Spring naar bijdragen

Jb

Members
  • Aantal bijdragen

    936
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Jb

  1. Salaam aleykom,

    Mijn verhaal, voor de geïnteresseerden.

    Ik ben nooit getrouwd geweest, maar heb er wel al een aantal relaties opzitten + nog andere acidents de parcours als ik het zo oneerbiedig mag noemen. Maar nu, sinds ik 5 maand terug ben bekeerd, heb ik de gelofte afgelegd aan God te 'wachten' tot op mijn huwelijksnacht. Nee, mijn vrouw hoeft geen maagd te zijn.

    Maar nu is er iets gaande. En zoals ik bij alles meen dat God erachter zit, moet dat nu ook weer het geval zijn.

    Zo ben ik recentelijk weer in contact met dé Grote Liefde die ik ooit heb gehad, een vrouw waar ik vreemd genoeg nooit iets mee heb gehad, maar zij weet dat ze na God de énige is voor mij. Sinds haar heb ik geen echte verliefdheid meer gekend, dit klinkt gemeen maar het is wel zo.

    Nu weten jullie dat ik eigenlijk alleen mag trouwen(!) met een moslima, een kuise christene of Joodse. Nu, we hebben na al die jaren contact via internet en gsm. Ze weet dat ik ben bekeerd, zij is atheïst zonder een a-religieus gevoel echter, dat is al iets. Nu voreg ze me op de man af of ik haar zou laten voor mijn geloof.

    Ze kon geen moeilijkere vraag stellen. Dit is Allah swt die mij op de proef stelt, zal ik voor Hem en Zijn Wetten kiezen, of toch in zee gaan met een kafirvrouw? Moet ik haar als Zijn geschenk zien, of net niet? Als ik de Koran lees, zou ik beter op mijn hoede zijn.

    Ben ik klaar om te trouwen? Niet meteen, maar dit maakt het me wel moeilijk, moest er ooit iets van komen.

    Voor jullie kan dit misschien belachelijk klinken, maar voor mij is dit een probleem van jewelste.

    Wa salaam,

    Ilyas

  2. Salaam aleykom,

    Misschien ben ik je verschuldigd waarom ik dat vraag. Wel simpelweg omdat het jou énkel te doen is kritiek te spuien. Wanneer je eens duidelijk ongelijk hebt, bewezen weliswaar, druip je in stilte af en laat je niets meer horen. Je hebt een allergie aan de islam en moslims (religie(uzen) tout court, behalve als je ze kan gebruiken voor je nut, in een discussie met mij bv.), dus leer me aub geen lessen in intolerantie van jou uitgaande.

    Nee, laten we als volwassenen beslissen mekaar straal te negeren. Helaas is er geen ignorebutton, ik zou hem zeker gebruiken en jij met vele anderen wschl voor mij ook. smile.gif

    Wa salaam,

    Ilyas

  3. Quote:

    [...]Die aspecten zijn er zeker maar de essentie is denk ik politiek en geen religie.

    Ik geloof echter niet dat er een eschatologisch aspect is waardoor een van de partijen vanuit Gods standpunt gezien in zijn recht staat. God is volgens mij niet pro-joods of pro-moslims.

    Salaam aleykom,

    Dat is waar. Soms geeft de islam me idd de indruk dat God er enkel voor de Palestijnen is (dat is slechts één indruk, er zijn talloze mooie aspecten), en bij de Joden krijg ik de indruk dat ze al helemààl zijn uitverkoren door Hem. Dit is natuurlijk niet zo.

    Wa salaam,

    Ilyas

  4. salaam aleykom,

    Marinus, je bent een vrij man, maar zou je aub willen stoppen mij te achtervolgen en quoten? Ik lees het zelfs niet meer, dus bespaar je de moeite. Ik praat liever met gelovigen over het geloof, no offence.

    Wa salaam,

    Ilyas

  5. Salaam aleykom,

    Op jouw verzoek, Bonaventura, heb ik je betogen gelezen. Ik moet zeggen, ik ben aangenaam verrast en moet mijn vooroordelen tav jouw persoon intrekken (anti-islam, nvdr.)

    Zelf zal ik in alle eerlijkheid bekennen dat ik geen kenner ben van de kwestie. Ik heb wel een mening, maar die ga ik niet spuien omdat ze té fel gekleurd is en niet genoeg onderbouwd, maar ik heb met interesse jouw betogen gelezen en ga nu insha Allah even verder doen.

    Nog even zeggen dat in deze kwestie het zeer moeilijk is, omdat het mijn overtuiging is dat ook hier de media selectief tewerk gaat. Er valt in die regio zoveel nieuws te rapen, dat de selectie op zich al subjectiviteit inhoudt. Het zal je niet verbazen dat ik geen vertrouwen heb in de VS + bondgenoten, en zij bepalen of controleren op zijn minst iedere letter of beeld dat hier verschijnt in de media.

    Wa salaam,

    Ilyas

  6. Salaam aleykom,

    Opmerkelijk, voor wie het interesseert. De dreiging rukt op in oorspronkelijk vijandige rangen, mashallah:

    link

    Een korte samenvatting van dit artikel:

    De Zwitserse politicus Daniel Streich, die berucht was vanwege zijn campagne tegen minaretten en moskeeen, is tot de Islam bekeerd.

    Hij is lid van de SVP, de Zwiterse volkspartij, en was de eerste die een campagne begon tegen de bouw van moskeeminaretten, en wilde de moskeeen in Zwitserland sluiten.

    De verklaring over zijn bekering heeft tot grote oproer gezorgd in de Zwitserse politiek.

    Hij wil de 5e moskee in Zwitserland bouwen, als boetedoening voor zijn eerdere hetze tegen de Islam. Hij begon de Koran te bestuderen en bekeerde zich daarna tot de Islam.

    Ik voeg hier een passend vers uit de Edele Koran aan toe, met dank aan een broeder:

    Sura Al Baqarah vers 216:

    (...)maar het kan zijn, dat gij tegenzin hebt in iets terwijl het goed voor u is en het kan zijn, dat u iets behaagt terwijl het slecht voor u is. Allah weet het en gij weet het niet.

    Wa salaam, Allahoe akbar, Hij leidt wie Hij wil.

    Ilyas

  7. Jezus (aley salaam, vrede zij met hem) zou zich ook niet getatoeëerd hebben of gepierced, wees daar maar zeker van. Hij leefde immers naar de Wil van God. Je kan dit natuurlijk wederom "onzin" gaan noemen, maar ik vrees voor jullie dat ik niet heel ver van de waarheid zal zitten. Als Jezus (aley salaam) jullie God is, waarom dann iet naar zijn voorbeeld leven? Of was Jezus (aley salaam) dan volgens jullie een hippie? Rabbi gfirli (Heer, vergeef mij).

    Wa salaam,

    Ilyas

  8. Salaam aleykom,

    En het kan ook helpen om te weten dat wij sexuele verlangens ook als een zonde zien, dus het hoeft helemaal niet uit te draaien op "verkrachting", wie spreekt hierover?

    Waarom tutten vrouwen zich op? Voor henzelf? Ik dacht het niet, zij willen hun ijdelheid benadrukken tav van andere mannen dan die van henzelf. Zeg ik nu dat zij vragen om verkrachting? Hoegenaamd niet! Maar zij willen wél mooi gevonden worden door zoveel mogelijk mannen, en dàt is zowel voor man én vrouw een zonde! Niet voor christenen die geen Wet kennen, natuurlijk, en al helemaal niet voor kafirs.

    Wa salaam,

    ilyas

  9. Salaam aleykom,

    Hoevaak moet ik het nog herhalen dat ik van die "kwaal" geen last heb, maar dat ik niet representatief ben voor het mannendom?

    Ach, wat baat het, ik vul hier het Vat der Danaïden.

    Wa salaam,

    Ilyas

  10. Salaam aleykom,

    Het klopt wel wat Cornelius zegt, wanneer je de Thora gaat aanhalen om je gelijk te bewijzen, zorg dan ook dat je consequent op zijn vraag kan antwoorden. Daar volg ik hem wel.

    Verder lijkt het mij inderdaad iets wat je moet laten, indien je je aan de Wet wou houden waarvan Jezus (aley salaam, vrede zij met hem) geen jota zou wijzigen tot het einde der tijden. Ik heb dus géén tatoo's en piercings, en ben daar nooit in geïnteresseerd geweest. Alhamdulillah (prijs God).

    Wa salaam,

    Ilyas

  11. Salaam aleykom,

    Dat klopt, maar toch is het de gangbare term om ongelovigen mee aan te duiden. En indien niet, dan moeten de moslims maar bij jou in de leer gaan, denk ik zo.

    En ik zei zelf al dat het Nederlandse woord 'uitkafferen' etymologisch hiervan is afgeleid. Bij mijn weten wordt Soera Al Kafiroen vertaald als Soera de Ongelovigen, maar Marinus denkt er anders over, natuurlijk.

    Als ik morgen ongelovigen 'ondankbaren' ga noemen, zal je misschien zeggen: 'het betekent ongelovigen.' En zo vind je steeds een stok om die (moslim)hond mee te slaan, natuurlijk.

    Wa salaam,

    Ilyas

  12. Quote:

    Een ieder die in zijn blote kont wil rondhupsen moet dat vooral doen.

    Het lijkt mij vooral een probleem te worden als het volgende tekstgedeelte (mat. 5:17-30:

    [...]

    Je geweten als Christen aanknaagt...

    Salaam aleykom Mr Emilio,

    Mashallah! Dank hiervoor, vooral vers 28 zegt genoeg, maar ja de Schrift en moderne christenen, het gaat zélden goed samen.

    Wij moslimmannen die zichzelf niet onder controle hebben (daar lach ik eens hard mee, zeker mezelf kennende) mogen nu eenmaal niet in vervoering raken van naakte vrouwen.

    Wa salaam,

    Ilyas

    Admod note: Weinig respectvolle bijzin verwijderd.

  13. Salaam aleykom Dunya,

    Quote:
    Gelovigen zijn meestal érg selectief: het ene bijbelgedeelte wat hen aanspreekt nemen ze uiterst serieus op, (bijvoorbeeld: vrouwen zijn onrein tijdens hun menstruatie, of zij moeten hun hoofd bedekken etc....) het volgende negeren ze, omdat het eenvoudigweg niet in hun straatje pas...

    Ik dank Allah swt voor je eerlijkheid. Zo zie ik het wel, maar niet enkel bij christenen, hoor. Zo zijn er ook moslims die bv. de Wet op alcohol gaan ombuigen door bv. te gaan stellen dat verkoop aan kafirs (ongelovigen) moet kunnen of die de baardgroei gaan verwerpen omdat 'vrouwen dat niet graag zien.'

    De vraag is inderdaad of je alles letterlijk moet nemen. Mijn inziens doe je ofwel het één, ofwel het ander, maar niet zoals jij zegt selectief. Je gaat bv. niet Genesis letterlijk nemen om vervolgens Leviticus weg te wuiven. Ook Jezus (vzmh) kwam met de bedoeling geen jota daaraan (Wet) te wijzigen. (Mat 5,18)

    Ontopic vind ik dus dat zéker tijdens het gebed niemand dat zonder hoofddeksel mag doen, en vrouwen moeten zich onthouden van het gebed tijdens de menstruatie. Men ziet dat vaak als discriminatie, maar het betreft hier louter onreinheid waar jullie niks aan kunnen doen. God discrimineert niet, God verzoekt en weet waarom, daarover discussieert men niet.

    Wa salaam,

    Ilyas

  14. Salaam aleykom,

    Wel, dat op café gaan zou ik nog durven doen, al is dat een zonde die ik tot hiertoe niet meer heb begaan... Moeilijk, dus. Maar iets eten wat niet halal is, doe ik zeker niet.

    Maar het is nu wat kort op de bal, vrees ik. Ik zou zeker in Utrecht (in dit geval) verblijven, omdat ik het niet zou zien zitten om dezelfde avond nog eens 4(?) uurtjes te sporen... smile.gif

    Maar wel hartelijk dank voor de uitnodiging, dat meen ik wel.

    Wa salaam,

    Ilyas

  15. Salaam aleykom,

    Ik moet zeggen dat ik dat wel bewonder aan jullie, die samenhorigheid. Als buitenstaander voel je dat ook wel eens op dit forum, maar dit is niet persé iets slechts. knipoog_dicht.gif

    Ooit, insha Allah, wil ik dat wel eens meemaken. Sommigen onder jullie zijn imo het ontmoeten echt wel waard. Al zou ik niet op café gaan en meeëten zou ook niet gaan, dus dat wordt moeilijk. Kom mij dan bezoeken op mijn hotelkamer. smile.gif

    Wa salaam,

    Ilyas

  16. Quote:

    Begrijp ik goed dat mannen die niet per sé vóór een hoofddoek zijn per definitie hitsite mannetjes zijn die meer willen zien, of islamhaters zijn?

    Salaam aleykom,

    Nee, dat lees je niet goed, en als ik mag en jij wil het aannemen, zal ik zeggen waarom.

    Er staat: 'Westerse mannen/vrouwen'. Toen maakte mijn vriend Eulogía een terechte opmerking waarin ik hem volgde (dat gebeurt wel eens). Ik stelde daaropvolgend dat 'Westerse' in 'sommige' moest veranderd worden. Zodus, helemaal niet veralgemenend. En als het dan wel al zo zou zijn, dan is dat al niet minder veralgemenend dan stellen dat alle moslims vrouwenonderdrukkers zijn.

    Ik reken mezelf daar niét bij, integendeel, maar als jij dat wel zo wil zien, dan doet u maar. U kent me niet dus waarom zou ik daarvan wakker liggen.

    Wa salaam,

    Ilyas

  17. Salaam aleykom,

    Zoals ik al zei, maar dat is mijn mening, is het uitsteken van de handen een teken van nederigheid. God is zoveel groter dan jij, vandaar dat ik vind dat een gebed geen volwaardig gebed is zonder de knieling en daarbij de opgeheven handen.

    Je handen opheffen is niet alleen een teken van erkenning naar de Hogere God, het is ook een teken van je kwetsbaar opstellen. Je spreidt de armen als het ware om jezelf aan Hem bloot te geven, jouw Schepper verdient dat: jouw overgave. Hoe geeft men zich over in strijd? Juist, door de handen op te heffen en zo zijn nederigheid en inneembaarheid te tonen. Je geeft je in die zin ook over aan de Allerhoogste, niet in een strijd, maar in het gebed.

    Wa salaam,

    Ilyas

  18. Quote:

    [...]

    Ja, inderdaad. Dat is ook wat mij tegenspreekt, dat uiterlijke vertoon... Ik bid trouwens vaak de hele dag door, op spontane momenten in mijn hoofd, terwijl ik bezig ben met mijn dagelijkse dingen. Als ik iets moeilijk vindt, of als ik bijvoorbeeld voel dat iets of iemand me irriteert of tegenstaat. Ik hoef daar zelfs mijn handen niet voor te vouwen.

    Salaam aleykom,

    Ik snap het wel. En het is mooi dat je met God bezig bent, want niemand ziet of hoort het, maar Hij wél en dat telt.

    Ik bid uiteindelijk liever ook alleen, al is het mijn plicht naar de Moskee te gaan. Eigen tempo en minder afleiding. Tot daar dit off topic intermezzo.

    Maar handen in de lucht? Bij een hevige smeekbede, zeker wel. Zo verneder je jezelf door Hem hogerop te plaatsen. Vernederen niet in de zin van jezelf belachelijk maken, natuurlijk, maar louter positioneel.

    Wa salaam,

    Ilyas

  19. Salaam aleykom,

    Ik eindig mijn gebeden, op de knieën, altijd zo. Niet in de lucht, maar de armen gebogen en met de handpalmen naar boven. Dat doe ik tijdens de smeekbedes die het gebed afsluiten.

    Persoonlijk is dat, na de Opening, het favoriete gedeelte van het gebed, want het is daar waar je God zegt wat er op je hart ligt.

    Wa salaam,

    Ilyas

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid