Spring naar bijdragen

Plume

Members
  • Aantal bijdragen

    2.016
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Plume

  1. 59 minuten geleden zei thom:

    En dan komt er geen discussie van jou kant wanneer het een spitsvondig reageren lijkt, terwijl het vaak een reactie is op wat mij dan bezighoudt in jouw reactie.

    De reactie van jou daarop, is onbegrip, veroordeling en hup.. in de negeer met die dwarsfluit, want; jij leest immers alleen wat je begrijpen kan. :-) 

    Dat is wat mij opvalt. Maar dat heb ik je al geschreven.

    pfff.. wat een dramatiek.. :-) 

    Ja, even wat verder reiken naar dat appeltje dat wat verder hangt is teveel gevraagd kennelijk.

  2. 2 uur geleden zei TTC:

    De waarheid kan je best ludiek brengen, anders word je vermoord, dixit Oscar Wilde. 

    Maakbaar wordt in deze zin gelezen als meerdere lagen binnen eenheid, zo krijgen we overkoepelende waarheden die eenvoudig in dualistische zin begrepen kunnen worden. Beetje als vragen of de hemel dualistisch is, het is immers ook een concept. 

    Ja.  Ten diepste ben ik het dan ook wel met Tomega eens. Het is hemeltergend triest wat er in de wereld, en in Europa gebeurt.  Het is een complexe zaak geworden.
     

  3. 1 minuut geleden zei Tomega:

    Nee dat verhaal ken ik niet. Maar een vergelijking met Nazisme en indoctrinatie kun je altijd maken, net zoals de JG altijd een vergelijking kunnen maken met de slechtgezinde Joden. Logisch lijkt mij dat als je Hitler gaat bespreken in de les, dat je Hitlers kinderen even naar buiten laat gaan. Tenminste, als je weet dat ze zich onbegrensd kunnen ergeren.

    Als je doceert op de manier die jij hierboven noemt, en zoals de docent heeft gedaan, dan doceer je vanuit dualisme. En creeer je dualisme. 

    Nu zal ik de laatste zijn die zal beweren dat advaita maakbaar is in een dualistische wereld. Het is wat het is. 

  4. 7 minuten geleden zei Tomega:

     

    Als jij dan vindt dat spot en hoon niet in de les kunnen getoond worden, dan doe je actief het licht uit, en ook de beschaving.

    Je bent kennelijk niet op de hoogte van wat er in de les is voorgevallen. Moslims dienden de klas te verlaten. Onder het mom van hen niet te willen kwetsen, of wellicht uit pure stupiditeit dat nog echt goed bedoeld hebbend ook.  Daarmee echter een boodschap afgevend van uitsluiting.  Beetje vergelijkbaar met de film The Wave.

    Maakt mij niet uit. Ik ben maar een voorbijganger.

    Zeg wat je te zeggen hebt, of doe het niet. Maar deze manier heeft hem in elk geval geen succes opgeleverd. Triest genoeg.

     

  5. 2 minuten geleden zei thom:

    Ik krijg steeds meer het gevoel hier tussen ''boa's'' in te zitten; attentie: ''alleen de waarheid, en die weet ik alleen..''

    Een slangenkuil is gezien de huidige ontwikkeling in de maatschappij én hier op het forum geen slecht vergelijken.

    Mee eens.  Vanuit een dualistisch perspectief althans.  Dat is ook een mogelijke visie.

  6. Zalig bent u als men u smaadt en vervolgt, en door te liegen allerlei kwaad tegen u spreekt, omwille van mij. Verheugt u en jubelt, want uw loon is groot in de hemelen, want zo hebben ze de profeten vervolgd die er vóór u geweest zijn.’ (Mattheüs 5:10-12).

  7. 21 uur geleden zei Chiel Fernig:

    Salomo kreeg apen en pauwen aangevoerd op schepen. Als je een aap nadoet kun je ontdekken dat een aap lacht om pijn. Jezus leed pijn aan het kruis. Hij was als een aap. Bij de apen waren pauwen. Een pauw die een vrouw zoekt laat weten dat alle ogen op haar gericht zijn. Jezus leed aan het kruis met blijdschap met ziende op zijn bruid.

    Wat nu wordt gesmaad, uitgelachen, gehoond, bespot en vals beschuldigd, zal straks staan trots als apen en pauwen in het fonkelend witte lichaam. :)

  8. Citaat

     

    Logion 42
    Jezus zei:
    Wordt voorbijgangers.

    Maar ook als we de weg naar binnen zijn ingegaan, blijft het gevaar aanwezig dat we de nieuw ontdekte psychische inhouden gaan omarmen en ze niet meer los durven te laten. We ontdekken een nieuwe identiteit of, op z’n minst, een deel ervan en menen dat we ons zelf nu gevonden hebben. Niets is minder waar, we zijn niet iets, maar elk moment opnieuw worden we iets. De zelfverwerkelijking is een proces dat een leven lang duurt waarbij steeds diepere inhouden van onze psyche aan ons Onbewuste wordt onttrokken. We blijven onderweg. Deze ‘reis’ hebben sommigen zelfs letterlijk genomen. Professor Quispel heeft dit logion vertaald met: Wordt zwervers. Hij merkt in dit verband daarbij o.a. op dat Joodse christenen zichzelf als reizigers beschouwden, die op weg waren naar de stad Gods. Door de eeuwen heen namenvelen dit ‘zwerven’ letterlijk en gingen van stad tot stad en van land tot land en stichtten vele gemeenten.

     

    Bron

     

     

     

     

    3 minuten geleden zei TTC:

    Dank! Was al even op zoek en vond deze link waarin ze allemaal onder elkaar staan, met korte verklaring. 

    Dank! Die heb ik ook eens gezien maar was hem kwijt. 👍

  9. 30 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

    Wat is volgens jou hét kenmerk van ‘dé fundamentalistische manier van denken’.?

    Uitsluiting.  En dat is helaas precies wat die Franse leraar heeft gedaan. Niet dat dit de gruwelijke daad van de fundi moslim rechtvaardigt. Maar die leraar dacht niet na bij zijn eigen daden in de klas.

    2 uur geleden zei zendeling:

    En wederom is er op gruwelijke wijze een Franse leraar om het leven gekomen (door onthoofding) door de krankzinnigheid van een fundamentalist. Helaas is ook dit forum nog altijd niet vrij van de fundamentalistische manier van denken.


    Logos 42

    Jezus zei: word voorbijgangers.

    Thomasevangelie

  10. 4 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Nee dat staat er niet. Er staat dat de ster stil bleef staan boven de plaats waar het kind was een dat ze toen blij werden.  Je verdraait de tekst. 

    De wijzen, de magoi, waren astrologen.  Zij konden aan de stand van de sterren zien dat er een Avatar was geboren. Een Verlosser. En waar. Dat is reden voor grote blijdschap, althans voor hen die daaraan toe zijn. Voor sommigen van hen die daar nog niet aan toe zijn is het reden voor vervolging, spot, en razernij. Zoals ex-christenen die zich atheist noemen en de institutionele kerk.

  11. 3 uur geleden zei antoon:

    De Bijbel volgen en er niets meer van maken, ook niets om toe te voegen in het boek staat alles wat we nodig hebben, daar ga ik vanuit, dus liever niet zoeken naar dingen die opzich wel leuk zijn, maar voorbij gaan aan de essentie van de schrift.

    De kerk van Petrus heeft de huidige bijbel bepaald. Daar gaan ze ook prat op. De institutionele kerk.   Ze achten zich de opvolgers van Petrus. De kerk van Petrus is, zoals je bijzonder helder kunt opmerken in de bijbel, het in slaap gevallen deel van de kerk.  In Lucas 9:27-33 lezen we over de transfiguratie van Jezus. Zijn lichaam verandert in Zijn angelische vorm. De apostelen Johannes, Petrus en Jacobus zijn bij hem op de berg terwijl dit gebeurt.  

    Johannes representeert het beeld van de Bruid. Daarom wordt Johannes ook de geliefde discipel genoemd, en in de apocriefen de “vrouw” die Jezus liefhad. De Gemeente die weggenomen wordt, die vertrekt, voor de grote verdrukking. De bruid dat zijn degenen die uit de kerk gekomen zijn en die dus niet in de kerk in slaap gevallen zijn, maar die wakker zijn en De Dag zien naderen. De naam Johannes betekent dan ook “God is genadig”.  Johannes representeert de Bruid, de Opname.

    Jacobus representeert het huis van Jacob, Israël. 

    In Lucas 9,29 verandert Jezus’ lichaam in een fonkelend wit lichaam.  In het Engels staat er “flashing as lightning”. Mozes en Elia zijn bij Hem, en die drie apostelen.  Mozes en Elia praten over Jezus zijn komende kruisiging.  Johannes en Jacobus zijn al vertrokken, maar Petrus en zij die met hem waren, waren zwaar van slaap geworden. Ze zijn in een diepe spirituele slaap gevallen. Petrus staat daar nog steeds met Jezus te praten.

    Petrus wil vervolgens drie tabernakels maken, een voor Jezus, een voor Mozes en een voor Elia. Er staat dan ook bij dat Petrus niet wist wat hij zei. Waarom vertrok Petrus niet? Omdat hij slaperig is. Zij zijn achtergelaten.

    Drie tabernakels, het woord tabernakel betekent ook vrouw, of bruid. Drie echtgenotes, drie bruiden. 1 voor Jezus, de Bruid van de Wegrukking, Johannes. 1 voor Mozes, de left behind kerk, en 1 voor Elia: Jacob (Israël, Juda).

    Het verhaal van de transfiguratie is het verborgen verhaal van de Opname van de Bruid en de Wederkomst van Christus.

  12. 6 minuten geleden zei Desid:

    Nee hij had vooral afgrijselijke pijn.

     

    Dat is wat de versie van de kerk ervan heeft gemaakt.  De boeken die door het politieke christendom verwijderd zijn laten aanvullend iets anders zien. Op hetzelfde moment dat Jezus’ fysieke lichaam  aan het kruis hing sprak Hij elders met zijn leerlingen. Als volleerd Meester die de kunst van bilocatie machtig was. Een schijnbare tegenstrijdigheid die de kerk niet zo goed uitkwam.

  13. 11 minuten geleden zei Chiel Fernig:

    Jezus leed aan het kruis met blijdschap met ziende op zijn bruid.

    Amen.  Mooi inzicht ontving je op een leuke manier. De conclusie is waar het om draait. Niet de manier waarop. Nog eens wat anders dan enkel dode letters bestuderen.

  14. 33 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

    Dat zal geen experiment zijn. Helaas is mijn hondje dat geweest... Maar hij heeft het als een echte kerel gedragen en ik ben trots op hem.


    Als dit je oprechte meest innerlijke conclusie is, dan is dit de waarheid zoals die Zich in jouw persoonlijk leven, passend bij jou als individu presenteert. 

     

    33 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

    Zo zie je maar dat ook een christen fouten kan maken en daarmee dus zondigt.


    Als je eruit hebt geleerd dan was het  niet fout maar het beste wat je op dat moment had kunnen doen om te groeien in bewustzijn. Grootste probleem van het christendom is die verarmende kokervisie op schuld en boete enz.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid