Spring naar bijdragen

JoostG

Moderators
  • Aantal bijdragen

    23.845
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    JoostG reageerde op Mullog in Bloedtransfusie   
    @sjako, @Trajecto, @JoostG willen jullie de moderator perikelen binnenskamers afhandelen. Het is altijd leuk om een moderator te kunnen bekritiseren maar de lol gaat eraf als het te makkelijk wordt omdat er vuile was op straat (dreigt) te komen  
  2. Like
    JoostG reageerde op Aristarkos in Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?   
    Dat is een eenvoudige vraag die niet zo eenvoudig is te beantwoorden. Als we het « scheppingsverhaal » vergelijken met andere Bijbel teksten waar het woord « dag » in voorkomt zoals b.v. Exo. 12:15 « Zeven dagen zult gijlieden ongezuurde broden eten; maar aan den eersten dag zult gij het zuurdeeg wegdoen uit uw huizen ... » en vergelijken dat met Gen. 1:5 « ... Toen was het avond geweest, en het was morgen geweest, de eerste dag », dan blijkt dat het woord vertaald in « dag », in het Hebrews « yôm » is. In meer dan de helft van de gevallen is dit vertaald in een gewone dag. Geen tijdperk.
    Als het woord dag gebruikt word zonder enig ander telwoord, kan het een langere periode betekenen zoals b.v., de dag des Heren, de dag van Christus enz.. Als het gebruikt word met een hoofd- of rangtelwoord dan is het een dag van 24 uur en dat is het geval in Gen. 1. In vers 5 lezen we « En God noemde het licht dag, en de duisternis noemde Hij nacht. Toen was het avond geweest, en het was morgen geweest, de eerste dag », aldus de Statenvertaling, het Hebrews heeft niet « de eerste dag », maar dag één. Aangezien ik geloof dat de hele Schrift is geinspireerd, is dit bewust gedaan om aan te geven dat het een dag van 24 uur betekent. Ten tweede is er sprake van avonden en morgens, weer om aan te geven dat het dagen van 24 uur zijn.
    Het is overigens niet waar dat God in 7 dagen alles heeft geschapen, dat zou betekenen dat de wereld nu zo'n 6000 jaar oud zou zijn en dat is gewoon niet waar, de wereld is ouder, hoeveel ouder word ons niet geopenbaard. Wat wel word geopenbaard is dat God een voornemen der aionen heeft gemaakt (Ef. 3:11 grondtekst). In Heb. 1:1, 2 staat volgens de grondtekst « God, voortijds veelmaal en op velerlei wijze, tot de vaderen gesproken hebbende in de profeten, heeft in deze laatste dagen tot ons gesproken in den Zoon; Welken Hij gesteld heeft tot een Erfgenaam van alles, door middel van Welken Hij ook de aionen gemaakt heeft ».
    Wie de moeite neemt om dit te bestuderen, zal tot de conclusie komen dat tussen Gen. 1:1 en Gen. 1:2 een complete aioon ligt. God schept geen chaos, maar alleen initieel perfecte dingen, Isa. 45:18 zegt dit in de grondtext. De Statenvertaling heeft « ... dat zij ledig zou zijn », het Hebrews heeft voor ledig zijn « zonder vorm » hetzelfde woord als in Gen. 1:2. God heeft de aarde dus niet zonder vorm geschapen zoals hij ons in Gen. 1:2 word voorgesteld. Hij is het dus geworden, vandaar dat Gen. 1:2 beter als volgt kan worden vertaald « De aarde nu werd woest en ledig ... ». Genesis 1:2 is dus het begin van een nieuwe aioon, de aarde was al eerder geschapen.
    Aristarkos
  3. Like
    JoostG reageerde op Dat beloof ik in Nashville-verklaring   
    Voor een 'intern document ' is het wel vreemd om een internetsite op te zetten, vindt je niet? Onzin dus, dat 'intern' en alleen bedoeld als damage control achteraf.
    Er waren op deze aardbol in 2017 nog 73 landen waar homo zijn strafbaar was. Daar zaten natuurlijk ook islamitische landen bij, die zijn net zo erg.
    Dat klopt zo kun je ze soms herkennen. Omdat ze zo zijn. Zoals je orthodoxe christenen ook kunt herkennen aan de manier waarop ze zich kleden. Niets ergs aan toch? Of vindt je dan uitgerekend alleen bij homo's ergerlijk? Ik denk het wel hè? Dat heet discriminatie. Gefeliciteerd
  4. Like
    JoostG reageerde op sjako in Nashville-verklaring   
    Je hebt het idd goed tussen de regels doorgelezen. Ik ben idd niet praktiserend. Sommigen hebben wat vrouwelijke trekjes. Persoonlijk heb ik er niks mee. Maar ook als iemand dat heeft moet je dat gewoon accepteren. Ze hebben zichzelf tenslotte niet gemaakt.
  5. Like
    JoostG reageerde op Hermanos in Mag een christen zich laten steriliseren   
    Klopt, je hebt helemaal gelijk. Ik heb hier thuis iemand mijn opening laten herlezen, en er stonden teveel vragen ineens in. Daarom heb ik 'm beperkt. Nooit te oud om te leren! Dankjewel!
    Ja klopt. Lijkt alsof je met een mitrailleur op een tennisbal schiet. Interessante opmerking. Werkt verhelderend.
  6. Like
    JoostG reageerde op Gaitema in Jij bent geen christen.   
    Ik geloof ongeveer net zo. Ik hoor dan weer verhalen over dat mensen door een bijna dood ervaring tot geloof komen. Ook een mooi getuigenisverhaal was van een christelijke man en een atheïstische vrouw. De man lag op zijn sterfbed en gaf aan engelen te zien. Ze zijn zo mooi, zei hij tegen zijn vrouw. "Wat willen ze?" Vroeg de vrouw. "Dat ik mee ga", zei de man. Daarop gaf de vrouw aan dat hij mee moest gaan. Hierdoor kwam bij het sterven van haar man, deze vrouw tot geloof.
     
  7. Like
    JoostG reageerde op Lobke in Vragen van HJW   
    Misschien moeten we ons niet op één persoon richten. De keuze die @sjako persoonlijk maakt is oké, maar dat gaf je al aan @HJW.
    Ik heb wel moeite dat homoseksuelen die een relatie hebben niet als christenen worden gezien. Ik heb een paar homoseksuele facebook vrienden die christen en predikant zijn. Niemand heeft het recht om aan hun christen zijn te twijfelen. Iemand's geaardheid heeft daar voor mij niets mee te maken, men is homoseksueel en christen.
    Misschien is het mogelijk dat wanneer men vindt dat het geen christenen zijn men dat duidelijk aangeeft als persoonlijke mening.
  8. Like
    JoostG reageerde op dingo in Voorstel   
    Je doet nu net alsof in iedere discussie in Geloof de Drie-eenheid onderdeel van de discussie is. Dat is niet zo en als het wel gaat gebeuren, is dat het gedrag van sommige users die constant zitten te hakken op de aanwezige JG. Ik stel voor dat mensen daar als eerste mee stoppen. Het is zeker geen reden om de uitgangspunten van Credible veranderen.
  9. Like
    JoostG reageerde op Kaasjeskruid in Drie-ene God   
    Als God nu volmaakte en oneindige liefde is en eeuwig lief heeft gehad, hoe kan Hij dan compleet zijn geweest als Hij ooit eens alleen is geweest? Het object om lief te hebben zal dan ook eeuwig moeten zijn. Jezus en de Heilige Geest zijn net zo eeuwig in mijn optiek. God kan geen singulaire entiteit zijn geweest en heeft Zijn liefde altijd gevonden en gegeven in Zichzelf: Vader, Zoon en Heilige Geest. Zowel Eenheid als diversiteit. Een wonderlijke God is Hij die ons begrip ver te boven gaat.
  10. Like
    JoostG reageerde op WdG in Jehovah's getuigen en jaartallen   
    Stel ik voorspelde dat Ajax in 2018 landskampioen zou worden. Nu blijkt dat PSV landskampioen geworden is. Vervolgens beweer ik in 2021 dat ik een foutje gemaakt heb, en het verkeerd geinterpreteerd heb. Ik bedoelde eigenlijk te zeggen dat niet Ajax landskampioen zou worden, maar dat Israel het songfestival zou winnen. Zo komt "jullie" berekening over.
  11. Like
    JoostG reageerde op Trajecto in Verplaatste topics   
    Het topic De Naam van God is onweerlegbaar Jehovah is verplaatst van het subforum Theologie naar het subforum Geloof en spiritualiteit.
    Dit omdat het wat te weinig binnen de kaders gesteld voor het gedeelte Geloof valt.
  12. Like
    JoostG reageerde op Kaasjeskruid in De Naam van God is onweerlegbaar Jehovah   
    Moet dat dan? Ik begrijp soms helemaal niks van God, toch vertrouw ik Hem.
  13. Like
    JoostG reageerde op WdG in De Naam van God is onweerlegbaar Jehovah   
    Je mag doen wat je wilt. Wat vier je op sabbat, en waarom?
    Wat Jezus betreft: het is essentieel te begrijpen dat Hij God is! Waarom? Omdat geen enkel mens, geen enkel geschapen wezen, de band tussen God en de mens kon herstellen. Alleen God Zelf kon dit! WIE heeft deze band hersteld? Inderdaad, Jezus. Alleen om die reden al kan het niet anders dan dat Hij God is!
    Ieder mens wordt in zonde geboren, behalve de Mens Jezus. Waarom werd Hij niet in zonde geboren? Omdat de Mens Jezus tevens God is. Jezus is onze Verlosser, maar, Hij is ook de Rechter. Jezus is NIET geschapen. Hij is God!
  14. Like
    JoostG reageerde op Hobble-Frank in Muziek topic   
    Nog nooit van de band Fireflight gehoord, ben niet zo op de hoogte van christelijke rockmuziek. Maar het is een leuk en verrassend nummer JoostG. Ik denk wel dat Lobke zich een hoedje schrikt als ze het hoort ?.
  15. Like
    JoostG ontving een reactie van Hobble-Frank in Muziek topic   
    Joh. 10:10
  16. Like
    JoostG reageerde op Rommel in Verschillende wijzigingen   
    Vandaag hebben we verschillende wijzigingen doorgevoerd op Credible. Allereerst hebben we de doelstellingen aangepast die te vinden is in de FAQ; we hebben de geloofsbelijdenis van Nicea-Constantinopel vervangen voor de Apostolische Geloofsbelijdenis.
    We hebben daarnaast verschillende wijzigingen doorgevoerd in de Crew, allereerst beginnen we maar met het slechte nieuws. Dwarrel en Naeva gaan ons helaas verlaten als moderator, reden hiervan is vooral het tijdsgebrek. Voor ons geen onbekend verschijnsel, iets waar ik persoonlijk ook wel mee te maken heb, want al met al gaat er wel wat tijd in zitten om als moderator op Credible te zitten, @Dwarrel en @Naeva, wil jullie ontzettend bedanken voor jullie tijd, inzicht, werkzaamheden hier op Credible!
    Maar daarnaast zijn er ook 2 nieuwe moderators die hun proeftijd doorstaan hebben. Dan hebben we het natuurlijk over @Trajecto en @sjako. Trajecto heeft nu de rang algemene moderator terwijl Sjako het moderatorschap heeft over de categorie Levensbeschouwing. Na verschillende gesprekken zijn we tot de conclusie gekomen dat deze rolverdeling het beste is wat verder niet onze identiteit en doelstellingen in de weg zit. Allebei: welkom maar nu voor echt “echt" ☺️
    Daarnaast kan het niet ontgaan zijn dat we verschillende wijzigingen hebben gedaan in verband met de AVG wetgeving. We hebben nog wat technische hobbels afgevlakt waardoor we nu, echt, helemaal AVG proof zijn.
  17. Like
    JoostG reageerde op Lobke in Muziek topic   
    Wagner..mooi!
  18. Like
    JoostG reageerde op Lobke in Verstandiger dat ik weer ga   
    @HJW,
    Neem even een adempauze...... Niet meteen de benen nemen, want er komen betere tijden. Laat forummen gewoon je hobby blijven, je vind het interessant en je ergert je. Zo gaat het ons allen want een forum is niet real-life!!  Het zou erg zijn als we in het echte leven zo met elkaar omgaan en dan kijk ik naar mij zelf. Hier spuw ik soms vuur, geloofsgesprek heb ik verlaten maar in het echt ben ik zeer zachtmoedig. Zalig ws niet.. maar er komen weer mooie gesprekken en je hand in eigen boezem steken doe je. Dat is goed!!!! BLIJF!!!!
  19. Like
    JoostG reageerde op Robert Frans in Duiveluitdrijving in de 21e eeuw   
    Als zulke vreemde constructies nodig zijn om jouw geloof dat iedereen geneest overeind te houden, dan zal dat vast wel mogelijk zijn... Je beseft je hopelijk toch wel dat je met jouw beschuldiging van Paulus letterlijk de échte reden voor zijn doorn tegenspreekt, zoals aangegeven in nota bene de Schrift zelf?
    Je moet het zelf weten hoor, maar ik krijg bij predikers van deze theologie toch altijd het idee dat ze lijden aan het nooit-genoeg-syndroom. Je moet dan bidden om genezing, maar als genezing vervolgens uitblijft, dan blijkt er stiekem altijd weer een extra voorwaarde te zijn en een extra reden waarom je het niet goed genoeg deed.
    "Ik ben ernstig ziek en wil genezen."
    "Dat kan! Je hoeft alleen maar om genezing te bidden!"
    Een maand later: "Ik ben nog steeds ziek, terwijl ik om genezing gebeden heb..."
    "Je moet er ook niet om vragen, je moet het aanpakken, in Jezus' naam gebieden!"
    Een maand later: "Ik heb het aangepakt en geboden, maar ben nog steeds ziek..."
    "Je moet ook niet God gebieden, maar de ziekte zelf bevelen te verdwijnen!"
    Een maand later: "Ik heb de ziekte bevolen, maar ben nog steeds ziek..."
    "Ja, maar je moet het wel bevelen in Jezus' Naam, je moet wel in zijn kracht uitstappen!"
    Een maand later: "Ik heb dat alles nu gedaan, maar ben nog steeds ziek..."
    "Dan is je geloof blijkbaar te klein! Leef alsof je al kerngezond bent en denk positief!"
    Enzovoort...
    Maar nogmaals: als je liever Paulus zelf tegenspreekt dan dat je een duidelijk inconsistente theologie laat vallen, dan is dat natuurlijk geheel je eigen keuze.
  20. Like
    JoostG reageerde op Kaasjeskruid in Duiveluitdrijving in de 21e eeuw   
    Ik zal mijn best doen, maar volstrekt is een utopie. Vooruit met de Gait maar weer!
  21. Like
    JoostG reageerde op Lobke in Dubbele pet   
    Beste WdG hoe zit het met discriminatie??  Is dit een forum waar alleen mensen die zich op de borst kloppen dat ze wedergeboren christenen zijn, welkom zijn? Dan is er de laatste tijd heel wat veranderd. Een aantal jaren geleden konden we hier discussiëren over allerlei zaken met mensen uit allerlei hoeken en gaten.  Met atheïsten, agnosten, rooms-katholieken, protestanten etc etc. Een forum is geen geloofsgemeenschap waarin je eerst belijdenis van je geloof moet doen. Trouwens in iedere kerk ben je welkom hoe dan ook. Hier schijn jij nogal de dienst te willen uitmaken met vragen als: ben je wedergeboren? Jezus zag het hart aan.... niet iemand die bij alles roept; "ben je wedergeboren? En  dan iemand broeder of zuster noemen.
    Dat je dan het bloed onder iemands nagels vandaan haalt en deze zo getergd raakt dat er teveel wordt gezegd is zo begrijpelijk. Maar jij kan dan je handen in onschuld wassen. Jij bent dan zachtmoedig, en een vredestichter.  Nee............je bent dat niet.
  22. Like
    JoostG reageerde op sjako in Dubbele pet   
    Maar het soort reacties als in dit topic kunnen mensen wel degelijk schaden. Je mag gerust weten dat ik geen oog heb dichtgedaan vannacht. En begrijp me goed, niemand is volmaakt, ik ook niet. Ik maak ook fouten. Maar iemand die zijn nek uitsteekt om dit forum te helpen overleven toen dat nodig was zo af te branden gaat m'n pet te boven.
  23. Like
    JoostG reageerde op Mullog in Dubbele pet   
    Ik zie hier in het klein wat christenen pakweg 2 millennia in het groot hebben gedaan. Elkaar verketteren en, indien mogelijk, op een brandstapel zetten. Moslims praktiseren dat laatste zelfs nog enthousiast.
    Het voordeel van atheïsme is dat je geen ruzie hoeft te maken over God en geloofsbelijdenissen. Je bent het er met z'n allen over eens dat Hij niet bestaat, daar is verder weinig nuance in mogelijk
    Oeps, ben ik nu aan het prediken ?  
     
    Modbreak JoostG: Niet alle moslims zijn gewelddadig. Generaliseren is dus nogal onnodig.
  24. Like
    JoostG reageerde op Hobble-Frank in Dubbele pet   
    En bij jou? Ik ben nieuw hier maar lees al een tijdje mee. Ik lees de meeste van je bijdragen met interesse maar ik moet zeggen dat je continue vragen aan Sjako om een bron voor de erfzondeleer pré-Augustinus meer leek op een derdegraadsverhoor door een politieagent dan daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in een eventuele bron. Lijkt me in tegenspraak met waar je voor zegt te staan. 
    Zo ver ik kan beoordelen als meelezer heeft Sjako altijd netjes gereageerd en als mod correct gehandeld. Een heksenjacht door wedergeboren "Christenen" heeft hij niet verdiend.
    Daarbij, als iemand niet wil reageren op bepaalde vragen of bepaalde mensen dan hoeft dat toch niet? 
  25. Like
    JoostG reageerde op Thorgrem in Dubbele pet   
    Wat een drama weer. Iemand wordt aangesproken door een mod op zijn knip en dump gedrag en vervolgens wordt er een hele campagne opgezet om te proberen de mod onderuit te halen. Misselijkmakend en behoorlijk sneu. 
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid