Spring naar bijdragen

Thehighnotes

Members
  • Aantal bijdragen

    82
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Thehighnotes

  1. Quote:
    Op vrijdag 14 april 2006 16:25:20 schreef The Black Mathematician het volgende:

    [...]

    Hoe weet je dat het God was die aanwezig was en niet Allah of een of ander ander wezen?

    Hoe weet je, dat het wezen dat geen volledige definitie kent, en benoemd word met verschillende namen niet hetzelfde is?

    Allah, Brahman, God, Tao, .. is allemaal dat wat niet gedefineerd kan worden, hoe kom je er dan bij dat ze verschillend zijn?

    En ja, met dit punt daarmee kan jij jouw punt versterken.

  2. Quote:
    Op vrijdag 14 april 2006 14:59:38 schreef diakio het volgende:

    [...]je beweerde dat het niet makkelijk is. Dat is het wel.

    [...]Een wetenschap die vrijwillige de blinde vlek van Kant overneemt is onvolledig, en wezenlijk betekenisloos. Dat is niet erg, het levert magnetrons en internet op, maar het blijft beperkt. Het feit dat wetenschap een aantal zekerheden oplevert is mooi, maar het zou een logische denkfout zijn te beweren dat zonder die wetenschap geen zekerheden te verkrijgen zijn.

    Een denkfout, gedeelt door velen, helaas. Maar ik persoonlijk ga met je mee, De wetenschap alleen niet natuurlijk.

    Quote:

    Nou en? Je vroeg in dit topic naar zekerheid, en TBM beweerde dat zekerheid niet te krijgen is. Zekerheid is echter wel te verkrijgen, en nog experimenteel toetsbaar ook.

    Mwah, wanneer iemand roept bewijs, zat ik meer te denken aan De wetenschappelijk erkende manier van bewijzen. Misschien had ik het fout geinterpreteerd knipoog_dicht.gif.

  3. Quote:
    Op vrijdag 14 april 2006 14:50:45 schreef diakio het volgende:

    [...]Het spijt me, maar je lijkt niet zo goed te lezen. Dat het van o,0 waarde is voor 'DE' wetenschap als gevolg van een door diezelfde wetenschap zelfgekozen blinde vlek is een typisch gevalletje van jammer dan voor die wetenschap.

    Beweerde ik wat anders dan? Immers een experiment, is pas geldig voor de wetenschap als de wetenschap deze goedkeurt en voldoet aan een paar eisen. Ik zeg niet dat ik de wetenschap daarin volg, ik zeg alleen dat het Dus niet zo makkelijk is om het te bewijzen aan de wetenschap, en zal het niet als bewijs erkend worden.

    Dan kunnen we weer filosoferen over wat bewijs is, maar ik beredeneer vanuit De wetenschap enkel, niet anders. smile.gif.

  4. Quote:
    Op vrijdag 14 april 2006 14:43:42 schreef diakio het volgende:

    [...]

    Correctie: er is geen wetenschappelijk verifieerbaar antwoord, naar Popperiaanse standaarden.

    Er is wel degelijk empirisch bewijs. Als jij wil weten wat de waarheid is, kan je daar experimenteel eigenlijk tamelijk eenvoudig achterkomen. Het lastige is dat vrijwel niemand aan dat experiment wil beginnen zonder al een zekere mate van overtuiging dat de uitkomst positief zal zijn. En als je eenmaal het experiment uitgevoerd hebt, zal niemand je waarneming geloven. Het is eigenlijk wat vreemd en tamelijk onwetenschappelijk als je er over nadenkt, maar dat komt omdat 'de wetenschap' sinds Kant nu eenmaal een zelfverkozen blinde vlek heeft voor dit soort experimenten.

    Dus van 0.0 waarde voor de wetenschap. Dus zo makkelijk is het niet knipoog_dicht.gif.

  5. Quote:
    Op vrijdag 14 april 2006 14:27:53 schreef diakio het volgende:

    [...]

    Het is vanzelfsprekend een goede manier om discussies te 'winnen', maar het is nogal een holle overwinning als je het moet hebben van de ander oneerlijk verklaren als deze niet tot dezelfde conclusies komt als jij. Waarom heb je dat nodig?

    Ik niet, ik wil gerust mijn post veranderen hoor. Het is enkel aansporen tot kritisch kijken op de onstabiliteit van de interpretatie van de bijbel door de hoeveelheid aan interpretaties waar je uit kunt kiezen. Maar als jij vind dat zoiets oneerlijk is om zo te zeggen, en daarbij ik voel alsof ik mijn 'overwinning' heb behaald, verander ik dit graag voordat er ook maar iemand nog inhoudelijk op die post kan reageren (tenzij iemand dat nu al doet puh2.gif).

  6. Quote:
    Op vrijdag 14 april 2006 14:13:21 schreef annia het volgende:

    [...]

    De bijbel staat vol met stukken waarin God menselijke trekjes heeft. Ik heb er zelfs ooit nog een topic over geopend. Denk niet dat je kunt zeggen dat God geen menselijke trekjes heeft, we zijn naar Zijn beeld geschapen.

    Touché. Maar dit is dan weer zo'n lastig iets om te discussieren. Waarom? Definities. Over het algemeen word er gezegd; elk label, idee, concept, gedrag, dat je aan God plakt zal tekortschieten, een definitie in woorden zal nooit toereikend zijn. Liefde, en vol geduld, dit klinkt als een menselijk trekje.

    Maar geduld: Kijk eens naar het groeien van een plantje, dit groeien gebeurt vanzelf, er zit leven in. Er is geen stres, geen haast, alleen maar geduld, het komt zoals het komt. De mens kent ook het begrip, geduld, evenwel als ongeduld, ongeduld is een dierlijk trekje, geduld is een universeel trekje. Welk is menselijk?

    Net zoals haat, agressie, irritatie, liefde, mededogen?

    Onze definities zijn niet toereikend om God een trekje toe te kennen.

  7. Quote:
    Op vrijdag 14 april 2006 13:48:37 schreef aj het volgende:

    [...]

    Stel even voor:

    Je was me kwijt zodra je menselijke trekjes aan het concept God gaf.

    Daarbij om toch eventjes inhoudelijk te reageren:

    Lees mijn post opnieuw, er zit een verschil tussen: 'maar een verhaal' en mijn post.

  8. Helena, wat is belangrijker als christene:

    Jezus volgen, of de boodschap van jezus volgen?

    Ik zeg dat beide dezelfde zijn, en dat de boodschap van Jezus gevolgd/geuit word in vele leren, boeken. Mag ik jouw vragen, helena, wat jij denkt dat de boodschap van Jezus is, 'hem' volgen, is niet een genoeg zeggend antwoord. Wat moet je precies doen, om Jezus naar jou denken te volgen? Ben je bewust van de verschillende interpretaties van zijn woorden? Ben je ervan bewust dat er een kans bestaat dat de andere interpretaties, die gehaalt zijn uit hetzelfde boek (bijbel), niet net zo juist kan zijn?

    Velen zien de bijbel als een historisch boek, terwijl dit net zo goed een verhalenboek is gemaakt om de boodschap over te brengen, niets voor niets zijn er zoveel analogiën, erken je de kans dat dit zo is?

    Als je dit allemaal eerlijk benaderd, dan besef je ongetwijfeld hoe wankel het geloven in een interpretatie van de bijbel nou werkelijk is.

  9. Quote:
    Op vrijdag 14 april 2006 10:16:43 schreef Eli7 het volgende:

    [...]

    Omdat God van de Bijbel zegt dat het Gods woord is, en alle andere zogenaamde heilige boeken zijn in tegenspraak met die Bijbel en kunnen dus niet Gods woord zijn. Want God spreekt zichzelf niet tegen.

    Conflicten in stellingen, zijn enkel ogenschijnlijk. De bijbel is diep symbolisch, en daar waar de verhalen elkaar tegenspreken is de boodschap niet contradictisch. Alleen de oppervlakkige lezer zal tegenstellingen lezen in de bijbel.

    Bijvoorbeeld jezus die de tempel schoonveegt, de tempel is je eigen lichaam, en deze moet worden gereinigd. En beste Eli7, ik kan je garanderen dat Gods woord in meerdere boeken is beschreven, door heilige mensen. Bijbel is een isrealisch heilig boek, Bhagavad Gita, Upanishaden, Tao Te Tsjing, Veda's, Boedha's literatuur over de 8 nobele paden. Voor de goede lezer, is hierin een gemeenschappelijke boodschap te vinden.

    Helaas, zijn veel christenene, gelovigen, niet in staat die boodschap te zien, bevatten, of te willen absorberen, en houden zich aan de letterlijke (groffe) interpretatie van de bijbel. Maar de bijbel is subtiel, en openbaart zijn schatten aan zij die werkelijk lezen kunnen.

    Oppervlakkig gezien spreekt elke leer, ook de bijbel, zichzelf tegen. Maar daar moet je doorheen prikken. Veel gelovigen kunnen helaas niet de bijbel verklaren, omdat dat wat opgeschreven is in de bijbel, niet in het hart en geest te voelen is. Ze geloven in letters in plaats van God. Je kunt God bereiken door jezelf, net zoals bidden, dit is veel directer, levendiger, dan welk boek dan ook.

    Het christendom, is een geloof in de bijbel, niet God. Dat is een groot verschil dat vroeg of laat aan licht moet worden gesteld, anders is de grootste zonde van het westen, het onbegrip van zijn eigen religie. Wanneer elk helder denkende christen kritisch genoeg durft te zijn, zul je zien dat het een geloof in een boek is. Dood dus. Daarom zijn er mensen die van het geloof afkeren.

    Wanneer je werkelijk in God gelooft, God zijn waarheid voelt, .. dan kan je je daar nooit meer van losmaken, dan is het alsof de bron van je bestaan ontkent, negeerd, en wegstopt. Dan ben je enkel een lege huls.

  10. Quote:
    Op donderdag 13 april 2006 16:32:50 schreef Helena het volgende:

    [...]

    Ik ben gewoon geen voorstander van occulte reclame.

    Occult is geheime kennis, Yoga is dit niet. Het is een religie, net als het christendom, met aanhangers zo gelovig net als het christendom knipoog_dicht.gif. Waarom is het ene heilig boek heiliger dan het ander?

  11. Quote:
    Op woensdag 12 april 2006 14:34:40 schreef Helena het volgende:

    Nee, en jij weet wel beter. Dus is het jou taak diegene daarop te wijzen en hem verder te helpen, of ze dat nou vriendelijk vinden of niet.

    Als ze dat niet willen, kunnen, toelaten, heeft forceren geen nut. Daarin zit geen wijsheid. Soms help je meer door juist geen tegenstand te bieden, door juist gewoon mee te gaan. Waar geen tegenstand is, gebeurt iets wat ze niet verwacht hadden, waar onvoorwaardelijke liefde is, ongeacht de actie die ze begaan, zullen ze bij zichzelf sneller ten rade gaan.

    Niet iedereen, maar ook niet niemand.

    edit: En andere keer is helpen gewoon niet mogelijk, wijsheid en inzicht verkregen door God helpen je daarbij.

  12. Quote:
    Op woensdag 12 april 2006 13:57:10 schreef Helena het volgende:

    Oke thehighnotes. Dus iemand zondigt tegen jou. Wat moet je volgens jou dan zeggen:

    'Je bent vergeven en het maakt niet uit.'

    of

    'Het maakt wel uit, want je zondigt tegen mij en bovendien tegen God. Het is niet goed voor je.

    én ik vergeef je.'

    ?

    Ik vergeef het je, je weet niet beter.

  13. Quote:

    Op woensdag 12 april 2006 09:57:19 schreef Raido het volgende:

    Gods liefde is totaal wat anders dan menselijke liefde. Zelfs de liefde die wij kennen is een zwakke vorm van wat Liefde echt is. God is goed en God is liefde. Zelfs als Hij jou vriendin laat sterven doet Hij dat uit liefde. Onbegrijpelijk, woedend, boos en kwaad.

    Ik ben er mee bekend, ja smile.gif.. maar deze liefde kan je voelen en ervaren, en het vervuld je met een begrip voor alle menselijke acties, een begrip, en mededogen, en een liefde zo immens. Het is geen egocentrische liefde, dat klopt, maar mensen kunnen deze liefde zeker ervaren, dat garandeer ik je. En wanneer je deze liefde ervaart, dan kan alles maar dan alles wat jou word aangedaan makkelijk verdragen worden, en je vergeeft zonder een knipper in je ogen.

  14. Dat je niet begrijpt hoe goddelijke liefde in elkaar steekt, betekent niet dat dit het meteen niet klopt. Als ze de liefde van God echt kennen, dan is er niet eens sprake van 'moeilijk'.

    Maar het antwoord zal komen, ik hoop alleen dat je werkelijk streeft naar een juist begrijpen, als dat streven er is, dan is het genoeg.

  15. Quote:
    Op dinsdag 11 april 2006 23:21:10 schreef Helena het volgende:

    [...]

    Ik denk niet dat we het over God's liefde hebben als we het over zoetsappige liefde hebben.

    God's liefde is niet alles tolereren. Sterker nog, God duldt niet alles en gelijk heeft Hij.

    Ja, je moet je naaste liefhebben. Nee, je moet niet alles toelaten. Wijs diegene op zijn zonden en doe dit duidelijk. Kijk wat er van komt, zegen diegene hoe dan ook in Jezus naam en vergeef en laat los.

    Maar laat niet zomaar over je heen lopen!

    Dan volg je Jezus niet.. Je kunt niet vergeven, wanneer er ook maar een klein verwijt in je hart huist. Dit zijn onreinheden. God duld geen onreinheden. Ik zou graag over mij heen laten lopen, en geen enkele intentie in hart, daad, geest, en spraak, van irritatie willen koesteren, enkel liefde. Dit is geen zoetsappige liefde helena, dit vereist een moed groter dan je je kunt voorstellen. Hoe kan het zo zijn, dat de kern van de boodschap van jezus, verloren is gegaan bij zoveel mensen? Ik hoop echt dat je ooit mag vinden waar het echt om draait, ik hoop dat oprecht, want wanneer die dag komt zullen tranen komen van spijt dat je deze houding hebt gekend en dat je Jezus zo onbegrepen hebt. Sta hier echt bij stil, niet voor mij, maar voor jezelf, omdat als je eerlijk bent er een kans is dat je de dingen verkeerd begrepen hebt, en wanneer je dat doet duik dan diep binnen jezelf, om het antwoord te vinden.

    Wanneer je bid bid je ook in jezelf of hardop, maakt niet uit, het antwoord kan je echt krijgen in jezelf, op eenzelfde manier als dat je in jezelf bid. Wellicht dat je meer begrip krijgt over Jezus zijn leer. Wellicht raak je meteen in een defensieve houding, of wil je graag laten blijken dat je het wel begrijpt, en dat ik enkel een onjuiste interpretatie ken. Maar volg niet de interpretaties van anderen om je heen, maar volg je eigen wens een juiste interpretatie te kennen. Wellicht raak je nu weer defensief, en denken dat satan in mij jou probeert te verleiden voor een onjuiste interpretatie. Maar dat is niet nodig, satan heeft zijn grip al bij de meeste gelovigen, teveel dingen worden gekoesterd boven God, zelfs de geschriften, de geschriften wiens leer dood is, maar waarvan de waarheid leeft. Wie gelooft in de geschriften vind ook de dood, maar wie de levende waarheid vind overkomt de dood.

    De bijbel vormt de fundering voor je religie, en dat is waar het fout gaat, god zou dat moeten zijn. Nu leer je God niet kennen, maar een door velen gedeelde onjuiste interpretatie van de bijbel. Er zijn maar een handjevol mensen, die de levende waarheid vinden, jullie (religieuze volgelingen) hebben enkel het voordeel te luisteren dat wanneer Christus komt, Zijn woorden meteen gehoord zullen worden, ongeacht of het overeenkomt met hun interpretatie van de bijbel.

    Maar, zullen ze Christus herkennen, waar het gezicht onbekend is, de stem onbekend is, en de boodschap hun vreemd is. Alleen doordat de blinde zieners andere blinde leiden.

  16. Quote:
    Op zondag 05 maart 2006 14:23:02 schreef Skippy het volgende:

    [...] Dat is niet waar. Jezus Zelf werd heel boos in de tempel, Hij smeet zelfs met tafels! Ik geloof dus dat je best boos mag worden. Dat betekent natuurlijk niet dat wraak nemen, roddelen, en dat soort zaken goed zijn. Maar eerlijk aan de persoon in kwestie laten blijken dat je boos bent, vind ik niet verkeerd.

    Grote kans, dat dit zeer, symbolisch is bedoeld. De tempel is je lichaam, de onreinheden zijn alle praktijken die daar aan de gaande zijn. Jezus houd een grote schoonmaak daar.

    Het is zo spijtig, dat een van de grootste godsdiensten in het westen, mede de grootste onbegrip kent voor zijn eigen meest diepste geheim en boodschap. De weg naar God. Maar nieuwe tijden komen..

  17. Quote:
    Op maandag 10 april 2006 16:56:58 schreef Iriacynthe het volgende:

    Er zijn zeker overeenkomsten tussen de essenen en de leer van Jezus zoals die in de bijbel naar voren komt, maar er zijn ook een aantal verschilpunten.

    Dit staat ook in dat boek wat ik aan het lezen ben. Schrijver: Hans Stolp een pastor. Vind het ook een mooi boek, goed boek. Daar zijn ook een aantal redenen voor bedacht, bijvoorbeeld de geheimhouding van kennis die centraal stond bij de essenen.

    Ook haald Hans stolp met een voorbeeld aan, dat er wellicht een verwijzing zit in de bijbel. Over een man met een kruik met water die jezus op een bepaald punt hielp (weet niet hoe of waar in de bijbel). In die tijd was dit namelijk de gewoonte dat de vrouw een kruik met water droeg, behalve bij de Essenen zij waren de enige die vrouw en man als gelijk achte.

    Aldus het boek wat ik aan het lezen ben.

  18. Quote:
    Op maandag 10 april 2006 16:04:10 schreef Raido het volgende:

    Allerlei zweverige mensen krijgen prompt visioenen en schreven allerlei nieuwe (of nieuw ontdekte) evangelieën die de echte waarheid bevatten over Jezus (Jezus in Tibet, Jezus in Japan, Jezus in India) het komt er allemaal op neer dat wij een Goddelijke Vonk (knip plak Gnostiek) hebben en dat wij onszelf kunnen redden en dat Jezus een belangrijke Goeroe was. De essenen passen mooi in dat verhaaltje omdat er weinig over hen bekend is.

    Het kan.. je weet het niet.. Er zijn genoeg geschriften die authentiek zijn en niet opgenomen worden in de bijbel. Die van Thomas suggereert net zo goed dat de mens zijn eigen redder is. en Thomas hoe gnostisch die mag klinken, is qua datering wel authentiek.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid