Spring naar bijdragen

WdG

Members
  • Aantal bijdragen

    4.457
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door WdG

  1. 1 minuut geleden zei Kaasjeskruid:

    Zijn best heeft gedaan om de doctrine van het WTG te pushen.

    Mee eens. En, @Ricky Tjin, lees 

     Je ziet daarin al dat ik afgeremd werd. Ik werd ervan beschuldigd dat ik onophoudelijk over de Drie-eenheid begon. Dit speelde dus al meer dan een jaar geleden. Het toeval wil dat de topicstarter ook een WTG-lid is. Er werd op een hele geraffineerde manier een draai aan het forum gegeven, door de Drie-eenheid ter discussie te stellen, dus ook de Godheid van Jezus. En, dat is een kwalijke zaak.

  2. 2 minuten geleden zei Ricky Tjin:

    Wie bepaald/bepalen wie er als moderator(s) wordt/worden aangesteld? Bij jij soms één van hen die bepaalt wie er wel of niet als moderator wordt aangesteld? Zo niet, bij wie moeten we dan zijn volgens jou?

    En, als ik de enige ben die de moderator niet aanvaardt, dan is er waarschijnlijk geen probleem. Als het er teveel zijn, dan kan de moderator zijn of haar werk niet doen. Acceptatie is dus wel van belang. Ik hoop dat je dat met me eens bent? De vorige moderator kan echt niet meer modereren in dit forum, dat blijkt nu wel. Bovendien wil hij dat ook niet meer. Hij heeft ons ook succes gewenst met "ons" forum.

  3. 1 minuut geleden zei Kaasjeskruid:

    Dat weet jij prima en mijn mening hieromtrent heb ik nimmer onder stoelen of banken geschoven. Gelijk van begin af aan.

    Ik ben nooit voorstander geweest van een niet-Christelijke moderator, dus zeker niet van een moderator van het WTG. Maar, voor jou wil ik niet spreken. Neemt niet weg dat de moderator bij tijd en wijle oprecht zijn best gedaan heeft.

    Zojuist zei Ricky Tjin:

    Wie bepaald/bepalen wie er als moderator(s) wordt/worden aangesteld? Bij jij soms één van hen die bepaalt wie er wel of niet als moderator wordt aangesteld? Zo niet, bij wie moeten we dan zijn volgens jou?

    Ik bepaal dat zeker niet. Ik geef mijn mening, niks meer, niks minder. Als de meerderheid van de leden een WTG-moderator wil, ga je gang. Maar, ik betwijfel dat. Het is een Christelijk forum. Het ging steeds meer op een WTG-forum lijken, en dat moeten we niet willen, tenminste, ik niet.

  4. 3 uur geleden zei Kaasjeskruid:

    Je vergist je.

    https://www.wetrecht.nl/laster/

    3 uur geleden zei Ricky Tjin:

    Zelf vraag ik mij het ook af waarom. Ik heb er geen enkel bezwaar tegen dat Sjako zijn functie als moderator (per direct) weer oppakt. :)

    Mijn suggesties in deze topic m.b.t. de God Drie-eenheid hebben betrekking op de discussies in de topic over het moderatiebeleid dat de God Drie-eenheid bij @Kaasjeskruid en @WdG hoog in het vaandel staat (voor de functie van moderator).

    Geen idee hoe @Kaasjeskruid erover denkt, maar, ik laat me niet meer modereren door de moderator (die zelf aangegeven heeft ermee te stoppen), die de Godheid van Jezus ontkent in een Christelijk forum. Mijn vertrouwen in hem, als moderator, is er niet meer. Ik zal hem dus ook niet kunnen en willen accepteren als moderator, om genoemde redenen.

    mod sjako. Dit is je reinste opruiing. 

    2 uur geleden zei Peter79:

    Ik hoef ze niet om opheldering te vragen, ik ken hun standpunt. Ik ben het er alleen niet mee eens.

    Dat hoeft ook niet. Kom maar met een ander (beter?) idee. Blijft staan dat ik de vorige moderator niet meer accepteer. Hij heeft zelf ook aangegeven er mee gestopt te zijn.

  5. 3 minuten geleden zei Ricky Tjin:

    Wat voor mij op dit moment de hoogste prioriteit heeft, is de herziening van de algemene Richtlijnen en dat de essentiële informatie in de FAQ wordt meegenomen in de herziening van de algemene Richtlijnen, alsmede dat er naast de algemene Richtlijnen ook voor elk subforum heldere aanvullende regels/richtlijnen komen. De algemene Richtlijnen en de aanvullende regels/richtlijnen beschouw ik als het gereedschap voor de moderator en zonder goed gereedschap is er volgens m.i. weinig uitdagends aan de functie van moderator. Het kan er dan op lijken dat de moderator zelf de regels bepaald en daarnaast kan de moderator dan ook makkelijker worden gediskwalificeerd door opstandige forumleden die tegen hem ten strijde trekken.

    Ik vind dat de richtlijnen/regels herzien dienen te worden, zodat ze helder en duidelijk zijn; anders hoef ik hier op Credible niet te beginnen aan een functie van moderator.

    Het lijkt mij een goed idee dat de richtlijnen door @Trajecto worden herzien, zodat de richtlijnen duidelijk, helder en 'up to date' zijn en dat de herziene richtlijnen (voorlopig) worden geplaatst bij het subforum Crewmededelingen, aangezien de Richtlijnen via de groene balk (boven aan het scherm) op Credible niet te bewerken is.

     

    Bij Regel #1 uit de Richtlijnen van Wat we graag zien, vind ik het gedeelte van Discriminatie, Godslastering, schelden en doodsbedreigingen incompleet. Naast Volgens m.i. kan er i.p.v. Godslastering ook zoiets weergeven worden als (Gods)lastering, want behalve God kunnen ook mensen gelasterd/belasterd worden. Bovendien staat er bij Regel #1 volgens m.i. niet duidelijk iets aangeven over beledigingen, wat (als synoniem) wel onder term lasteren valt.


    Als ik Regel #1 uit de Richtlijnen van Wat we graag zien, zou mogen herschrijven/herzien zou ik het als volgt beschrijven:

    Lasteren en beledigen zijn toch wel verschillend. Volgens mij is laster zelfs bij wet verboden (misschien vergis ik me?). Beledigen is iets anders. WTG-leden roepen te snel dat er sprake is van laster, omdat hun paradigma's aangevallen worden. Het beledigen van het WTG is dus geen laster. Laster zijn beschamende leugens, kwaadsprekerij. Het ontkennen van de Godheid van Jezus is dus laster, omdat het een leugen is, en zelfs kwaadsprekerij. DAT mag (moet!) zeker in de voorwaarden opgenomen worden. Het WTG maakt zich dus schuldig aan laster. Discriminatie is al bij wet verboden. Hetzelfde geldt voor bedreiging. Dus, die zaken hoeven niet eens in de voorwaarden, omdat de wet daarin al voorziet. Een gedegen geloofsbelijdenis is veel belangrijker, waarin met nadruk de Godheid van Jezus erkend wordt, want juist daar was te veel discussie over.

  6. 2 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

    Dat is een mening. Maar dat impliceert per definitie niet, dat die ‘waar’ is.

    Een mening kan je niet betwisten. Als jij van mening bent dat pindakaas lekker is, dan is dat een gegeven. Je bedoelt waarschijnlijk "stelling". Je reageerde op:

    Citaat

    De Hof van Eden bestaat niet, heeft nooit bestaan en zal nooit bestaan.

    En, dit is dus een stelling, die je kunt bewijzen of weerleggen. De Bijbel is het Woord van God, daarin wordt Eden genoemd, en alleen om die reden al kan ik deze stelling verwerpen.

  7. 9 uur geleden zei Hermanos2:

    Kan het zijn dat men er tegenop ziet omdat het veel tijd vergt? Ik zou het zelf niet continu willen doen, maar 1 week per maand vind ik geen probleem. 

    Maar om iedere avond alle posts te gaan modereren? No way. 

    Je zou een bepaalde rubriek kunnen doen?

  8. Zojuist zei Gaitema:

    Ja, maar kan ieder mens dan even zwaar beproeft worden? Ik denk het niet. Maar ook niet ieder mens heeft de zelfde testen nodig. Daarom stelt God ook voor ieder mens een andere grens vast. Koning David en Paulus werden ook niet zo zwaar beproeft. Elia ook niet. Abraham ook niet. Jona ook niet. Lot ook niet. Mozus ook niet. Maar voor het allemaal vielen de verzoekingen zwaar. De zwaarste verzoekingen waren voor Jezus. God gaf alleen Hem dit te dragen. Omdat niemand anders het kon dragen.

    Dat begrijp ik. En, ik wil het ook niet persoonlijk maken. Misschien kwets ik je dan onbedoeld? Veel verzoekingen en beproevingen komen toch door onze eigen zwakheden. Petrus zonk, toen hij over het water liep. Waarom? Omdat hij op dat moment angst kreeg. De kunst is dus ALTIJD op Jezus te vertrouwen, en niet op onszelf. Echter, ALS we vallen, en dat geldt dus ook voor jou en voor mij, dan moeten we erop vertrouwen dat Christus Zijn Hand altijd weer uitsteekt. Aan ons is het dan die Hand te grijpen. En, zo te lezen heb jij dat gedaan. Soms misschien laat, maar nooit te laat. Nu is het onze taak anderen op Christus te wijzen, zodat ook zij, in hun nood, de Hand van Jezus kunnen grijpen. Dat voor elkaar krijgen, is het mooiste dat een Christen kan doen. Denk je niet?

  9. 1 minuut geleden zei Hermanos2:

    Interessant dat je dit hier aanhaalt. Er bestaan nogal wat meningsverschillen over het ''verschil'' tussen OT en NT. Voor menigeen is het niet meer dan vóór en na Jezus. 

    Dat is het sowieso; in ieder geval voor het Kruis en na het Kruis. Maar, toch spreekt de Bijbel over verschillende verbonden. God is Dezelfde, maar, Zijn handelingswijze met de mens volgens mij niet?!

  10. 24 minuten geleden zei Ricky Tjin:

    In ieder geval is een goede samenwerking, waarbij er voldoening ervaren wordt wel belangrijk, want hoe wil je het anders volhouden op langer termijn?

    Door goede afspraken te maken met je collega-moderator(s). Wie doet wat, en wanneer? En, misschien nog een derde of vierde persoon erbij zoeken, die tijdelijk kan invallen, indien nodig. En, duidelijke regels zijn in ieder geval nodig. Die hadden we, tot - met alle respect - de WTG-paradigma's aan de orde kwamen, en, m.i. zijn die niet-Christelijk: een geschapen Jezus, die niet aan het Kruis gestorven is, is voor mij (en wellicht ook anderen) ver over de grens. Door een WTG-lid als moderator aan te stellen haal je, zoals eerder terecht opgemerkt is, het paard van Troje in huis. Het gegeven dat Christenen uit verschillende denominaties met elkaar kunnen samenwerken, maar, niet met het WTG, bewijst dat. Dus, hoe we het lang kunnen volhouden? Door duidelijke Christelijke richtlijnen (dus de Godheid van Jezus NIET ter discussie stellen). Ik denk dat er dan zeer boeiende gesprekken kunnen ontstaan. En, sterker nog: ik zie het nu al gebeuren! Overigens is het opvallend dat de gestopte moderator nog regelmatig ingelogd is.....

  11. 17 minuten geleden zei Gaitema:

    Ik begrijp werkelijk niet waar je het over hebt en vind dat je off topic bezig bent. Het verhaal is duidelijk zat. Ik ben zelf in een leven geweest dat het christen zijn me erg zwaar viel. Ik werd in elkaar getrapt als 14 jarige. In mijn gezicht werd meerdere malen ingetrapt. Ik was doodsbang om nog naar school te gaan en überhaupt buiten te komen. De school greep echter zo hard in (dader zat op mijn school) dat het pesten en in elkaar trappen voorgoed in één klap verleden tijd was. Ik moest toen als tiener aan Job denken, hoe hij God trouw bleef en satan hem niet ongelovig kreeg. Ik had God ook niet vaarwel gezegd toen. Ik gaf God nergens de schuld van. Ik moest ook aan 1 Korinthe 10:13 denken als tiener, waarin staat dat God de verzoeking dus niet mij te machtig liet worden en een uitweg bood. Daarom zei ik dit hier. Is jou dat nu eens een keer duidelijk? 

    Ook heb ik later sterke verlijdingen ervaren om God vaarwel te zeggen, omdat de meeste leeftijdgenoten dat deden en ik heel lang haast geen christelijke vrienden kende en ik wist ook niet hoe ik aan een christelijke vrouw moest komen. Ik kwam haast tot verlijding om maar een onchristelijke vrouw te zoeken, maar mijn geloof in God liet mij aan die optie twijfelen. Ik wilde en moest zeker weten wat Gods wil met mijn leven is en of Hij een vrouw voor me op het oog had.

    God heeft me ook hieruit een uitweg geboden. Nu heb ik ongeveer 20 christelijke vrienden en een christelijke vrouw. De verzoekingen waren mij ook hierin niet de baas geworden en dat is toch waar het in dit topic over gaat.

     

     

     

    Dat is een heftig verhaal! Maar, oprecht met alle respect: ik denk dat Job iets meer voor de kiezen kreeg, of denk je niet?

  12. 19 minuten geleden zei Gaitema:

    Ja, daar gaat het hele stuk over. En satan wilde Job verlijden om  God vaarwel te zeggen. God staat echter ook bij Job niet toe dat hij boven kracht beproefd wordt. En weet je waarom dit zo belangrijk voor me is? Omdat ik die verzoeking tot op het uiterste aan den lijve ervaren heb en met eigen ogen gezien heb hoe God een uitweg bood. Daarom is dat stuk voor mij zo belangrijk! 

    Is er volgens jou geen verschil tussen OT en NT? En, denk je dat iedereen zomaar beproefd of verzocht kan worden? Het lijkt me geen loterij, toch?

    2 uur geleden zei Kaasjeskruid:

    Er bestaan er nogal wat...

    Klopt, maar, m.i. draait het om "welke" Christus beleden wordt.

  13. 5 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

    Het lijkt me een uitdaging, maar die ga ik niet in me eentje aan.

    Dan doe je dat samen met @Ricky Tjin!? Ondanks onze verschillen in visie, heb ik daar absoluut vertrouwen in!

    8 minuten geleden zei Ricky Tjin:

    Als jij er zin in hebt en jij je beschikbaar stelt, dan zijn we alvast verzekerd van een christelijke moderator die de God Drie-eenheid respecteert en belijdt. Kunnen we op je rekenen?

    Datzelfde geldt dan ook voor jou!

  14. 6 minuten geleden zei Ricky Tjin:

    Vind ik niet erg hoor, als de kosten eerlijk verdeeld worden en er draagvlak voor is.

    Heel veel mensen zijn toch ook lid van een club, waarvoor men een bijdrage levert, dus waarom zou dat met Credible niet het geval mogen zijn?

    Nee, is ook niet erg, ben ik met je eens. Maar wat als de eigenaar, of het bestuur, iemand uitsluit? Krijgt die persoon dan zijn of haar geld terug? Als je een kleine bijdrage vraagt, zal het aantal spook-accounts, of trollen, waarschijnlijk ook flink afnemen. En, bij lidmaatschap de voorwaarden aan laten kruisen (bijvoorbeeld onderstaande), om te voorkomen dat er mensen zijn die een fake-Jezus gaan verkondigen, of verkondigen dat Hij geschapen is, of aan een paaltje gestorven is. Je zou ook een goedkopere versie aan sommigen kunnen aanbieden, waar wel alles toegestaan is (levensbeschouwing?). Maar, technisch allemaal eenvoudig. Voorstel voor voorwaarden:

     

    Ik geloof in één God de almachtige Vader

    Schepper van hemel en aarde, van al wat zichtbaar en onzichtbaar is.

    En in één Heer, Jezus Christus,

    eniggeboren Zoon van God,

    vóór alle tijden geboren uit de Vader.

    God uit God, licht uit licht, ware God uit de ware God.

    Geboren, niet geschapen, één in wezen met de Vader,

    en door wie alles geschapen is.

    Hij is voor ons, mensen, en omwille van ons heil uit de hemel neergedaald.

    Hij heeft het vlees aangenomen door de heilige Geest uit de Maagd Maria

    en is mens geworden.

    Hij werd voor ons gekruisigd,

    Hij heeft geleden onder Pontius Pilatus en is begraven

    Hij is verrezen op de derde dag, volgens de Schriften.

    Hij is opgevaren ten hemel: zit aan de rechterhand van de Vader.

    Hij zal wederkomen in heerlijkheid om te oordelen levenden en doden

    en aan zijn rijk komt geen einde.

    Ik geloof in de Heilige Geest die Heer is en het leven geeft

    die voortkomt uit de Vader en de Zoon

    die met de Vader en de Zoon tezamen wordt aanbeden en verheerlijkt;

    die gesproken heeft door de profeten.

    Ik geloof in de ene, heilige, katholieke en apostolische kerk.

    Ik belijd één doopsel tot vergeving van de zonden.

    Ik verwacht de opstanding van de doden

    en het leven van het komend rijk.

    Amen.

  15. 16 minuten geleden zei Gaitema:

     

    Dat is mijn punt niet. Het gaat erom dat God Job niet boven kracht verzocht had zoals in 1 Korinthe 10:13 beloofd wordt en dat je duidelijk de uitweg ziet. 

    Ulieden heeft geen verzoeking bevangen dan menselijke; doch God is getrouw, Die u niet zal laten verzocht worden boven hetgeen gij vermoogt; maar Hij zal met de verzoeking ook de uitkomst geven, opdat gij ze kunt verdragen.

    En, wat lees je daarna? Lees maar eens door in je eigen Bijbel....

    Daarom, mijn geliefden, vliedt van den afgodendienst.

  16. 18 uur geleden zei Trajecto:

    Oké, wanneer men wel opnieuw wil beginnen zonder archief dan vervalt dat als bezwaar.

    Dat ik momenteel nog even zit te wachten voordat ik @Rommel schrijf is omdat de vraag voor mij nog open ligt of Credible zoals het nu is weer terug kan worden gezet op de software waar het vroeger op draaide. Nu draait het op software waar je een betaald abonnement op moet nemen en dat geeft me te veel kosten. Ik wacht momenteel op het antwoord van iemand die dat technisch kan bekijken en het forum terug kan zetten op de vroegere software als dat zonder grootse problemen kan. Dit dan voor het geval dat @Rommel het forum inderdaad wel over zou willen doen.

    Je kunt ook even met de host contact opnemen, toch? Software kost niks of bijna niks (ligt ook aan de hoeveelheid data die je wenst). Een domeinnaam kost vrijwel niks, dus, dat mag geen probleem zijn. Heb jij geen algemene (totale) forum-autorisatie??

    8 uur geleden zei Ricky Tjin:

    Is het mogelijk dat @Trajecto het forum overneemt van Rommel en dat Trajecto de de kosten doorberekent in een bepaalde bijdrage per account, indien er genoeg draagkracht voor is. Misschien is een peiling daarover wel een goed idee, om te kijken wie er bereid zijn om eraan bij te dragen?

    Ik denk dat als de software die gratis is, voor het nieuwe forum wordt toegepast, dat de discussies een andere lay-out en structuur krijgen, zoals bij Geloofgesprek en Refoweb.

    Per account betalen? Dat is letterlijk centen of dubbeltjeswerk, lijkt me....

  17. 1 uur geleden zei Jurriën Sr.:

    Dank voor je aanvulling.

    Fijn, zulke open en respectvolle reacties. Ik bespeur in algemeen een verandering ten goede in de 'geur' van de berichten. Jij ook niet?

    Zeker. Ook een idee waarom?

    34 minuten geleden zei Gaitema:

    Ik heb het over de context van 1 Korinthe 10:13. Job werd verzocht in die context, maar hij doorstond dat ook. 

     

    HOE doorstond hij dit? Volgens mij werd hem flink de les gelezen door Elihu, en daarna door God. Moet je voorstellen dat je in diepe ellende zit, en God gaat je daaruit halen. Maar, eerst krijg je een lesje over de Schepping, Behemoth, e.d. Job zat daar vast niet op te wachten, maar, moest toch dus even op zijn plaats gezet worden. Wat ook m.i. een zeer belangrijk punt m.b.t. Job is: HOE mensen er ook over denken (of het een test was, of Job een zondaar was, een beproeving of een verzoeking), het duurde slechts negen maanden. Hoe oud werd Job? Het overgrote deel van zijn leven ging het extreem goed met Job, en, ook DAT moeten we begrijpen. Mensen zijn vaak geneigd naar de slechte kant van het verhaal te kijken, en niet naar de goede kant. En, het geldt ook voor jou en mij! Ik wens je een fijne en gezegende dag, voor jou en je dierbaren!

  18. 11 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

    Laten we niet vergeten wat het uitgangspunt van ons gesprek was. Dat was de opmerking dat satan de koning van de wereld is. Dat ontken ik.

    Je hebt gelijk; satan is geen koning, maar een god:

    "Dat zijn de ongelovige mensen. Zij zijn door de god van deze wereld blind gemaakt in hun denken. Daardoor kunnen ze het licht niet zien van het goede nieuws van Christus. Terwijl juist aan Christus precies te zien is wie God is. Hij is de afbeelding van God."

  19. 13 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

    In die dispensaties, op zich, kan ik me niet zo vinden.

    Maar dat staat buiten het feit, dat het karakter van God (Hij brengt niemand in verzoeking) daardoor natuurlijk niet verandert. Hij blijft dezelfde óók tijdens verschillende bedelingen (als je die tenminste aanneemt).

    Het 'anders handelen' van God is, mijn inziens, het gevolg van twee essentiële verschillen tussen het OT en het NT:

    • Onder het oude verbond lag de mensheid onder een sluier en kon God zichzelf niet openlijk tonen;
    • Onder het nieuwe verbond heeft Christus (1) dat sluier verbroken en is (2) de Heilige Geest uitgestort, waardoor God zich nu wel openlijk (maar alleen aan de gelovigen die de Geest hebben ontvangen) kan tonen.

    We leven nu in de bedeling der genade, maar, ik begrijp je bezwaar. Je mag het ook verbond noemen. De twee punten die je noemt zijn natuurlijk correct. Nog een verschil: we leven niet onder een/de wet. In het OT was dat natuurlijk anders. Daarnaast zijn er tal van andere verbonden; God sloot een verbond met Abraham, met Noach, maar zelfs al met Adam.

  20. 44 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

    Nou, bij benadering valt best wel vast te stellen waar het Paradijs zich heeft bevonden, maar waar het zich nu bevind is de vraag. Deze vraag kan gedeeltelijk worden beantwoord, want Jezus zegt:

    En Jezus zeide tot hem: Voorwaar, zeg Ik u: Heden zult gij met Mij in het Paradijs zijn. (Luk.23:43, SV)

    Dit impliceert toch op zijn minst dat deze nog ergens is.

    Ik vermoed dat je het antwoord zelf wel hebt?!

  21. 16 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

    Maar vooral de tekst er na (Jes. 54:16-17) is opmerkelijk omdat die ons inzicht geeft in de bron van verzoeking en in welke relatie die staat tot God zelf. Ik ben dan ook van mening dat deze tekst (er zijn er meer!) een goed uitgangspunt geeft om de discussie aan te gaan met hen die in het OT een andere God menen te herkennen dat in het NT. Het onderbouwt mijn visie dat er maar één God is.

    Natuurlijk is dat zo: de enige Drie-ene God, eeuwig. Maar, overweeg wel dat God in verschillende dispensaties anders handelt met de mens(heid)?!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid