Spring naar bijdragen

vragennaardeweg

Members
  • Aantal bijdragen

    24
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Upvote
    vragennaardeweg ontving een reactie van Lobke in Rechtvaardigheid en eeuwige straf?   
    Hier wordt het begrip uitgelegd wat aioon inhoudt. Ik kan dat onmogelijk doen door de gehele tekst uit te leggen. Een argument zul je toch moeten onderbouwen en daar heb ik een link voor nodig om te verwijzen naar dat schrijven. De vorige topic onderwerpveld vond ik niet duidelijk omdat ik daar alleen Mattheus in had genoemd. Ik wilde dat aanpassen maar dat kon niet meer. Vrijwel alle kerken geloven dat de hel voor eeuwig is. Dus als iemand 40 jaar is geworden en dan sterft en in de hel terecht komt betekent dat hij voor altijd gestraft daar moet gaan worden. Iemand moet dan in het vuur gaan lopen (zie verhaal van Jezus waarbij de rijke man in de vlam zit). Vuur is zeer heet en zorgt voor extreme pijnen. Als dat voor altijd door moet gaan is dat een grote straf. Alsof dat nodig is om iemand te laten weten dat hij niet gekozen heeft voor Jezus. Naar mijn idee is de hel er ingezet om mensen te overtuigen dat ze in Jezus moeten gaan geloven. Als iemand van God zegt dat hij voor altijd iemand met vuur zal gaan straffen terwijl dat niet waar is vind ik dat een grove beschuldiging. Te meer omdat het voor altijd is. Ik ben op een gegeven moment in een inrichting terecht gekomen omdat ik geloofde dat ik niet behouden zou worden. Daar kreeg  ik toen te horen da ik 20 jaar was en dat dit nog wel even zou gaan duren. Daarmee kon ik niet uit de voeten. Het simpele feit dat iemand erop los leeft en Jezus heeft aangenomen en een ander niet maar nog netter leeft en dat diegene met Jezus in de hemel komt en de ander die het niet kon geloven hoewel hij het graag wilde in de hel? 
     
    Als christenen geloven in een eeuwige EXTREEM HEET VUUR dan zou je 24 uur per dag moeten gaan evangeliseren. En dan moet je niet in de kerk gaan zitten maar erop uit om mensen te vertellen over Jezus en anders dat zij voor eeuwig gepijnigd worden omdat ze niet in Hem willen gaan geloven! 
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid