Spring naar bijdragen

Foppe86

Members
  • Aantal bijdragen

    213
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Foppe86 ontving een reactie van Dat beloof ik in Jezus stierf om de mens te redden/verlossen. Hoe dan?   
    Je hebt besloten dat je geen kritiek wilt en daarom mij negeerd. Dat is prima, maar van intellectuele intelligentie spreekt dit niet. Dan zou je wel op mij ingaan. Veel gelovigen hebben liever niet dat anderen hun geloof bevragen, die blijven liever in hun kringetje met dezelfde wereldbeelden rondhangen.
  2. Like
    Foppe86 ontving een reactie van Dat beloof ik in Jezus stierf om de mens te redden/verlossen. Hoe dan?   
    Dat laatste ben ik het niet mee eens. We kijken allemaal heel anders naar de wereld. Dus geen wonder dat mensen mijn opmerkingen onzinnig vinden. Het startpunt is alleen al heel anders.
    Het gaat om een uitspraak in een verhaal in een boek.. Hoe kan degene dit dan bewijzen? En met bewijzen bedoel ik echt bewijzen en niet "ik krijg er een goed gevoel bij, dus is het zo".
    Tevens was ik er ooit van overtuigd dat de uitspraak waar was, dus niet doen alsof ik al bijvoorbaat denk dat het niet waar is. Je kent mij niet eens, dus die boude uitspraken kun je beter achterwege laten.
    Hij zegt het in een verhaal. Als Pietje Puk in zijn verhaal iets zegt kan Pietje Puk die uitspraken ook niet bewijzen. Maar als mensen buiten het verhaal, in de echte wereld, waarde hechten aan diens uitspraken dan moet zij dat kunnen bewijzen.
    Omdat je dit niet weet. Ik weet het wel voor een groot deel, namelijk indoctrinatie. Als je elke dag netjes uit de Bijbel leest, bidt, dagboeken leest, christelijke boeken leest, naar de kerk gaat etc dan ga je geloven. Omdat het jouw wereldbeeld is. Dat heeft met gegeven worden vrij weinig te maken.
    Een mens die de koran leest, naar de moskee gaat en 1 keer in zijn leven naar Mekka moet ook niet vreemd opkomen een moslim te worden. En als je wetenschappelijke boeken leest dan heb je een wetenschappelijk wereldbeeld en wordt je atheist of agnost.
    Weer doe je alsof je mij kent. Houdt daar eens mee op.. Ik denk juist niet op alle levensvragen een antwoord te kunnen krijgen, want we zijn slechts dieren. Dat wij kennis kunnen hebben van alles is hetzelfde als denken dat onze cellen of atomen kennis kunnen krijgen van ons (als menselijk lichaam).
    Precies daarom neem ik een boude uitspraak als "ik ben de weg, de waarheid en het leven" niet serieus. Uitgesproken door een mens, in een omgeving die nog geen 1% wist van wat wij weten en wij weten nog geen 1% van wat is. Alhoewel, het mooie aan niet alles weten is dat je niet weet welke kennis we nog niet hebben anders hadden wij die kennis wel.
    Ook dit vind ik weer een uitspraak waar ik moeilijk iets mee kan. Iedere keer herhalen dat het gaat om de Levende maakt degene nog niet Levend..
    Waarom zou het niet eindigen bij een andere God, of een persoon  of zo? Je moet bij een zoektocht op nul beginnen en als je echt op nul begint dan weet je niet waar die zoektocht eindigt. Anders is het zoeken niet eerlijk gegaan.
     
  3. Like
    Foppe86 ontving een reactie van Dat beloof ik in Jezus stierf om de mens te redden/verlossen. Hoe dan?   
    Het is helemaal niet dom, dat jij het niet snapt is mijn probleem niet..
     
    Als er in het Engels staat "how are you" dan kan ik zeggen dat er letterlijk staat "hoe gaat het met je" terwijl jij zegt "dat staat er niet letterlijk".. En dan ben ik gewoon niet meer geinteresseerd in jou en jouw discussies. Dat noemen ze semantiek. Wat dat betreft lijk je dan wel op een moslim, die wil ook enkel de brontekst serieus nemen en de rest niet. Terwijl "gewone" mensen dan niet mee mogen doen in de discussie..
    Tevens haal ik uit ALLE vertalingen ongeveer hetzelfde, en ligt het zeker niet aan de gefeformeerde dogmatiekers. Dat jij dan bepaalde dingen niet aanneemt, ook dat zou mij een zorg zijn. Je verwart paard en wagen. Je denkt dat mensen de bijbel interpreteren aan de hand van hun dogma's. Maar voor mij hebben bepaalde mensen bepaalde dogma's vanwege wat de Bijbel ze zegt. Ook de HC zuigt hun dogma's en leer niet uit de duim.
     
    Tot zover ben ik nog weinig redelijke argumenten tegengekomen. Als ik aanhaal dat de christelijke God hele volkeren heeft gegenocideerd, dan is het enige antwoord "ja, hij is de schepper en mag dat" of "die andere volkeren deden alles verkeerd".
    Stel dat er in de koran stond dat Allah hele volkeren liet uitmoorden, zou je dan dezelfde "argumenten" geven? Of zou je dan wel toegeven dat Allah niet zo lief was?
    Tevens hoef je mij niet te verwijten dat ik niet kan logisch redeneren. Tot wel schrijnend dat iemand die zo kinderlijk gelooft als jij mij verwijt niet logisch te redeneren.. Ook wel grappig trouwens.
     
  4. Like
    Foppe86 ontving een reactie van Dat beloof ik in Jezus stierf om de mens te redden/verlossen. Hoe dan?   
    Dat laatste is dus precies wat ik doe? Jij bent degene die zegt "als je jezelf vergelijkt met de mier dan kom je erachter dat je anders bent dan een mier".. En inderdaad, dan is het zo. Maar ik zeg juist "ik ben dezelfde als de mier. Ik heb een leven, ik werk en ik ga dood".. Dat is dus extreem relativeren.
    Dan vind ik mezelf niet belangrijk. Als je van bovenaf in een stad kijkt dan zie je mensen door elkaar krioelen, gelijk mieren.
    Echt, ik weet niet wat ik moet antwoorden. Dit is weer van het type semantiek en muggenziften die je alleen op dit forum tegenkomt (en ik ben op veel fora geweest). Als ik het heb over de mieren en relativeren dan maak ik mezelf niet groter dan ik ben. Ik ben maar een dier, net als een mier, een paard, een koe, een olifant etc. We leven, en we gaan dood. We leven 80-90 jaar (hopelijk) en gaan dan dood. Een oogwenk in de tijd. Als ik mijn werk niet meer kan doen vanwege mijn leeftijd dan komt er weer iemand anders etc.
    Het "jezelf vernederen" wat jij en andere gelovigen doen is een schijnheilig en hypocriet vernederen. Want op de belangrijkste punten verneder je jezelf niet. Sterker nog, in een andere discussie stel je nog dat je straks de Aarde mag beerven. Omdat jouw Godsbeeld de enige ware is, en als je dood gaat dan wekt Hij je weer op uit de dood. Zo belangrijk ben je blijkbaar. En volgens de Bijbel gebeurt dit enkel met mensen, niet met dieren. Lange tijd is er zelfs beweert dat dieren zielloos zijn. Vanwege het feit dat de bijbel het niet over de dieren heeft als die dood gaan.
    vetgedrukt door mij:
    hoezo zou ik de verschillen tussen mij en het insect uitvergroten? Vergelijken zegt het al "gelijk aan stellen"..
    Nogmaals, als mensen denken dat hun godsbeeld de enige juiste is, als ze denken dat ze leven, sterven en dan eeuwig leven hebben wat heeft dat te maken met "de betrekkelijkheid van jezelf zien"? Als je denkt dat jouw Godsbeeld juist is dan zie je niet de betrekkelijkheid van jezelf in maar denk je hoog van jezelf..
    Dat komt omdat je anders kijkt tegen het woordje vergelijken. Jij gaat ervanuit dat je je zelf vergelijkt en meteen doorgaat met de verschillen. Ik blijf hangen bij de biologische gelijkenissen. En het feit dat we leven, werken, sterven. De mensheid is met zoveel miljard en elk mens is maar een radartje die makkelijk vervangbaar is, gelijk de mieren.
  5. Like
    Foppe86 reageerde op Dat beloof ik in Jezus stierf om de mens te redden/verlossen. Hoe dan?   
    Als je denkt dat de dood een straf van God is wel.
    Als je denkt dat de dood een natuurlijk gevolg van leven is niet.
    En dan ben je ook niet vatbaar voor dit soort 'bangmakerij'.
    Hoe liefdevol weer.
  6. Like
    Foppe86 reageerde op Dat beloof ik in Is iedere religie Goddelijk geïnspireerd?   
    Als je het niet zo hebt op keuvelen met een kopje koffie, kom dan niet met een liedje en reageer gewoon op:
    Laat ik een voorzet geven, je hoeft het alleen maar in te vullen.
    A. DBI, je hebt gelijk, zo heb ik het nog niet bekeken.
    B. DBI, wat je zegt klopt niet want ....[ vul hier je eigen onderbouwde redenatie in] .
    Op die manier blijven we tenminste inhoudelijk in plaats van met modder te gooien, want daar schiet niemand iets mee op, toch? 
  7. Like
    Foppe86 reageerde op Dat beloof ik in Is iedere religie Goddelijk geïnspireerd?   
    Daaruit begrijp ik dat je geen inhoudelijk weerwoord hebt?
    Barmhartigheid en niets door de vingers zien gaan per definitie niet samen.
    Als je niets door de vingers ziet kun je niet barmhartig zijn.
    En andersom: als je barmhartig bent, houdt dat in dat je soms eens dingen door de vingers ziet.
     
  8. Like
    Foppe86 reageerde op Dat beloof ik in Nieuwstopic   
    Inderdaad is dat strafbaar. En dat is nu net wat Bryan Roy doet 
  9. Like
    Foppe86 reageerde op 010 in Jonge of oude aarde?   
    Een soort is een verzinsel van mensen,  de natuur werkt helemaal niet zo statisch. Heb je ooit van ringsloten gehoord? Dat zijn variaties binnen een soort die niet allemaal met elkaar kunnen voortplanten. Best gek hè, want alle leden van een dezelfde soort zouden zich met elkaar moet kunnen voortplanten. 
    https://m.youtube.com/watch?v=i_-mJ6ypQ3Q
    https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Ringsoort
    https://natuurwijzer.naturalis.nl/leerobjecten/vanuit-zee-het-land-op-tiktaalik
    Er zijn wel degelijk fossielen gevonden wat we zogenaamde overgangsfossielen noemen.
  10. Like
    Foppe86 reageerde op Dat beloof ik in Jonge of oude aarde?   
    Leuke link. Deze tekst uit die pagina laat je zeker met opzet weg ?
     
  11. Like
    Foppe86 reageerde op 010 in Jonge of oude aarde?   
    Vraagje, in welke scheppingsverhaal geloof jij? In die van Genesis 1 of 2?
    Goede tip voor alle mensen in de rechtbank die worden verdacht van bedreiging. Je had het spreekwoordelijk moeten opvatten......
  12. Like
    Foppe86 reageerde op 010 in Jonge of oude aarde?   
    Typisch hoor.... Ipv inhoudelijk te reageren word er gelijk geroepen, nep christen, oplichter of propaganda.
    Hoe christelijk.... Dit is gewoon een ordinaire bedreiging!
    Waarom publiceren dit soort mensen nooit in wetenschappelijke vakbladen?
  13. Like
    Foppe86 reageerde op Dat beloof ik in Jonge of oude aarde?   
    Volgens mij is er maar één definitie, die Van Dale geeft. Hier beweerden anderen dat het woord vroeger iets anders betekende, waarop ik vroeg wat het dan vroeger betekende. Daar is het nu nog steeds op wachten...
    Haat volgens Van Dale
    Betekenis 'haat'
    Je hebt gezocht op het woord: haat.
    haat (de; m)1gevoel van diepe afkeer: haat koesteren; blinde haat fel en onredelijk; haat en nijd grote onmin; haat zaaien aanzetten tot haat
    ha·ten (haatte, heeft gehaat)1een afkeer hebben van iem. of iets
     
    Ik zie deze man 2 uur lang alleen maar aannames en foute beweringen deponeren.
    Het blijft grappig om te zien hoe iemand vragen stelt bij wetenschappelijke onderzoeken en stil staat bij "hoe het eerste deel van dit proces precies verloopt is een nog steeds onopgelost probleem in wetenschap over planeten" , het is hilarisch hoe hij daarnaast ineens geen enkel probleem heeft met 'God schiep de zon, maan en sterren, punt'.
    De man heeft het over 'problemen met het seculaire model van Mercurius, maar vermeldt daar niet bij dat een bijbels model niet eens bestaat, laat staan dan men van het bestaan af wist.
    De man zet gedurende de hele video alleen maar (domme) vraagtekens bij de wetenschap, maar besteed werkelijk geen seconde om maar uit te leggen waarom het bijbelse model (een overspannende lap waaraan lampjes zijn opgehangen) wel zou kloppen. 
     
  14. Like
    Foppe86 reageerde op 010 in Jonge of oude aarde?   
    Een soort is een defenitie gemaakt door mensen. Ja we noemen het nog het corona virus, alleen het huidige corona virus is niet meer hetzelfde als het eerst was. Jij hebt een heel verkeerd beeld van de evolutie, jij denkt zeker dat er bijvoorbeeld katten uit honden voorkomen door de evolutie. Maar zo werkt het niet, evolutie is een gelijdelijk proces.
  15. Like
    Foppe86 reageerde op Flawless victory in Geen vrouw op de kansel   
    Men zou liefde in dankbaarheid moeten aanvaarden, ongeacht waar het gevonden wordt.
  16. Like
    Foppe86 ontving een reactie van Flawless victory in Geen vrouw op de kansel   
    Dan heb ik (werkelijk waar) medelijden met je, en met jouw ziensbeeld/wereldbeeld.
    Als ik goed doe dan doe ik goed vanwege het goede, en niet omdat er een God is die dat goed vindt.
     
  17. Like
    Foppe86 reageerde op Dat beloof ik in Getuigen van Christus   
    Geen idee hoe  je er bij komt dat hij de ark bouwde op een plaats zonder bevaarbaar water.  Een ook niet waarom je denkt  dat hij predikte. In de Bijbel staat het niet. 
  18. Like
    Foppe86 reageerde op Dat beloof ik in Conversietherapie   
    'In de geest van de bijbel' bestaat volgens mij niet, want de bijbel is daarvoor veel te tegenstrijdig op veel punten. Maar op het punt van homo's is de bijbel duidelijk: die moeten dood.  Mensen die homo's trouwen en zichzelf toch als christen zien durven geen keus te maken. Feitelijk zouden ze het christendom moeten verlaten omdat homofilie duidelijk wordt afgewezen. Ze houden zichzelf dus voor de gek.
  19. Like
    Foppe86 ontving een reactie van 010 in Conversietherapie   
    Sukkel, India daar zijn de mensen hindoe.. Dus als je een religie de schuld moet geven, dan is het hindoeisme...
    Je kan ook denken dat die mensen waarschijnlijk zo arm zijn dat ze het wel moeten doen. Niemand verkoopt graag zijn zoon of dochter of welke familielid dan ook..
     
  20. Like
    Foppe86 reageerde op Dat beloof ik in Jonge of oude aarde?   
    Als God niet in staat is 2 mensen te maken en die aan 1 gebod te houden, hoe moet dat dan gaan met miljarden die zich aan honderden geboden moeten houden... 😊
    Iets om ook over na te denken.
  21. Like
    Foppe86 reageerde op Dat beloof ik in Geen vrouw op de kansel   
    De argumentatie op basis waarvan het onderscheid wordt gemaakt, bepaalt of iets discriminatie is.
    Artikel 1 van de Grondwet zegt, dat als die argumentatie enkel is gebaseerd op 'het is een vrouw' , dit dus een onrechtmatig onderscheid is.
     
    Dat gaat niet gebeuren, want artikel 12 van de  Grondwet stelt dat jij bepaalt wie je in jouw woning binnen laat. 
  22. Like
    Foppe86 reageerde op Dat beloof ik in Geen vrouw op de kansel   
    Ik stel vast dat je helemaal niet in gaat op mijn argumentatie. We hebben het hier over vrouwen in de kerk; niet over voetbal.
    Wel of niet betaald doet wel het er niet toe. Vrouwen worden niet gediscrimineerd in voetbal, ze mogen ook op voetbal en kunnen daarin elke functie bereiken die ze willen. Ook in het Nederlands elftal spelen. Wel het dameselftal, want vanwege de fysieke verschillen kunnen volwassen mannen en vrouwen niet tegen elkaar, zoals in praktisch elke sport; iets wat ze overigens in de jeugd wel doen.
  23. Like
    Foppe86 reageerde op Desid in Jonge of oude aarde?   
    Als je de geslachtsregisters (in de Hebreeuwse tekst) natrekt kom je echt niet veel verder dan 6000 jaar.
    En als God alles met ouderdom heeft geschapen, is God dus een oplichter. Want je kunt je waarnemen niet meer vertrouwen. En kan God niemand kwalijk nemen als men niet in de schepping van een aarde op leeftijd gelooft.
  24. Like
    Foppe86 reageerde op Dat beloof ik in Jonge of oude aarde?   
    De aarde is ca. 4,5 miljard jaar. Dat is geen vraag maar een gegeven.  Dat de aarde is geschapen om ouder  te lijken is niets meer dan een poging om het bijbel verhaal met feiten overeen te laten komen. Dan denk je dus dat God het wel leuk vind om ons voor de gek te houden en verwarring te zaaien. Dan kun je niets in de bijbel meer serieus nemen, want wat is er nog meer gedaan om anders te lijken? Dat is het simpele gevolg van de aanname dat de aarde is geschapen om oud te kijken. 
    De evolutietheorie zegt niets over de leeftijd van de aarde. Wel over de ontwikkeling van leven. En ja, alleen dat heeft al veel langer dan 20.000 jaar geduurd.
    Toch wel. Om 69 jaar oud te zijn,  moet je 69 jaar hebben geleefd.  Dat is niet zo lastig hoor.  Maar welke leeftijd had Adam volgens jou dan wel, toen hij werd geschapen? 
  25. Like
    Foppe86 reageerde op Dat beloof ik in Vaccineren of niet?   
    "Een booster campagne en de weken daarop veel overlijdens advertenties van jongere mannen"
    Serieus, wat is dat nu voor een suggestief verhaal?!

    Je geeft niet aan wanneer, waar, welke kranten, hoeveel mensen zijn gestorven, hoeveel er dat meer zijn dan anders, kortom: je geeft geen enkele concrete informatie.
    Maar je vraagt wel aan iedereen om een betere verklaring dan 'het is de spuit'.
    Kom op zeg. 
    Laat eerst eens zien [A] dat er werkelijk iets is én [B] dat de oorzaak vaccinatie is.
    Als dit het niveau is waarop je onderzoek doet, dan is dat volkomen waardeloos en hoef je er niet op te rekenen dat je ook maar enige serieuze reactie krijgt, anders dan van mensen die ook op basis van nul info conclusies denken te kunnen trekken.

    Weet je wat? Ik zal je een verklaring geven.  Aangezien die van jou nergens op is gebaseerd, hoeft mijn reactie dat ook niet te zijn: de plaatselijke sportclubs hebben allemaal besloten van hun overleden leden 5 rouwadvertenties per lid te plaatsen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid