Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  6249
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

 1. Like
  Willempie reageerde op TTC in Een eind maken aan valse religie (Openbaring 17:15,16)   
  Het historische proces is drastisch aan het veranderen voor onze ogen. De geest en het werk van de mensheid worden geconfronteerd met het probleem van het reconstrueren van de biosfeer in het belang van de vrijdenkende mensheid als een enkele entiteit. Deze nieuwe staat van de wereld die we naderen zonder het te merken, is de Noösfeer. (V.I. Vernadsky)
 2. Like
  Willempie reageerde op Mohawk in Zijn wij (niet) allen broeders?   
  Je bent zelf ziek je hebt het alleen niet door.
  Als ik mij probeer een voorstelling van jou te maken zie ik mezelf voor me toen ik nog jong was. Kwaad op God omdat het geloof er bij mij met harde hand werd ingeslagen en ik me daar tegen keerde en mij er met alles wat in mij was tegen verzette. Dan voel ik de pijn, het verdriet, de frustratie en de verontwaardiging die ik had tegenover al die hypocriete, hooghartige, liefdeloze en slappe volgelingen van een kerkleer die zich christen noemen. Die de liefde wel prediken maar het tegenovergestelde laten zien. Ik haatte de God die mij was voorgespiegeld en heb wel eens geroepen. "Met Jezus kan ik wel door één deur maar met God wil ik niets te maken hebben." De christenen die ik op mijn pad kreeg legde ik het vuur aan de schenen en deed er alles aan om hun hypocriete, liefdeloze aard duidelijk te maken en hun te wijzen op hun slaafse gehoorzaamheid aan de leugens die hen door hun kerk op de mouw waren gespeld. Hun opgeblazen zelfgenoegzaamheid probeerde ik lek te steken door hen de onzinnigheid van hun geloof voor ogen te stellen. En geloof me maar dat ik daarbij een stuk gemener was dan jij en ook een grotere woordenschat tot mijn beschikking had dan jij. Ik heb heel wat christenen het leven zuur gemaakt en mijn haat naar God en de Bijbel op hun geprojecteerd. Dus denk niet dat ik je niet begrijp.
  Maar nu ben ik oud en heb God leren kennen als een liefdevolle Vader. Die mij ondanks mijn verzet tegen Hem toch niet heeft laten vallen en ik herken nu ook Zijn stem die liefdevol in mij spreekt. De ziekte die in mij was heb ik dankzij Zijn liefde overwonnen omdat Hij de grote Geneesheer is die alle pijn, verdriet en frustratie van mij heeft weggenomen. Maar mijn verontwaardiging ten aanzien van de kerken en de christenen die het niet zijn is nooit verdwenen. Alleen kies ik nu voor een andere benadering door ze te confronteren met waarheid, die als zij niet al te zeer verstokt zijn in hun dwaling misschien tot het juiste inzicht leidt.
 3. Like
  Willempie reageerde op Mohawk in Vaccinatie en religie   
  Top Willempie, ik heb de video bekeken en de link bewaard want er zijn wel een aantal mensen die ik dit wil laten zien.
  Opvallend is vooral hoe het bijbelse principe van zonde, schuld en verlossing is omgedraaid in een antichristelijke agenda, uitgedacht door een belangengroep van miljardairs. Het laat ook zien hoe intelligent en tegelijkertijd verdorven de geest van de antichrist daadwerkelijk is. En het laat zien dat wij geen schijn van kans maken als wij ons ertegen verzetten. Dat de wereldbevolking hiertegen in opstand komt is niet te verwachten. Dat degene die zich hiertegen verzetten in grote getalen worden afgeslacht is al lang geleden voorspeld. Dus als je je hiertegen wil beschermen en het merkteken van de antichrist wil vermijden kun je beter nu mentaal afstand nemen van al het overbodige en leren genoegen te nemen met alleen dát wat je nodig hebt om in leven te blijven, tot het zover is dat je wordt gedwongen mee te doen en dan je hoofd gewillig op het hakblok leggen. Dan heb je alleen je lichaam nog te verliezen en ik zal eerlijk gezegd blij zijn als ik daarvan verlost ben. Dus kom maar op met dat hakblok, ik ben klaar voor het eeuwige leven. Dit leven als mens kan me gestolen worden, geen moeite mee ...
 4. Like
  Willempie reageerde op Noel2 in Vaccinatie en religie   
  Ik denk inmiddels anders over zelfdoding. Een vriend van mij heeft een poging gedaan, en ik begrijp hem nu.
 5. Like
  Willempie reageerde op Gaitema in Wat te wensen?   
  ☺️ Het lichaam beschouw ik als mijn aardse tent. Ik woon erin met mij geest en ziel.
 6. Like
  Willempie reageerde op Mohawk in Vaccinatie en religie   
  Ik zou werkelijk niet één goede reden kunnen bedenken waarom Jezus vrede zou willen brengen op aarde. Dat zou op hetzelfde neerkomen dat Hij Lucifer een goede tijd wil bezorgen en de val in de diepte juist stimuleert. Zolang Lucifer nog heer van deze aarde is komt Jezus geen vrede brengen en gelijk heeft Hij. Zo'n onzinnige gedachte kan alleen maar voortkomen uit een brein dat wel vrede wil maar het niet verdient. En het ergste is nog dat je wel vrede wenst maar zelf niet eens in staat bent om maar het kleinste beetje vrede te laten zien. Als je vrede wil, begin dan bij jezelf en verwacht niet dat Jezus dat voor je komt brengen. Dan heb je echt een volkomen verkeerd beeld van wie Hij in werkelijkheid is.
  Wil je dan wel even citeren wat ik over mensen die zelfmoord plegen heb geschreven. Anders komt het zo raar over en lijkt het of je mij in een kwaad daglicht wilt stellen door gewoon maar wat te roepen.
 7. Like
  Willempie reageerde op Noel2 in Vaccinatie en religie   
  De strijd is/was tussen goed en kwaad
 8. Like
  Willempie reageerde op Noel2 in Vaccinatie en religie   
  Niet gekomen om vrede te brengen, maar om het zwaard te brengen.
  Er staat toch niet “oorlog”?
  Het zwaard is datgene dat beslissend is.
 9. Like
  Willempie reageerde op Noel2 in Vaccinatie en religie   
  Het zwaard brengen betekent niet perse houwen met het zwaard, het kan ook scheiden betekenen (van goed en kwaad). Ik denk dat begrijpend lezen, een uitleg geven, juist nodig is, omdat het anders niet te begrijpen is.
 10. Like
  Willempie ontving een reactie van Progton in NL'er en Joodse IL'ier in gesprek over geloof in Israël   
  Niet nodig. 🙂
 11. Like
  Willempie ontving een reactie van Progton in NL'er en Joodse IL'ier in gesprek over geloof in Israël   
  Dat lijkt me nogal duidelijk. Gewoon lezen wat hij schrijft.
  Jona Israël is een Joodse christen. 
 12. Like
  Willempie reageerde op Mohawk in Zijn wij (niet) allen broeders?   
  Je begrijpt mij verkeerd. Zonder Gods hulp zou het worstelen zinloos zijn en niets anders dan ijdelheid en hoogmoed. Ik heb mij lang geleden aan God overgegeven en wat ik nu schrijf is het resultaat daarvan. En iedere dag opnieuw geef ik mij aan Hem over omdat ik het zelf niet kan en chronisch tekort schiet.
 13. Like
  Willempie reageerde op antoon in Vaccineren of niet?   
  Wat mij betreft ook regeringen en hun paladijnen hebben hun crediet verspeeld, ze zullen veel dingen goed moeten doen om hun vertrouwen terug te winnen.
  In de psychologie is het zo dat als je iemand zwaar benadeelt of kwetst je ongeveer 4 of 5 keer iets positiefs naar de persoon moet doen om het leed geheel te wissen, ik zie het nog niet van regeringen.
 14. Like
  Willempie reageerde op Noel2 in Wat te wensen?   
  Met het wensen van materiële zaken, of roem of macht, komen we niet uit bij geluk/tevredenheid, denk ik. Dankbaarheid en vertrouwen is veel belangrijker om te vinden. 
  Voor de pottenbakker is het anders dan voor de schrijver inderdaad. Hoewel uiteindelijk dan voor beide iets materieels gemanifesteerd is.
 15. Like
  Willempie ontving een reactie van Fundamenteel in Vaccineren of niet?   
  Eén van de opvallendste verschillen tussen ons is dat ik jou wel begrijp maar jij mensen die het anders zien dan jij niet. Er waart een vrij ernstig virus rond waar mensen erg ziek van kunnen worden. Dat is zorgelijk. De overheid neemt maatregelen om de mensen gerust te stellen. Dat werkt gedeeltelijk. Ze stellen mensen gerust maar hebben geen enkel effect op het virus zelf. Vaccinatie biedt geen bescherming tegen het virus en besmetting maar de meeste mensen denken van wel. Er kunnen mutaties voorkomen die vele malen erger zijn dan de huidige varianten. Daar kun je bang voor worden maar je kunt er geen ene moer aan veranderen. De huidige vaccinaties zijn niet vergelijkbaar met vaccinaties uit de geschiedenis. Dat wordt heel duidelijk uitgelegd door deskundigen. Het is een groot experiment. De bijwerkingen van de huidige vaccinaties worden pas in de loop der tijd duidelijk. Er zijn er nu al heel veel geregistreerd en dat wordt alleen maar meer. Als ik jou een link stuur met informatie dat er in verzorgingstehuizen na vaccinatie meer mensen ziek worden en overlijden dan voor de vaccinatie is dat voor jou onacceptabel en dus nepnieuws. Ondertussen begint het wel degelijk in het reguliere nieuws door te sijpelen. Ik neem dus gewoon waar wat er aan de hand is en ik luister naar echte deskundigen. De vergelijking die ik maakte begrijp je niet. Goed. Laat het maar zo. Ik ga het echt niet uitleggen. Je hebt nu al meer dan genoeg informatie toegereikt gekregen om er, ten minste, eens over na te denken.
 16. Like
  Willempie ontving een reactie van Fundamenteel in Vaccineren of niet?   
  Ik denk nu juist dat jij in je ontkenning blijft steken. Ik begrijp het wel.  Versta me niet verkeerd. De meeste mensen willen gewoon niet zien wat er werkelijk aan de hand is. Ze kunnen het zich niet voorstellen en ze willen het niet. Het is zoals de mensen die onder de lijken waren weggekropen en de anderen probeerden te waarschuwen. Ze werden beschouwd als dorpsgekken. Dat kon toch niet waar zijn? We leven toch niet meer in de middeleeuwen?  Maar ze getuigden gewoon over wat ze hadden waargenomen.
 17. Like
  Willempie ontving een reactie van Fundamenteel in Vaccineren of niet?   
  En ondertussen:
  Er zijn niet genoeg gevangenissen voor al deze wappies.
 18. Like
  Willempie reageerde op Hermanos2 in Muziek topic   
  Why me Lord. Kris Kristofferson, Willie Nelson,.... 
 19. Like
  Willempie reageerde op Desid in Hoe is satan verslagen?   
  Ik denk dat 1 Kor. 15 rond vers 20 hier wel een duidelijk aanknopingspunt biedt.
  Jezus is de 'eersteling', Hij versloeg als eerste Satan, zonde en dood. Daarom zit Hij aan Gods rechterhand en kan iedereen die in Hem gelooft hierin delen.
  Maar de strijd gaat door totdat die vijanden helemaal zijn verslagen, aan het einde van de tijd.
 20. Like
  Willempie ontving een reactie van Fundamenteel in Hoe is satan verslagen?   
  De satan heeft zijn recht verspeeld om mensen aan te klagen. Hij heeft zijn hand overspeeld door een onschuldige te doden. In die zin is hij verslagen. Hij dacht door de Gezalfde van deze arde te verwijderen Gods plan te verijdelen maar besefte niet dat dit alles juist in Gods plan paste om hem als legitieme aanklager uit te schakelen. Vergelijk het met Zacharia 3. Hij heeft zijn legitimiteit verloren en is openlijk tentoongesteld als een moordenaar.
  In een rechtszaak is een crimineel als aanklager niet toegestaan.
 21. Like
  Willempie ontving een reactie van Gaitema in Liefde doet geen kwaad   
  Je weet niet eens wat liefde is. Hoe kun je iets zijn zonder te weten wat het inhoudt? 
  Dat is precies wat de slang aan Eva vroeg.
 22. Like
  Willempie ontving een reactie van Hermanos2 in Liefde doet geen kwaad   
  Je weet niet eens wat liefde is. Hoe kun je iets zijn zonder te weten wat het inhoudt? 
  Dat is precies wat de slang aan Eva vroeg.
 23. Like
  Willempie reageerde op Robert Frans in Kun je als christen of volgeling van Jezus nog wel vlees eten?   
  Dat is dus wel het hele verschil. Jezus at weliswaar ook gewoon vlees en vis en liet Petrus en Andreas als teken van hun zending zelfs met volle netten aan land komen. Maar dieren voor eigen gebruik doden of houden is toch iets heel anders dan ze levenslang massaal opsluiten in verschrikkelijke stallen, of ze beestachtig mishandelen in bepaalde fokkerijen, voor veel te veel en veel te goedkope dierlijke producten. En soms zelfs gewoon omdat het kan.
  Met duurzame, kleinschalige en ruim opgezette boerderijen, waarin dieren in hun natuur gerespecteerd worden, kunnen we voldoende voorzien in onze onze noden. Al het andere komt puur voort uit hebzucht, gemakzucht en een totale onverschilligheid jegens de schepping. Daarvoor zijn we eigenlijk niet te verexcuseren.
 24. Like
  Willempie reageerde op Fundamenteel in Ontspanning   
 25. Like
  Willempie reageerde op Gaitema in Wegwijs in het boek Psalmen.   
  Ik moet eerlijk zijn. Mijn vrouw kent ze gewoon uit haar hoofd. Dat komt omdat ze van kinds af aan door haar zwaar reformatorische moeder de opdracht kreeg dagelijks niks anders te lezen dan de bijbel en de kerkvaders. Ze moest het er echt instampen, het zelfde geld met de Psalmen doe er gedraaid werden.  Ze kon ze vrijwel allemaal zingen. Begint nu wel wat te slijten, omdat ze dat niet meer zo actief doet. Dat wat zij in haar schatkamer heeft haal je op oudere leeftijd nooit meer in. Niks is zo kneedbaar als het kinderbrein.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid