Spring naar bijdragen

Dolce Vita

Members
  • Aantal bijdragen

    2.443
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Dolce Vita

  1. @Bastiaan,

    In de NBG vertaling staat het woord "bewijsstuk". In het Grieks staat er: cheirographon. Dit woord betekent "schuldbekentenis" of "schuldigverklaring". Het was niet de wet die aan het kruis werd genageld, maar de overtreding van de wet. De lijst van zonden die tegen ons getuigde. Zo'n schuldigverklaring werd teniet gedaan als de schuld was betaald. Daarom is het handschrift der zonde uitgewist.

    Wat dus aan het kruis werd genageld was niet de wet (met de bindende ‘statuten’, of ‘inzettingen’), maar datgene dat aan de grondslag lag van de veroordeling; de overtreding van de wet.

    Paulus maakt aan de hand van dit voorbeeld duidelijk dat het document waarop al onze zonden staan geschreven, dat is ‘alles dat tegen ons getuigde’, met Jezus aan het kruis is genageld. Daardoor zijn wij vrij van iedere aanklacht. Jezus heeft dus niet met de Tora afgerekend, maar met onze schuld!

    Zie ook: https://petersteffens.nl/artikel/is-de-wet-aan-het-kruis-genageld/

  2. 6 minuten geleden zei dingo:

    Om het compleet te maken Romeinen 7:7 Moeten we nu vaststellen dat de wet hetzelfde is als de zonde? Absoluut niet. Ik ben me echter pas door de wet bewust geworden van de zonde. Ik zou immers niet weten wat begeerte was als de wet niet zei: ‘Zet uw zinnen niet op wat van een ander is.’8 Maar de zonde heeft van het gebod gebruikgemaakt om begeerten in mij op te wekken, want zonder de wet is de zonde krachteloos.9 Eens leefde ik zonder de wet, maar door de komst van het gebod kwam de zonde tot leven10 en daardoor stierf ik. Het gebod, dat tot leven had moeten leiden, bleek juist tot mijn dood te leiden.11 De zonde heeft gebruikgemaakt van het gebod: ze heeft mij misleid en mij door het gebod gedood.12 Kortom, de wet zelf is heilig en de geboden zijn heilig, rechtvaardig en goed.

    Amen. 

  3. 29 minuten geleden zei Fundamenteel:

     

    Maar for the sake of the argument, hoe kunnen de tien geboden vervuld geraken door een kruisdood als “gij zult niet doden” een geloofswet is?

    Als je nu  eerst nog eens een paar keer leest wat ik je daarover schreef, wellicht gaat het je dagen. En doe dat dan niet "for the sake of the argument", maar "for the sake of your  soul". 

    Voorts, de dwaasheid van het kruis is wat redt, niet het verstand der mensen. Wat achter het kruis ligt is een geheimenis: 

    1 Kor 1, 18 Want het woord des kruises is wel dengenen, die verloren gaan, dwaasheid; maar ons, die behouden worden, is het een kracht Gods;

    19 Want er is geschreven: Ik zal de wijsheid der wijzen doen vergaan, en het verstand der verstandigen zal Ik te niet maken.

    20 Waar is de wijze? Waar is de schriftgeleerde? Waar is de onderzoeker dezer eeuw? Heeft God de wijsheid dezer wereld niet dwaas gemaakt?

    21 Want nademaal, in de wijsheid Gods, de wereld God niet heeft gekend door de wijsheid, zo heeft het Gode behaagd, door de dwaasheid der prediking, zalig te maken, die geloven;

    22 Overmits de Joden een teken begeren, en de Grieken wijsheid zoeken;

    23 Doch wij prediken Christus, den Gekruisigde, den Joden wel een ergernis, en den Grieken een dwaasheid;

    24 Maar hun, die geroepen zijn, beiden Joden en Grieken, prediken wij Christus, de kracht Gods, en de wijsheid Gods.

    25 Want het dwaze Gods is wijzer dan de mensen; en het zwakke Gods is sterker dan de mensen.

    26 Want gij ziet uw roeping, broeders, dat gij niet vele wijzen zijt naar het vlees, niet vele machtigen, niet vele edelen.

    27 Maar het dwaze der wereld heeft God uitverkoren, opdat Hij de wijzen beschamen zou; en het zwakke der wereld heeft God uitverkoren, opdat Hij het sterke zou beschamen;

    28 En het onedele der wereld, en het verachte heeft God uitverkoren, en hetgeen niets is, opdat Hij hetgeen iets is, te niet zou maken;

    29 Opdat geen vlees zou roemen voor Hem.

    30 Maar uit Hem zijt gij in Christus Jezus, Die ons geworden is wijsheid van God, en rechtvaardigheid, en heiligmaking, en verlossing;

    31 Opdat het zij, gelijk geschreven is: Die roemt, roeme in den Heere.

     

    22 minuten geleden zei Bastiaan73:

    ?

    Efeziërs 2:

    Kolossenzen 2:

     

     

    Inzettingen ja. 

    De tien geboden zijn Leef Regels.  Die worden pas een Wet  nadat ze overtreden zijn. Als ik mij aan de verkeersregel houd dat ik 50 km rijd in de stad, leef ik een rustig leven.  Overtreed ik die regel, krijg ik een boete. Of erger (rijd ik iemand dood).

    Wanneer Christus Woont IN de mens, zijn de bewijsstukken uitgewist doordat Hij ons overkleedt met Zijn Lichaam. Onze zonden zijn ons vergeven om Zijnentwil. God ziet Zijn kinderen aan in Christus.

  4. 15 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Hoeveel meer studie moet ik er dan aan toewijden? De logica ervan dringt niet door bij me.

    Ja de tien geboden, maar er is bv ook nog Leviticus. Daar zegt God anderen die het geloof niet gehoorzamen te stenigen. Of wie als homo geboren werd zou dan doodgestenigigd moeten worden opdat Jezus geboren zou kunnen worden. Dat is toch hoe het mij hier verkocht wordt...

    De tien geboden zijn pure liefde Funda. Ze zijn er niet om het de mens moeilijk te maken, maar juist om de mens welzijn te bieden. 

    Waarom denk je dat het post-christelijke Westen overspoeld wordt met een importreligie?  Men trekt die narigheid zelf aan door God en Christendom af te wijzen.

    Men heeft het christendom en zijn normen en waarden niet gewild. Men leeft erop los, een losbandig leven, seks, drugs, rock and roll, zogenaamde "vrije moraal", transgenderisme, abortus, homoseksualiteit  die zo ongeveer in de adelstand verheven is, homohuwelijk, wat helemaal niet kan, kinderen die niet meer fatsoenlijk opgevoed worden.  Dat gaat in tegen de wetmatigheid waarop de wereld is gebouwd, en dat trekt dus de gevolgen aan. Heel simpel. Leef een geheiligd leven en u zult relatieve rust leren kennen. De tirannie van de meerderheid heeft anders gewild. Daar ondervindt men de gevolgen van.

    Jezus heeft de Wet niet aan het kruis genageld maar de zonden. En Hij vervult de Wet IN hen die Hem liefhebben.

    Als homoseksualiteit (bijvoorbeeld) niet uit hun midden zou zijn weggedaan, hadden ze niet uit kunnen groeien tot een volk dat de Verlosser voortbracht.

  5. Zojuist zei Fundamenteel:

    Neen jij mengt de peren met appelen. Daar ging het even over de wet van Mozes. Als ze van God is laat God die straffen uitvoeren door de mens. Want God kwam niet van Zijn wolk die stenigingen uitvoeren he, die werden toegepast adhv de wet van Mozes.

    De Wet zijn de tien geboden, Fundamenteel. 

    En de geschiedenis van God met de mens begrijp je pas als je door de Deur (Jezus) bent gegaan en Hij in jou leeft. 

    God moest zich in die tijd nog een volk verzamelen dat de Verlosser voort zou gaan brengen. Dat volk moest heilig zijn. De tien geboden zijn er niet om het de mensen moeilijk te maken, maar ze zijn PURE LIEFDE.  Wie ze doet, leeft een geestelijk rustig en voorspoedig leven. (wat iets anders is dan het welvaartevangelie).  En een goed en rustig leven was nodig om een volk voort te brengen.

  6. 5 uur geleden zei Appie B:

    @Dolce Vita

    Je hebt je al een paar uitgesproken tegen het donorschap. Is het principe van donorschap, dus het weghalen van een orgaan en het gebruiken voor een ander, volgens jou niet juist/immoreel? Of is het de manier waarop jij denkt dat het gebeurt niet juist/immoreel? Ofwel, zou het donorschap legitiem voor jou kunnen zijn als het voldoet aan de jouw gestelde voorwaarden?

    Dat is nu niet aan de orde.  Het gaat mij om de gigantische winst over andermans lijken en dat jan met de pet zich daarvan bewust wordt.

    Wat jij aanhaalt is paar jaar geleden al uitentreuren over gediscussieerd hier. Laat iedereen dat maar voor zichzelf uitzoeken. 

    https://logos.nl/wat-gebeurt-er-met-het-weefsel-van-geaborteerde-kinderen/

    https://www.dagelijksestandaard.nl/2013/04/geaborteerde-baby-huilde/

  7. 45 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Dat is moord sjako. 

    Je gaat me toch niet wijsmaken dat een Almachtige God zulke wetten nodig heeft om Zijn Zoon tot stand te brengen om daarna een zoenoffer te vragen. 

    Ik ken de exegese wel. Alleen heb ik er enorm veel moeite mee. Jezus oversteeg de wetten van Mozes, leefde er met Zijn volgelingen naast en dat heeft Hij met zijn leven betaalt, waardoor Hij als martelaar stierf. Zijn bloed heeft ons inderdaad allemaal verlost, want zonder Zijn kruisdood spraken we vandaag wellicht niet eens over Hem.

    Maar dat wil niet zeggen dat ik de wet van Mozes als de wet van God aanschouw. Een God vereist geen enkel offer, die vereist barmhartigheid zoals Jezus Christus ons dat leerde.

    Jawel, Funda, maar God had dat Plan al voor de grondlegging van de wereld klaar.  Je zou het zo kunnen zien: de duivel heeft de mensen onder valse voorwendselen meegelokt in zijn val. Maar daardoor, door de oorspronkelijke zonde van ieder mens in Adam, heeft hij er recht op hen te regeren.  Maar doordat de duivel een Volmaakt Onschuldige (want zonder erfzonde, God de Zoon)  heeft vermoord, heeft de duivel een veel groter onrechtmatige daad begaan, en heeft nu de Volmaakt Onschuldige het recht op de duivel verworven om de gevangenen van de duivel over te nemen.  Maar omdat de Volmaakt Onschuldige, God is, gebeurt dat alleen op basis van vrije wil.  De slaven van de duivel mogen als zij willen kinderen van God worden.  Dan nemen ze het Juk van Jezus de Christus op zich en dat is licht, omdat Hij dan Zelf de Wet in hen vervult.

    Jezus heeft de tegenstrever ont-troond en voor de gevangenen van de tegenstrever die Jezus als hun Heer, hun Koning wensen te aanvaarden, de weg terug naar God open gemaakt.

    Nog anders uitgelegd:  stel jij hebt een geldschuld bij Piet voor 20.000 Euro.  En nog meer mensen hebben een geldschuld bij Piet voor diverse bedragen.  Dan komt er een Koning en die heeft al die schulden opgekocht.  Maar Piet zegt lekker niets tegen zijn schuldenaren, want dan blijven die hem lekker trouw betalen.  Daarom probeert Piet uit alle macht het evangelie en de bewustwording van de mensen van Jezus Christus tegen te werken. Als de schuldenaren erachter komen Wie die Koning is die die schulden opkocht en van Hem gaan houden en Hem gaan volgen, staat Piet met lege handjes.

  8. 16 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Dat wringt ... hierdoor: https://www.trouw.nl/opinie/het-wringt-dat-je-een-geaborteerde-foetus-mag-registreren-als-doodgeboren-kind~bb9e64f2/

    Een foetus registreren is deze dus ook een menswaardige begrafenis geven = weg stamcellen voor de wetenschap.

    Abortus is big business. Stamceltherapie is afkomstig van geaborteerde baby’s. Daarom dat goddeloze regeringen het zo vergemakkelijken; en een procedure opstellen waar de moeder het minste geneigd is de abortus af te breken.

    Ja. 

    Ik vind trouwens ook dat alle winst die ziekenhuizen maken op gerooide organen van mensen die als donor registreerd staan of als donor worden beschouwd omdat ze zich niet geregistreerd hebben, direct naar de nabestaanden moet worden overgemaakt. (Die kunnen zij dan weer voor de rest van hun leven gebruiken om het "eigen risico" en de stijgende ziektekostenpremies mee te betalen). 

    En dat zou naar mijn mening ook moeten gelden voor het geld dat op alle onderdelen van de in de baarmoeder vermoorde kindjes wordt verdiend.

    Het gaat mij daarbij niet zozeer om het geld (hoewel rechtvaardig dat het naar de donor gaat, terwijl nu het verdriet van de nabestaanden wordt misbruikt om er veel sla uit te slaan door hen dom te houden), maar om de waanzinnige perverse prikkels uit de "geneeskunde" branche weg te halen.

  9. Naar analogie van https://www.nu.nl/binnenland/5990311/ruim-negenduizend-doodgeboren-kinderen-geregistreerd-in-vier-maanden.html   vind ik dat ze abortus"artsen" moeten verplichten elk ongeboren kind dat ze vermoorden een naam te geven en dat zij elk vermoord baarmoederkind vervolgens moeten aangeven en laten registreren in een register van uit de baarmoeder gerukte vermoorde kinderen. Met de naam van de vader van de abortus, de "arts" dus, erbij.   En er moet een monument komen, net als ze voor andere oorlogsslachtoffers doen, met daarop de namen van elk in de baarmoeder vermoord kind. 

  10. Het kwaad is een zelfstandige Entiteit en de gelovige zou hem geen plaats geven!  Een van de listen van de duivel is ervoor te zorgen dat de gelovige niet (meer) gelooft dat hij bestaat. Het doet er geheel niet toe hoe de duivel en zijn engelen er zijn gekomen, het doet er slechts toe God, Vader-Zoon-Heilige Geest, en Zijn Woord in het Nieuwe Testament, het Niewe Verbond waaronder wij begrepen zijn,  Trouw te zijn en te blijven. 

    Na zijn doop in de Jordaan werd de Heer Jezus door de duivel verzocht in de woestijn (Luc. 4:2). Drie verzoekingen worden vermeld. De duivel wil hem tot zonde verleiden, maar de Heer houdt stand en antwoordt hem met Gods woord. De Heer Jezus is gekomen om de werken van duivel te verbreken.

    1 Johannes 3:8 Wie de zonde doet, is uit de duivel, want de duivel zondigt van het begin af. Hiertoe is de Zoon van God geopenbaard, opdat Hij de werken van de duivel zou verbreken.

    De Heiland maakte mensen gezond die door de duivel waren overweldigd:

    Handelingen 10:38 met Jezus van Nazareth, hoe God Hem heeft gezalfd met de Heilige Geest en met kracht. Hij is het land doorgegaan, terwijl Hij goeddeed en allen gezond maakte die door de duivel waren overweldigd, want God was met Hem.

    Hebreeën 2:14 Daar nu de kinderen aan bloed en vlees deel hebben, heeft ook Hij op gelijke wijze daaraan deelgenomen, opdat Hij door de dood te niet zou doen hem die de macht over de dood had, dat is de duivel,

     

    De duivel is nog niet gevangen, hij gaat nog rond als een roofzuchtig wezen. 

    1 Petrus 5:8 Weest nuchter, waakt; uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek wie hij zou kunnen verslinden.
     

    Gelovigen worden vermaand nuchter te zijn, te waken (1 Petr. 5:8), de geestelijke wapenrusting aan te doen (Ef. 6:11) de duivel te weerstaan (Jac. 4:7) en hem geen plaats te geven (Ef. 4:27). Daarvoor is het nodig enige kennis omtrent deze vijand te hebben. 

    Efeziërs 6:11 Doet de hele wapenrusting van God aan, om te kunnen standhouden tegen de listen van de duivel. 

    Jakobus 4:7 Onderwerpt u dan aan God. Weerstaat echter de duivel en hij zal van u vluchten. 

     

    De duivel zal in de toekomstige rampspoed uit de hemel op de aarde worden geworpen.

    Openbaring 12:12 Daarom weest vrolijk, hemelen en die daarin woont. Wee de aarde en de zee, want de duivel is tot u neergekomen met grote grimmigheid, daar hij weet dat hij weinig tijd heeft.
     

    Gedurende het duizendjarig vrederijk zal de duivel gebonden zijn:

    Openbaring 20:2 En hij greep de draak, de oude slang, dat is de duivel en de satan, en bond hem duizend jaren;
     

    Voor de duivel en zijn engelen is als straf het eeuwige vuur bereid.

    Mattheüs 25:41 Dan zal Hij ook zeggen tot hen die aan zijn linkerhand zijn: Gaat weg van Mij, vervloekten, in het eeuwige vuur dat voor de duivel en zijn engelen is bereid;
     

    Openbaring 20:10 En de duivel die hen misleidde, werd geworpen in de poel van vuur en zwavel waar zowel het beest als de valse profeet zijn, en zij zullen dag en nacht gepijnigd worden tot in alle eeuwigheid.
     

  11. 1 minuut geleden zei nikie90:

    Jouw woord en persoonlijke ideeën ..... Maar de Tenach zegt iets anders als wat jij claimt 

    Nee hoor, gewoon God de Zoon, Jezus Christus, geloven en  de hele Bijbel lezen in plaats van op de helft van het verhaal te stoppen. 

  12. 9 minuten geleden zei nikie90:

    Ja 

    Ik denk omdat dat G-d kwaad met kwaad bezoekt dat hoort men niet in het christendom vandaar Aristarkos zijn overtuiging, dat dan achteraf de vertaling niet klopt was een excuus denk ik 

    God "bezoekt" "kwaad"  niet "met kwaad, God leert juist kwaad  NIET met kwaad te vergelden en sterker nog dat men kwaad niet met kwaad kán vergelden.  De mens die kwaad doet stelt zichzelf onder de macht van de duivel, geeft de duivel macht.  Omdat God rechtvaardig is, moet Hij toestaan dat een mens die kwaad doet door de duivel wordt vergolden. God doet dat niet, maar Hij moet het toestaan, omdat Hij rechtvaardig is en de duivel baat dat uit. 

    Onze Heer Jezus Christus, God de Zoon, kwam in de stof om de mensen dat aan het verstand te peuteren, dat God Liefde is.  De joden deden "oog voor een oog", en dat was in die tijd al een stapje vooruit ten opzichte van de stammen  om hen heen, want die roeiden gerust een heel dorp uit om het kwaad van een.

  13. Dat is een ander soort slapen waar jij het over hebt. Jezus zegt “laat de doden hun doden begraven”. De eerstgenoemden waren geen lijken. Er zijn een heleboel doden op de wereld, levend in een lichaam. Die slapen als het ware ook, want ze zijn ziende blind en horende doof.

    Over de tweede dood hebben we het nu niet.

  14. 1 uur geleden zei sjako:

    Wat denk jij, was het Samuël of iets wat zich voordeed als Samuël? 

    Dat is dus niet wat de Bijbel zegt. Er zijn tientallen teksten die het tegendeel bewijzen (o.a. Psalm 88:10, 115:17, 146:4, Jesaja 38:18, Johannes 11:11). Pas bij Jezus wederkomst zal er een opstanding zijn van zowel de rechtvaardigen als onrechtvaardigen. Het is waar dat de eerste opstanding al heeft plaatsgevonden in de hemel. Deze heiligen zijn idd al in de hemel, maar die zijn absoluut niet op te roepen oid. Niet gezalfden en onrechtvaardigen moeten wachten tot het 1000-jarig Rijk. Tot die tijd hebben deze groep geen bewustzijn volgens de Bijbel. Probeer maar eens een tekst te vinden in het OT waar gezegd wordt dat er activiteit is in het dodenrijk.

    Samuël was een zeer Godvruchtig man. Je denkt toch niet dat hij zich voor het karretje van satan liet spannen door mee te werken aan iets wat God nadrukkelijk had verboden?

    Lees de Bijbel in plaats van achter de leer van het wtg aan te lopen en je in slaap te laten sussen. De doden slapen niet. En de Bijbel is daar glashelder in. Bespaar je de oudtestamentische tekstsmijterij van de wtg cd ROM maar, die zijn allemaal uit hun cultuurhistorische context gerukt.

    Lees wat er staat dan zie je dat Samuel Saul de waarheid zegt namens God. En er geschiedt wat Samuel zegt. En hij sterft.

     

  15. 3 uur geleden zei sjako:

    Beslist niet. Onder het Oude Verbond stond daar zelfs de doodstraf op. Deut 18:10-11

    Waarom was dat? Omdat omringende volken dat wel deden en is gebaseerd op een vals idee dat zielen nog voortleven na de dood. (Prediker 9:5-6,10).

    In Prediker staat dat de doden niets meer weten, geen beloning meer hebben en dat er geen wijsheid en kennis is in Sjeool. Het is dus niet eens mogelijk. Samuel bijv die werd opgeroepen door Saul was Samuel ook helemaal niet, maar een demon die zich voordeed als Samuel. Samuel zou zich nooit lenen voor iets wat Jehovah had verboden. 

    Was Samuël volgens jou in de hemel dan? (1Samuël 28:1-25)

    Even voor alle duidelijkheid vooropgesteld: contact zoeken met de doden, en al helemaal contact zoeken met de doden om hen te raadplegen, is onverstandig en een christen heeft dat niet nodig, want een christen heeft zelf dankzij Jezus zelf directe toegang tot de Vader, de Allerhoogste.  Dus wat zou een christen nog te zoeken hebben onder doden. Niets.

    Maarrrrrrr, gestorvenen slapen niet en hebben wel degelijk bewustzijn. In 1 Samuel 28:6-8 gaat Saul bijvoorbeeld naar een medium toe, omdat ie de geest van Samuël wil oproepen. God had uitdrukkelijk verboden dat er contact werd gezocht, en Samuël ging er helemaal door de mist in, MAAR: het was écht Samuël!!  En Samuël sprak de waarheid aan Saul.  Het was géén demonische macht! Dat zeggen sommige mensen van tegenwoordig wel, maar dat maak je nergens uit de tekst op. Je maakt nergens uit de tekst op dat er een soort demon in vermomming kwam die deed alsof, néén: Samuël verschijnt echt en die is ook hevig verontwaardigd dat Saul dit gedaan heeft. Wéér het bewijs dat het echt Samuël was. Een demon zou gezegd hebben “welkom” en die zou hem in de maling hebben genomen. Dat deed Samuël niet.

    Er is leven na de dood. Ieder mens leeft voort. Het is enkel de vraag waar cq in welke omstandigheid.

  16. 22 minuten geleden zei Aristarkos:

    Lees ik goed dat je denkt dat de Joden (Israël) hebben afgedaan in Gods raad om wat Romeinen zegt?

    Aristarkos

    Ik ben het met je eens en bedankt voor de uitleg en Schrift erbij, maar ik schreef niet wat jij denkt.

    In Hem is geen onderscheid. Etniciteit an sich redt niemand

    Dat God het land Israël gebruikt om aan de wereld te tonen dat Hij, de God van Israël en de Bijbel (OT plús NT), God is, is niet dankzij maar ondanks de Joden (en de Christenen, for that matter). Het is genade en niet verdienste. De Oorzaak is niet uit vlees (etniciteit) maar uit geest (God).

     

  17. 21 uur geleden zei Dat beloof ik:

     

    Dat doet niet ter zake. Het is nu eenmaal wel een etniciteit.

    Jood zijn is geen etniciteit. Doch zij die dat er wel van maken hebben dan ook  te maken met "etnische" palestijnen. 

    In mijn Bijbel gaat het om een gelovig overblijfsel dat behouden wordt. En in mijn Bijbel is enkel hij een jood die naar de geest besneden is van hart. Romeinen 2,28 Want niet híj is Jood die het in het openbaar is, en niet dát is besnijdenis die in het openbaar in het vlees plaatsvindt, 29 maar híj is Jood die het in het verborgene is, en dát is besnijdenis, die van het hart is, naar de geest, niet naar de letter. Zijn lof is niet uit mensen maar uit God. 

  18. 20 uur geleden zei nikie90:

    Vaak zijn het juist zij die zulke vragen stellen die het dichtst bij de almachtige staan en ook uiteindelijk diepe antwoorden vinden 

    Maar dat betekent niet dat ze de nieuwe sternbuch zijn of de positie van rabbijnen overnemen 

    Dat gedweep met die zes miljoen joden. Die vallen in het niet bij de gruwel van de moord op het meest onschuldige wat er op aarde te vinden is, sinds 1920 tot nu toe  een miljard vermoorde ongeboren kinderen. 

    God heeft compleet maling aan "etniciteit".    Romeinen 2,28 Want niet híj is Jood die het in het openbaar is, en niet dát is besnijdenis die in het openbaar in het vlees plaatsvindt, 29 maar híj is Jood die het in het verborgene is, en dát is besnijdenis, die van het hart is, naar de geest, niet naar de letter. Zijn lof is niet uit mensen maar uit God. 

    Mod Sjako: Gedweep met die zes miljoen joden? Schaam je je niet? En dat ook nog eens in een discussie tussen twee Joden. Ongepast en het moet echt niet nog eens gebeuren op dit forum. Het staat los van het feit dat een miljard abortussen zijn gepleegd wat natuurlijk ook gruwelijk is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid