Spring naar bijdragen

Joete

Members
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Joete

  1. Mensen, bedankt tot zover!

    Ik heb denk ik wel genoeg...dat geldt qua info, maar ook voor hoe hier met elkaar omgegaan wordt.

    De bedoeling was om wat ideeën op te doen voor iets voor kinderen, maar dat dit zulke discussies zou veroorzaken die ondertussen heel ergens anders over gaan... Ik bedoel...straks gaan we nog beweren dat zwarte piet niet bestaat en verbannen moet worden...dan hou ik helemaal geen jeugd meer over... ?

    Ik kan zelf nergens een knop vinden om dit topic te sluiten, dus aan de moderators de vraag of die dat willen doen. Dan ga ik komende tijd aan de slag met de mooie handreikingen die ik tussen alle ellende door heb kunnen lezen en kijken of ik daar iets moois van kan maken...voor kinderen...

  2. 1 minuut geleden zei thom:

    Lees mijn reacties op dit forum, en dat weet je ook beter hoe ik erin sta.

    Nou, ik stel hier een vraag... En was niet van plan iemands achtergrond uit te spitten om te weten te komen of ik iets aan die antwoorden heb.

    Zojuist zei thom:

    Dat deed ik toch? :-) 

    Ja? Dan deed je dat zonder er over na te denken hoe ik de dienst wil invullen en zonder het gelinkte filmpje te bekijken. Of te wel, je hebt geen idee wat je reageert maar geeft alleen een sneer omdat je zelf niet opgegroeid bent met een liefdevolle God. Jammer, zeker als je nu beter weet...

  3. 3 minuten geleden zei Thinkfree:

    Sorry @Joete, zij dienen inderdaad een andere God en zijn bezeten van de antichrist.

    Een topic als de drie-eenheid is moeilijk

    - Vader, moeder, kind. 

    als mij verder iets te binnen schiet zal ik het melden.

     

    Weet idd dat het een moeilijk onderwerp is, daarom loop ik ook vast met het schrijven van een mooi verhaal. Maar een gezin als eenheid is wel een goede! Thnx!

  4. Wat weet je nu beter? Heb je nu een leven met of zonder God?

    Als je nu een leven leidt zonder God, dan vraag ik me af wat je hier doet en waarom je überhaupt reageert...

    Als je nu een leven hebt met God en ervaring hebt met indoctrinatie, dan zou je toch juist een zetje in de goede richting moeten geven?

  5. OK, thnx voor de ondersteunende reacties!

    Ik dacht dat we hier graag iets uitdragen van ons geloof en kinderen iets willen leren. Blijkbaar dus niet, want het is indoctrinatie? Hou toch op zeg, zelf nooit naar de kerk geweest? Bij de zwarte kousen kerk kan ik me voorstellen dat het zo voelt, maar als je gelooft in een liefdevolle Jezus?

    Sorry, maar ik denk dat jullie een andere God hebben dan ik...

    Ik wens jullie sterkte toe!

  6. Bij ons in de kerk hebben we sinds dit jaar de Preek van een Leek. Een lid van de gemeente kan dan een dienst op zijn of haar manier invullen. Ik heb me ook ingeschreven om dit een keer op mij te nemen en ben over een tijdje aan de beurt.

    Nu hebben wij verschillende diensten in onze gemeente, waaronder ook familiediensten. Echter komen hier meestal koren of zangers en is er naar mijn idee weinig "familie" aan. Ik wil daarom een dienst gaan doen voor de kinderen: kinderliedjes, korte overdenking met het onderwerp visueel uitgelegd, enz...

    Het onderwerp wat ik in gedachten heb is de drie-eenheid, voor een kind natuurlijk best lastig: hoe kunnen 3 verschillende dingen nu één zijn...

    Ik wil dit visueel maken, hiervoor heb ik 2 manieren in mijn hoofd (nog kijken welke ik ga gebruiken, of misschien allebei):

    • Door middel van ijs, water en waterdamp
    • En door het ronde-vierkante-driehoekje van Peter Scheele (hiervan wil ik dan kijken of ik deze ook in het klein kan namaken zodat de kinderen deze mee kunnen nemen naar huis)

    Zover ben ik er uit, maar dan zit ik met nog een kleine uitdaging.

    Ik wil een stukje Schriftlezing doen (met name voor de volwassenen), maar voor de Schriftlezing wil ik eigenlijk een spannend verhaal vertellen waarin het thema terugkomt, maar er niet dik bovenop ligt. Het idee is een spannend verhaal waarin een paar kinderen bijvoorbeeld iets "alledaags" beleven en waarnaar ik in de overdenking kan refereren (bijvoorbeeld: weet je nog van _naam_ in het verhaal net, die dit en dat deed). Alleen stokt even mijn creativiteit...

    Mijn vraag aan jullie: hebben jullie tips / thema's / ideeën voor een spannend verhaal waarin dit thema naar voren kan komen? Het verhaal hoeft wat mij betreft direct te gaan over God, maar meer een verhaal wat de kinderen spannend/mooi zouden vinden, waardoor ze goed luisteren en later bij de overdenking door hebben dat er iets diepers achter schuil gaat. Er zullen misschien ook kinderen zijn die nooit naar de kerk gaan, dus ook die wil ik graag kunnen boeien.

    Hoop dat jullie mij op weg kunnen helpen. Een (verwijzing naar een) kant en klaar verhaal zou makkelijk zijn, maar liefst zou ik zelf iets schrijven (met wat tips van jullie ?).

    Alvast bedankt voor het meedenken!

  7. Zo, dat is al een heel rijtje. Ik denk dat ik komende dagen al wat te luisteren heb, bedankt daarvoor!

    Johnny Cash zal het niet worden, daar luisterde mijn moeder ook vaak naar...

    Zitten onbekende artiesten tussen voor mij qua muziek dus ik ga eens kijken (lees luisteren). Ik ben benieuwd!

    Het lijstje mag gewoon verder aangevuld worden hoor! Leuk al die reacties.

  8. Het allemaal,

    Heb me net aangemeld, want ik ben op zoek naar goeie christelijke muziek voor in de auto.

    Ik houd van heel veel stijlen muziek met name pop/rock, maar ook Opwekking en orgel/piano vind ik heerlijk op zijn tijd.

    Voorheen luisterde ik altijd radio (538, Q music, Slam FM). Sorry, geen Groot Nieuws Radio, want dit zit op de AM en dat stoort altijd, kan ik niet tegen... Maar nu ik een andere auto heb waar ook een USB stick in kan met 600 nummers hoef ik niet steeds dezelfde cd te luisteren, dus staat de radio eigenlijk bijna niet meer aan, maar luister ik altijd naar de USB.

    Doordat ik altijd radio luisterde heb ik geen flauw idee wat tegenwoordig nog leuke muziek is in de Christelijke wereld... Welke artiesten, NL- of EN-talig enz.. Dus vandaar mijn vraag hier.

    Heb nu op de USB wat oudere muziek, wat ik daarvan met name draai is het volgende:

    - Matt Redman - 10000 Reasons (het toppertje wat er op staat!!!)

    - Brian Doerksen - Holy God (volgens mij)

    - Kees Kraayenoord - Running Into Love

    - Jan Vayne Speelt Psalmen

    - Paul Colman Trio - titel weet ik zo niet meer, big blue planet staat er in ieder geval op

    - Sela - alle albums

    Ook heb ik er nog een mapje met muziek van Enya er op, ook lekker voor een relaxte rit. En voor de Hollandse dag Nick & Simon.

    De muziek die ik een beetje zoek moet iets hebben van bovenstaande stijlen, met name Matt Redman draai ik helemaal suf, die kan ik wel tig keer terug spoelen en opnieuw draaien, maar dat gaat uiteindelijk ook vervelen ben ik bang voor, vandaar dat ik wat meer diversiteit zoek.

    Wie heeft er tips voor mij? Welke artiest/muziek moet ik proberen? Misschien iets compleet anders dan bovenstaande muziek/stijl? Of alleen een nieuwe artiest?

    Alvast bedankt voor de hulp, hoop ik dat ik daarmee nog veel veilige km's kan maken en kan genieten tijdens de ritjes van en naar het werk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid