Spring naar bijdragen

stirreg1986

Members
  • Aantal bijdragen

    33
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    stirreg1986 ontving een reactie van Dat beloof ik in Waarschuwing tegen slechte vrouwen   
    Satan heeft minder erge dingen gedaan dan de god waar jullie in geloven. According to the bible althans..
    https://whyevolutionistrue.com/2011/04/27/murders-god-vs-satan/
    Dus ik snap jullie obsessie met satan niet zo. Ook snap ik niet waar jullie het idee vandaan halen dat satan jaloers is. God heeft erkend jaloers te zijn, hij wil niet dat andere goden aanbeden worden. Satan lijkt het weinig uit te maken. Satan gooit ook geen mensen in de hel.
    Dat ene God kinderen kan krijgen is voor mij ook vreemd te geloven. Zoals de joden dit ook niet geloven en de moslims ook niet.
     
  2. Like
    stirreg1986 reageerde op Hopper in Actueel in Israël   
    Tijd om de westbank onder Palestijns bestuur te stellen.  Vroeg of laat moet dat er toch van komen.  De aanwezige Joden hebben dan de keuze om terug te gaan naar de grenzen van '67 of onder Palestijns bestuur te leven.   Maar gezien dat Israel politiek gezien zo'n beetje failliet is, zal de kwestie wel met geweld worden opgelost.  Het zij zo.
  3. Like
    stirreg1986 reageerde op Dat beloof ik in Waarschuwing tegen slechte vrouwen   
    Waarom ben je zo gericht tegen vrouwen?
  4. Like
    stirreg1986 reageerde op Dat beloof ik in Bijbellezen, telkens weer opnieuw   
    Dan zit je er ook hier naast. De bijbel is geen boek dat over Jezus is geschreven. Hij komt alleen in het NT voor en dat is een samenraapsel van een aantal geschriften die over hem gaan. Het is toch ongelooflijk dat er Christenen zijn die niet eens de basisbeginselen over hun eigen boek kennen. 
  5. Like
    stirreg1986 ontving een reactie van Dat beloof ik in Ex-atheïst   
    Je bent toch niet serieus hoop ik? Gewoon een beetje trollen?
    Tevens zeg ik ook niet dat men in Afrika slechter af is, wel dat daar hongersnoden heersen en dat die mensen bidden om voedsel en niet krijgen. Hoe erg ze ook bidden. Dat God dus wel vreemde prioriteiten heeft als hij een man of vrouw in Nederland wel verhoort maar een hongerend gezin in Afrika in de shit laat zitten.
  6. Like
    stirreg1986 ontving een reactie van Dat beloof ik in Bijbellezen, telkens weer opnieuw   
    Dan moet je natuurlijk wel serieuze dingen zeggen. "Jezus is terug" kan ik niet serieus nemen. Misschien zijn gedachtegoed, maar dan leven Boeddha, Mohammed, Vishnu en dergelijke ook nog.
     
    Met deze woorden kan ik dus helemaal niks. Wat is er schoon aan? En als het een mysterie is hoe weet je dan dat het schoon is? Of rijk?
    Als ik al mijn cynisme af leg dan vind ik in de koran ook al die termen. Of in andere religieuze boeken.
  7. Like
    stirreg1986 ontving een reactie van Chaim in Bijbellezen, telkens weer opnieuw   
    Hoe "weet" je dit?
    In dit lees ik weer een cirkelredenering..
    Als de Geest onzichtbaar is dan lijkt het me moeilijk, zo niet onmogelijk, om te weten wat de Geest wel of niet doet of wil.
    Ook dit is weer een cirkelredenering en getuigt niet van kennis van de kerk of gemeenten van vroeger. Pas in 325 is de canon samengesteld en men las daarvoor nog vrijelijk andere bronnen over Jezus. Ook de gnostische geschriften stelden Jezus op 1. (om even terug te komen op "de Geest stelt altijd Jezus Christus centraal")
     
     
     
  8. Like
    stirreg1986 ontving een reactie van Chaim in Bijbellezen, telkens weer opnieuw   
    Wc-eend adviseert WC-eend is dat. Straks bestaat de heilige Geest echt maar heeft het hele andere opvattingen.
    Een herhaling is geen cirkelredenering. Als je punt A met punt B bewijst en punt B met punt A dan heb je er wel 1.
    Mensen die de ware Christus willen halen uit de Bijbel, en de Bijbel willen bewijzen met Christus maken dus die fout.
    Nee, ik besta. En dus ben ik per definitie niet onzichtbaar.
    Dit noemen ze in de psychologie ook wel een verdedigingsmechaniek. Zeg tegen mensen met een andere mening dat zij geen verstand van zaken hebben en je kan het eigen standpunt blijven houden. Er is dan geen discussie nodig.
     
     
  9. Like
    stirreg1986 ontving een reactie van Chaim in Bijbellezen, telkens weer opnieuw   
    Helaas niet meer thuis. Ik gebruikt tegenwoordig Ajax. Dat adviseerde Ajax mij.
  10. Like
    stirreg1986 ontving een reactie van Chaim in Bijbellezen, telkens weer opnieuw   
    Ik hoop dat je hiervoor een ban krijgt. Anders is de mod wel heel erg op de hand van de gelovigen. Ik heb nog niks persoonlijks tegen jullie gezegd, wel tegen geloof an sich. Jij komt steevast met domme opmerkingen op de persoon..
    Dus je bent gerapporteerd. Dat je dit weet.
     
  11. Like
    stirreg1986 ontving een reactie van Chaim in Bijbellezen, telkens weer opnieuw   
    Het christelijke gedachtengoed is helemaal niet dat Jezus terug is. Dat hoort er dus ook niet bij..
    Weer iemand die denkt dat christenen hier het alleen recht hebben. Ik heb de regels erbij gepakt en er staat expliciet bij dat dit een open forum is. Niet alleen voor christenen. Anders moet je een eigen forum starten met eigen regels. En een ja-knikker op de hoedenplank.
     
    Dit staat er onder meer in. Als ik dan reacties van christenen op mijn persoon lees (en op DBI) dan heeft dat weinig te maken met in de waarde laten.
     
    Omdat je het niet weet. Je zegt gewoon een aantal termen die leuk lijken en dat was het. Pas als je jezelf gaat bevragen kom je tot de ware ik en essentie..Als mensen in kabouters GELOVEN dan bevraag je die toch ook? Als ze dit publiekelijk op een forum zetten althans. In de privésfeer is wat anders.
     
    Nogmaals, ik respecteer mensen die geloven. Maar niet mensen die allerlei termen de wereld in gooien en als je doorvraagt willen dat je ophoepelt. Zo zijn we niet getrouwd..
     
  12. Like
    stirreg1986 ontving een reactie van Chaim in Ex-atheïst   
    Er zijn miljoenen christenen die in Afrika en elders sterven van de honger. Die bidden waarschijnlijk iedere dag om eten en drinken, is het niet voor zichzelf dan voor hun baby's. En toch sterven ze in grote getale. Dat God dan precies jouw gebeden verhoort lijkt me een beetje vreemd. Of God moet vreemde prioriteiten stellen. Vroeger was er iemand op een ander forum die had het over het verhoren van een gebed toen zijn kam weer gevonden werd.. Sommigen menen zichzelf zo belangrijk te moeten vinden dat ze denken dat God hun dienaar is.
    Vertrouwen in God werkt inderdaad, net als placebo. Die mensen die voor vuurpelotons gezet werden door de Duitsers hadden vaak een groot Godsvertrouwen, maar ze werden meestal wel doodgeschoten. "Maar ze zijn nu in de hemel!" en op die manier "verhoord/verhoort" God dan. Zo kan ik het ook.
     
     
  13. Like
    stirreg1986 ontving een reactie van Chaim in Ex-atheïst   
    Je bent toch niet serieus hoop ik? Gewoon een beetje trollen?
    Tevens zeg ik ook niet dat men in Afrika slechter af is, wel dat daar hongersnoden heersen en dat die mensen bidden om voedsel en niet krijgen. Hoe erg ze ook bidden. Dat God dus wel vreemde prioriteiten heeft als hij een man of vrouw in Nederland wel verhoort maar een hongerend gezin in Afrika in de shit laat zitten.
  14. Like
    stirreg1986 ontving een reactie van Dat beloof ik in Racisme en religie   
    Natuurlijk, het is weer censuur. Alles wat je niet kan vinden is weggecensureerd door de elite..
    Darwin heeft nog nooit aan medische experimenten gedaan. Of je moet er bewijs voor hebben, anders is het laster. Ik heb het idee dat je alles wat na Darwin gedaan is nu op het bordje van Darwin legt. Maar wij leggen alles wat christenen fout gedaan hebben toch ook niet op het bordje van Jezus?
    De laatste paar zinnen zijn voor mij wappie taal van mensen die bang zijn voor de toekomst. Is wel een beetje hypocriet dat juist wappies anderen verwijten angst te zaaien terwijl jullie zelf de grootste angstzaaiers zijn. Overal complotten in zien, van een boze elite die de mensheid tot slaaf wil maken.
     
  15. Like
    stirreg1986 reageerde op Petra. in Klimaatsverandering/het milieu   
    Dat ben ik met je eens. 
    Ik denk daarom dat iedereen op de eigen manier een steentje bij kan dragen.  Sowieso om de afvalberg te minderen en idd pak 's wat vaker de fiets. Best wel jammer dat het carpoolen niet heeft doorgezet, dat was best een mooi intitiatief.  En wat veel mensen niet eens bedenken.. de vleesindustrie is één van de grootste vervuilers. Nou hebben we geprobeerd vegetarisch te leven, maar phew phew phew wat is dat moeilijk. Gelukkig helpt het minderen ook al enorm. 
  16. Like
    stirreg1986 reageerde op Petra. in Genderneutraal / non binair   
    Wat is normaal ? 
    Hetero's  die zich elk jaar dagenlang wild uitdossen en klemzuipen ? 
    Er zijn mensen die walgen van die overdreven gekte, er zijn er die het schadelijk vinden. Ik moet er ook niet aan denken, maar ik heb vrienden die elk jaar uitbundig carnaval vieren en de rest van het jaar hun leven leven. Ze vinden zichzelf ook heel normaal. Ik vind ze ook normaal ondanks hun (mijn woorden) jaarlijkse gekte. 
  17. Like
    stirreg1986 reageerde op sjako in Kledingvoorschriften in de Bijbel   
    Als je alle fake news sites afspeurt kan je tot die conclusie komen. In werkelijkheid heeft het miljoenen levens gered.
  18. Like
    stirreg1986 reageerde op Petra. in Roken, drinken en drugs   
    Naar wat ik lees.. wil de dominee het ontmoedigen. 
    Dat is imo een andere benadering dan verbieden. 
    Ik rook en drink ook wel. Maar toch... vind ik een ontmoedigingsbeleid beleid helemaal prima! 
  19. Like
    stirreg1986 reageerde op Dat beloof ik in Genderneutraal / non binair   
    Het NT is daar duidelijk over hoor.
    (1 Korinthiers 6:9-10) Of weet gij niet, dat de onrechtvaardigen het Koninkrijk Gods niet zullen beerven? Dwaalt niet; noch hoereerders, noch afgodendienaars, noch overspelers, noch ontuchtigen, noch die bij mannen liggen, noch dieven, noch gierigaards, noch dronkaards, geen lasteraars, geen rovers zullen het Koninkrijk Gods beerven.
  20. Like
    stirreg1986 reageerde op Dat beloof ik in Toeval bestaat, of toch niet? Ontologisch toeval versus epistemologisch toeval   
    Dat kun je het oneens me zijn,  maar het is,  ook hier,  een bron van veel irritatie en onduidelijkheid, het plaatsen van een link 'En lees maar,  daar staat mijn antwoord'. Vandaar één van de richtlijnen van dit forum:
    . Des te verbazend is dan ook dat je mij verwijt respectloos te zijn. 
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid