Spring naar bijdragen

Hopper

Members
  • Aantal bijdragen

    5.094
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Hopper

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Locatie
    Eeuwig nu
  • Religie
    Liefde is mijn religie.
  • Interesse
    Filosofie, mystiek, spiritualiteit.

Recente profielbezoeken

7.046 profielweergaven
  1. Omdat ze dom zijn. Alleen domme mensen houden vast aan de identiteit, het bedekte gelaat. Zowel Joden als Palestijnen stammen af van het volk van Israel, dus ze kunnen naar hartelust vermengen, de oer-Joden bestaan immers helemaal niet meer. Maar ze hangen in een zelfbedacht verhaaltje. Ik moet het anders zeggen: identiteit maakt dom.
  2. De mens is geen rationeel wezen , maar een door emotie gedreven wezen. De Joden willen perse dat land voor zichzelf hebben, dus treiteren ze de Palestijnen al weer meer dan 75 jaar de tent uit. En God zou dat okay vinden? Gelukkig krijgen ze ook straf: ze hebben geen rustig moment meer, wat ze zelf ook moge beweren. Je moet het maar willen: met een paar miljoen mensen je omringt weten door veel hogere aantallen vijanden. Dan prijs ik me gelukkig met onze vreedzame buren.
  3. We leven in een waanzinnige wereld, maar wat moet je doen? Zolang er agressieve staten zijn zul je toch verdediging moeten hebben, zie maar hoe Oekraïne er bij staat. Oekraïne had gewild dat ze beter toegerust waren voor de Russische agressie. Israel en Iran kan me dan wat minder schelen, twee theocratieën die elkaar bevechten, waarbij er geen goeden zijn. De aarde zou een paradijs kunnen zijn als de mens niet zo walgelijk dom zou zijn. Maar ook op dit forum zie je de oorlogshitsers schrijven.
  4. “De waarheid heeft geen vorm, het is als water dat de vorm aanneemt van datgeen waarin het zich bevindt”
  5. https://nos.nl/artikel/2516980-onderhandelingen-formatie-weer-verder-asieldiscussie-op-scherp Het gaat helemaal prima zo, de regering regeert en Calimero doet "maar zij zijn groot en ik is klein". Eigenlijk is het een kwestie van de formatie zo lang mogelijk rekken.
  6. Ik denk er niet over, het enige probleem wat ik nu nog zie is het grote ego (de bedekking!) van Monachos. Hij hoeft slechts een berichtje te sturen naar Sjako. Op een gemeende toon, excuses vraagt Sjako niet eens. Rustig afwachten of hij zijn bedekking opzij kan zetten, daar wordt hij zelf ook alleen maar beter van.
  7. Ik zie dat er onwaarheid over mij beweerd wordt. God is onkenbaar. Wat gekend kan worden is de weg zoals het Evangelie schrijft. Op die weg komt de mens tot 'de dingen Gods'. De 'dingen Gods' kennen is iets anders dan God kennen, God is Een en wat Een is, is per definitie onkenbaar. Het geestelijk onderscheiden is noodzakelijk voor de 'dingen Gods', daarvoor is dan ook de weg zoals het Evangelie die schetst. Geestelijk onderscheiden kan de mens zich alleen eigen maken als de mens ook daadwerkelijk naar Jezus luistert. Zolang de mens nog oordeelt kan dat geestelijk onderscheiden geen a
  8. Niemand praat hier een aanslag goed, maar het beeld wat tot dusver uit de media opduikt is die van een haatprediker. Wie met het zwaard omgaat, zal door het zwaard vergaan, leerde Jezus ons. Zeker iemand uit het christendom zou daar bekend mee moeten zijn. In het roddelcircuit krijgen moslims al de schuld las ik ergens, maar het kan net zo goed iemand uit de LHBT groep zijn. Als je transgenders niet als mensen beschouwt, dan moet je niet vreemd opkijken als zo iemand zich onmenselijk gaat gedragen.
  9. Ik heb nog nooit een workshop gedaan, ik ben meer van de autodidactische 'workshop'. De mens wordt door de praktijk gevormd, niet door de theorie.
  10. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/04/15/steekpartij-in-kerk-in-sydney/#:~:text=De geviseerde geestelijke is bisschop,de lockdowns en de vaccinaties. Hier een bericht uit neutrale bron: De geviseerde geestelijke is bisschop Mar Mari Emmanuel, de leider van een ultraconservatieve vleugel van het Assyrisch-orthodoxe geloof. Tijdens de corona-pandemie verwierf hij een grote aanhang toen hij zich herhaaldelijk uitsprak tegen de lockdowns en de vaccinaties. De bisschop is zeer actief op sociale media, op TikTok heeft hij 11.000 volgers. Hij liet zich eerder ook al opmerken doo
  11. In het Nederlands discours wordt met corona wappie het volgend bedoeld: https://nl.wiktionary.org/wiki/coronawappie (pejoratief) iemand die gelooft in een grote samenzwering als verklaring van de problemen rond covid en daar anderen mee lastig valt
  12. Mijn oplossing is om een ander liedje te implementeren in mijn echo-hoofd. Soms vermaak ik me daar zelfs mee, ik blijk Frans te kunnen verstaan in mijn hoofd, terwijl ik geen woord Frans spreek. (Niet letterlijk nemen hoor)
  13. Klopt, het is bij uitstek de natuurmens die zich druk maakt over corona. Ik heb daar dan ook niet aan meegedaan, me netjes laten vaccineren en ben ongeschonden de corona crisis uitgekomen. Willem Engel gaat emigreren naar Zuid Amerika, ik blijf gewoon in Nederland.
  14. Uiteraard mag een ander niet tot geweld of doodslag overgaan. Zoiets staat toch niet ter discussie? Er zijn hopelijk toch geen mensen hier die geweld goedpraten? Kerken en moskeeën worden aangevallen en dat keur ik ten zeerste af. Waar ik naar toe wil is dat ik me eerst wens te informeren voordat ik een mening vorm, zoals ieder weldenkend mens dat doet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid