Spring naar bijdragen

Taam

Members
  • Aantal bijdragen

    10.642
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Taam

  1. Op 30-9-2023 om 14:33 zei Hopper:

    Kinderen met zeer moeilijke gedrags- en of leerproblemen moet je niet naar een speciale school sturen, maar binnen de reguliere groep gespecialiseerde begeleiding geven.   Vroeger was niet alles okay, toen had je de zogeheten BLO scholen.   Leuk voor een kind, zo'n stigma.   (Kinderen zijn hard onderling)

     

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Speciaal_onderwijs

    Uit praktijk ervaring weet ik dat die zogeheten "kinderen met zeer moeilijke gedrags- en of leerproblemen" ook binnen het reguliere onderwijs kunnen functioneren.

    Uit praktijkervaring weet ik dat het best mogelijk is om deze kinderen in het reguliere onderwijs te plaatsen maar dat dat meestal voor zowel de "normale" leerlingen als de kinderen met functiebeperking niet bevorderlijk is, zeker niet zolang er klassen zijn met 30+ leerlingen. Oh en ook voor de lessen en voor de docent is het niet bevorderlijk. De wet op passend onderwijs is leuk bedacht maar is niet passend voor het onderwijs. Er kunnen functioneren betekent namelijk nog niet dat het goed voor je is. 

  2. Een psycholoog heb ik al geprobeerd, maar ik schaam mij zo voor bepaalde dingen dat ik het alleen maar heel oppervlakkig houdt in zulke gesprekken, dat helpt ook niet echt.

    Als eerste wil ik zeggen dat het goed van je is dat je (hier) open en eerlijk bent over je probleem.

    Wat ik van mezelf weet is dat de allereerste en belangrijkste stap bij het beter worden is dat je zelf accepteert dat je ziek bent en dat je je daar niet voor hoeft te schamen.

    Zolang je je voor bepaalde dingen schaamt accepteer je niet dat de situatie op dit moment is zoals het is.

    Het geeft echt niet wat er nu in je leven gebeurt, het is niet raar en je hoeft je er al helemaal niet voor te schamen. Al zal niet iedereen je begrijpen, probeer eerlijk te zijn over wat er nu in je leven speelt. Praat erover! Praten helpt namelijk echt, het maakt dat je je problemen durft te bespreken en onder ogen kan komen.

    Schaam je alsjeblieft niet, dat is echt niet nodig. *:}

  3. Ook ik kreeg de e-mail binnen over het stop zetten van Credible en ben maar weer eens ingelogd, vol verbazing dat dit deel van mijn leven ineens weg zou gaan.

    Vanaf 2004 veel te actief aan het spammen geweest, vervolgens de serieuze kant op gegaan, mod en admin van Jouw Leven geweest. Wat heb ik hier een fijne tijd gehad, mooie en fijne mensen leren kennen en een hoop geleerd. Mijn ei kon ik hier altijd wel kwijt. En ondanks dat ik hier veel te weinig kom, bleef het een fijne plek om af en toe terug te komen en rond te snuffelen.

    Michiel je tomeloze inzet voor Credible is bewonderenswaardig! *:}_O_

    Alle (ex) Mods, Admins, ICT mensen, en andere vrijwilligers die er altijd voor credible zijn geweest bedankt voor jullie inzet!

    Stiekem hoop ik dat credible kan blijven bestaan, ik kom wel weer modderatortje spelen :)

    Leuk trouwens om een hoop oude namen langs te zien komen die denken dat niemand ze meer kent :P

  4. Dan moet je het ook meteen goed doen: Credible-speeddaten! :P

    Met alle oude diehard credible users die elkaar al jaaaaaaaren kennen :P

    Maar ik heb de meeste Crediblers nooit in het echt gezien. Lijkt me een leuk spelletje: iemand ontmoeten en dan raden welke user het is ;).

    Haha, ja dat is waar. Maar dan zijn er in mijn geval een hoop users die hun mond moeten houden :P

  5. Single zijn blijft me goed bevallen, alleen al die getrouwde vrienden en verloofde vrienden en getrouwde vrienden met kinderen dat maakt het wel dat je je soms alleen voelt. Alleen naar verjaardagen en alleen weer naar huis.

    Aan de andere kant, kan ik gaan wanneer ik wil en naar huis als ik daar zin in heb. Afspreken met vrienden zonder dat het lastig is omdat het veelal mannen zijn. Maar toch hé, soms als een dag zwaar is geweest en ik weer een hoop stelletjes om me heen heb gehad en ik thuis kom, waar het licht uit is dan, ja dan zou het toch wel fijn zijn.

  6. * geeft Taampie een knuffel omdat het goed met haar gaat (niet dat hij daarvoor een reden nodig heeft, maar toch) *

    Hier ook alles prima. Heb nu een eigen appartement en probeer langzaam maar zeker wat vrijwilligerswerk te gaan doen. Fijn dat het goed met je gaat! :)

    Jij mag mij altijd een knuffel geven *:}

    Bevalt je eigen appartement je een beetje? En waar ga je vrijwilligerswerk doen?

    Goed om dit bericht te lezen. :)

    Het voelt ook heerlijk om het te kunnen zeggen :D en het studeren is fijn |P

    Hoe gaat het met jou en jullie Michiel? *:} (en daar mag uiteraard antwoord op gegeven worden via een mail ;))

  7. ik val binnen de 25/30 categorie, al enkele jaren geen lid bij een gemeente door een hoop gedoe. (topic kerkloze christenen)

    Waarom zou je weer een nieuwe kerk/stroming willen beginnen?

    Waar je de belangrijkste persoon bent als je er voor eerst bent en je gewaardeerd wordt, hoe veel of weinig je ook zegt.

    Dit klinkt geweldig, maar (niet als aanval bedoelt) is dat niet wat vele (jeugd)kerken al proberen? En waar er altijd groepjes zullen ontstaan onder leden/bezoekers die vaker komen? Waarna het een gezellig samenkomen wordt van bekenden en je als nieuweling niet gezien wordt? Mensen be en veroordelen elkaar altijd, hoe mooi het idee ook is. Als je niet genoeg zegt, als je te weinig zegt, als je té kritisch bent of juist helemaal niet.

    Het plan is schitterend, maar is het niet beter te werken met wat er is en te zorgen dat er daar plek voor iedereen is?

  8. xx-Taam-xx!! Waar heb jij al die tijd gezeten? ;)

    Ohhh nee die naam daar wil ik niet aan herinnerd worden :P

    Ik heb overal en nergens gezeten en ben nu eerstejaars student |P

    En waar heb jij uitgehangen?

    Ik ben op het moment een achtstejaars student rechten die aan het solliciteren is en ondertussen nog hoopt dat zijn begeleiders eindelijk eens zijn scriptie zullen goedkeuren. :P

    Maar wat valt er allemaal onder overal en nergens en wat studeer je nu?

    Wouw, 8stejaars...dat doe je goed? :P Veel problemen met je scriptie?

    En ja, overal en nergens euhm... ik heb de afgelopen 4 jaar heerlijk aan mezelf mogen werken en ondertussen ook nog echt werken zodat de rekeningen ook betaald konden worden. En nu studeer ik bedrijfskunde MER (management economie en recht) en ben ik oud tussen al die guppies die net van de havo afkomen -O-

    Hoe gaat het verder met jou?

    Taampie! :D

    * ploft naast haar neer op de bank *

    Hoe is ie? *:}

    Jaaaaa Robert!! |P

    Eerlijk? Het gaat goed :D (oh ja wat heerlijk om dat te kunnen schrijven) Wel nog wat ups en downs, nu net met een nieuwe studie begonnen en dat vraagt dan toch wel wat van mn koppie maar ik kan het aan en ik weet hoe ik ermee om moet gaan :D

    *geeft robert een kopje thee* En hoe is het met jou?

    Alleen de rib doet nog weleens wat pijn, bij overdreven inspanning. Floes is er wat minder aan toe, die heeft 2 gekneusde ribben en een whiplash.

    En dan zeggen ze dat vrouwen niet kunnen rijden ;) (nee grapje hoor) vervelend :S Beterschap voor u beiden :)

  9. xx-Taam-xx!! Waar heb jij al die tijd gezeten? ;)

    Ohhh nee die naam daar wil ik niet aan herinnerd worden :P

    Ik heb overal en nergens gezeten en ben nu eerstejaars student |P

    En waar heb jij uitgehangen?

    Haha, dank je wel Paul, af en toe kom ik nog wel kijken :)

    Vervelend van je auto, hopelijk heb je er zelf niks aan overgehouden?

  10. Veel gemeenten bieden twee diensten op zondag aan. Waar komt deze traditie vandaan en ga jij twee keer op zondag naar de kerk?

    Waar de traditie vandaan komt, dat weet ik niet, sorry. Ik ga momenteel sowieso niet veel maar ik ben vaak genoeg wel 2 keer gegaan. niet omdat het een verplichting is (en helaas voelt dat wel zo) maar omdat ik dat wilde. Je moet je niet verplicht voelen of met de nek aangekeken worden als je maar 1 keer gaat.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid