Spring naar bijdragen

Mullog

Members
  • Aantal bijdragen

    4.692
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Mullog ontving een reactie van Monachos in Jezus weet niet wanneer de Mensenzoon komt. God weet het wel.   
    Vraagteken is correct. Het schiet niet op. Het lijke mijn aannemer wel. Die bleef ook maar zeggen dat het bijna klaar was. Alleen geen tweeduizend jaar 
  2. Like
    Mullog ontving een reactie van Hopper in Aanval van Hamas op Israel   
    Het is zo jammer dat dit niet zo gaat gebeuren.
    Ten eerste garandeert de reactie van Israël op de schanddaad van Hamas dat er een hele nieuwe generatie terroristen op gaat staan.
    Ten tweede zullen de Palestijnen zich net zomin naar het bewind van Israël schikken als de zwarte bevolking van Zuid Afrika zich indertijd naar het apartheidsregime schikte.
    Ten derde zal het dramatisch zijn voor de Israëlische economie omdat die een eindeloze politiemacht, reeksen checkpoints en veiligheidsdiensten in stand moeten houden.
    Ten vierde is er geen orthodoxe Jood te vinden die ook maar een zandkorrel van die door God gegeven zandbak wil delen met wie dan ook. Een aangezien die door hun immer groeiende gezinnen een steeds grotere politieke macht in het land vormen gaat hun onverdraagzaamheid ook een steeds grotere rol spelen.
    Ten vijfde is er geen land in de wereld, zelfs geen islamitisch, dat ook maar een Palestijn wil opnemen, of het een terrorist is of een brave burger, maakt niet uit. Ze kunnen nergens naartoe.
    En als laatste. De wederzijdse haat zit zo diep dat er misschien wel tientallen generaties nodig zijn om die te laten slijten. 
    Daarmee lijken alleen nog niet zo hele frisse oplossingen mogelijk.
  3. Like
    Mullog ontving een reactie van Dat beloof ik in Sponsering   
    Ik ben atheïst en heb gewoon geld nodig. Aangezien dit een christelijk forum is en God ons van alles geleerd heeft ...
    https://gofund.me/fggftggg
     
  4. Like
    Mullog ontving een reactie van Hopper in Mattheüs 25; vreemde tegenstrijdigheid   
    Scherp opgemerkt, misschien heb je een punt. Hoewel ik bij je laatste zin mijn twijfels heb 
    Ik vind het hele beeld dat geschetst wordt nogal kinderachtig. Het lijkt mij een kwestie van perspectief.
  5. Like
    Mullog ontving een reactie van Monachos in Verbale moordzucht   
    Disrespect begint door de ander een leugenaar te noemen.
  6. Like
    Mullog reageerde op Petra. in Weten jullie dan niet dat je lichaam een tempel is van de Heilige Geest?   
    Zit je zomaar één geheel te zijn met je Heer Baäl.  
    "Baäl (hebreeuws ba'al: heer, bezitter) is een bij de westsemitische volken gebruikelijke aanduiding voor de mannelijke godheid, die echter in Israël ook wel op Jahwe werd toegepast, zoals sommige bijbelplaatsen (Hos 2,15) en eigennamen (Esbaäl: 1Kr 8, 33) bewijzen. Ofschoon het OT wel spreekt van meerdere b.s (be'ālīm) blijkt uit de Amarnabrieven en de ugaritische teksten, dat het niet om lokaal gebonden goden gaat, maar om manifestaties van de ene B., die ook Hadad of Melkart wordt genoemd.
    Een nadere bepaling kon een geografische aanduiding zijn, zoals bv. B.-Peor, of het karakter van een plaatselijke B. aangeven. Zo heet bv. de godheid van Sichem B.-Berith (de heer van de verbondssluiting; Ri 8, 33) en die van Ekron B.-Zebub (heer der vliegen; 2Kg 1,2), waarschijnlijk een verbastering van B.-Zebul (verheven? heer); vgl. Beëlzebul (Mt 10,25)."
    "
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Baäl
    https://www.stilus.nl/oudheid/wdo/OOSTEN/GODSDIEN/BAAL.html
     
  7. Like
    Mullog reageerde op Dat beloof ik in Weten jullie dan niet dat je lichaam een tempel is van de Heilige Geest?   
    Praat voor jezelf.
    Dat is vreemd. Je verwijt anderen bepaalde zaken niet te weten, maar blijkt zelf ook verstoken van basale kennis.
     
  8. Like
    Mullog ontving een reactie van Petra. in Verbale moordzucht   
    Disrespect begint door de ander een leugenaar te noemen.
  9. Like
    Mullog ontving een reactie van Dat beloof ik in Verbale moordzucht   
    Disrespect begint door de ander een leugenaar te noemen.
  10. Like
    Mullog ontving een reactie van Dat beloof ik in Bijbels jaar 607 verfijning   
    @antoon wat ik niet begrijp dat als ik schrijf "Wat je ook kunt doen is hier verklaren dat de bijbel gelijk heeft omdat die nu eenmaal de waarheid is." dan reageer je met 
    Maar dan schrijf je daarna dus dat we uit gaan van de bijbel. Wat met elkaar in tegenspraak is. En daar mogen buiten Bijbelse bewijzen bij onder de strikte voorwaarde dat ze de Bijbelse bewijzen ondersteunen, anders negeren we ze. Het enige wat duidelijk is, is dat die 70 jaar onder alle omstandigheden gehandhaafd moeten blijven. 
    Naar mijn mening is wat je doet een farce, een karikatuur van wat wetenschap is. 
  11. Like
    Mullog ontving een reactie van Dat beloof ik in Bijbels jaar 607 verfijning   
    Ik zou het op prijs stellen als je je bewering kunt staven met waar ik ik de twee woorden "Babylonische archieven" geschreven heb (anders dan in de post waarin ik je erop wijs dat @Dat beloof ik die woorden gebruikt heeft) en dat ik mij beroep op de nauwkeurigheid van die archieven. Ik heb dat namelijk nergens, nooit niet, gedaan!!!. Het enige waar ik het over heb is over die ene kleitablet. En daar ga je inhoudelijk niet op in. 
    Als je mij als trol wilt neerzetten dan zou ik het fijn vinden dat dit gebeurt op grond van dat ik trol. Niet op grond van dat je mij met anderen verwart en daarom ten onrechte beschuldigd. 
    Eerlijk gezegd komt het op mij over dat je maar een beetje begint te tieren uit frustratie omdat je geen antwoord op gestelde vragen kunt geven. 
  12. Like
    Mullog ontving een reactie van Dat beloof ik in Bijbels jaar 607 verfijning   
    Je besteedt alleen aandacht aan de eclips. Maar er waren nog 9 andere astronomische fenomenen die allemaal uitvoerig worden beschreven op VAT 4956. Deze webpagina geef onderaan een tabel waarin dat in de periode van 1200 BCE tot en met 1 BCE wordt getoond. Er is geen jaar dat ook maar in de buurt komt van 567/568.
    Dat betekent dat de voorspellingen in Daniël praktisch zo ongeveer bij de eerste zin al de mist in gaan. Iedere verdere bespreking van Daniël is zinloos als dat niet is opgelost. En ik zie niet in hoe dat zou kunnen. 
  13. Like
    Mullog ontving een reactie van Monachos in Mijn getuigenis van genezing van Schizofrenie en waarom ik christen ben geworden.   
    @sjako hij heeft deze getuigenis al een keer eerder gedaan op Freethinker en op Geloofsgesprek en wie weet waar nog meer.
    Daarnaast verklaard Barnabas hier dat hij genezen is van schizofrenie terwijl de medische wetenschap het als een langdurige, maar wel onder controle te houden, psychische aandoening definieert. 
    Persoonlijk voel ik mij altijd ongemakkelijk bij dit soort persoonlijke ontboezemingen maar aan de andere kant vraagt degene die ze schrijft zelf om een reactie en die hoeft niet altijd te zijn wat men verwacht, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik vraag me dan ook af of die strafpunten niet opeens worden ingegeven door de vreemde, nogal agressieve sfeer die @Flieko en @Madeliefske opeens op het forum gecreëerd hebben. 
     
  14. Like
    Mullog reageerde op Willempie in Putin   
    Wederom: volgens de propaganda. Volgens diezelfde propaganda zou Poetin al lang door kanker overleden zijn, of vermoord, of afgezet en Rusland economisch te gronde gericht, zonder soldaten en wapens zitten en de strijd al lang hebben verloren. Dus wie liegt er nu werkelijk?
  15. Like
    Mullog ontving een reactie van Dat beloof ik in Mijn getuigenis van genezing van Schizofrenie en waarom ik christen ben geworden.   
    @sjako hij heeft deze getuigenis al een keer eerder gedaan op Freethinker en op Geloofsgesprek en wie weet waar nog meer.
    Daarnaast verklaard Barnabas hier dat hij genezen is van schizofrenie terwijl de medische wetenschap het als een langdurige, maar wel onder controle te houden, psychische aandoening definieert. 
    Persoonlijk voel ik mij altijd ongemakkelijk bij dit soort persoonlijke ontboezemingen maar aan de andere kant vraagt degene die ze schrijft zelf om een reactie en die hoeft niet altijd te zijn wat men verwacht, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik vraag me dan ook af of die strafpunten niet opeens worden ingegeven door de vreemde, nogal agressieve sfeer die @Flieko en @Madeliefske opeens op het forum gecreëerd hebben. 
     
  16. Like
    Mullog reageerde op FIieko in ik moet nog veel leren   
    Na een gigantische rant en exploderende en vooral niet nederige woede moet ik toegeven dat ik een behoorlijk Karen ben geweest de afgelopen 3 dagen. Niet iets om met trots naar terug te kijken.
    Ookal neem ik niet terug dat hier leden zitten met andere doelen, jullie kunnen er goed mee omgaan. Ik niet. Daarom hoor ik hier (nog) niet.
    Ik heb respect voor iedereen van jullie, dat jullie zo nederig, respectvol en geduldig zijn. Ik moet nog veel leren. Het is fasinerend hoe jullie respectvol met iemand in discussie gaan zonder dat er een woordewisseling valt.
    @sjako
    bedankt dat je zo redelijk met mij bent geweest. Het doet me pijn om terug te lezen hoe ver ik was doorgeslagen. Ik hoop niet dat ik jou, of iemand hier pijn heb gedaan. Maar ik weet zeker dat ik dat wel heb gedaan.
     
    Ookal is dit niet mijn forum en ben ik amper actief geweest, de angst en de obsessie dat dit zou eindigen  zoals Christelijke reddit pagina's steeg me helemaal naar het hoofd. Vooral omdat er binnen een uur op een heel sneaky manier op mijn eerste post werd getrolt 2 maanden terug. Fora en dat soort dingen zijn mischien niet echt mijn ding.
    Ik doe liever wat anders, maar door de obsessie om dit aan te pakken dacht ik: ik ga hier heel veel tijd voor vrijmaken. Ik was doorgeslagen en zag het mischien niet helemaal helder meer. Langdurig slaapgebrek zal hier ook wel een rol in hebben gespeelt. Maar is geen excuus.
    Ik kan me beter weer richten op houtbewerking met een bijbel studie koptelefoon op. ik moet nog veel leren.
    @Flawless victory
    je bent zo nederig en respectvol en geduldig. In één woord: wow!  @Barnabas
    @Willempieen alle anderen, ik had jullie hier nooit in mogen sleuren. Ik heb getrolt en hard getrolt om bepaalde leden die ik achte als destructief, weg te krijgen. Dat was fout.
     
    Flieko
  17. Like
    Mullog ontving een reactie van Robert Frans in Credible verbeteren   
    Je begrijpt het niet, hé.
    Wat jij trollen noemt zijn niet anders dan mensen die christenen bevragen op het moment dat ze doorschieten in hun (Bijbelse) fantasieën. Je zou die mensen moeten koesteren. Die dwingen christenen om niet te zwelgen in hun geloof maar na te denken over hun geloof. Zoals christenen (althans sommige) weleens opmerkingen plaatsen die de zogenaamde trollen tot nadenken stemmen over hun levensbeschouwing. Volgens mij is een forum als credible daarvoor bedoeld. 
    Verder heb ik zelden iemand met jouw arrogantie gezien (je bent er zelfs in geslaagd mij weer even terug te krijgen op dit forum, chapeau!). Als een wild vreemde dender je een voor jou onbekende omgeving binnen beledigd zo ongeveer iedereen waarvan je denkt dat die je niet aanstaat en trapt en passant de moderator even de grond in, iemand die al jaren dit forum naar eer en geweten draaiende probeert te houden. En wat weten ze (en dat is iedereen op dit forum) over jouw levensbeschouwing? Je hebt alleen een discussie gestart waarbij je tegen alles wat volgens jou niet christelijk is aan schopt, maar wat voor denominatie jij vertegenwoordigt is volstrekt onduidelijk. Voor hetzelfde geld schop je als moderato @Robert Frans van het forum omdat die RKK is terwijl die toch op verschillende fora, waaronder dit, zeer wordt gewaardeerd.
    Ik denk dat je nog veel moet leren, ... in het leven. 
  18. Like
    Mullog ontving een reactie van Hopper in Credible verbeteren   
    Je begrijpt het niet, hé.
    Wat jij trollen noemt zijn niet anders dan mensen die christenen bevragen op het moment dat ze doorschieten in hun (Bijbelse) fantasieën. Je zou die mensen moeten koesteren. Die dwingen christenen om niet te zwelgen in hun geloof maar na te denken over hun geloof. Zoals christenen (althans sommige) weleens opmerkingen plaatsen die de zogenaamde trollen tot nadenken stemmen over hun levensbeschouwing. Volgens mij is een forum als credible daarvoor bedoeld. 
    Verder heb ik zelden iemand met jouw arrogantie gezien (je bent er zelfs in geslaagd mij weer even terug te krijgen op dit forum, chapeau!). Als een wild vreemde dender je een voor jou onbekende omgeving binnen beledigd zo ongeveer iedereen waarvan je denkt dat die je niet aanstaat en trapt en passant de moderator even de grond in, iemand die al jaren dit forum naar eer en geweten draaiende probeert te houden. En wat weten ze (en dat is iedereen op dit forum) over jouw levensbeschouwing? Je hebt alleen een discussie gestart waarbij je tegen alles wat volgens jou niet christelijk is aan schopt, maar wat voor denominatie jij vertegenwoordigt is volstrekt onduidelijk. Voor hetzelfde geld schop je als moderato @Robert Frans van het forum omdat die RKK is terwijl die toch op verschillende fora, waaronder dit, zeer wordt gewaardeerd.
    Ik denk dat je nog veel moet leren, ... in het leven. 
  19. Like
    Mullog ontving een reactie van neohumanist in Credible verbeteren   
    Ik heb op verscheidene forum meegemaakt dat je nogal dwingende teksten gebruikte als "Je gaat nu van dit forum weg, ik wil niet meet dat je je hier vertoont" terwijl je geen enkel gezag had en slechts als gast aanwezig bent. Zoals wij hier allemaal gast van @Rommel zijn (hoewel de gastheer schittert door afwezigheid). 
    In relatie van wat je over je zelf eigen ziektebeeld gecommuniceerd hebt doet mij dat tot de conclusie komen dat je af en toe minder grip op de wekelijkheid hebt. En dat is de waan waar ik op doel.
    En ik ga geen excuses aanbieden aan iemand die bij binnenkomst op een forum gelijk het halve forum voor trol uitmaakt. Het lijkt mij dat eerder andersom op zijn plaats is.
    Er zit toch nog wat redelijkheid in je @Barnabas. Dat zelfs jij terughoudend staat tegenover de aanpak van @Flieko 👌
  20. Like
    Mullog ontving een reactie van neohumanist in Credible verbeteren   
    Natuurlijk is hij (nog) geen dictator. Hij heeft de middelen niet. Maar denk je echt dat het forum geholpen wordt door iemand die als uitgangspunt heeft dat alles wat hem niet bevalt verwijderd moet worden?
  21. Like
    Mullog ontving een reactie van Flawless victory in Credible verbeteren   
    Je begrijpt het niet, hé.
    Wat jij trollen noemt zijn niet anders dan mensen die christenen bevragen op het moment dat ze doorschieten in hun (Bijbelse) fantasieën. Je zou die mensen moeten koesteren. Die dwingen christenen om niet te zwelgen in hun geloof maar na te denken over hun geloof. Zoals christenen (althans sommige) weleens opmerkingen plaatsen die de zogenaamde trollen tot nadenken stemmen over hun levensbeschouwing. Volgens mij is een forum als credible daarvoor bedoeld. 
    Verder heb ik zelden iemand met jouw arrogantie gezien (je bent er zelfs in geslaagd mij weer even terug te krijgen op dit forum, chapeau!). Als een wild vreemde dender je een voor jou onbekende omgeving binnen beledigd zo ongeveer iedereen waarvan je denkt dat die je niet aanstaat en trapt en passant de moderator even de grond in, iemand die al jaren dit forum naar eer en geweten draaiende probeert te houden. En wat weten ze (en dat is iedereen op dit forum) over jouw levensbeschouwing? Je hebt alleen een discussie gestart waarbij je tegen alles wat volgens jou niet christelijk is aan schopt, maar wat voor denominatie jij vertegenwoordigt is volstrekt onduidelijk. Voor hetzelfde geld schop je als moderato @Robert Frans van het forum omdat die RKK is terwijl die toch op verschillende fora, waaronder dit, zeer wordt gewaardeerd.
    Ik denk dat je nog veel moet leren, ... in het leven. 
  22. Like
    Mullog ontving een reactie van neohumanist in Credible verbeteren   
    Je begrijpt het niet, hé.
    Wat jij trollen noemt zijn niet anders dan mensen die christenen bevragen op het moment dat ze doorschieten in hun (Bijbelse) fantasieën. Je zou die mensen moeten koesteren. Die dwingen christenen om niet te zwelgen in hun geloof maar na te denken over hun geloof. Zoals christenen (althans sommige) weleens opmerkingen plaatsen die de zogenaamde trollen tot nadenken stemmen over hun levensbeschouwing. Volgens mij is een forum als credible daarvoor bedoeld. 
    Verder heb ik zelden iemand met jouw arrogantie gezien (je bent er zelfs in geslaagd mij weer even terug te krijgen op dit forum, chapeau!). Als een wild vreemde dender je een voor jou onbekende omgeving binnen beledigd zo ongeveer iedereen waarvan je denkt dat die je niet aanstaat en trapt en passant de moderator even de grond in, iemand die al jaren dit forum naar eer en geweten draaiende probeert te houden. En wat weten ze (en dat is iedereen op dit forum) over jouw levensbeschouwing? Je hebt alleen een discussie gestart waarbij je tegen alles wat volgens jou niet christelijk is aan schopt, maar wat voor denominatie jij vertegenwoordigt is volstrekt onduidelijk. Voor hetzelfde geld schop je als moderato @Robert Frans van het forum omdat die RKK is terwijl die toch op verschillende fora, waaronder dit, zeer wordt gewaardeerd.
    Ik denk dat je nog veel moet leren, ... in het leven. 
  23. Like
    Mullog ontving een reactie van neohumanist in Credible verbeteren   
    Als meelezer vind ik het wel boeiend dat iemand, laten we hem @Flieko noemen, zich hier geheel vrijwillig als nieuwe dictator meldt met het geloof dat hij het forum op die manier kan redden 🤣🤣🤣
  24. Like
    Mullog ontving een reactie van 010 in Seks voor huwelijk en andere vormen van hoererij   
    Prima. Doe het dan niet zou ik zeggen maar laat mij er verder buiten.
  25. Like
    Mullog reageerde op Noel2 in Lekker rijk   
    Het materieel bezit kan gezien worden als teken van God’s liefde, ik denk dat je dan een nogal raar beeld hebt van liefde.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid