Spring naar bijdragen

Jvl

Members
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Jvl reageerde op Breuk in Verhuizen vanuit de Biblebelt naar Noord-Brabant   
    Er is nu veel meer kennis over geaardheid dan 20 eeuwen geleden. Ik wil graag personen met een geaardheid die anders is dan de ‘mainstream’ bemoedigen. Laat je niets aanpraten, je bent zo als je bent en dat is goed. Ga niet af op het oordeel van anderen want het het is iets tussen God en jezelf. 
    Het proces van evolutie is volgens de gangbare wetenschap geen discussiepunt meer. Ik snap ook niet wat dit met ‘de’ lgbqt agenda te maken heeft. 
  2. Like
    Jvl ontving een reactie van Fundamenteel in Verhuizen vanuit de Biblebelt naar Noord-Brabant   
    Ik zeg ook niet dat alles voor waarheid aangenomen moet worden, maar ik denk dat in de verschillende stromingen binnen het christelijke geloof sommige dingen wel met elkaar overeen komen. En dan heb ik het over de christelijke aspecten. Maar zoals u bijvoorbeeld noemt LGBTQ,  dat is in mijn ogen niet iets wat de Bijbel ons leert, dat zijn invloeden van buitenaf. En dat zijn in mijn ogen idd ook onderwerpen waar we voorzichtig mee om moeten gaan. Maar het zijn wel onderwerpen waar wij mee te maken hebben, of we dat nou leuk vinden of niet. Ik volg de richtlijnen van de Bijbel, je moet je wapenen tegen invloeden van buitenaf. Alles lijkt ook maar zo normaal tegenwoordig.  De waarden en normen zijn soms ver te zoeken. Er word aan alle kanten aan ons getrokken.  Dan is het de kunst om rechtlijnig te blijven. Ik denk dat we daar ook altijd om moeten blijven vragen, kracht van boven:
    Heer, wijs mij uw weg
    en leid mij als een kind
    dat heel de levensweg
    slechts in U richting vindt.
    Als mij de moed ontbreekt
    om door te gaan,
    troost mij dan liefdevol en moedig mij weer aan
  3. Like
    Jvl reageerde op Breuk in Verhuizen vanuit de Biblebelt naar Noord-Brabant   
    Mozaiek010 is wellicht wel te doen als je met de auto gaat.
    Ik zie verder wel wat evangelische kerken in de buurt van Oudenbosch, maar wat ik ook tegen Thijs zei, je moet wel oppassen om niet in een sektarische club terecht te komen (maar daar ben jezelf bij). 
    Je kunt natuurlijk ook eens kijken wat de PKN op het gebied van jeugd doet.
     
  4. Like
    Jvl reageerde op Breuk in In contact komen met mede gelovigen in Noord-Brabant   
    Nee niet ik kom niet uit Veenendaal maar wel van de Veluwe. Hier in de buurt zijn genoeg kerken.
    Je kunt eens een berichtje naar 0318 sturen en vragen of er veel Brabanders al bij Mozaiek betrokken zijn en dat er echt ruimte is voor Mozaiek. Ik ben overigens zelf ook lid van de PKN, maar het is wel een pioniersplek.
  5. Like
    Jvl ontving een reactie van Hopper in Verhuizen vanuit de Biblebelt naar Noord-Brabant   
    Dat is ook zeker zo, elk geloof heeft zo z'n dingen waar je iets uit kan halen voor je verdere ontwikkeling 
  6. Like
    Jvl reageerde op Hopper in Verhuizen vanuit de Biblebelt naar Noord-Brabant   
    Zijn dat slechte vriendjes als ze niet zwaar christelijk zijn?    Ik vind het juist een voordeel als kinderen in een pluriforme groep opgroeien.   Laat ze maar horen van de evolutie theorie.  Misschien zijn er wel een paar moslimkinderen, wat kennis van de islam is ook nooit weg.  Enz enz.
  7. Like
    Jvl reageerde op Hermanos2 in Verhuizen vanuit de Biblebelt naar Noord-Brabant   
    Je hebt alle reden om je zorgen te maken. Zie daarvoor het dagelijkse nieuws. Iedere ouder kan ik aanraden om zo vroeg mogelijk te beginnen met uitleg over goed en kwaad en seksuele voorlichting. Zo gauw ze in staat zijn om een mobiele telefoon te bedienen lever je ongewild een hoop veiligheid in. Social media is vergif. TV trouwens ook. 
  8. Like
    Jvl ontving een reactie van Dat beloof ik in Verhuizen vanuit de Biblebelt naar Noord-Brabant   
    Nee hoor, u heeft helemaal gelijk, en u bemoeid zeker niet 😁 ik vind het alleen maar fijn als er met me meegedacht word. Het zijn inderdaad hoofdbrekens van mijn kant. Aan de andere kant denk ik, zijn scholen en kerken nou inderdaad het belangrijkste in het leven..  Het is fijn om het ook van een andere kant te horen. Ik heb nog even de tijd, dank u wel voor uw advies! Ik neem het mee 😁👍
    Dank u wel voor uw advies. Dezelfde middelbare school waar mijn bonuskinderen heen gaan is denk ik ook wel het meest praktische ja.  Ik moet me misschien inderdaad afvragen of kerken en scholen het belangrijkste in het leven zijn. Het zit in jezelf. Dank u wel! 
  9. Like
    Jvl reageerde op Hermanos2 in In contact komen met mede gelovigen in Noord-Brabant   
    Zie je? Je hebt er al 4. Langzaam laten groeien. Geeft meer bevrediging dan een grote kerk. 
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid