Spring naar bijdragen

Willempie

Members
  • Aantal bijdragen

    7.917
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Willempie

  1. Op 9-3-2024 om 11:05 zei sjako:

    Ik vraag me serieus af of @TTC ook een bot is. Onzinnige reactie op Russische spam maakt het wel verdacht.

    Nee, TTC is geen bot.

    Op 9-3-2024 om 11:05 zei sjako:

    Ze krijgen hun deel wel. Slechte lui.

    Ik ben bang dat ze de ondergang van dit forum inluiden. Daar heb je trouwens zelf volop aan bijgedragen. Zelf vind het niet erg want dit is al lang geen christelijk forum meer. 
     

    Nu is het welletjes. Je zoekt maar een ander christelijk forum. Hier bent je niet meer welkom. 

    4 uur geleden zei TTC:

    Vaak kan het nuttig zijn om bij een bepaald anker te blijven, zelfs als het niet zo lekker gaat. Juist daar valt wat te winnen. Maar wees niet te streng voor jezelf. Het is heus geen probleem om af en toe een ander anker te kiezen als het echt niet wil met het anker waar je mee bezig was.

    Een moeder kreeg van de schooljuffrouw te horen dat haar zoontje niet al te intelligent was. Haar zoontje heette Bert. De moeder werd boos, haalde Bertje van die school af en plaatste hem op een andere school. Twintig jaar later werd die juffrouw erg ziek en moest een zware hartoperatie ondergaan. Die operatie werd uitgevoerd door een uiterst bekwame chirurg en was succesvol. Toen de juffrouw bijkwam was het eerste dat ze zag de chirurg die bij haar bed stond. Haar ogen werden groot. Daarna begon ze blauw te worden. Ze probeerde iets te zeggen maar stierf. De chirurg vroeg zich af hoe dit zo snel kon gebeuren en zag toen Bert in de operatiezaal staan. Bert had de stekker uit de zuurstofmachine getrokken om zijn mobieltje op te laden. Nee, Bertje was geen dokter geworden. Hij werkte daar als schoonmaker. 

  2. Dit is best wel ontroerend, vind ik. Dezelfde dame als in het eerste filmpje. Christian Prince is trouwens de schuilnaam van een Arabische rechtsgeleerde, gespecialiseerd in Islamitisch recht (sharia), uit Libanon meen ik, huidige woonplaats onbekend om begrijpelijke redenen. Hij kent de Koran en de hadits als geen ander (de Bijbel ook trouwens) en debatteert islamitische leken maar ook hoge geestelijken op diverse sociale media. Je kunt ontzettend veel van hem leren, zowel over de islam als over het christendom. Hij is zacht voor mensen die hulp of advies zoeken maar bikkelhard tegen sommige islamitische leraren die de waarheid proberen te verdraaien.

     

  3. 4 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Ik heb deze termen uit de Bijbel, beste man.
    Hoeveel vrouwen had Koning David niet?
    En bijvrouwen, zijn zoon Absalom kon er seks mee hebben op het dak (2 Samuel 16:22)
    Koning Salomo had 700 vrouwen en 300 bijvrouwen. 
    Dát is voor ik over spreek @Willempie en dat weet jij ook wel.

    Als je het toch hebt over wat je je dochter wenst, is dat dan hetgeen de dochter van Lot overkwam, die door haar vader ter beschikking van de mannen van de stad werd gesteld? 
    En dan durf jij het te hebben over de seks binnen de Islam? 

     

    Ik maak een verschil tussen wat er duizenden jaren geleden is gebeurd en wat er nu gebeurt. Wat er heel vroeger is gebeurd heeft geen enkele invloed op het lot van mijn dochter en kleindochters. Maar dat snap jij heus ook wel.

  4. 1 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Waarom reageer je niet op:

    Zeggen de woorden polygamie, bijvrouwen en slavinnen je iets? Ja, echt iets dat je je dochter wenst he ... Kom op zeg.

    Is dat te lastig of te direct om op in te gaan? Je gaf aan dat je je dochter de seks cultus binnen Islam niet wenst. Welnu, dat geldt ook voor de Bijbel. Er zijn vast mensen in de BIjbel waar niets seksueels over bekend is. Dat geldt ook voor de Islam.

    Je stelt een retorische vraag. Natuurlijk zeggen die woorden me iets. Polygamie is normaal in Afrika en de Arabische landen en in een mate ook nog binnen de sekte van de Mormonen. Bijvrouwen (bysides) komen heel veel voor in Zuid Amerika. Op Curaçao wordt het als volkomen normaal beschouwd. Maar ook in Nederland komt het voor dat mannen er naast hun vrouw een minnares op nahouden. Of meerdere. Vrouwen die er naast hun man een minnaar op na houden komen ook voor. Slavernij komt ook nog voor, vooral in Arabische landen en Afrika. In Tsjaad bijvoorbeeld is slavernij nog steeds normaal. Verder worden er wereldwijd vrouwen en kinderen als slaven verhandeld, vooral in de seksindustrie. 

    37 minuten geleden zei Hopper:

    Parabel van de barmhartige Palestijn/moslim

    (Nieuwe Testament, Lucas 10,25-37) (samenvatting)

     

    In deze gelijkenis ligt er een man zwaar gewond langs de weg. Er komen twee belangrijke christenen langs, een priester en een andere christen . Ze kijken, maar doen niets en lopen door. Dan komt er een Palestijn/moslim langs, (een Palestijn/moslim is in de ogen van de christenen een ongelovige). Deze helpt de man, verzorgt zijn wonden, brengt hem naar een herberg en geeft de waard geld om de zieke verder te verzorgen.

    Jezus zegt nu: “Jullie vroegen mij:  ‘Wie is onze  naaste?’ Welnu: Wie is in deze gelijkenis de naaste?”

    “Degene die barmhartig was!” antwoordden de omstanders.

    “Juist”, zei Jezus, “ga heen en doe insgelijks!”

    Er zijn tal van voorbeelden van Arabieren die hun leven in de waagschaal hebben gesteld om hun Joodse landgenoten te beschermen. En er zijn tal van voorbeelden van zogenaamde christenen die geen enkel mededogen tonen met Joden of Palestijnen. De Israëlische ziekenhuizen liggen momenteel vol met Palestijnse gewonden uit Gaza, zelfs terroristen die hebben deelgenomen aan de slachtpartij van 7 oktober. Daar zijn protesten tegen geweest maar de Israëlische overheid staat niet toe dat er onderscheid wordt gemaakt. 

  5. 8 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Van geen enkele religie is de seksuele cultus iets wat je je dochter gunt. Ik kan je wel even uitschrijven wat volgens de Bijbel op dit gebied de moraal is? 

    Zeggen de woorden polygamie, bijvrouwen en slavinnen  je iets?  Ja, echt iets dat je je dochter wenst he ... Kom op zeg.

    De Islam is een seks cultus. Mohammed was een zeer gewelddadige, op geld en macht beluste seksmaniak. Jezus was dat niet. De Hebreeuwse patriarchen en profeten waren dat ook niet en Siddhartha Gautama ook niet.   

  6. 1 uur geleden zei Hopper:

    een land wat momenteel genocide bedrijft 

    Israël bedrijft geen genocide. Het woord genocide betekent volgens het woordenboek het uitmoorden van een volk of ras. Dat is niet wat Israël doet en dat weet je volgens mij best wel. 

  7. Luister en huiver! De Islam is door en door ziek. En laat het alsjeblieft goed tot je doordringen dat de profeet van Allah, die moslims als hun grote leider en voorbeeld zien, vooral geïnteresseerd was in macht, geld en het bevredigen van zijn dierlijke, seksuele verlangens, zelfs met heel jonge kinderen. en besef dan wat je dochters en kleindochters staat te wachten als deze seks cult de overhand krijgt.

     

  8. Je laat wel haarfijn zien waar de strijd in werkelijkheid om gaat, De meeste mensen in het westen hebben dat nog niet door. Van de politici en andere mensen met invloed die het wel zagen, hebben jullie er al een heel aantal vermoord en de weinigen die nog over zijn, leven onder zware bewaking. Misschien heb je wel gelijk dat we allemaal onderworpen gaan worden. En misschien is dat zelfs wel een goede zaak, omdat we dan zullen gaan inzien wat we in onze overmoedige dwaasheid hebben verkwanseld en berouwvol zullen terugkeren naar Diegene die ons liefheeft en dat heeft bewezen door zijn leven voor ons te geven. Het zal vooral erg moeilijk worden voor jonge meisjes en vrouwen want die hebben het niet zo fijn waar jullie de dienst uitmaken, hè?

  9. 11 minuten geleden zei Flawless victory:

    Arme @sjako.  Die heeft het al zo druk met de spam en nu blijken er hier een aantal lieden totaal te ontsporen en zich niet meer in de hand te hebben. Een en al haat tegenover elkaar en dat in deze veertigdagentijd. Schande.

    Ik heb niet de indruk dat dit sjako iets interesseert. Sjako wordt pas actief als er kritiek op het WTG wordt geuit.

  10. 2 minuten geleden zei leren_schoen:

    Dat is teveel gevraagd. Dan weet je dat 

    Zo zie je maar hoe veel deze idioten tegen de toram zijn.

    Jij bent de idioot als je woorden gebruikt waarvan niemand weet wat die betekenen. Je bent een enorme dwaas en stelt je domheid hier openlijk ten toon. Wees er maar trots, op! Je maakt je eigen geloof belachelijk.

  11. 5 minuten geleden zei leren_schoen:

    Het nageslacht van Ismael is uit de toram. Dat jij alles achterlijk vindt is waarom je ook nu uitbetaald bent. Hahahah

    Ik denk niet dat er hier iemand is die weet wat toram betekent. Kun je je ook in begrijpelijke taal uitdrukken? Of is dat te veel gevraagd?

  12. 13 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Neen, als moslims iets zouden beteken op de wereld, hadden ze dat al lang gedaan. Het zijn alleen maar problemen gebleken.

    De islam is een beperkende factor gebleken. Het heeft de wetenschap in de Arabische wereld, die vroeger verder was dan die in het westen, vrijwel tot een halt gebracht. Qua kunst en cultuur acht ik de Arabische wereld nog steeds hoog. De islam acht ik niet hoog en hoe meer mensen de Koran gaan lezen en serieus nemen hoe meer ellende er ontstaat. Wat ook funest is dat de islam fatalisme in de hand werkt. Je kunt dat zelfs in het verkeer waarnemen. Er worden absurde risico's genomen onder het mom van "Allah bepaalt." Het maakt dus weinig tot niets uit wat je doet want het is toch allemaal al door Allah bepaald. Dat is natuurlijk dodelijk voor een menselijke beschaving.   

  13. 4 minuten geleden zei Fundamenteel:

     

    Wie bleit? De Joden of de moslims? Wie jank? De moslms of de Westerlingen?

    Ge stelt gin kloten voor, als ge nog maar een halve komma na ons voorstelde, was migratie hier naartoe niet nodig.

    Ge hebt een achterlijke pedofeet die nix kon bijbrengen, ge zijt het achterlijkste volk ter aarde: zelf negers zen beter en intelligenter dan mohammedamen. Schaam u.

    Ik wil hier toch een kleine kanttekening bij plaatsen. De Arabische cultuur is heel rijk en we hebben daar ook wel het één en ander aan te danken. En het Islamitische Osmaanse/Ottomaanse rijk van voor de negentiende eeuw was meer ontwikkeld dan de christelijke wereld en voor die tijd zeer beschaafd. Er was een rechtvaardige rechtspraak en alle onderdanen hadden gelijke rechten, ook zelfs Joden. 

  14. 8 minuten geleden zei leren_schoen:

    Daarom worden jullie terecht zelf onderdrukt. Als er een straf is of toorn dan vechten jullie terug (tegen de Heer). En dat is jullie grote probleem. Daarom worden jullie uitgeroeid. Maar die de Heer vrezen ontwijken dit wel.

    Ik wordt niet onderdrukt hoor. Jullie hebben dat wel geprobeerd. Ik heb in Somalië al voor een soort vuurpeloton van jouw soort mensen gestaan. Maar zoals je kunt lezen ben ik er nog steeds. En de meesten van die gasten die mij probeerden te intimideren of te doden zijn nu zelf dood. Jullie onderdrukken jezelf. Jullie hebben altijd jezelf te pakken. Allah is niet groter. Allah kan helemaal niets.   

  15. 15 minuten geleden zei Hopper:

    Ik heb diezelfde conversatie gelezen, dat niet op mijzelf betrokken en geen oordeel geveld.   Om 'zoiets' zonder empathie of (in dit geval) antipathie te lezen valt niet mee, dat geef ik toe.  Jezus zou zeggen: Vader, vergeef het hen, ze weten niet wat ze doen.   Moet ik het dan beter weten dan Jezus?

    Je moet niet zo schijnheilig doen want je bent zelf met een persoonlijke haatveldtocht bezig. 

  16. 31 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Ja een leren schoen heeft de macht over hemel en hel te oordelen, natuurlijk. Die heeft immers het niveau van "je moeder" of "je dochter". Wacht tot we in een kamertje alleen zitten :)

    Ik heb tijdens mijn reizen over de hele wereld veel moslims ontmoet waar je gewoon een normaal gesprek mee kunt voeren over geloofszaken. Maar er zijn er ook waarmee niet te praten valt en die hun toevlucht zoeken in schelden en bedreigingen. Tot die mensen zeg ik: "Kom maar op joh, en neem al je gewelddadige vriendjes maar mee. Dan zullen we eens zien hoe dapper je werkelijk bent. En dat is dus ook wat Israël nu doet. 

  17. 1 uur geleden zei Aristarkos:

    https://synoniemen.net/index.php?zoekterm=Dogma

    dogma

    als woordenboektrefwoord:

    dogma:

    o. (-'s, -ta), leerstuk ; geloofswaarheid.

    als trefwoord met bijbehorende synoniemen:

    dogma (zn) :

    doctrine, geloofsleer, leerstelling, leerstuk, theorema

    als synoniem van een ander trefwoord:

    stelling (zn) :

    axioma, dogma, leerstelling, principe, propositie, standpunt, theorema, theorie, these, thesis, veronderstelling

    ideologie (zn) :

    denksysteem, dogma, filosofie, gedachtegoed, grondslagenstelsel, ideeënleer, overtuiging, totaalvisie, visie

    leerstelling (zn) :

    doctrine, dogma, geloofspunt, grondbeginsel, theorema

    leer (zn) :

    dogma

    Een pot nat?

    Aristarkos

    Dit is dus een dogma en daar word niet vanaf geweken, nooit wat je ook voor bewijs uit de Schrift aandraagt. Er is maar één groep en dat is - in dit geval- de JG. Niet lelijk bedoelt sjako, gewoon een feit.

    Aristarkos

    Daar kan ik me wel in vinden, zoals ik al eerder zei: "Dogma's zijn de doodsteek voor het geloof in de waarheid Gods."

    Aristarkos

    Niet de doodsteek maar wel een hindernis voor vele goedwillende mensen. De waarheid kan niet worden vernietigd door wat mensen allemaal doen en leren. De waarheid blijft gewoon bestaan. Je hoeft die waarheid ook niet geforceerd te verdedigen want dat doet de waarheid zelf wel. Alles komt altijd aan het licht. De waarheid wint het altijd van de leugen. Dat is een door God ingestelde natuurwet, net zoals de zwaartekracht.

  18. 1 uur geleden zei Aristarkos:

    Dogmas zijn de reden dat er zoveel verschillende groepen zijn, iedere groep heeft zijn eigen dogma met zijn eigen "waarheid" waar niet over te praten valt -want zij hebben bepaald dat dat de waarheid is - en zeker niet aan getornd mag worden. Dat is de reden van de vaak heftige discussies en maar al te vaak onbeleefd gedrag dan van de één en dan van de ander.

    In de huidige boze aioon komen we daar nooit uit, het is wat het is.

    Aristarkos

    Kerkdogma's veroorzaken inderdaad verdeeldheid. Ze zijn juist ingesteld om verdeeldheid te voorkomen en dat werkt blijkbaar wel goed binnen de katholieke kerk maar daarbuiten niet. De verdeeldheid wordt niet alleen veroorzaakt door diegenen die het dogma tegen elke prijs verdedigen, tot uitsluiting, verbanning, marteling en moord aan toe, maar evengoed door diegenen die tegen die dogma's strijden. En dan zijn er ook nog sektes, zoals de Jehova's Getuigen, die de kerkdogma's heel fanatiek bestrijden maar daar tegelijkertijd hun eigen dogma's voor in de plaats hebben gesteld. Ik ben voor mezelf tot de overtuiging gekomen dat de Bijbel zich helemaal niet leent voor dogma's want er niet één kerkdogma dat niet door Bijbelteksten wordt weersproken. Ik heb het nu niet over duidelijke en Bijbelse waarheden zoals de kruisdood en opstanding van Jezus maar over kerkdogma's over de erfzonde, de drie-eenheid, Israël, het Koninkrijk der Hemelen, de uitverkiezing en Maria. Ik zie die dogma's als menselijke pogingen goddelijke verborgenheden die boven ons verstand uitgaan in een doosje te stoppen en er een etiketje op te plakken. Dat is een menselijke eigenschap. We willen alles categoriseren, zelfs die zaken die niet te categoriseren zijn omdat ze ons beperkte verstand overstijgen. Ze veroorzaken niet alleen verdeeldheid maar werpen ook muren op rondom de Kerk waardoor goedwillende mensen ervan worden weerhouden binnen te gaan. Dit gaat me zo ter harte dat ik me zelfs geroepen voelde hier een boek over te schrijven. 

  19. 29 minuten geleden zei Hopper:

    https://nos.nl/artikel/2511826-israelische-actiegroep-met-hulptruck-voor-gaza-moet-omkeren-bij-grens

     

    Er zijn nog 'goede' Joodse Israëliërs , maar die wordt het onmogelijk gemaakt om Jezus' leer te volgen.

    Want Ik ben hongerig geweest, en gij hebt Mij niet te eten gegeven; Ik ben dorstig geweest, en gij hebt Mij niet te drinken gegeven. (Matt 25)

    Je probeert je mooi voor te doen maar je bent al lang ontmaskerd als een slang. Je spreekt dezelfde taal als de Ayatolla's van Iran en de criminele leiders van Hamas en Qatar. En trouwens ook dezelfde taal als Poetin. Ik denk niet eens dat Poetin antisemitisch is want er wordt in Rusland nog steeds behoorlijk streng opgetreden tegen lieden die Joden belagen maar dat hij dit conflict misbruikt om zijn banden met Iran en Turkije te verstevigen. Jij bent gewoon een Jodenhater en dus een walgelijk sujet. En ik weet precies waar jouw haat vandaan komt, namelijk van jouw theosofische leermeesters en dus van de satan en zijn boze geesten.  

  20. 1 uur geleden zei Fundamenteel:

    Er is een verschil tussen mensen vasthouden die aanslagen plegen en onschuldige burgers, he? Aub he zeg Hopper, leer nu eens voor jezelf denken zonder je msm, google edm uit te braken.

    Je moet toch echt onder een steen leven als je niet inziet dat Hamas hier het probleem is en Hamas er nu uit moet om daar enige vrede te waarborgen.

    Ge kunt uw regenboogvlag zwaaien in Israël hoor, niet in Palestina. Waar sta jij eigenlijk voor? Waar de wind van berichtgevingen u heen voeren? 😒

    Wie seksualiteit in de privé wenst = haatzaaier.

    Wie stenigt, aanslagen pleegt en oproept tot genocide = slachtoffer.

    Hopper's world...

    Hebben jullie in Vlaanderen ook van die extreem linkse, fascistische en antisemitische nieuwsmedia als die waaruit Hopper steeds citeert? Ik vind het ronduit schandalig dat dit soort anti-Joodse haatzaaierij op een zogenaamd christelijk forum wordt toegestaan. Hopper is hier met een persoonlijk haatveldtocht bezig en schuwt de grofste leugens daarbij niet. Hij lijkt Goebbels wel. Het is walgelijk! Kritiek op het WTG wordt als beledigend aangemerkt maar voor de rest schijnt alles hier te mogen, tot godslasteringen aan toe. Het begint op FT te lijken maar dan gemodereerd volgens WTG maatstaven. Ooit was dit een christelijk forum waar je van elkaar kon leren en elkaar bemoedigen maar dat is het al lang niet meer. Dit forum begint me steeds meer tegen te staan met dit soort walgelijke lieden die steeds meer de boventoon gaan voeren. Ik moet me maar weer een poosje terug gaan trekken want ik kan hier heel slecht tegen. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid