Spring naar bijdragen

Ankie

Members
  • Aantal bijdragen

    18
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Ankie

  1. Op 31-1-2021 om 09:04 zei Fundamenteel:

    Ja maar beter dat ik daar niet van moet wakker liggen. Ze zijn omringd door voldoende vrouwen om gepaste voorlichting te krijgen. Alleen is het een fundamentele basisregel dat fuiven en feestjes onder draconisch toezicht staan. Waar alcohol geserveerd wordt mogen ze niet gaan. 

    Nu is ze laatst bij een vriendinnetje gaan slapen en kwam ze daarvoor met vragen over holebi. Dat was een moeilijk gesprek :) Ik hoop dat het maar een fase is. Als er 3 mij tot zwijgen kunnen dwingen zijn het mijn allerliefste dierbaren. 

    Nou dan krijg je het nog zwaar met haar haha.

    Leuk toch. Ik stuur je wel even Pb

  2. Op 3-1-2021 om 17:29 zei Mullog:

    Hoe oud was ze toen jullie haar adopteerden?

    Bedankt voor je reactie en bijdrage hierover. ik stuur je wel een berichtje via persoonlijke bode. Als iemand nog wil kletsen hierover dan kan dat via pb. Ik ben niet vaak op t forum

    Gr Ankie

  3. Op 12-2-2019 om 21:42 zei Marieke587:

    Hoe staan jullie tegenover vaccineren? Ik heb er al best veel materiaal over gezien in het verleden, maar nu heb ik ook een sterke preek erover gezien waar ik het helemaal mee eens ben. Hoe denken jullie erover?

    Voor de geïnteresseerden in dit topic:

    https://ifbtube.com/vaccinations-in-light-of-the-bible-part-1-by-manly-perry/

    Ieder zijn eigen keuze, en ook een ander vrij te laten daarin

  4. Op 2-11-2020 om 06:43 zei Gaitema:

    Met genoegen kreeg ik het nieuws mee dat Polen het ongeboren leven goed beschermd en de abortusmogelijkheden flink aan banden heeft gelegd. Met enige huiver voor deze tijd zie ik de felle reacties van een deel van het volk en de steun die de Nederlandse media er aan geeft. Trots ben ik op hun president! Ik wou dat we hier zo'n krachtige regeerder hebben. Hoe staat jullie hierin?

    Ben het hier er mee eens ondanks dat het wel een gevoelig onderwerp is.

  5. 55 minuten geleden zei Thinkfree:

    Puber is een heftige tijd, ga er wijs mee om besef dat jij ook ooit puber was. Probeer die tijd te herinneren en gebruik je levenservaring om met haar te delen.

    Flirten met jongens is opzich niet verkeerd, gezonde zaak.

    Klopt. Uiteraard deel ik ook mijn levenservaring met haar. Flirten is zeker niet verkeerd, en leuk zelfs. Je mag altijd een berichtje in mijn persoonlijke bode plaatsen met tips en advies.

    Dankje! Gr Ankie

  6. 1 uur geleden zei Peter79:

    Hallo Ankie,

     

    Ik denk dat jullie haar heel erg helpen door haar een veilig huis en een veilige omgeving te bieden. Eritreeërs in Nederland zijn in principe allemaal ontheemde vluchtelingen. Als je leven een leesbare brief is, dat God voor jullie een vaste burcht is, dat je bij Hem veilig bent, en van daaruit ook haar een veilig huis biedt, dan pikt ze dat getuigenis echt wel op.

    Ondertussen zit je dan met de praktische vragen. De Nederlandse cultuur is vaak een beetje afstandelijk, Nederlanders zitten in hun hoofd. Andere culturen kunnen meer expressief en lichamelijk zijn. Het contact met dit meisje kan je ook een spiegel voorhouden, ze kan jullie iets leren, je vrijer te bewegen. Tegelijkertijd hebben kinderen nodig dat ze begeleid en bijgestuurd worden, dat ze beschermd worden. Het belangrijkste middel dat je hebt, is volgens mij praten. Als vluchtelingenkind heeft ze ook nodig om wegwijs te worden in de Nederlandse cultuur, zodat ze zichzelf daar kan redden. Als jij iets aanvoelt als genant, dan voelen andere mensen dat waarschijnlijk ook en het is goed dat ze zich van haar effect op anderen bewust wordt. Ook kan ze teleurstellingen ervaren, ook als ze bepaalde verwachtingen bij anderen wekt. Praten is zo belangrijk.

    Ik zag dat Stichting Gave informatie heeft over omgang met Eritreese vluchtelingen: https://www.gave.nl/bibliotheek/in-contact-met-eritrese-kinderen

    Misschien zou ik ze bellen, om te kijken of er een medewerker aan de lijn kan komen die uit ervaring kan spreken. Ik zou zeker andere mensen opzoeken die ervaring hebben met Eritrese mensen. Want je wil het beste voor het kind dat je onder je hoede hebt gekregen en culturele achtergrond is zo bepalend voor wie het kind is.

     

     

    Dag Peter,

     

    Enorm bedankt voor je reactie. Ik stuur je wel even een pb of een bericht in je persoonlijke bode zoals dat hier heet.

  7. 9 minuten geleden zei Willempie:

    Dat is gewoon normaal. Het is niet onchristelijk dus maak je daar maar geen zorgen over. Ouders moeten hun kinderen leren (de juiste) beslissingen te nemen. De gevoelens van onze kinderen kunnen we niet afdwingen. We kunnen gelukkig wel voor ze bidden en er zijn ontzettend veel getuigenissen over het gebed van ouders voor hun kinderen en de gevolgen daarvan. Geef het goede voorbeeld, bidt en vertrouw. Dan komt het allemaal goed.

    Ja absoluut dat is ook zo hoor! ik heb ook gelukkig een goede relatie met haar ook al ben ik niet haar biologische moeder.  ik weet niet hoe ik je een prive bericht kan sturen, maar dat zoek ik nog wel uit. :) gr ankie

  8. Beste leden,

    Ik en mijn partner hebben samen een leuke pleegdochtertje uit eritrea. En samen doen wij natuurlijk ons best om haar de christelijke opvoeding mee te gaan,

    Ze is enorm spontaan en pubert al. Omdat wij voornamelijk blanke christelijke vrienden hebben, merken we dat ze nogal flirt met de blonde jongens haha.

     

    Hoe zullen ik en mijn man hiermee t beste omgaan? het komt vanuit haar cultuur lijkt wel, maar het is nogal genant maar ook niet christelijk :)

    Ik hoor het wel! gr Ankie

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid