Spring naar bijdragen

Kl van Dam

Members
 • Aantal bijdragen

  37
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

 1. Like
  Kl van Dam ontving een reactie van Ricky Tjin in Een hemel of aarde zonder zonde.. heb je dan nog een vrije wil ?   
  Dat is allemaal leuk en aardig, maar bij TTC werkt dit niet. Op een ander forum kende ik hem al eerder en toen reageerde hij ook vaak niet ontopic.. als je het hebt over taarten en hij antwoord met de Formule 1 dan kan het intellectueel lijken maar is het dat verre van..
  Zoals sjako zegt en ook dit beloof ik, het moet wel ergens over gaan natuurlijk. Willekeurige woorden op een rij kunnen toevallig zinnen vormen die intellectueel lijken maar zijn het niet.
 2. Like
  Kl van Dam ontving een reactie van Chaim in Vinden Christenen spiritualiteit slecht?   
  Dat Jezus een spiritueel leraar was verzin jij juist. Uit de Bijbel kan je dit nergens halen. Wel dat hij leringen bracht, maar dat gebeurde in die tijd wel vaker. Ik weet niet of je Jona Lendering kent? Die heeft bewezen dat zowel de woorden van Jezus als die van Paulus veel joodser zijn dan wij kunnen vermoeden.. Er zijn zelfs verhalen dat Jezus gewoon een rabbi was, die een bepaalde school volgde. Dan moet je die school wel kennen en ook wat zij allemaal leerden. Jouw aversie tegen christenen die geloven in een opstanding der doden had je bijvoorbeeld niet als je wist dat de joden er ook gewoon in geloofden (vandaar hun eeuwige grafrust), en dat ook Jezus en Paulus hierin geloofden..Maar nogmaals, dan moet je weten wat men vroeger geloofde en niet de kersen eruit plukken die je goed gezind zijn.
  Ik ben wel van Freethinker afkomstig, maar van Foppe heb ik nog nooit gehoord. Behalve als voetbaltrainer. Zelfs Freethinkermensen kunnen het weleens bij het rechte eind hebben.
   
   
   
 3. Like
  Kl van Dam ontving een reactie van Chaim in Vinden Christenen spiritualiteit slecht?   
  Je blijft maar bezig hopper.. Het moet heerlijk zijn om jou te zijn. Iedereen met kritiek negeer je, en zo blijf je in eigen hoofd het beste en de enige die de waarheid kent...
  Maar goed, in een volwassen wereld werkt het niet zo. Dan krijg je kritiek en ga je denken "hebben mensen gelijk". Dan pas je je daarop aan. Kan zelfs misschien van mening veranderen (gruwel o gruwel)! Van twijfel naar twijfel, tot aan den dood. Dat je zelfs na de dood nog twijfelt aan je dood.
 4. Like
  Kl van Dam reageerde op 010 in Homofobie in het christendom   
  Lekker handig, condooms verbieden in Afrika, waar heel veel Hiv/Aids voorkomt.
 5. Like
  Kl van Dam reageerde op Dat beloof ik in Homofobie in het christendom   
  Dat heb ik even gemist. Wanneer heeft God gezegd dat dit een signaal was? Of is dit 'een signaal' genoemd door mensen? 
  Daarnaast is deze opmerking niets anders dan pure discriminatie.
 6. Like
  Kl van Dam ontving een reactie van 010 in Homofobie in het christendom   
  Dat is dan een vrije keuze. Als je wel homo mag zijn maar perse niet mag praktiseren dan is dat geen vrije keus. Hetero's kunnen trouwen en seks hebben. Homo's kunnen trouwen en mogen dan alsnog geen seks hebben. Toch wel een klein verschilletje denk ik.
  Mag je ook aseksueel zijn maar dat niet praktiseren?
   
 7. Like
  Kl van Dam ontving een reactie van Chaim in Klachten over het moderatiebeleid.   
  Ik denk dat (bepaalde) mensen op Freethinker meer Bijbelkennis hebben in hun linkerduim dan menig gelovige in hun hele hoofd. Maar als je verliefd bent zie je de dingen niet meer helder. En gelovigen zijn verliefd op Jezus en zijn opgevoed met het idee dat Jezus God is (of een stuk van) en dan zijn dingen als "ik ben het leven, de weg en de waarheid" niet narcistisch..
  Ik denk dat als in de koran had gestaan dat Mohammed had gezegd "ik ben de weg, de waarheid en het leven" je hem wel narcistisch had gevonden?
  Je oordeelt zelf ook vaak naar hartenlust, iets dat Chaim heeft bewezen. En dat iedereen die kan lezen kan lezen.
  Dus je bent er nog lang niet, ook al beweer je op vele fora van wel. Dat is ook een van de redenen waarom je gewaarschuwd werd op Freethinker en zelfs geband werd. "ik spreek over wat niet gesproken kan worden" "zwijg dan!".. Op Freethinker zijn ze heerlijk nuchter in dat soort zaken. Doorprikkende alles en iedereen die A zegt en B doet.
 8. Like
  Kl van Dam reageerde op Chaim in Klachten over het moderatiebeleid.   
  Is mensen hier uitmaken voor "fundi's met hun terreur" de andere wang toekeren? Is naar mensen refereren als "een verzameling op hol geslagen mafkezen" de andere wang toekeren of belasteren? Is leden hier kenschetsen als lieden die "ideeën dwingend aan anderen op willen leggen" de andere wang toekeren of belasteren? Is jouw uithaal naar Sjako als "een geradicaliseerde christen" en "een moderator die helemaal de weg kwijt is" en "een snuiter is die beweert dat er maar 144.000 uitverkorenen zijn" de andere wang toekeren of belasteren? Je probeert de zaak weer eens om te draaien.
   
 9. Like
  Kl van Dam reageerde op Dat beloof ik in "En God zag dat het goed was" Het verschil tussen de Evolutietheorie, Evolutionisme en Sciëntisme   
  De mens is niet terug te leiden tot bacteriën.  Deze opmerking van jou geeft nog maar weer een keer aan dat je absoluut geen kaas hebt gegeten van de materie waarop je hier commentaar denkt te kunnen geven. 
  Volgens mij heeft ook Darwin die verbinding niet gelegd, al is dat niet eens zo van belang; wel is van belang wat binnen de wetenschap tegenwoordig bekend is op evolutionair gebied. 
  Het enige dat we nu kunnen waarnemen in relatie tot Genesis is dat het licht afkomstig is van de zon, terwijl in Genesis eerst het licht wordt geschapen en daarna pas de zon. De enige conclusie die we op grond van simpele waarnemingen nu kunnen trekken is dus dat Genesis niet klopt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid