een school voor meer dan 90% uit moslims bestaat neigt dit al meer naar een monocul. Omdat men zich aanpast op de islam en daarmee eigen gewoontes en tradities aan de kant schuift spreken we van een omvolking. 

    Hehe, een openbare school waar meer dan 90% moslim is. En dit geloof je zelf? Of woon je toevallig in Istanbul?

    En dat jij pro multicul bent is zo'n beetje de grootste grap op dit forum. Alles wat je schrijft is gewoon het tegenovergestelde van iemand die pro multicul is. Alsof je in dit leven eens gepest bent door moslims, of verkracht. Zo vol haat zit jij tegen moslims (die je dan ook generaliseert). 

    11 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Een gedachtenpolitie wil niemand behalve een bende zeurkousen die er niet tegen kunnen dat hun eigen mening overschreden wordt. Fuck dat :)

    Eigenlijk ben jij dus iemand die hoort bij een bende zeurkousen? Want jij wil je niet aanpassen en bent boos omdat jouw mening overschreden wordt (in dit geval door moslims). 

    Of is het "fuck dat" als de mening van anderen overschreden wordt en niet als jouw mening overschreden wordt? 

    8 minuten geleden zei TTC:

    Denk niet dat iemand ontkent dat er problemen zijn in de wereld, net zoals er veel alternatieven bestaan die wel/niet maatschappelijk gevalideerd worden.

    Precies, niemand ontkent dat er problemen zijn met veelal jeugdige mensen die moslim zijn. Oudere mensen die moslim zijn daarentegen zijn vaak aardige mensen (mijn ervaring althans). En die schamen zich ook voor de jeugd.

    En met jeugd bedoel ik -24 en met ouderen iedereen die erboven zit.

     

     

  17. 14 uur geleden zei Fundamenteel:

     waar trek je dan de lijn? Wie gaan we als bevoegde aanstellen de grens te bepalen? 

    Neem nu de holocaust ontkennen. Waarom is dit strafbaar en hoe rijm je dit met de vrijheid van meningsuiting? Historisch is mij bewezen dat miljoenen joden spoorloos verdwenen zijn tijdens WO2. Waarom zou iemand die dat ontkent beboet moeten worden? Over iedereen mag alles gezegd worden en gaat het naar dovemansoren. Zie hoe Mohameddanen in het onderwijs tekeer gaan, geen aandacht. Andersom kan je geen scheet laten of ze nagelen je aan de schandpaal. 

    Wat heeft de holocaust ontkennen nou meer met mening te maken? Net zoals de Aarde is vierkant en plat, is de holocaust ontkennen geen mening. Ik vind blauw een mooie kleur is dan wel weer een mening. "ik vind dat de holocaust nooit heeft plaatsgehad" dus niet.

    En waarom haal je nou weer die moslims erbij? Steeds als een topic geopend word kaap jij die voor je verderfelijke mening dat moslims niet deugen en dat de Westerse mening en moraal beter is dan die van iedereen. 

     

     

    1 uur geleden zei Fundamenteel:

    n mijn geval zijn dat mijn kinderen die al reeds 50km verder naar school gaan om hen de multicul te besparen. Vlaams Christelijk fatsoen! Geen barbaarse Mohameddaanse streken. Ik leer hen ook dat Allah de duivel in vermomming is zoals vele andere westerlingen tegaarne met mij. 

    Zonde voor die kinderen, die nu 50 km verder moeten reizen omdat jij toevallig tegen multicul bent. Doet mij denken aan mensen die hun kinderen besnijden omdat ze toevallig joods of moslim zijn.  

    Het zou mooi zijn als er een gedachtenpolitie zou komen om personen zoals jij (mensen die haat koesteren tegen iedereen van een bepaalde religie) in het gareel te kunnen houden. Een jaartje opvoedkamp zou deugd doen. Of nog mooier, een jaartje bij een familie waar je normaal nooit zou komen (een moslimfamilie inderdaad) zodat je kan zien dat ook in de islam wereld leuke en aardige mensen rondlopen.

    Uit eigen beweging zie ik jou dat nog niet doen. 

     

    29 minuten geleden zei TTC:

    Verloopt alles niet volgens dat Kalergi Plan?

    Het Kalergi Plan, het genocidale plan om de autochtone naties en mensen van Europa te vernietigen, juli 2017. .... De kern : “om een nieuw ras te creëren en te vestigen met nieuwe kenmerken en karakteristieken, door het mengen van blanke Europeanen, Aziaten en zwarte Afrikanen, om zo de karakteristieken van de Europese mensen te veranderen en te modificeren op “positieve manieren”. (bron)

    Er staat wel 'op positieve manieren', weet niet goed wat men daarmee bedoelt. Denk niet dat het dan gaat om haat en verdeeldheid te zaaien, maar misschien vergis ik me.

    Waarom kom jij steeds met die vreemde complottheorieën uit de vorige eeuwen? Eerst al de wijzen van sion, nu weer dit verhaal over het blanke ras uitroeien en daar een ander ras voor laten ontstaan. 

    Nergens bewijs voor, maar jij lijkt het klakkeloos aan te nemen. 

  18. 13 uur geleden zei TTC:

    We zouden Trump haast vergeten. :)

    Het nieuwe cijferseizoen dat volgende week aftrapt in de Verenigde Staten staat in het teken van de belastingwet van Trump. Wat doen de fiscale plannen van de Amerikaanse president met de winstverwachtingen? Analisten zijn gespitst op hoe Amerikaanse bedrijven de besparingen aanwenden die het verlagen van de winstbelasting van 35 naar 21 procent oplevert. De meevaller wordt naar verwachting onder andere gebruikt om eigen aandelen in te kopen, dividenden te verhogen of voor extra investeringen. Detailhandelsconcern Walmart maakte gisteren bekend het minimumloon met een dollar te verhogen. De fiscale hervormingen zijn vorige maand goedgekeurd door het Congres, ondanks dat de Democraten tegen stemden. De maatregelen hebben de aandelenmarkt tot nieuwe toppen gestuwd in de laatste maanden van 2017. Dat momentum houdt ook aan in het nieuwe jaar. De winstverwachting voor bedrijven opgenomen in de S&P 500 is sinds begin dit jaar met 2 procent gestegen. De winstgroei wordt geraamd op 14,2 procent ten opzichte van een jaar eerder, volgens Thomson Reuters. Naar verwachting laat de energiesector de grootse winststijging zien, hoewel die met name is ingegeven door de stijging van de olieprijs die de hoogste stand in drie jaar tijd heeft bereikt. (bron)

    Zo zie je maar hoe Trump is, de grote man krijgt belastingverlaging en de gewone man of vrouw krijgt een loonsverhoging van maar liefst een dollar. Of dit per uur is, of per maand ik heb geen idee uit deze bron.

     

    Maar het kapitalisme is ook onder de zogenaamde mensenvriend Trump nog even levend. Sociaal gezien is het slechter geworden onder Trump. Zo schold hij landen in Afrika en Haïti uit als shithole landen. En hoopte hij op meer inwoners uit bijvoorbeeld Noorwegen. Puur racisme dus.

    De enige reden om Trump een goede peer te vinden is als je ziende blind en horende doof bent. En dat is de enige reden waarop je niet aangekeken kan worden, domheid is immers geen zonde maar een gebrek.

    Ik vraag me wel oprecht af of en hoe christenen die op Trump stemmen zich verontschuldigen voor hun foute vooruitziende blik. Of blijven ze stoicijns Trump volgen, in wat hij ook doet? Tot hij op een morgen wakker wordt en denkt "waar zou die rode knop nou voor dienen, even uitproberen". Want daar zie ik hem wel voor aan. Al gaat het gelukkig niet zo gemakkelijk als media ons willen doen laten geloven. 

    9 uur geleden zei TTC:

    Maar of dit nu de reden is waarom christenen voor Trump kiezen? :) 

    Wat een totaal waardeloos stukje. Ik had achteraf meer informatie gehad willen hebben. Bijvoorbeeld is hij aangekomen, is hij vermoeid, is hij net zo gek als een deur als Trump (waar het op lijkt, aangezien hij dus dit stukje plaatst)? De titel van het stukje kun je op twee manieren uitleggen. Of hij voelt zijn lichaam als nooit tevoren in positieve uitleg, of hij zit elke dag diarreeschijtend op de wc, heeft hoofdpijn door het teveel aan zout en voelt daarom zijn lichaam als nooit tevoren?

     

  19. 5 uur geleden zei Hendrik-NG:

    Als Paulus zijn toehoorders meldt dat in Christus tegenstellingen wegvallen (Galaten 3:27  Want u allen die in Christus gedoopt bent, hebt zich met Christus bekleed. 28 Daarbij is het niet van belang dat men Jood is of Griek; daarbij is het niet van belang dat men slaaf is of vrije; daarbij is het niet van belang dat men man is of vrouw;  want allen bent u één in Christus Jezus), dan wordt het mij vrij duidelijk hoe hij tegen slavernij aan kijkt: als iets dat niet langer tussen mensen in kan staan. Dat geldt hier inderdaad voor de gelovige mens. Maar als dat voor de gelovige mens geldt, dan geldt dat in potentie voor ieder mens. Die gedachte sluit m.i. aan bij de kerngedachte, een paar verzen eerder in die brief: 3:14, "opdat de zegen van Abraham in Christus Jezus tot de heidenen zou komen". Hier staat niet: tot sommige niet-Israelieten... De blik is hier gewoon breder dan dat. Hij sluit in principe de hele mensheid in.

    Hier staat ook niet dat het tot ALLE heidenen zou komen. Stel dat er maar 1 gelovige uit heidenen zou komen, dan nog zou de zegen tot de heidenen komen. 

     

     

     

    13 minuten geleden zei Thinkfree:

    Pak anders exodus er nog eff bij oog om oog tand voor tand.

    Iets wat de heidenen niet kenden

    Wel dus....

    Vooral in de tijd van de stammenoorlogen was dit vaak het geval. Als iemand een oog uitstak bij een mens van een ander volk dan zou in diens volk ook iemand zijn oog worden uitgestoken. Het liefst de dader zelf, maar als het niet kon dan maar bij een onschuldige voorbijganger. Maar oog om oog, tand om tand bleef het.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Codex_Hammurabi#Lichamelijk_letsel

     

     

     

  20. Op ‎6‎-‎1‎-‎2018 om 20:47 zei Dolce Vita:

    Dieren hebben de hemel nooit verlaten. Zij zijn zelf niet  gevallen, de mens is gevallen en de mens heeft de gehele schepping met zich meegetrokken. Dieren (niet beesten, mensen zijn vaak beesten, dieren zijn gewoon dieren) gaan gewoon direct terug naar de hemel bij hun dood. Ze zijn meestal zó ontzettend trouw aan hun liefde voor de mens dat ze na de dood vaak dicht bij hun zogenaamde "baasje" blijven.

    Dieren zijn dieren. Mensen, die kunnen beesten zijn. Het getal van het beest bijvoorbeeld, is een mens. Geen dier.

    Moet je voor de grap eens naar national geographic kijken of naar animal planet (al hebben ze daar vaker films over "schattige" "poezebeesjes"). Kijken of die dieren dan nog gewoon dieren zijn en geen beesten. Dieren die al aan hun slachtoffer knabbelen voordat die dood zijn. Dieren die andere dieren aan flarden scheuren. Dieren die andere dieren bezetten (door in de hersenen te kruipen) en dingen laten doen die die andere dieren dus niet kunnen gebruiken. Dieren die andere dieren als levende kraamkamers gebruiken. En jongen van die dieren die precies weten hoe ze de tere en noodzakelijke organen in stand houden totdat ze uit hun "gastheer" kunnen kruipen. 

    Jij hebt het beeld van een hond in je hoofd, als je praat over liefde voor de mens en baasje. En honden stammen af van wolven, maar zijn gedomesticeerd door de mens. Gewone, wilde dieren kennen die trouw niet aan de mens. 

    Dieren en beesten zijn overigens synoniemen. Degene die ze hoort kleurt ze zelf in. 

     

  21. 12 uur geleden zei TTC:

    De verwarring is hallucinant, wat voor jou niet zo lijkt kan dat voor anderen wel zijn. Een visioen over de toekomst?

    Jouw verwarring is hallucinant, de rest niet. Altijd maar dingen erbij halen die nergens over gaan. Dat maakt het voor mij ook hallucinant.

    En een visioen gaat altijd over de toekomst, dus dubbelop. Inderdaad, mijn fout. 

    8 uur geleden zei Willempie:

    Het Bijbelse antwoord (en je zit hier op een christelijk forum) is dat we niet mogen concluderen dat ziekte een straf is van God. Ik neem aan dat dit is wat je wilde horen. Het kan wel een gevolg zijn van zonde maar dat is een groot verschil. In ieder geval mag een christen daar nooit bij een ander over oordelen. Maar ik denk wel te begrijpen wat Noel wil zeggen en dat dit sommigen boven de pet gaat. Het is filosofisch en getuigt van diep nadenken. De meeste mensen denken veel te aards, of te causaal zo je wilt, om deze gedachtengang te kunnen (of misschien zelfs willen) begrijpen.

    Haha, wat is er nou filosofisch aan "we mogen niet concluderen dat ziekte een straf is van God, het kan wel een gevolg zijn". Dat is toch gewoon logisch? In de gewone wereld is ziekte soms ook een gevolg van een zonde. Een kater bijvoorbeeld na te veel drinken. Dik worden na te veel eten.

    Is helemaal niet zo diep als jij blijkbaar denkt.

     

  22. 1 minuut geleden zei Hitchens:

    Helemaal gelijk hoor. Het was dan ook niet meer dan mijn mening over die beerdiertjes. Maar wat een toffe beestjes en ze zijn nog niet eens een atoomoorlog gestart (-S)

    Dat kunnen ze dan ook niet, want qua hersencapaciteit kunnen ze onze teennagels nog niet eens knippen.

    1 minuut geleden zei Hitchens:

    Een mens valt inderdaad binnen de definitie van een diersoort. Dat zijn woorden inderdaad. Indelingen gemaakt door biologen. Wat is je punt precies?

    Dat ik het gelul van de bovenste plank vind als je stelt "mensen zijn dieren". Je zou net zo goed kunnen beweren "dieren zijn mensen". 

    En dan ook nog beweren "Tja, een discussie over biologie is volstrekt zinloos als de tegenpartij nog met emotionele blokkades zit.". Gooi het maar op emotionele blokkades als mensen het niet met je eens zijn. Toegegeven, enkel geloven dat mensen boven dieren staan omdat een boek dit beweert is niet slim. Maar wat als je er gewoon over hebt nagedacht zonder religieuze bijbedoeling? Ik denk dat het eerder andersom is. Mensen die stellen "mensen zijn dieren, punt" zijn vaak gevallen voor de antireligieuze beweging van bepaalde biologen (zoals Dawkins) of mensen zoals Swaab, die beweerde dat wij slechts ons brein zijn en dus niet zoveel kunnen doen aan hoe wij zijn.  Die mensen hebben vaak niet door dat het enkel definities zijn en meer niet. 

    Als ik kijk naar de mensen en dieren dan zie ik overduidelijk verschillen. Mensen zijn zoveel grootser in daden (zowel goede als slechte dingen). Dit komt heus niet enkel omdat wij rechtop zijn gaan lopen en een duim hebben.  Er zijn apen die ook rechtop lopen, er zijn dieren met duimen, er zijn dieren met gereedschap. Maar nooit maken ze de bouwwerken na die wij gemaakt hebben, of komen ze op de maan of op mars zoals wij gedaan hebben of nog doen. 

    Als je dit niet uniek vindt, dan moet je gewoon leren anders te kijken.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid