Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
  • Aantal bijdragen

    11.910
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Dat beloof ik reageerde op Robert Frans in Citaat van de dag   
    Het is volgens mij ook létterlijk een Amerikaanse afbeelding, namelijk over de stichting van het betreffende land. Volgens mij heeft Jezus daar hun Onafhankelijkheidsverklaring in de hand, staan achter Hem onder meer de Founding Fathers en rondom Hem Amerikanen uit allerlei tijden, staten/kolonies en klassen. Op de achtergrond het Capitool en het Hooggerechtshof, de twee belangrijkste symbolen van hun democratische overheidsmacht.
    Er is nog veel meer symboliek uit te halen, zoals de man op de voorgrond met zijn gezicht in zijn handen of het jongetje dat op die Verklaring wijst, maar die weet ik zo snel niet te duiden. De algehele betekenis lijkt mij echter wel duidelijk: het is Jezus zelf die de onafhankelijkheid en zo het bestaansrecht van Amerika sanctioneert. One nation under one God. Als we dat maar even weten.
    Het spreekt voor zich dat er geen inheemse Amerikanen te vinden zijn.
  2. Like
    Dat beloof ik ontving een reactie van Hopper in Citaat van de dag   
    Zeker is racisme waanzin, maar jij bent degene die een plaatje post met Jezus als Arier met blond haar en blauwe ogen, omgeven door 70 blanken (waarvan de meeste man) en exact 2 negroïde mannen.
    Misschien toch eens goed nadenken als je een plaatje post.
  3. Like
    Dat beloof ik reageerde op Fundamenteel in Citaat van de dag   
    Ja amai hij ziet er nogal  blond uit op die foto.
  4. Like
    Dat beloof ik ontving een reactie van Hopper in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Deze priester zegt zelf dat ie bepaalde mensen de kop van de romp zal trekken als hij die tegenkomt. Wie kaatst kan de bal verwachten.
    Natuurlijk praat ik de aanslag niet goed. Maar hij lokt de agressie zelf wel uit. 
  5. Like
    Dat beloof ik ontving een reactie van Hopper in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Dat is niet gek. Met zulke uitspraken wek je nogal agressie op. En dat is dan ook gebeurd, kennelijk.
  6. Like
    Dat beloof ik reageerde op Petra. in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    Dat klinkt voor geen meter als met elkaar één zijn in Christus hè. 
    Dat jij die eenheid niet voelt met de christenen hier ligt volgens jou aan hen. Maar dat is het euvel hè.. om geestelijk één te zijn, en dat herkennen van Geliefden moeten ze wel allemaal jouw persoonlijke overtuiging onderschrijven.  En zo roepen er meerdere dat ze Zelf De Enige Juiste Ware Leer volgen.  De enige echte Waarheid preken.. maar helaas..de anderen niet. 
  7. Like
    Dat beloof ik reageerde op Robert Frans in Straatpredikers.   
    Door de eeuwen heen zijn er verschillende bijbelse canons samengesteld, waaronder de protestantse. Bij het vaststellen van een canon van bijbelboeken moet je echter wel vaststellen wat bijbels is. Maar om dat te kunnen doen, heb je eerst een canon van bijbelboeken nodig. Zonder Bijbel immers geen bijbelse maatstaf.
    Hoe weet je nog zonder Bijbel dan welke boeken bijbels zijn en dus de Bijbel moeten vormen? Paulus had bijvoorbeeld nog geen NT en dus nog geen complete, christelijke Bijbel. Toch schrijft hij vanuit een al bestaand en vastgesteld geloof. En inderdaad: alleen op basis van zo'n geloof kun je vaststellen: dit geloven wij, dit moeten onze nazaten ook geloven, en dit moet dus sowieso in de Bijbel staan. En dan pas kun je ook bepalen waaraan bijbelboeken precies moeten voldoen. De Bijbel komt dus voort uit het geloof, niet andersom.
    Je kunt dus niet bijvoorbeeld de deuterocanonieke boeken als onbijbels afwijzen, want ze staan immers al vanaf het begin aantoonbaar in de Bijbel, dús zijn ze bijbels. Ook alle dingen erin die jij ongeloofwaardig of onwenselijk vindt, want bijbels is bijbels. Dan geloof jij simpelweg bepaalde bijbelse leringen niet. Dat ligt dan niet aan de Bijbel, maar aan jouzelf. Je hebt dus geen bijbelse reden om de deuterocanonieke boeken eruit te halen.
    De vraag is dan wie de volmacht heeft om namens alle christenen het geloof vast te stellen en op grond daarvan de Schrift samen te stellen en uit te leggen. Wij beiden gebruiken dezelfde Bijbelteksten voor het antwoord. Jij noemt degene met die macht het Besturend Lichaam, ik noem haar de katholieke Kerk.
    De zondag is in katholiek verstaan geen sabbatsviering, maar een eigen feestdag die al in bijbelse tijden gevierd werd. Het is zelfs geen speciale rustdag, omdat op élk hoogfeest we worden opgedragen geen zwaar werk te doen en de zondag een hoogfeest is. Het vieren van eigen, christelijke feesten gaat op geen enkele wijze tegen de Schrift in. Paulus zelf lijkt daar zelfs helemaal geen bijzonder belang aan te hechten: hij verbiedt het niet, maar wil alleen geen geruzie daarover in zijn kerken.
  8. Like
    Dat beloof ik ontving een reactie van Thinkfree in Straatpredikers.   
    Zeker staat er Israël. En in dit geval maken jullie daar geen geestelijk Israël van, zoals in veel ander gevallen wel gebeurt? Waarom niet? Niet omdat dit ergens in de Bijbel staat, want daar staat het niet, maar omdat beter uitkomt.
  9. Like
    Dat beloof ik reageerde op Petra. in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Je haalt de dingen door elkaar.  Genderdysforie is nou juist de term die aangeeft dat ze het gevoel hebben dat ze WEL in het verkeerde geslacht zijn geboren.  
    Dat er kinderen zijn die dat gevoel hebben en er na hun puberteit weer anders over denken is bekend en wordt rekening mee gehouden, dat zijn er 4 op de 10.  Die krijgen ook geen operaties o.i.d. Een transman of transvrouw is iemand die via een operatie andere geslachtskenmerken heeft gekregen. Bijvoorbeeld een man van wie de penis door een chirurg is veranderd in een vagina, heet een transvrouw. Lang niet alle transgenders willen zo’n operatie.
    Je doet nou net of het dan maar voor alle gevallen zo geldt, alsof ze er allemaal wel overheen groeien als we het fenomeen maar in de kast duwen. Maar nee, dat is nou net waar het om gaat. Het merendeel is blij met de behandelingen:
    Uit een onderzoek in 2022 van het Amsterdam UMC bleek dat 98% van transpersonen die als kind zijn begonnen met gender-bevestigende behandelingen, deze behandelingen nog steeds willen als volwassene.  Er is dus ong. 2% a 3% die niet happy is achteraf, waarbij er vaak ook sprake is van meerdere stoornissen. (Autisme komt bv. erg vaak voor bij genderdysfore personen). Het trieste is dat die (meestal door orthodoxe organisaties) zo uitgebreid ten tonele worden gevoerd dat mensen zoals jij het idee krijgen dat er een masse verkeerd wordt gediagnosticeerd. 
     
     
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Genderdysforie
    " Genderdysforie is een gevoel van onvrede (dysforie) met het geboortegeslacht, ook wel de seksegenoemd en meestal ook het juridische geslacht. Dit komt bij genderdysfore personen niet overeen met hun genderidentiteit, het geslacht dat ze ervaren.
    De overkoepelende term voor genderdysfore personen is transgender. " 
     
    " Over de wenselijkheid van een lichamelijke transitie van genderdysfore kinderen bestaat controverse, onder andere door de beperkte steun in de samenleving en misinformatie en desinformatie.[31][32] Daarbij gaat het over de vraag hoe stabiel hun gevoelens zijn en of zo'n transitie niet te rigoureus is als zulke kinderen, volgens een van de studies over dit onderwerp in 2008, zich in ruim vier op de tien gevallen na hun zestiende verjaardag niet meer genderdysfoor voelen.[33] Door andere onderzoekers worden deze bevindingen echter in twijfel getrokken, met het argument dat er in het onderzoek aangenomen wordt dat het deel van de kinderen dat gestopt is met behandelingen bij die kliniek zich niet meer genderdysfoor voelt, terwijl dit niet gecheckt is.[34] Uit een onderzoek in 2022 van het Amsterdam UMC bleek echter dat 98% van transpersonen die als kind zijn begonnen met gender-bevestigende behandelingen, deze behandelingen nog steeds willen als volwassene.[35]
    Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de detransitie (wanneer iemand de transitie omkeert) en er blijkt dat het percentage detransitionerstijdens de transitie gemiddeld 3% is. Het overgrote deel van hen stopt met de transitie door sociale druk (bijvoorbeeld discriminatie op school).[36] Lange termijndata over transspijt en detransitie ontbreekt.
    Een onderzoek in 2022 toonde aan dat de meeste genderdysfore kinderen discriminatie ervaren door hun leeftijdsgenoten wanneer ze uit de kast zijn als transgender persoon.[37]" 
  10. Like
    Dat beloof ik reageerde op Petra. in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Genderdysforie komt maar bij ong. 0,6% van de bevolking voor. 
    In Nederland is het percentage kinderen wat met een aangeboren afwijking wordt geboren tussen de 3 en 5%. Het aantal klinische opname voor aangeboren hartafwijkingen vergt zo'n 22.000 ligdagen per jaar. 
    Dat is vele malen meer. Opmerkelijk genoeg..spring je hiervoor niet op de barricaden om te vertellen dat ze perfect zijn en moeten aanvaarden wie ze zijn, omdat je ze niet wijs moet maken dat ze kunnen veranderen wat aangeboren is. 
     
     
     
  11. Like
    Dat beloof ik reageerde op Breuk in Straatpredikers.   
    Jezus en de apostelen hielden zich aan de Joodse feestdagen en de sabbat.    
    Waarom vieren jullie die dan niet?
    Waarom de zondag en niet de sabbat? Dat gaat recht tegen de bijbel in.
    En of ze geen verjaardag vieren is ook niet bekend vanuit de bijbel.     
    Makkelijk om het te onderschrijven als zij-instromer.     
    Vandaag heeft het voor kinderen een vreselijke uitwerking.    
     
  12. Like
    Dat beloof ik ontving een reactie van Petra. in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Waarom is correctie van een verkeerd ontwikkelde lip geen mishandeling en correctie van een verkeerd ontwikkeld geslacht wel?  Wat is dit, knal je nu gewoon de een na de andere gedachteloze buikkramp naar buiten?
  13. Like
    Dat beloof ik ontving een reactie van Petra. in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Als er nou een almachtige god was die zorgde voor perfecte babytjes, dan zou dergelijk medisch onderzoek (want dat is het, niets occults aan) niet nodig zijn. 
  14. Like
    Dat beloof ik reageerde op Monachos in Waarom de Heilige Geest geen persoon is. (En ook geen engel)   
    Waarom doe je het dan?
  15. Like
    Dat beloof ik ontving een reactie van Monachos in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Dat heeft niets met met vrijheid van religie te maken. Dit is  gewoon belediging en discriminatie.
    1:05: "Als ik zo'n bisschop te pakken krijg scheur ik hem aan stukken".
    Wat is dat voor gek ?!
    Oppakken en opsluiten.
    Een gevaar voor de samenleving.
    De kerk waar hij lid van is moet in mijn ogen worden gekenmerkt als criminele organisatie, want hij roept op om anderen te doden.
    Alsof hij uit de middeleeuwen in de 21e eeuw is gezet.
    Bah, om te kotsen.
  16. Like
    Dat beloof ik ontving een reactie van Hopper in Waarom de Heilige Geest geen persoon is. (En ook geen engel)   
    De meeste christenen hebben niet in de gaten wat de zin 
     Gij zult u geen gesneden beeld maken noch enige gestalte van wat boven in de hemel, noch van wat beneden op de aarde, noch van wat in de wateren onder de aarde is.
    voor hun monotheïstische geloof inhoudt.
    De zin maakt namelijk duidelijk dat de Joden geloofden in andere goden in de hemel, op aarde en onder de grond.
    En die zin maakt deel uit van de 10 geboden, één van de pijlers van het christendom.
    De zin is volgens de bijbel letterlijk rechtstreeks afkomstig van God, dus daarover kan geen discussie zijn.
  17. Like
    Dat beloof ik ontving een reactie van Hopper in Waarom de Heilige Geest geen persoon is. (En ook geen engel)   
    Aha, de helft van alle Joden werd vermoord, en dat was nodig om de mensheid Jezus te laten aanvaarden als verlosser.
    Je vind het hopelijk niet erg dat ik zoiets behoorlijke onzin vind? Heb je dat zelf niet in de gaten ? 
  18. Like
    Dat beloof ik reageerde op Monachos in Waarom de Heilige Geest geen persoon is. (En ook geen engel)   
    Nou dan ben ik toch wel erg benieuwd naar een paar voorbeelden waarvan jij denkt dat God heeft ingegrepen. Kun je er een paar geven waar God 'een krachtig einde' aan heeft gebracht? En dan geen verhaal uit de Bijbel maar iets van de afgelopen tweeduizend jaar.
  19. Like
    Dat beloof ik ontving een reactie van Hopper in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Dat heeft niets met met vrijheid van religie te maken. Dit is  gewoon belediging en discriminatie.
    1:05: "Als ik zo'n bisschop te pakken krijg scheur ik hem aan stukken".
    Wat is dat voor gek ?!
    Oppakken en opsluiten.
    Een gevaar voor de samenleving.
    De kerk waar hij lid van is moet in mijn ogen worden gekenmerkt als criminele organisatie, want hij roept op om anderen te doden.
    Alsof hij uit de middeleeuwen in de 21e eeuw is gezet.
    Bah, om te kotsen.
  20. Like
    Dat beloof ik ontving een reactie van Breuk in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Dat heeft niets met met vrijheid van religie te maken. Dit is  gewoon belediging en discriminatie.
    1:05: "Als ik zo'n bisschop te pakken krijg scheur ik hem aan stukken".
    Wat is dat voor gek ?!
    Oppakken en opsluiten.
    Een gevaar voor de samenleving.
    De kerk waar hij lid van is moet in mijn ogen worden gekenmerkt als criminele organisatie, want hij roept op om anderen te doden.
    Alsof hij uit de middeleeuwen in de 21e eeuw is gezet.
    Bah, om te kotsen.
  21. Like
    Dat beloof ik ontving een reactie van Petra. in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Dat heeft niets met met vrijheid van religie te maken. Dit is  gewoon belediging en discriminatie.
    1:05: "Als ik zo'n bisschop te pakken krijg scheur ik hem aan stukken".
    Wat is dat voor gek ?!
    Oppakken en opsluiten.
    Een gevaar voor de samenleving.
    De kerk waar hij lid van is moet in mijn ogen worden gekenmerkt als criminele organisatie, want hij roept op om anderen te doden.
    Alsof hij uit de middeleeuwen in de 21e eeuw is gezet.
    Bah, om te kotsen.
  22. Like
    Dat beloof ik reageerde op Petra. in Oog in oog staan en strijden met God...   
    Tjsa..dan schiet het ook niet op. 😄
    Misschien 's de Bijbel erbij pakken. 
     
    Spreuken 4: 
    5 Streef naar wijsheid, zoek naar inzicht,
    wijk niet af van wat ik zeg, vergeet het niet.
    6 Verlaat de wijsheid niet, dan beschermt ze je,
    heb haar lief, dan behoedt ze je.
    7 Het begin van wijsheid is dat je wijsheid zoekt,
    inzicht najaagt met alles wat je bezit.
     
    Spreuken 23:
    15 Mijn zoon, als je je verstand gebruikt,
    loopt mijn hart over van vreugde.
    16 Het vervult me met blijdschap
    als je een bedachtzaam oordeel hebt.
     
    😄
  23. Like
    Dat beloof ik ontving een reactie van Petra. in Oog in oog staan en strijden met God...   
    Zonder cognitie zijn mensen als willoze planten. Een zinloze opmerking dus, kennelijk zonder nadenken. Maar dat kan ook niet anders, zonder cognitie.
     
    Daar gaat Efeziërs niet over.
  24. Like
    Dat beloof ik ontving een reactie van Petra. in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Een dan te bedenken dat volgens de Bijbel God zelf de eerste transgender maakte: Eva. Een vrouw uit enkel mannelijk materiaal. En daarvan zegt God dan in Genesis 3:22 dat ze aan hem gelijk is. 
    Dus al dat moeilijke gedoe van haatdragende christenen, pffff, vermoeiend.
  25. Like
    Dat beloof ik reageerde op Monachos in Waarom de Heilige Geest geen persoon is. (En ook geen engel)   
    Spreuken 8:27 gaat over de Wijsheid. Johannes 1:3 gaat over het Woord.
    Van 'Jezus' was pas sprake toen deze als mens uit Maria geboren werd. Vóór die tijd was er geen sprake van Jezus.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid