Spring naar bijdragen

violist

Members
  • Aantal bijdragen

    1.685
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door violist

  1. 19 minuten geleden zei Thorgrem:

    Een van de berichten staat Violist begrijpelijk niet zo aan......

    En dat beledigende bericht verwijderde jij stilzwijgend alleen omdat het "off-topic" zou zijn. Heb je de hatelijke reacties van vredestichter richting zijn medemens niet gelezen? Het valt me op hoe gelaten daar op gereageerd wordt. Blijkbaar hebben jullie maar éen doel, dit forum zuiveren van ongelovigen. De moraal van de aanwezigen christen is daarbij van ondergeschikt belang.

  2. 1 uur geleden zei vredestichter:

    ............ wat over het algemeen niet te benijden is..

    Net zoals het leven van een gelovige die geen preterist is niet te benijden is heb ik hier meermalen gelezen, die zouden allemaal gefrustreerd reageren. Een goed besluit van mezelf om om opheffing van mijn account te vragen. Een christelijk forum waar vrijuit over anderen geoordeeld mag worden kan niet langer het mijne zijn. Sjako haakte o.a. af omdat zijn religie door vredestichter stelselmatig als die van de antichrist werd bestempeld en nu ik omdat dezelfde "christen" medische uitspraken gedaan heeft en mag blijven doen. En dit mag allemaal omdat deze christen Nicea onderschrijft. RF en nog een paar, bedankt voor het een jaar lang correct reageren op vragen en opmerkingen van een ongelovige, het was interessant een kijkje in jullie denkwijze en religie te mogen nemen en heb ik jullie in mijn beleving daarom ook altijd respectvol benaderd.  

  3. 1 uur geleden zei Thorgrem:

    Schijnbaar was het toch niet zo kinderachtig van mij om off-topic reacties te verwijderen. Maar het ga je goed. 

    Je citeert nu een verwijderde topic die je niet teruggeplaatst hebt. Ik mis er nog een paar, o.a dat je me naar een psychiater verwees en dat je wel een handje wilde helpen mij hier weg te krijgen. Je bent in het terugplaatsen selectief te werk gegaan, blijkbaar om zelf buiten schot te blijven. Op een paar uitzonderingen na is mijn kennis over christenen weer helemaal bijgespijkerd. Wil je svp mijn account opheffen? 

  4. 21 uur geleden zei vredestichter:

    Ik denk dat violist echt niet in de gaten heeft, hoe en waarom hij zo reageert, hij heeft absoluut cognitieve dissonantie, met sterke narcistische trekken,

    ook deze opmerking kan hij nauwelijks beoordelen, omdat hij simpel weg dit vermogen niet heeft, vaak liggen diepe trauma's hieraan ten grondslag, hij heeft me verteld over zijn jeugd in de kerk, maar ik verwacht dat er ook later zich behoorlijke trauma's hebben voorgedaan,

    inderdaad het gaat helemaal niet over deze topic, maar zijn trauma die overal op reageert, deze is zo een geworden met zijn persoonlijkheid dat dit zich dit op elke topic manifesteert, toch kan een goed advies zoals bijv een behandeling door een emdr therapeut, grote gedrag's veranderingen als gevolg hebben, maar gebed is ook belangrijk, 

    omdat deze trauma's er voor zorgen, dat je door iedereen buitengesloten voelt, met eenzaamheid tot gevolg..

    dus laten we hem niet blokkeren of eraf gooien, maar adviseren hulp te gaan zoeken, in de praktijk blijkt dat deze mensen vaak meerdere keren door verschillende mensen doorverwezen moeten worden, voordat ze werkelijk hulp vragen.

    we wachtten af..    

    Dit bericht doet voor mij de deur dicht. Op een forum waar op deze manier over anderen gesproken wordt voel ik me niet langer thuis. Ik ken helemaal geen jeugdverhaal en van vredestichter heb ik vanaf zijn eerste bericht al afstand genomen, dat kan iedereen nalezen. Daarnaast, wanneer een willekeurig iemand iets in vertrouwen aan een ander zou vertellen en daar wordt vervolgens op het forum melding van gemaakt is dit beneden alle peil en wil ik niets meer met de crew van dit forum te maken hebben. Bij deze mijn vertrek.

  5. @Thorgrem

    Je hebt niet alleen een reactie van mij van gisteravond maar ook mijn lange reactie van vanmorgen over jou en de rk-kerk en ook de reactie van AppieB hierop stilzwijgend verwijderd. Omdat die van mij nogal uitgebreid was is het iets te veel gevraagd dat ik die in het door jou aangewezen topic opnieuw ga intoetsen. Heb jij de door jou verwijderde berichten nog en kun je die voor mij alsnog overzetten naar het daarvoor bestemde forumdeel? Zo gaat men ook op andere forums tewerk, geen stiekem gedoe. Overigens vind ik dat met name mijn laatste bericht hier wel thuishoort ook al ben jij het er inhoudelijk  als rk-man niet mee eens. Bvd. voor je medewerking.

  6. 10 uur geleden zei Thorgrem:

    Ja, zoals iedereen kan lezen want mijn naam staat er bij. 

     

    En dan nu weer ontopic. 

    Je hebt mijn laatste reactie in de discussie met jou tot 2x toe verwijderd en notabene zonder dit aan te geven. Gaan vanaf nu alle off-topic berichten van IEDEREEN door jou verwijderd worden? Daar sta ik dan helemaal achter, mits ze echt off-topic zijn!!! Wat je nu echter gedaan hebt is in een discussie met jou misbruik van je moderatierechten maken. Beetje kinderachtig van je hoor. 

    Hitchens zei in zijn openingstopic o.a:

    Hoe denkt men erover? Zet de RKK goede stappen richting het zuiveren van de kerk en het aanpakken van het misbruik en de doofpotcultuur? Of wordt het juist alleen maar slechter?

    Zijn openingsbericht gaat duidelijk niet over pedofilie in het algemeen maar juist over de rol van de rk-kerk bij kindermisbruik door geestelijken. Lees nog maar eens na. Blijkbaar mag hier door een niet-katholiek niet op ingegaan worden. Je verwijt mij dat ik niets van pedofilie afweet, schuim op de mond heb, een stok zoek..., dat kindermisbruik mij niet interesseert en dat ik psychische hulp nodig heb. Noem je dat allemaal wel on-topic?

     

     

  7. 21 minuten geleden zei Thorgrem:

    In het Vaticaan, en in de rest van de beschaafde wereld, ben je pas schuldig als je veroordeeld bent. Spijtig dat jij dat niet begrijpt of wil begrijpen. Maar dat is voornamelijk jouw probleem en als je er erg mee zit (en zo te zien is dat zo) kan je overwegen om het eens met een psycholoog te bespreken. 

    Wanneer Pell schuldig wordt bevonden is hij niet de eerste rk-geestelijke. Maar wat ik veel belangrijker vind is dat telkens weer blijkt dat de kerk die mensen willens en wetens de hand boven het heeft gehouden tot aan het moment dat de kennis die zij lange tijd alleen hadden bij het publiek bekend wordt.

    21 minuten geleden zei Thorgrem:

    en als je er erg mee zit (en zo te zien is dat zo) kan je overwegen om het eens met een psycholoog te bespreken

    Sinds wanneer heeft iemand die op een probleem ingaat zelf een probleem? Het ligt wel opvallend gevoelig bij jou he, dat geeft te denken. Kom op Thorgrem, spreek eens namens je zelf en niet namens het vaticaan.

  8. 6 uur geleden zei Robert Frans:

    Ik wil dus niets goedpraten.........

    Ik las in Trouw:

    Maar inmiddels ligt de paus zelf onder vuur. Tegenstanders van Franciscus verwijten hem dat hij de benoeming van Pell op een hoge post doorzette, ook al waren er toen al beschuldigingen dat deze als aartsbisschop van Melbourne pedofiele slachtoffers de hand boven het hoofd zou hebben gehouden. Hoezo strengheid? Verzoening blijft een illusie als slachtoffers het idee hebben dat 'het systeem' nog altijd functioneert. https://www.trouw.nl/opinie/kardinaal-pell-en-het-systeem~a4f8e9b3/

    Wat is dat toch daar in Rome, vindt men pedofilie eigenlijk niet echt verkeerd of vindt men het overleven van de rk-kerk (met haar bestuurders) belangrijker dan een "paar" slachtoffers die er een trauma aan hebben overgehouden en die telkens moeten vechten om de schuldigen veroordeeld te krijgen?

     

  9. 3 minuten geleden zei Thorgrem:

    Niet correct. Lees je vooral ook niet in over pedofilie en blijf dom schreeuwen. 

    Het is onmogelijk je in alle menselijke "afwijkingen" te verdiepen. Wat ik wel weet is dat een gestudeerde, een geestelijke, drommels goed weet waar hij mee bezig is als hij zich aan kinderen vergrijpt. Als ze jou daar op school begrip voor hebben bijgebracht kan ik wel raden op wat voor school je bent geweest. 

  10. 2 uur geleden zei Thorgrem:

    Je hebt werkelijk geen flauw idee van pedofilie hè en hoe een pedofiel denkt en van waaruit hij handelt?

    Ik wel maar de kardinaal, als hij schuldig wordt bevonden, niet. Die wist niet wat hij deed, wist niet dat dat niet hoorde en kon zichzelf niet tegenhouden. Correct? Laat me niet lachen.

  11. 8 uur geleden zei vredestichter:

    bedankt voor je oplettendheid (Foppe)

    Je bent al vele malen op je reageren middels knip en plakwerk gewezen en elke keer kom je met bovenstaande reactie. Of wordt dat antwoord ook door een robot gegenereerd? Straks 7 miljard robots die met éen druk op de knop in koor Halleluja roepen. Blij dat ik mezelf kan blijven.

  12. 7 uur geleden zei DeThomas:

    Het probleem zit hem er natuurlijk in dat de meeste instellingen vrij veel openheid van zaken geven en de RKK in het verleden te vaak gekozen heeft voor haar eigen hachje in plaats van dat van de slachtoffers. De excuses die ze hiervoor hebben gemaakt zijn ook nogal halfhartig geformuleerd.

    Jij zegt het genuanceerder dan ik maar het komt op hetzelfde neer. Ook op dit forum kom je gelijk al van alles tegen, het lijkt wel of de kerk van gelovigen verwacht dat men haar in bescherming neemt:

    - Het gebeurt overal

    - Eerst bewijs afwachten

    - Schattingen zijn geen feiten

    - Het gaat om het geld

    - Men wist toen te weinig, nu weten we beter

    - We zijn allemaal mensen met fouten

    - We moeten nederig zijn

    - We moeten vooruit kijken

    - We moeten verzoenend te werk gaan

    - Men had geen kwade intenties

    Enz.

    Allemaal mogelijk waar maar wanneer een geestelijke stelselmatig met zijn vingers aan een kind van mij zou hebben gezeten en tegelijkertijd mij elke zondag hebben voorgehouden me als Jezus te gedragen dan zou ik me moeten inhouden om niet voor eigen rechter te gaan spelen. Voor zo'n dubbele moraal gelden geen excuses. Niemand maakt mij wijs dat zo'n geestelijke ook in het verleden niet wist waar hij mee bezig was. Gelukkig had ik voor mijn trouwen al afstand van de kerk genomen. Dat het in sportverenigingen e.d. ook plaatsvindt is geen argument het te minimaliseren en het verschil is dat een sportleraar zich niet met mijn levensbeschouwing bemoeit.

  13. 27 minuten geleden zei Thorgrem:

    Men wist er weinig van en dacht dat met berouw de pleger zijn fout wel zou realiseren en niet meer dezelfde fout zal begaan. Naïef met de kennis van nu maar de kwade intenties die jij hier nu in legt zijn in veruit de meeste gevallen nonsens. 

    Oke, ik ga wellicht te veel op mijn gevoel af omdat ik me niet kan voorstellen hoe iemand het van een ander of van zichzelf voorheen "normaal" kon vinden om een kind met seksuele gedachtes te betasten. Ook al wist men wellicht nog niet veel van het begrip pedofilie af, dat het in christelijke kringen toen ook al als zondig kon worden gezien lijkt mij een redelijke veronderstelling.

    1 uur geleden zei Robert Frans:

    zullen we het toch moeten houden bij wat we daadwerkelijk uit gedegen onderzoek weten en wat we wettig en overtuigend kunnen bewijzen. En dat is al ernstig genoeg.

    Ik spreek je graag weer wanneer de beschuldigen over kardinaal Pell onverhoopt waarheid blijken te zijn. Mijn betogen waren trouwens meer in het algemeen, wel naar aanleiding van de zaak Pell. 

  14. 44 minuten geleden zei Robert Frans:

    Nu weten we beter, of behoren we beter te weten, hoe met zulke lui om te gaan.

    Je stellingname is nog niet echt overtuigend. Ook voorheen wist men echt wel wat kon en wat niet kon. Puur uit angst gelovigen te verliezen trachtte men alles verborgen te houden met als gevolg dat er nog meer slachtoffertjes konden vallen en dat nam de kerk voor lief. Voor mij is het daarom niet de vraag of de kerk nog meer verborgen houdt maar hoeveel. Onder druk van buitenaf komt men nu eindelijk per geval in actie. Als alles binnen de kerk was gebleven was men ook vandaag nog op dezelfde wijze met "zulke lui" omgegaan als voorheen. Ik heb hier natuurlijk geen bewijzen voor maar zo denk ik als buitenstaander. 

     

  15. 6 uur geleden zei Robert Frans:

    Heel eenvoudig, omdat we mensen zijn. Omdat mensen geneigd zijn tot het kwaad, tot de zonde, en omdat we allemaal dus Gods barmhartigheid nodig hebben.

    Wanneer een volwassene met zijn handen van minderjarige kinderen afblijft heeft hij niks geen barmhartigheid nodig. Je hebt wel gelijk dat wij als mens geneigd zijn tot zonde. Dus kan er helaas zoiets gebeuren. Maar waar ik over val en wat jij omzeilt is dat een geestelijke jarenlang kinderen misbruikt en tegelijkertijd vanaf de kansel zijn gehoor voorhoudt hoe ze moeten leven en waarschijnlijk elke avond zijn zonden voor de Heer belijdt  om vervolgens de volgende dag weer opnieuw aan zijn behoeftes toe te geven.

    Jezus ging niet voor niets tegen de Farizeeërs te keer, het was hun schijnheiligheid waar Hij over viel. Zij verlangden van het volk dat ze de wet van Mozes naleefden terwijl zij zichzelf aan de armen verrijkten. Dat weet jij vast beter dan ik. Jezus zei echter niet zoals jij dat iedereen kan vallen en iedereen nederig moet zijn. Nee, Jezus sprak duidelijke taal en noemde hen adderengebroed. Hun foute levensstijl was structureel net als van geestelijken die niet van kleine jongetjes af kunnen blijven. En zo wil ik daarom ook een geestelijken benoemen die zoals telkens weer blijkt zich jaren lang schijnheilig hebben voorgedaan. Ik heb daar geen goed woord voor over en begrijp daar ook helemaal niets van. Wat mij betreft gaan die rechtstreeks naar de hel. Gij slangen, gij adderengebroedsels! hoe zoudt gij de helse verdoemenis ontvlieden? (Matt. 23:23)  Jouw verzoenende houding staat daar wel in schril contrast mee.

    Zojuist las ik onderstaan bericht, het houdt maar niet op:

    Een hoge bisschop van de Curie van de katholieke kerk is, volgens Italiaanse media, opgepakt in een gebouw van het Vaticaan vanwege seks- en drugsfeesten. De man was er zo beroerd aan toe dat hij eerst naar de detox-afdeling van een Romeins ziekenhuis is afgevoerd. De politie betrapte volgens de berichten de monseigneur op een feest met homo-seks en drugs.

     Of dit een incident is is weet ik niet. Ik herinner me wel nog goed de Duitse bisschop met zijn veel te dure huis. En jij maar volhouden dat alles een plaats heeft in het geheel en dat het met de zonde niet eindigt? Geloof mij, de kerk heeft zichzelf alleen maar opgericht om er zelf beter op te worden, niet omdat er een God zou bestaan die alle mensen zou willen redden.

     

  16. 17 minuten geleden zei vredestichter:

    20 jaar in de kerk gezeten

    Van 0 tot een jaar of 15 kun je natuurlijk niet vergelijken  met iemand die na zijn 20ste tientallen jaren of zelfs tot aan zijn dood kerkganger blijft. Maar ik denk dus dat inbeelding over het bestaan van en ontmoetingen met een God hierin een belangrijke rol speelt. Ik had dat vrij snel door, anderen doen daar langer over en sommigen komen er nooit achter. Maar zoals ik al zei, het gaat er in deze topic niet om wat ik geloof, het gaat erover dat geestelijken zich in de kerk misdragen.  

     

  17. 10 minuten geleden zei vredestichter:

    ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat jij jezelf doorlopend behoorlijk veroordeelt voelt, en dat op deze manier afreageert..

    Het gaat hier niet om mij, ik kaart slechts aan dat ik niet begrijp hoe een gelovige een dubbel leven kan leiden. Ga daar eens op in. Ook al kan Pell onschuldig blijken te zijn, vele anderen waren wel schuldig.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid