Spring naar bijdragen

Petra.

Members
  • Aantal bijdragen

    3.140
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Petra. ontving een reactie van Flawless victory in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    Het was maar een grapje. 
    Dat we niet allemaal om hetzelfde lachten soit. Maar dat het tot dit leidt... bah! 
    Ban mij ook maar. 
    Ga je schamen! 
  2. Like
    Petra. reageerde op Flawless victory in Goden in de Bijbel   
    Ja daar is @Monachos altijd erg goed in. Jammer dat per abuis  al zijn berichten zijn verwijderd. Hij wordt node gemist.
  3. Like
    Petra. ontving een reactie van Dat beloof ik in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    Dat klinkt voor geen meter als met elkaar één zijn in Christus hè. 
    Dat jij die eenheid niet voelt met de christenen hier ligt volgens jou aan hen. Maar dat is het euvel hè.. om geestelijk één te zijn, en dat herkennen van Geliefden moeten ze wel allemaal jouw persoonlijke overtuiging onderschrijven.  En zo roepen er meerdere dat ze Zelf De Enige Juiste Ware Leer volgen.  De enige echte Waarheid preken.. maar helaas..de anderen niet. 
  4. Like
    Petra. ontving een reactie van Flawless victory in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    Je klinkt als het toppunt van de door jou zo gedoodverfde natuurlijke mens Hopper! Driewerf BAH. 
     
     
  5. Like
    Petra. ontving een reactie van Flawless victory in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    Kom op @sjako, hij heeft hele goeie bijdragen, hielp enorm tegen de spam..dus als je 'm dan voor een stom grapje om je oren krijgt ben je boos. Dat is niet zo moeilijk te snappen.  Om dan maar meteen een account dicht te gooien is overmatig. Jij kan ook je kalmte bewaren en het de-escaleren i.p.v. er reactief op in te springen. 
    Je bent hier de enige mod en oppermachtig, het is aan jou om dat verstandig en met kalmte te gebruiken en je altijd bewust te zijn hoe frustrerend dat kan zijn als je aan de andere kant van de lijn zit. 
    Mijn verzoek aan jou ..is om het gewoon weer te activeren.  Er is niks ergs aan om weer tot rust te komen en te zeggen ...we reageerden te snel. Zand erover en weer voort. ! 🌺
     
  6. Like
    Petra. reageerde op Flawless victory in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    Ik vind het absurd als Monachos zijn account wordt dichtgezet. Behalve dat hij inhoudelijk heel vaak steengoede bijdragen heeft gehad, heeft hij nota bene volop geholpen de spam te bestrijden en @sjako had nota bene al eens zijn account verwijderd. Per abuis weliswaar maar hoe Monachos nu behandeld wordt vind ik jammer. En onnodig.
  7. Like
    Petra. ontving een reactie van Breuk in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    @sjakoEen grapje is geen trollen.
    En dat iemand enorm boos kan worden van een modbreak daarover is niet onbegrijpelijk. 
    Je kunt het ook even laten rusten of desnoods dat strafpunt geven i.p.v. meteen het account dichtzetten. 
    Als je had geschreven ...ach nou joh..een grapje moet ook wel kunnen maar het viel nu ff verkeerd..o.i.d dan was de storm weer geluwd. 
  8. Like
    Petra. ontving een reactie van Breuk in Kies voor "Jezus leeft"   
    AI ai ai.. als ik iets belangrijk vind is het goed onderwijs op scholen. Dus NEE dank je! 
     
    Brrrrrrrrrrrrrr.  Alsof alle emancipatie strijd voor niks is geweest; moet er niet aan denken! 
  9. Like
    Petra. ontving een reactie van Flawless victory in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    @sjakoEen grapje is geen trollen.
    En dat iemand enorm boos kan worden van een modbreak daarover is niet onbegrijpelijk. 
    Je kunt het ook even laten rusten of desnoods dat strafpunt geven i.p.v. meteen het account dichtzetten. 
    Als je had geschreven ...ach nou joh..een grapje moet ook wel kunnen maar het viel nu ff verkeerd..o.i.d dan was de storm weer geluwd. 
  10. Like
    Petra. reageerde op Breuk in Kies voor "Jezus leeft"   
    Jezus voor je eigen (politieke) karretje spannen?
    Nooit gehoord dat je de naam van God en die koppel ik hier met Jezus niet mag misbruiken?
    Geen wetenschappelijke kennis op scholen?  Geen inzicht in andere seksuele geaardheid?   
    Geen oplossing voor stikstofprobleem in Nederland?
    En dan een theocratie? Met Jezus leeft als Goddelijke vertegenwoordiger? 
     
    Ga maar ergens anders flyeren met je politieke ideeën.
  11. Like
    Petra. reageerde op Flawless victory in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    Kinderachtig dat een grapje tussendoor tegenwoordig niet meer kan. @Hopper  wist het zo goed als het over echte trollen ging….
     
    @Monachos  ik hoop dat je blijft. 
  12. Like
    Petra. ontving een reactie van Breuk in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    In Genesis 2 lezen we waarom de mens Adam (die androgyn is) gesplitst wordt:  Genesis 2:18 " Het is niet goed dat de mens alleen is". 
    En nu? Ga je nu ten strijde trekken tegen alle alleenstaanden omdat er in Genesis staat dat God dat niet goed vindt ?!
     
  13. Like
    Petra. ontving een reactie van Dat beloof ik in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Je haalt de dingen door elkaar.  Genderdysforie is nou juist de term die aangeeft dat ze het gevoel hebben dat ze WEL in het verkeerde geslacht zijn geboren.  
    Dat er kinderen zijn die dat gevoel hebben en er na hun puberteit weer anders over denken is bekend en wordt rekening mee gehouden, dat zijn er 4 op de 10.  Die krijgen ook geen operaties o.i.d. Een transman of transvrouw is iemand die via een operatie andere geslachtskenmerken heeft gekregen. Bijvoorbeeld een man van wie de penis door een chirurg is veranderd in een vagina, heet een transvrouw. Lang niet alle transgenders willen zo’n operatie.
    Je doet nou net of het dan maar voor alle gevallen zo geldt, alsof ze er allemaal wel overheen groeien als we het fenomeen maar in de kast duwen. Maar nee, dat is nou net waar het om gaat. Het merendeel is blij met de behandelingen:
    Uit een onderzoek in 2022 van het Amsterdam UMC bleek dat 98% van transpersonen die als kind zijn begonnen met gender-bevestigende behandelingen, deze behandelingen nog steeds willen als volwassene.  Er is dus ong. 2% a 3% die niet happy is achteraf, waarbij er vaak ook sprake is van meerdere stoornissen. (Autisme komt bv. erg vaak voor bij genderdysfore personen). Het trieste is dat die (meestal door orthodoxe organisaties) zo uitgebreid ten tonele worden gevoerd dat mensen zoals jij het idee krijgen dat er een masse verkeerd wordt gediagnosticeerd. 
     
     
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Genderdysforie
    " Genderdysforie is een gevoel van onvrede (dysforie) met het geboortegeslacht, ook wel de seksegenoemd en meestal ook het juridische geslacht. Dit komt bij genderdysfore personen niet overeen met hun genderidentiteit, het geslacht dat ze ervaren.
    De overkoepelende term voor genderdysfore personen is transgender. " 
     
    " Over de wenselijkheid van een lichamelijke transitie van genderdysfore kinderen bestaat controverse, onder andere door de beperkte steun in de samenleving en misinformatie en desinformatie.[31][32] Daarbij gaat het over de vraag hoe stabiel hun gevoelens zijn en of zo'n transitie niet te rigoureus is als zulke kinderen, volgens een van de studies over dit onderwerp in 2008, zich in ruim vier op de tien gevallen na hun zestiende verjaardag niet meer genderdysfoor voelen.[33] Door andere onderzoekers worden deze bevindingen echter in twijfel getrokken, met het argument dat er in het onderzoek aangenomen wordt dat het deel van de kinderen dat gestopt is met behandelingen bij die kliniek zich niet meer genderdysfoor voelt, terwijl dit niet gecheckt is.[34] Uit een onderzoek in 2022 van het Amsterdam UMC bleek echter dat 98% van transpersonen die als kind zijn begonnen met gender-bevestigende behandelingen, deze behandelingen nog steeds willen als volwassene.[35]
    Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de detransitie (wanneer iemand de transitie omkeert) en er blijkt dat het percentage detransitionerstijdens de transitie gemiddeld 3% is. Het overgrote deel van hen stopt met de transitie door sociale druk (bijvoorbeeld discriminatie op school).[36] Lange termijndata over transspijt en detransitie ontbreekt.
    Een onderzoek in 2022 toonde aan dat de meeste genderdysfore kinderen discriminatie ervaren door hun leeftijdsgenoten wanneer ze uit de kast zijn als transgender persoon.[37]" 
  14. Like
    Petra. ontving een reactie van Dat beloof ik in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Genderdysforie komt maar bij ong. 0,6% van de bevolking voor. 
    In Nederland is het percentage kinderen wat met een aangeboren afwijking wordt geboren tussen de 3 en 5%. Het aantal klinische opname voor aangeboren hartafwijkingen vergt zo'n 22.000 ligdagen per jaar. 
    Dat is vele malen meer. Opmerkelijk genoeg..spring je hiervoor niet op de barricaden om te vertellen dat ze perfect zijn en moeten aanvaarden wie ze zijn, omdat je ze niet wijs moet maken dat ze kunnen veranderen wat aangeboren is. 
     
     
     
  15. Like
    Petra. reageerde op Dat beloof ik in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Waarom is correctie van een verkeerd ontwikkelde lip geen mishandeling en correctie van een verkeerd ontwikkeld geslacht wel?  Wat is dit, knal je nu gewoon de een na de andere gedachteloze buikkramp naar buiten?
  16. Like
    Petra. reageerde op Robert Frans in Robert Frans... hoe was je vastentijd?   
    Het is niet mijn bedoeling er een prestatie van te maken en zo voelt het ook niet echt. Genoeg gelovigen die veel strenger vasten en ongetwijfeld er nog veel meer mooie vruchten van plukken, maar daar kun je je beter niet teveel door laten leiden. Niet strengheid is het doel, maar het versterken van je relatie met God en je naasten. En voor de kerk is het voldoende als je op Aswoensdag en Goede Vrijdag vast en daartussen op vrijdag geen vlees eet. Maar dat laatste doe ik sowieso al niet. Ik heb daarbij niet veel anders gedaan dan vorig jaar, hier en daar zelfs wat minder streng. Het is gewoon een bijzondere tijd van bezinning, versobering en het maken van mooie voornemens (meer nog dan tijdens de toch al zo drukke decembermaand). Om zo Pasen toch iets meer als een nieuw begin te kunnen vieren. Kan het eigenlijk iedereen wel aanraden, ook andersgelovigen.
  17. Like
    Petra. reageerde op Dat beloof ik in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Als er nou een almachtige god was die zorgde voor perfecte babytjes, dan zou dergelijk medisch onderzoek (want dat is het, niets occults aan) niet nodig zijn. 
  18. Like
    Petra. reageerde op sjako in Vraag aan Sjako   
    Dankjewel @Petra.. We laten ons niet kisten door een stelletje Russische criminelen.
  19. Like
    Petra. ontving een reactie van Flawless victory in Vraag aan Sjako   
    Ja, dat is zeker goed!😘 Jammer dat wij niet meer kunnen doen. 
  20. Like
    Petra. ontving een reactie van Monachos in Vraag aan Sjako   
    Ja, dat is zeker goed!😘 Jammer dat wij niet meer kunnen doen. 
  21. Like
    Petra. reageerde op Monachos in Vraag aan Sjako   
    Gebeurt ook; door de spam te (blijven) melden.
  22. Like
    Petra. reageerde op Breuk in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Blijkbaar weet jij precies hoe het allemaal zit.  
    Nou helaas, inzichten veranderen en mensen nemen hun eigen verantwoordelijkheid tegenover God en Jezus. Zelfs vrouwen!
    Het zijn mannen als jij die nu moeten veranderen. De kerk leeft.
     
  23. Like
    Petra. reageerde op Breuk in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    In christelijke kerken komt gelukkig het gesprek op gang, dat vele kwetsbare mensen die worstelen met hun geaardheid recht wil doen. Hoeveel mensen zijn er niet weggezet omdat ze geboren zijn met een andere oriëntatie. Je moet dat al accepteren en dan krijg je ook vaak te maken met een afwijzing in de christelijke omgeving (hoewel het op andere plekken (b.v. voetbal) ook speelt).
    Denken dat je precies weet hoe je de bijbel dient te lezen in deze tijd, doet geen recht aan complexe teksten die meer dat 20 eeuwen geleden opgeschreven zijn in een andere maatschappelijke context.
    Joël Boertjens (voorganger bij Mozaiek) heeft dit boek geschreven en hij heeft gelukkig meer invloed dan mensen die buiten de kerkmuren vanaf de zijlijn staan te roepen.
    https://kerkenlhbt.nl/boek-hoedan/

  24. Like
    Petra. ontving een reactie van Hopper in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Dat was ook niet wat ik schreef hè. 
     
    Sja.. je kunt ook ondertekenen dat de aarde plat is, maar het is nu eenmaal achterhaald door de wetenschap. 😄
    Je kunt ondertekenen dat er geen mensen met groene ogen bestaan, maar het is nu eenmaal een feit dat ze wel zo worden geboren. 
    We kunnen ook ondertekenen dat er geen autisme bestaat. Maar daarmee ben ook jij niet opeens geen autist meer. Zou mooi zijn hè als je gewoon door net te doen of het niet bestaat alles wat ons niet bevalt ook echt niet bestond. Kanker bestaat niet! ondertekenen we dan. 
  25. Like
    Petra. reageerde op Dat beloof ik in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Dat heeft niets met met vrijheid van religie te maken. Dit is  gewoon belediging en discriminatie.
    1:05: "Als ik zo'n bisschop te pakken krijg scheur ik hem aan stukken".
    Wat is dat voor gek ?!
    Oppakken en opsluiten.
    Een gevaar voor de samenleving.
    De kerk waar hij lid van is moet in mijn ogen worden gekenmerkt als criminele organisatie, want hij roept op om anderen te doden.
    Alsof hij uit de middeleeuwen in de 21e eeuw is gezet.
    Bah, om te kotsen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid