Spring naar bijdragen

Mohawk

Members
  • Aantal bijdragen

    865
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Mohawk ontving een reactie van Ricky Tjin in Jezus is God   
    Ik blijf me verbazen hoe het mogelijk is dat mensen de bijbel grondig bestuderen maar de kern van het evangelie niet begrijpen. God als drie-eenheid is een term die door de kerk is gelanceerd en veel verwarring schept. De kern van het evangelie is kinderlijk eenvoudig. De menswording van God in Christus.
  2. Like
    Mohawk ontving een reactie van Ricky Tjin in Jezus is God   
    Het is een prima vraag. Je zou ook kunnen antwoorden: ja, het was de Liefde die zich manifesteerde in de mens Jezus en de dood overwon, en de Liefde is God de Vader.

    God manifesteert (zich openbaren, bekend maken) door vele profeten, dus daar is niets bijzonders aan. Dan zou Jezus slechts een profeet zijn, een verkondiger van Gods woord. Maar van hem staat geschreven dat hij het Woord is, dat vlees is geworden en onder ons heeft gewoond.
  3. Like
    Mohawk ontving een reactie van Ricky Tjin in Jezus is God   
    Was het God zelf die zich manifesteerde in de mens Jezus en de dood overwon? Dat is volgens mij de hamvraag ... Dat Jezus de Zoon van God is geloof ik wel, zelf ben ik ook een zoon van God en jij ook Hermanos ...
  4. Like
    Mohawk ontving een reactie van Ricky Tjin in Jezus is God   
    "Indien dan nog ons evangelie bedekt is, is het bedekt bij hen, die verloren gaan, ongelovigen, wier overleggingen de god dezer eeuw met blindheid heeft geslagen, zodat zij het schijnsel niet ontwaren van het evangelie der heerlijkheid van Christus, die het beeld Gods is." (2 Korinthe 4:3-4)
  5. Like
    Mohawk ontving een reactie van Ricky Tjin in Jezus is God   
    Dat weet je als een geest belijdt dat Jezus Christus in het vlees gekomen is. De verklaring ligt in het woord belijden.
    Wij mensen zijn geesten, tijdelijk gehuisvest in een materieel lichaam. Als mens worden wij vanuit de geestelijke wereld beïnvloed in onze gedachten, wij zijn als het ware ontvangers. Daarom spreken of schrijven wij altijd vanuit een bepaalde geest, dit kan de geest van God zijn maar ook de geest van de antichrist. Om te weten welke geest door ons spreekt is er dus een mogelijkheid deze te beproeven. Alleen de geest die belijdt, dat Jezus Christus in het vlees gekomen is, is uit God.
  6. Like
    Mohawk ontving een reactie van Hopper in Weer een eindtijd profetie!   
    Gestorven zijn is iets anders als de dood smaken, volgelingen van Jezus smaken de dood niet en hoeven dus ook niet opgewekt te worden uit de dood bij een herbelichaming.
  7. Like
    Mohawk reageerde op Tomega in Weer een eindtijd profetie!   
    Jij kunt niets. En het onophoudelijk gebed van een rechtvaardige vermag veel, maar is geen garantie voor gewenste uitkomsten. Zelfs de allergeleerdste natuurkundigen kunnen niets, als God ze geen zicht geeft op de waarheid. Waar God niet bouwt, tevergeefs is het dat de bouwlieden bouwen. Probleem van godsdienst is, dat de gelovige meestal geen genoegen neemt met halve kennis en halve antwoorden, en dan voor God gaat invullen wat nog niet was geopenbaard of gezien of  begrepen. En dan ineens zichzelf opwerpt als wachter en beschermer van die heilige alleen door hem en de zijnen begrepen waarheid. Wat ook inderdaad als roeping wordt gevoeld, en als ambt door bijna alle gelovigen, reden waarom de klemtoon totaal van de bijbel weggenomen is, en verschoven naar instituten en deskundigen, en waardoor het zo'n zootje is geworden. Maar God vraagt om zuiver te zijn en na te spreken wat de heilige Geest heeft gezegd, en te doen naar wat de heilige Geest heeft gezegd. En pas op die bodem en in die constellatie is het dat het meerdere wordt geopenbaard, en geleidelijk op meerdere fronten tegelijk zichtbaar als vruchten van de tijd, die als rijpe appels overal naar beneden vallen of soms als hapklare brokjes worden aangeboden.  Geen enkele vrucht of waarheid heeft blijvende waarde, als het niet in het hart wordt beproefd en getoetst op de waarheid waar de vrucht vandaan komt. En ten diepste is dus de vrucht geen hapklaar brokje, maar een landend zaadje, die slechts waarde krijgt in goede grond..
  8. Like
    Mohawk ontving een reactie van Flawless victory in Weer een eindtijd profetie!   
    De eerste wereldoorlog is toch niet beschreven in het boek Openbaring als teken dat de laatste fase begint? De natuurcatastrofe als beschreven in Openbaring 8 luidt de laatste fase in. Deze gebeurtenis, die nog moet komen, smeer je nu uit over een periode van meer dan honderd jaar om je verhaal kloppend te krijgen hoewel geen van de dingen die in Openbaring 8 zijn beschreven hebben plaats gevonden. Maar als het waar is dat, volgens de Jehova Getuigen, de twee getuigen in 1914 al leefden en de ware leer hebben hersteld leven ze nu allang niet meer. Hoe verklaar je dan dat deze twee "Jehova Getuigen" een confrontatie met de antichrist, die nog niet is geopenbaard, zijn aangegaan? Wat ze volgens het boek Openbaring met hun leven hebben moeten bekopen en drie dagen op straat hebben gelegen ten overstaan van een menigte die feest vierden om hun dood? Zijn daar nog krantenartikelen over geschreven halverwege 1917 ..?
  9. Like
    Mohawk ontving een reactie van Flawless victory in Weer een eindtijd profetie!   
    Als "ze" de wil van God ter sprake brengen op een christelijk forum, maar vervolgens het initiatief bij de wil van de mensen zelf leggen, is daar volgens jou iets mis mee? Ben je van mening dat Jezus Christus weliswaar de wil van de Vader bekend heeft gemaakt maar het niet belangrijk is om er gehoor aan te geven, laat staan erover te schrijven? Dat je van de ene verbazing in de andere valt en het "zo bijzonder vindt dat ze daar de mond vol van hebben" vind je passend voor iemand die hier de ene na de andere Bijbeltekst citeert? Nee, laten we het vooral niet over de wil van God hebben, stel je toch voor dat we ons ergens verantwoordelijk voor moeten voelen.
  10. Like
    Mohawk ontving een reactie van Flawless victory in Weer een eindtijd profetie!   
    Als je over een collectieve hoop op de komst van Christus spreekt over een periode van 2000 jaar heb je gelijk maar zo is spreuken 13:12 niet bedoelt. Deze tekst gaat over de hoop om rijk te worden en ander aards gewin. 
    Door de eindtijd als "allang geweest" voor te stellen maak je van Christus een leugenaar. Of wil je beweren dat alles zich zo al heeft afgespeeld als is geprofeteerd, dus ook de wereldwijde natuurcatastrofe die is voorspeld zich al heeft afgespeeld, en de voorspelde geloofsstrijd ook. Sterker nog, dan is Christus dus al teruggekeerd en leven we in een 1000 jarig vrederijk.
    En tot die conclusie kom je door aan Mattheus 16:28 te refereren ...
    In de eindtijd zijn veel lichtzielen als mens belichaamd waaronder de discipelen van Jezus, die daarom de wederkomst als mens zullen meemaken, en dus is er niks gelogen aan de belofte van Christus tot zijn discipelen. Het verstand kan niet tot de juiste conclusie komen als de geest het niet openbaart.
    "Zulk een vertrouwen hebben wij door Christus op God. Niet dat wij uit onszelf bekwaam zijn iets als óns werk in rekening te brengen, maar onze bekwaamheid is Gods werk, die ons ook bekwaam gemaakt heeft om dienaren te zijn van een nieuw verbond, niet der letter, maar des Geestes, want de letter doodt, maar de Geest maakt levend."
  11. Like
    Mohawk ontving een reactie van Flawless victory in Weer een eindtijd profetie!   
    Je beschuldigd mij ervan Christus voor leugenaar uit te maken door de eindtijd in de toekomst voor te stellen. Ik verwijt jou niet blind te zijn en de geest niet te hebben. Hoe inhoudelijk wil je het hebben? Als je je niet voor kunt stellen dat de zielen van Jezus volgelingen, zijn 12 discipelen, zich opnieuw als mens belichamen in de eindtijd valt er niet veel uit te leggen. Dat heeft natuurlijk niets met hun lichamen van doen die allang ontbonden zijn. Het is niet bijzonder dat er zielen, die al eerder als mens hebben geleefd, en in de tijd van Jezus op aarde tot zijn volgelingen behoorden, opnieuw als mens in de eindtijd zijn belichaamd en getuigen zullen zijn van de wederkomst. Als je wat ik schrijf van tafel veegt omdat je meent alle wijsheid in pacht te hebben heeft het weinig zin om iets aan je uit te leggen.
  12. Like
    Mohawk ontving een reactie van Flawless victory in Weer een eindtijd profetie!   
    Gestorven zijn is iets anders als de dood smaken, volgelingen van Jezus smaken de dood niet en hoeven dus ook niet opgewekt te worden uit de dood bij een herbelichaming.
  13. Like
    Mohawk reageerde op Petra. in Elkaar aansporen om God te zoeken   
    Je moest 's weten hoeveel dingen ik op fora voor m'n voeten geworpen heb gekregen die ik nooit gedaan, geschreven, of zo bedoeld had. Slecht lezen, verkeerd citeren, anders interpreteren, teksten verdraaien, teksten van anderen verwarren etc. En niet alleen ik hoor; het is gangbaar op fora. Wat helaas niet gangbaar is, is het fatsoen hebben om er op terug te komen, met een excuus nog wel.  Fijn om te zien! 
     
  14. Like
    Mohawk ontving een reactie van Fundamenteel in "En God zag dat het goed was" Het verschil tussen de Evolutietheorie, Evolutionisme en Sciëntisme   
    Mee eens Funda, de evolutietheorie is bullshit, maar daar kwam Darwin zelf ook achter toen hij de sterrenhemel bekeek. Ook bij het zien van de complexiteit van het menselijk oog kon hij zich niet voorstellen dat dit uit een toevallige samenloop van omstandigheden was ontstaan. Wat Darwin wel heeft aangetoond is dat de aarde niet 6000 jaar geleden in zes etmalen geschapen kan zijn.
    De gevallen engelen waar jij op doelt, de wachters uit het boek Henoch, zijn gebonden in Tartaros, de onderwereld, bij een vorige omvorming van het aardoppervlak. Hier zullen zij verblijven tot de dag des oordeels. De LHBTQ+ beweging die nu op gang komt is een omverstoten van de goddelijke ordening en kan worden toegeschreven aan Gods tegenstander, die hier zijn genoegen in vindt. Zijn aanhang is gewillig en wijd verspreid. Wat niet wegneemt dat God ieder van ons lief heeft, dat geldt ook voor de aanhangers van de LHBTQ+ beweging. God heeft ook zijn tegenstander lief, het is niet aan ons om hem of wie dan ook te veroordelen. Het is echt beter om vooral onszelf te onderzoeken, of wij zelf wel in de liefde zijn, en het oordeel over anderen aan God over te laten.
  15. Like
    Mohawk ontving een reactie van Flawless victory in "En God zag dat het goed was" Het verschil tussen de Evolutietheorie, Evolutionisme en Sciëntisme   
    Ieder mens bestaat uit geest, ziel en lichaam. De geest in ons is het aandeel van God dat hijzelf in ieder mens heeft gelegd. De geest in de mens is dus op de hoogte van Gods wil en spoort ons aan om de liefde na te streven. De geest in ons uit zich door het geweten, daarom hoeft niemand onwetend te zijn van dat wat God wil. Iedereen weet dat hij verkeerd bezig is als hij zijn naaste gebrek laat lijden, misbruik maakt van anderen of een ander om het leven brengt, en iedereen weet dat hij goed bezig is als hij de ander uit liefde helpt. Nu kan een mens de stem van zijn geweten, de stem van de geest in hem, ook het zwijgen opleggen en er zijn veel mensen die dat doen. Dan echter is de ziel in de mens reddeloos verloren want alleen de geest in hem kan de ziel in de waarheid leiden. Gelukkig blijft God zich tot op de laatste dag van ieder mensenleven inspannen en op de ziel inwerken om haar op andere gedachten te brengen. Daarom worden mensen vaak getroffen door noodlot van allerlei aard en geconfronteerd met de gevolgen van liefdeloos handelen. Zodat zij ook aan de lijve ondervinden wat het gevolg van liefdeloosheid is, en mogelijk tot inkeer komen als zij zichzelf eens kritisch onder de loep nemen.
    Waarom kunnen wij maar beter Gods doel niet interpreteren? Het lijkt mij het meest belangrijke wat er is, het doel te weten wat God met zijn schepping en met ons persoonlijk heeft.
    "Daarom heeft God Hem ook uitermate verhoogd en Hem de naam boven alle naam geschonken, opdat in de naam van Jezus zich alle knie zou buigen van hen, die in de hemel en die op de aarde en die onder de aarde zijn, en alle tong zou belijden: Jezus Christus is Here, tot eer van God, de Vader!" Filippenzen 2:9-11
  16. Like
    Mohawk ontving een reactie van Flawless victory in "En God zag dat het goed was" Het verschil tussen de Evolutietheorie, Evolutionisme en Sciëntisme   
    Nee, dat is niet wat ik geloof. Ik geloof dat onze ziel corrumpeerde tegen beter weten in en dus door eigen schuld, en er eeuwigheden overheen gingen voor onze ziel werd belichaamd als mens. Ik geloof dus dat wij zelf verantwoordelijk zijn en het misplaatst is om Gods tegenstander daar de schuld van te geven. Daarom is Gods tegenstander de aanklager (de duivel), we zijn zelf verantwoordelijk en daarom klaagt hij ons aan.
    Dat wordt niet weerlegd in Genesis 1, zoals ik eerder schreef.
    De evolutietheorie is geen doctrine van Gods tegenstander. Een evolutieleer zou dat kunnen zijn als het bestaan van God en de geestelijke wereld wordt ontkent. Darwin, de grondlegger van de evolutietheorie heeft het bestaan van God nooit ontkent. Wel verzette hij zich tegen de doctrine van de kerkleer dat de aarde in zes dagen, bestaande uit 6 etmalen van 24 uur, geschapen is. Deze doctrine is een leugen en kan daarom als het werk van Gods tegenstander, worden beschouwd.
    Gods tegenstander is buitengewoon intelligent en houdt zich voornamelijk bezig met de door mensen opgerichte kerken. Hij verspeelt geen tijd en vindt zich, sinds het ontstaan van deze kerken, gewillige dienaren die zijn leugens via de kansel verspreidden. Het probleem van gelovigen die zich conformeren aan een kerkleer is dat zij de intelligentie van Gods tegenstander onderschatten.
    De mensheid is niet piepjong, wij hebben er geen idee van wat zich door eeuwigheden heen op aarde heeft afgespeeld. Het aardoppervlak is meerdere keren omgevormd en daarmee is de kennis uit voorgaande perioden verloren gegaan. Dat er oude geschriften gevonden zijn in deze, de meest recente periode, uitgehouwen in steen, is geen bewijs wat kan worden aangevoerd als wordt gesteld dat de mensheid hooguit 6000 jaar bestaat.
    Het je uit vrije wil onderwerpen aan de wil van God, die alleen maar wil dat wij ons tot volmaakte liefdevolle wezens ontwikkelen, is een keuze, je hoeft dat niet te doen. Als je je er prettiger bij voelt om de liefdeloosheid aan te hangen mag dat. Niemand, en zeker God niet, dwingt jou ertoe lief te hebben.
  17. Like
    Mohawk ontving een reactie van Flawless victory in "En God zag dat het goed was" Het verschil tussen de Evolutietheorie, Evolutionisme en Sciëntisme   
    Zaken als lust, begeerte, hebzucht e.d. komen niet uit de ziel voort maar uit het lichaam, uit het vlees. De ziel heeft een voorgeschiedenis, eeuwigheden geleden heeft zij zich van de liefde afgekeerd en dat is haar eigen schuld, omdat zij beter had kunnen weten. Onze ziel handelde tegen het Woord in, dat alle in volmaaktheid geschapen geesten konden vernemen. Het is dus onze eigen schuld dat wij gevallen geesten zijn. Dat wij nu, als mens belichaamd, in vrijheid kunnen kiezen welke heer wij willen dienen is genade. Om dat mogelijk te maken is het universum, waar de aarde deel van uitmaakt, door God geschapen uit liefde voor het gevallen geestelijke. 
    Dat het overgrote deel van de mensheid opnieuw valt is ook eigen schuld, omdat wij het Woord opnieuw kunnen vernemen als wij er maar voor openstaan en ernaar willen luisteren. Dus van de kant van God uit is er mededogen en genade in overvloed, alleen besluiten velen daar niets mee te doen. De "zwaarste straf" die door God in het vooruitzicht wordt gesteld is dat iedere ziel die zich opnieuw tegen de liefde verzet opnieuw in de aardse materie wordt gebonden en daardoor opnieuw van haar vrijheid wordt beroofd, en er weer opnieuw eeuwigheden overheen gaan voordat de ziel, wederom als mens, een herkansing zal krijgen. Ook Gods tegenstander zal terugkeren naar God. Als laatste verloren zoon zal ook Lucifer met open armen worden ontvangen door God als hij zijn weerstand tegen de liefde opgeeft en uit vrije wil de volmaaktheid bereikt. Daarom durven de Engelen Gods geen smadelijk oordeel over hem te vellen, omdat zij weten dat Gods tegenstander, zij het na een zeer lange tijd, weer in zijn oude glorie zal worden herstelt.
    Het doel van God is dat iedere knie zich eens uit vrije wil voor Jezus Christus buigt. En dat doel zal God ook zeker bereiken omdat de Liefde alles overwint. Maar voor dat doel is bereikt zullen er nog eeuwigheden overheen gaan en zal de aarde nog talloze keren worden omgevormd zodat het ontwikkelingsproces van het gevallen geestelijke op aarde door kan gaan. God heeft geen haast en gaat grondig te werk.
  18. Like
    Mohawk ontving een reactie van Petra. in Elkaar aansporen om God te zoeken   
    Oeps, ik zie dit bericht nu pas Hermanos. Ik ben een tijdje afwezig geweest maar weet nog waar het over gaat, ik heb toen iets geschreven in de trant van dat jij had geschreven dat je bidden niet belangrijk vond. Ik heb dit topic teruggelezen en vermoed dat ik jou toen heb verward met uitspraken van Hopper. Alsnog excuus daarvoor.
  19. Like
    Mohawk ontving een reactie van Fundamenteel in "En God zag dat het goed was" Het verschil tussen de Evolutietheorie, Evolutionisme en Sciëntisme   
    Er wordt gesuggereerd dat het tot leven komen van de plantenwereld niet mogelijk was omdat de zon nog niet in haar functie was geplaatst en dus alles zou bevriezen. De zon geeft geen warmte af aan de aarde, de zon geeft licht. Buiten de dampkring is het steenkoud, waaruit blijkt dat de zon geen warmte afgeeft. Het is de weerkaatsing van licht waaruit warmte ontstaat, wat in zijn natuurlijke vorm wordt vastgehouden door de dampkring. Daarom was er eerst licht, zodat het tot leven wekken van het "dode lichaam aarde" een begin kon nemen en werd het uitspansel rond de aarde gevormd om de warmte vast te houden. Daarna werden zon en maan in hun functie geplaats zodat er een regelmatige cyclus van licht en donker ontstond en de eerste tot leven gewekte levensvormen op aarde tot bloei konden komen en vrucht konden dragen.
  20. Like
    Mohawk ontving een reactie van Flawless victory in Het overlijden van een aardse machthebber - Keerpunt   
    Het is zinloos is om nog op jouw vragen te reageren. Je begrijpt niet wat ik schrijf of je wil het niet begrijpen. Sorry man, het eind van mijn geduld met jou is bereikt. Ik heb geen zin om mijn tijd te besteden aan een woordenstrijd. Ik heb je vragen al beantwoord en blijf niet aan de gang. Het stoot mij ook af om op zo'n niveau te communiceren, het irriteert mij en vanuit irritatie schrijven leidt bij mij tot cynisme en te harde woorden waar ik zelf niet achter sta. Dus lijkt het mij beter om je vragen verder te negeren, in mijn eigen belang en in jouw belang, een zinloze discussie heeft niemand wat aan.
  21. Like
    Mohawk ontving een reactie van Flawless victory in Het overlijden van een aardse machthebber - Keerpunt   
    BD.8494
    12 mei 1963
    Genadegeschenk vóór het einde
    Een overvloed van genade zal Ik uitstorten in de laatste tijd voor het einde, want de mensen hebben dat nodig. Zij hebben veel ondersteuning nodig om de laatste etappe van hun aardse weg met goed gevolg te kunnen afleggen. En er moeten ook nog veel mensen eerst op de juiste weg worden geleid en ook deze hebben daartoe hulp nodig. Want zij bevinden zich nog op de weg naar de afgrond en moeten daarvan teruggeroepen worden en in de goede richting geleid. Alle middelen die Ik toepas voor het einde zijn genademiddelen, want de mensen zelf doen er niets voor. Ze gaan onverschillig hun levensweg en verdienen daarom ook geen hulp, daar zij zich nog eerder verzetten dan hulp aannemen. Maar Ik heb al mijn schepselen lief en wil niet dat één van hen verloren gaat. Ik wil niet dat zij weer een eindeloos lange tijd in een ellendige toestand moeten smachten en daarom laat Ik genade gelden voor recht.

    Ik laat niets onbeproefd om hen nog te redden voor het einde. En Ik weet ook wat goed is voor ieder wezen. Ik weet wat geschikt is om het op de juiste weg te leiden. En dat pas Ik ook toe, zonder echter dwang uit te oefenen op de wil van de mens, want hij moet vrij beslissen. Het wordt hem echter gemakkelijk gemaakt, omdat hem de genademiddelen zo duidelijk worden aangedragen, dat hij ze ook als zodanig kan herkennen.

    Steeds weer wordt de mens gewezen op het geestelijke rijk. Steeds weer komt hij op de een of andere manier met de dood in aanraking. Hij beleeft deze in zijn omgeving, hij moet afstand doen van mensen die hem lief en dierbaar zijn, hij hoort van sterfgevallen van allerlei aard. Steeds weer wordt hij gewezen op zijn eigen vergankelijkheid en nu kan hij zich bezig houden met de gedachte, wat er komt na de dood. Zijn gedachten worden dan geleid naar het geestelijke rijk, omdat ze ook vaak afdwalen naar de gestorvenen en in hem de vragen opkomen: waar verblijven ze? Zijn zij geheel vergaan of bestaat er het uitzicht op een weerzien? En dan schakelen zich altijd de leidende geesten in aan wier bescherming de mensen zijn toevertrouwd. Zij proberen hun gedachten te beïnvloeden en hun opheldering te geven. Zij maken het mogelijk, dat deze mensen nu kennis verkrijgen van mijn woord dat rechtstreeks naar de aarde wordt geleid, of zij laten boeken en geschriften in uw handen komen die hun opheldering geven. Zij doen alles om hun gedachten te richten op het rijk dat hun ware vaderland is, en dat ook zij zullen betreden bij het verlaten van deze wereld. Ook de gestorvenen werken mee vanuit het hiernamaals doordat zij zich gedurig in de gedachten mengen en daardoor wordt in zekere zin een verbinding tot stand gebracht van het geestelijke rijk naar de aardse wereld.

    Mijn mate van genade is onuitputtelijk en een ieder zou er gebruik van kunnen maken als zijn wil er maar toe bereid was. Daarom laat Ik ook mijn woord weerklinken, want wie dit hoort en aanneemt maakt waarlijk gebruik van dit grootste geschenk van genade dat hem ook zeker het juiste resultaat oplevert, dat hem helpt bij het rijp worden van zijn ziel en hem nog op deze aarde zijn doel laat bereiken: dat hij de weg naar Mij vindt en de verbinding met Mij tot stand brengt die hem dan ook zijn voltooiing garandeert. Want één ding is belangrijk, dat de mens de verbinding met Mij tot stand brengt nog voordat zijn ziel het lichaam verlaat, voordat het uur van afscheid van deze aarde gekomen is. Zodra hij zich bewust is van Mij en Mij erkent, zal hij niet meer verloren gaan. Want dan zal hij ook de weg nemen tot het kruis, tot de goddelijke Verlosser Jezus Christus. Hij zal Mij in Hem herkennen en dan ook de weg genomen hebben tot Mij. En dan is hij voor eeuwig aan mijn tegenstander ontrukt, want Jezus verlost hem uit zijn boeien. Jezus heeft zijn schuld op zich genomen en voor hem de weg vrijgemaakt tot de Vader.

    Jezus en Ik zijn Een. Dit in te zien is voorwaarde voor de terugkeer van het eens gevallen wezen tot Mij, en daarom zal Ik de mensen steeds weer opheldering verschaffen door mijn woord. Daarom is mijn woord de grootste en doeltreffendste genadegave die Ik de mensen nog voor het einde kan aanbieden, en zalig is degene die dit nog aanneemt, want deze zal waarlijk niet meer verloren gaan.

    De tijd is nog maar kort en van de kant der duisternis wordt er om de zielen hevig strijd gevoerd. Maar ook Ik vecht voor u, mijn schepselen, en Ik sta u bij, opdat u, die deze strijd moet uitvechten, ook de juiste beslissing neemt. Opdat u de weg neemt tot Jezus Christus in wie Ik zelf mens ben geworden om u te verlossen. Doe een beroep op dit grote genadewerk der verlossing door Jezus Christus - en waarlijk, u zult de overwinning behalen en vrij worden van hem die u te gronde wil richten.
  22. Like
    Mohawk ontving een reactie van Flawless victory in Het overlijden van een aardse machthebber - Keerpunt   
    BD.4993
    2 november 1950
    Geestelijke dwang - Dogma
    Het grootste gevaar voor een mens is de geestelijke dwang die hem hindert bij het verkrijgen van inzicht en bij het uit vrije wil bepalen van zijn richting. Ieder mens is een individu, dat zich moet vormen tot volmaaktheid. Ieder mens is daarom ook verantwoordelijk voor zijn levenswandel, die nodig is om een bepaalde graad van volmaaktheid te bereiken. En ieder mens moet daarom vrij kunnen beslissen, hij moet voor Mij getuigen van zijn wil. Deze getuigenis verlang Ik, want Ik ga er niet mee akkoord dat een mens voor zijn medemensen de richting van hun denken, willen of handelen bepaalt. De vrijheid van wil van ieder mens moet onaantastbaar zijn. Ze wordt echter aangetast wanneer een wilsrichting wettelijk wordt vastgelegd en de mens nu door beloftes of bedreigingen ertoe wordt gebracht deze richting op te gaan.
    Maar zo'n wilsdwang zal Ik nooit of te nimmer goedkeuren, zelfs al treed Ik er niet openlijk tegen op om juist geen dwang op de wil uit te oefenen. De mens is een denkend individueel wezen, dat Ik het vermogen heb gegeven vrij te kunnen willen en denken en wel alleen met het doel zelf te beslissen in het laatste stadium van zijn geestelijke ontwikkeling op aarde, en dat dan ook zijn loon ontvangen zal in de eeuwigheid, beantwoordend aan de beslissing van zijn wil. Wel is het goed en ook door Mij gewild dat een mens zijn medemensen op de hoogte brengt van het gevolg van zowel een juist gebruikte als een verkeerd gebruikte wil. Het is door Mij gewild dat de mensen opheldering ontvangen over de verhouding waarin de mens tot Mij, zijn Schepper, staat. Doch het volstaat wanneer hij juist wordt onderricht, dat hem de goddelijke liefdesleer wordt gebracht en hij ook wordt aangespoord de onbaatzuchtige naastenliefde te beoefenen. Maar alles moet zonder dwang gebeuren.
    De mens moet dus onderricht worden, maar er niet toe gedwongen worden een aan hem overgebrachte leer aan te nemen, omdat hij zijn wil moet gebruiken naar eigen goeddunken en aandrang. Ik gaf de mensen de vrije wil, u echter neemt deze van hem af en gebruikt uw wil dus verkeerd, ofschoon u gelooft voor Mij en in mijn opdracht te werken. Nooit heb Ik mijn apostelen de opdracht gegeven mijn leer als geloofsdwang te verbreiden, omdat een geloof onder dwang nooit een geloof kan zijn dat heilzaam is voor de positieve ontwikkeling van de ziel. Altijd vraag Ik van de mensen alleen maar in Mij te geloven als hoogst volmaakt Wezen. Ik vraag alleen maar te geloven in mijn almacht, wijsheid en liefde en in de kracht van de liefde.
    Want als u dit gelooft zult u zelf de kracht van de liefde ondervinden en dan al het andere wat er nodig is te geloven vanzelf inzien. Want dan werkt mijn geest in u, die u naar waarheid onderricht. Maar een gedwongen geloof levert u geen volmaaktheid op. Een gedwongen geloof zal ook zelden levend worden en aan een gedwongen geloof kan Ik geen waarde toekennen als vrije wilsbeslissing, omdat dan de vrije wil nog niet werkzaam werd in u, maar u zich alleen volgens uw opvoeding uitspreekt voor een geloofsrichting zonder die goed te hebben onderzocht op haar waarde of waardeloosheid. Wat Ik van u vraag te geloven is dat u alleen maar door de liefde zalig kunt worden.
    Maar ook dit geloof moet u zelf verwerven. U kunt wel de leer daarvan aannemen, u moet echter eerst de liefde beoefenen om in uzelf er zeker van te zijn dat de liefde de verlossende kracht is. En pas deze innerlijke overtuiging is het geloof dat tot leven wekt, omdat het in vrije wil werd verkregen. Doch iedere dwang is een teken van onvolmaaktheid, omdat iedere dwang strijdig is met de vrijheid, die het geestelijke wezen echter in het allereerste begin eigen was en die het daarom ook moet terugwinnen om zalig te worden. Hoe kan een dwangmaatregel als in overeenstemming met mijn wil worden beschouwd, die de mens de geestelijke vrijheid ontneemt, wanneer hij in zekere zin "plichtmatig" iets geloven moet wat van Mij uit vraagt om volledige vrije overweging en acceptatie? Ik als hoogste Wetgever heb, op het gebod van de liefde na - dat ook de tien geboden van Mozes omvat, dat echter ook alleen dan vervuld wordt wanneer de liefde vrijwillig beoefend wordt - u mensen geen verder gebod gegeven, omdat zoiets tegen Mij zelf zou getuigen of de vrije wil van de mens twijfelachtig liet worden. De mensen echter matigen zich aan wetten uit te vaardigen zonder daartoe de bevoegdheid te hebben. En daarmee tasten ze de vrije wil van hun medemensen aan.
    Iedere wet is dwang en iedere dwang is tegengesteld aan mijn wil. Zodra de mens niet zelf vrij kan denken, zodra hij een leer geloven moet, is zijn wilsproef waardeloos. Want hijzelf moet beslissen, maar geen beslissing nemen onder dwang. En dwang is iedere dogmatische leer, ongeacht of ze volgens de waarheid is of niet. Ieder dogma doet dus de vrije wil geweld aan. De wil is onvrij op het moment van een geestelijke beslissing, omdat deze hem al is voorgeschreven en ogenschijnlijk alleen vermeden kan worden door het begaan van een zonde. Maar van mijn kant heeft ieder mens het recht van vrije wilsbeslissing. Ik vraag hem alleen na te denken over wat er van hem wordt verlangd te geloven. En kan hij het niet met overtuiging aannemen ondanks nadenken, dan reken Ik hem dit niet als zonde aan. Wel echter zondigt hij, wanneer hij een leer met de mond belijdt zonder zijn hart te hebben geraadpleegd. Want ieder mens is alleen verantwoordelijk voor zichzelf en het is een aanmatiging, wanneer één mens het geloof van vele duizenden wil bepalen door een gebod, zoals een dogmatische leer altijd kan worden beschouwd. Niets van wat de wilsvrijheid van de mens aantast, kan ooit mijn instemming vinden. Want Ik zelf overreed de mensen niet eenmaal om de waarheid aan te nemen, als hun eigen wil er niet naar verlangt. Wel onderricht Ik de mensen voortdurend en doe Ik hen de zuivere waarheid toekomen, maar het staat ieder vrij haar aan te nemen of af te wijzen. En zo moet ook u uw medemensen alleen maar onderrichten in alle liefde, maar steeds alle vrijheid van een beslissing aan hen zelf overlaten omdat een geloof vanuit dwang voor Mij niet telt.
  23. Like
    Mohawk ontving een reactie van Gaitema in Het overlijden van een aardse machthebber - Keerpunt   
    Een moord op een aardse machthebber was ook wat ik eerst dacht maar dat staat er niet. Ten tijde van de moord op Kennedy waren de geschriften van Bertha Dudde niet bekend. Hooguit een handje vol mensen wisten ervan. Er was in die tijd ook geen sprake van alle 'tekenen' die nu realiteit zijn en de mensheid verontrusten.
    Hoezo .., wordt jij of wie dan ook gedwongen om deze geboden te houden? Niemand wordt gedwongen de bijbel te lezen. Niemand wordt gedwongen in God te geloven. Niemand wordt gedwongen zich iets aan te trekken van wat God de mens heeft geopenbaard door zieners en profeten. Degene die wel de bijbel leest is ook volkomen vrij om daar zijn eigen interpretatie op los te laten. Als dat niet zo zou zijn was jij allang in een zoutpilaar veranderd. Je bent vrij om Gods woord belachelijk te maken, je bent vrij om God te beledigen, je bent vrij om christenen te beledigen je mag ze zelfs doden als je daar plezier in hebt. Alles mag, je bent volkomen vrij.
  24. Like
    Mohawk ontving een reactie van Flawless victory in Het overlijden van een aardse machthebber - Keerpunt   
    Inderdaad, alle antwoorden liggen voor de hand als je je ogen opent om te zien. We zijn allemaal zondaren en God laat dat toe. Het is niet God die ons veroordeelt, wij veroordelen onszelf, wij scheppen ons eigen lot, bepaald door onze vrije wil. Richten wij onze aandacht uitsluitend op aardse materie dan is de materie van de nieuwe aarde vanzelfsprekend ons lot. Richten wij onze aandacht uitsluitend op Gods koninkrijk dan is Gods koninkrijk vanzelfsprekend ons lot. Liefde voor de wereld of liefde voor God, dat is de keus die wij uit vrije wil moeten maken.
    Als wij God boven alles lief hebben bewijzen wij onze liefde door voor de naaste alles te doen wat wij zelf van God zouden willen ontvangen, ook als daar een offer uit liefde voor moet worden gebracht. God heeft een pijnlijk offer uit liefde voor ons gebracht, is een offer uit liefde van ons te veel gevraagd? 
    Niemand kan twee heren dienen dus moeten wij kiezen, welke heer wij dienen willen. En om het ons gemakkelijk te maken zal ons aardse bezit binnenkort door een wereldwijde natuurcatastrofe worden ontnomen. Voor wie deze catastrofe overleeft komt het er op aan daar genoegen mee te nemen, en alleen om te zien naar mensen in nood. Dan wordt duidelijk wat ons geloof waard is en welke heer wij dienen en kan de tijd na de catastrofe, ondanks dat deze tijd slechts enkele jaren duurt tot het laatste gericht, veel zegen brengen.
  25. Like
    Mohawk ontving een reactie van Flawless victory in Het overlijden van een aardse machthebber - Keerpunt   
    Er is, naast al het andere dat van belang is om te weten, veel geopenbaard in de geschriften van Bertha Dudde wat betrekking heeft op de voorspelde natuurcatastrofe en de korte periode erna, waarin de antichrist zich openbaard en die wordt afgesloten door een totale omvorming van het aardoppervlak. Zoals eerder gezegd beveel ik haar geschriften van harte aan omdat wij, de gelovigen, dit weten nodig hebben om de komende gebeurtenissen het hoofd te kunnen bieden, en zin en doel kunnen begrijpen van alles wat zich op dit moment op aarde afspeelt en de tijd die voor ons ligt.
    BD.9025
    1 augustus 1965
    Wereldbrand - Natuurcatastrofe - Laatste beslissing
    Voor hen die zich aangeboden hebben Mij te dienen zal niets verborgen blijven, want de laatste gebeurtenissen zijn zo geweldig dat u er niet over in onwetendheid mag blijven. Vooral, als Ik door u tot alle mensen wil spreken. En u moet daarom ook weten, dat er maar een geringe aanzet voor nodig is om een catastrofe te veroorzaken, die eerst voor werelds wordt aangezien, die het signaal is voor de dan volgende grote natuurcatastrofe. Zij wordt weliswaar niet direct door de mensen veroorzaakt, maar is het gevolg van de wil der mensen. Want door hun wil zal een wereldbrand ontstaan die alleen nog maar door mijn wil gestopt kan worden.

    En omdat de mensen alleen maar acht geven op het wereldgebeuren, moet er iets geschieden wat voor hen onverklaarbaar is. Het oog van de wereldse mensen moet op mijn ingrijpen gericht worden en alle menselijke plannen moeten op de achtergrond raken ten aanzien van de ontdekking, dat er iets in de kosmos staat te gebeuren waardoor per slot van rekening ieder mens getroffen kan worden. De mensen moeten dus God leren vrezen en niet hun menselijke tegenstanders. En al is het ieders eigen zaak God te vrezen of niet, toch is dat kosmische gebeuren groter en levensbedreigender dan de wereldbrand, die nu op de achtergrond raakt. Want nu beslist de geestelijke houding tot de Schepper en Behouder van alle dingen welke invloed die natuurcatastrofe heeft.

    Of u het nu gelooft of niet, deze gebeurtenis komt met reuzenschreden op u af en u bent er nog maar korte tijd van verwijderd. En u, die er van weet, moet ieder van uw medemensen op het voor hen op handen zijnde opmerkzaam maken, ook al vindt u geen geloof, maar de komende gebeurtenissen zullen het bewijzen. Want ook het einde komt steeds nader. Deze natuurramp is er alleen het laatste teken van. Maar wie zal zich daardoor nog laten beïnvloeden?

    De mensen zullen er altijd alleen maar een natuurcatastrofe in zien, en zullen er geen verband in vermoeden met de geestelijke toestand der mensheid, behalve de weinigen die reeds een ontwaakte geest bezitten, maar die niet tot de mensen kunnen doordringen. Die vergeefs spreken om nog te waarschuwen voor het einde dat zij nu onherroepelijk tegemoet gaan.

    Laat de tekenen niet ongemerkt aan u voorbij gaan, want zij waarschuwen u allen dat u in de tijd leeft van het einde. En denk er aan dat u nog maar een korte tijd heeft om te beslissen de weg tot Mij te nemen, die u redden kan en zal uit alle nood, of aan te sturen op mijn tegenstander, die u in het verderf wil storten weer voor eindeloos lange tijden. Ter wille van uw wilsvrijheid kunt u de dag en het uur niet weten, maar Ik kan u alleen met zekerheid zeggen dat u niet veel tijd meer heeft.

    Desondanks interesseert u alles wat in de wereld voorvalt zo zeer, dat u weinig acht slaat op wat Ik u te zeggen heb. En daarom zal de catastrofe met zulk een geweld over u losbarsten, dat u niet zult weten hoe u zich er tegen kunt beschermen. Maar laat dat ene u gezegd zijn, dat alleen Ik u bescherming kan bieden. Dat u tot Mij uw toevlucht moet nemen als u veilig geleid wilt worden door alle gevaren voor lichaam en ziel.

    Als u mensen maar zou begrijpen dat er een hogere Macht aan het werk is, en dat u die hogere Macht moet aanroepen, omdat u anders reddeloos verloren bent. Want mijn tegenstander zal nog eenmaal al zijn macht aanwenden om u in handen te krijgen. En wie in de korte tijd voor het einde niet meer voor Mij kiest, die zal hernieuwd gekluisterd worden in de materie. Hij zal dan de eindeloos lange weg weer moeten gaan door de scheppingen van de nieuwe aarde.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid