Spring naar bijdragen

creyenn

Members
  • Aantal bijdragen

    107
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door creyenn

  1. probleem. Want uit liefde voor deze mensen wens je hen een leven zonder continu verleiding van de duivel toe (want, zo lees ik dat tenminste, alle sex buiten het bijbelse huwelijk tussen man en vrouw is verkeerd), dus, je wenst hen een leven waarin sexuele bevrediging een mogelijkheid is zodat ze niet ten prooi vallen aan de duivelse verleidingen.

    Het is echt heel lastig. Iemand de mogelijkheid geven sexuele bevrediging te hebben door te trouwen was duidelijk de boodschap van Paulus. Maar als homo's dat niet mogen, hebben we als lichaam van Christus met z'n allen een probleem.

    Ik zie er geen oplossing voor, Ouweneel ook niet.

    Mat.19 Want er zijn gesnedenen, die uit moeders lijf alzo geboren zijn; en er zijn gesnedenen, die van de mensen gesneden zijn; en er zijn gesnedenen, die zichzelven gesneden hebben, om het Koninkrijk der hemelen. Gesneden, dat is door God een beperking gekregen hebben. Het is niet een zaak van castreren, maar een zaak van geconfronteerd worden met consequenties van de aardse gebrokenheid. In het concrete geval ging het om de heiligheid van het huwelijk: Daarom zal een mens vader en moeder verlaten, en zal zijn vrouw aanhangen, en die twee zullen tot één vlees zijn; Hetgeen dan God samengevoegd heeft, scheide de mens niet.

    [...]

    Het gaat dus niet om begeerte faciliteren op overwegingen van "eerlijkheid" en "tegengaan van verleiding". Dat werkt zo niet. Echt niet. Het gaat om Liefde leren en liefde toepassen. Waaruit leren wij de liefde kennen? Niet uit slap snoezelen, maar uit de wet van God. En waar liefde woont (kun je niet afdwingen met de wet) gebiedt de Heer zijn zegen. Zegen, dat is dat de zwakheden worden onderkend, en de Geest leven krijgt zodat de mens in zichzelf of door de gemeente of door God, juist in alle beperkingen en verzoekingen tot bloeiende stam van Gods Koninkrijk wordt.

    Sorry dat ik er niet op reageer, maar moet dit hele verhaal even rustig 3 keer lezen voor ik m snap ;)

  2. Ik begrijp de woorden van Ouweneel echt heel goed. Paulus heeft het relatief vaak over sex en waarschuwt echt duidelijk voor sexuele zonden. "Het is beter te trouwen dan te branden van begeerte" en "weiger elkaar de gemeenschap niet, zodat u niet verleidt wordt door de duivel" is heel duidelijk: Paulus beseft hoe makkelijk het is voor mensen om in sexuele zonden te vallen, en geeft dus het advies om te trouwen en zo 'veilig' sex te kunnen hebben zonder te zondigen.

    Ik stel me zo voor dat die behoefte voor homo's niet anders is. Echter ben ik het wel met Ouweneel eens dat de bijbel er uiteindelijk geen ruimte voor laat. Dus: probleem. Want uit liefde voor deze mensen wens je hen een leven zonder continu verleiding van de duivel toe (want, zo lees ik dat tenminste, alle sex buiten het bijbelse huwelijk tussen man en vrouw is verkeerd), dus, je wenst hen een leven waarin sexuele bevrediging een mogelijkheid is zodat ze niet ten prooi vallen aan de duivelse verleidingen.

    Het is echt heel lastig. Iemand de mogelijkheid geven sexuele bevrediging te hebben door te trouwen was duidelijk de boodschap van Paulus. Maar als homo's dat niet mogen, hebben we als lichaam van Christus met z'n allen een probleem.

    Ik zie er geen oplossing voor, Ouweneel ook niet. Maar zijn punt is goed en duidelijk: als we zelf een afweging maken obv de bijbel, dan kunnen we niet zomaar zeggen dat anderen die moeten volgen en dat homo's dus hun leven lang geen sex mogen hebben.

    Maar als kerkelijke gemeente moet je toch een afweging en een keuze maken, en die handhaven, zo is dat ook in de brieven van Paulus verteld om te doen (de handhaving & tucht).

    Ik ben in ieder geval blij dat we mensen als Ouweneel hebben die niet bang is om duivelsknecht (door sommige trenge christenen), slappeling (door sommige pro-homo christenen) of overloper of wat dan ook genoemd te worden.

  3. Ik snap eerlijk gezegd niet zo goed wat dat te maken heeft met overgave aan God.. Ik heb niet het idee dat God mij roept om te stoppen met genieten. Ik wil dankbaar genieten van lekker eten en zeer zeker van vrouwelijke schoonheid. Akkoord, je kunt op een zondige manier genieten van alles wat het leven te bieden heeft. Heiliging betekent volgens mij niet dat je stopt met genieten van al het goede en alleen maar geestelijk word. God schiep het leven goed, Hij geeft dingen om dankbaar van te genieten.

    Zie ook, 1 timotheus 4:

    1 Maar de Geest zegt uitdrukkelijk dat in latere tijden sommigen afvallig zullen worden van het geloof en zich zullen wenden tot misleidende geesten en leringen van demonen,

    2 door huichelarij van leugenaars, die hun eigen geweten als met een brandijzer hebben toegeschroeid.

    3 Zij verbieden te trouwen en gebieden zich te onthouden van voedsel, dat God geschapen heeft voor de gelovigen en voor hen die de waarheid hebben leren kennen, om onder dankzegging aanvaard te worden.

    4 Want alles wat God geschapen heeft, is goed en niets is verwerpelijk, wanneer het onder dankzegging aanvaard wordt.

    5 Want het wordt geheiligd door het Woord van God en door het gebed.

    Leuke tekst. En ook wel logisch. Als vader wil je wel dat je kind gehoorzaam is, maar vooral voor zijn eigen bestwil zodat hij optimaal gelukkig zal zijn. Die mag ik wel eens vaker lezen. Ik vind het soms lastig, het genieten te balanceren met het niet voor jezelf leven.

  4. Iedereen is eigenlijk wel op een bepaalde manier een zondaar, dus als rechtvaardige 'iemand die geen zonden begaan heeft' is, is niemand rechtvaardig (vers 5b).

    Rom. 5:8 - Maar God bewees ons zijn liefde doordat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren.

    God is het die ons als rechtvaardig ziet, ook al zondigen we. Onze identiteit als christen is dat we rechtvaardig zijn in Zijn ogen, niet dat we zo perfect zijn. De waterbeken in deze psalm is 'de wet van de HEERE', die zorgt dat er stromen van levend water van binnen uit je komen (Joh.7:38). Ik weet dat ik het niet 100% kan weten, maar ik geloof dat mensen die op Hem vertrouwen zullen slagen in wat zij doen en zullen ontvangen wat ze nodig hebben en zo niet er anders rijkelijk voor beloond worden na dit leven. Maar goed, dat is inderdaad niet "al wat hij doet, zal goed gelukken". Hmm..

    Wel grappig als je het erg precies leest:

    Bij hem die "Zijn wet dag en nacht overdenkt", "zal al wat hij doet, goed gelukken". Maar, al wat hij doet is dag en nacht Zijn wet overdenken :P Conclusie: het dag en nacht Zijn wet overdenken lukt hem goed ;)

  5. Ik heb zelf de Bijbel app van You Version op mijn telefoon. Met NBV vertaling, handig teksten zoeken en lezen, arceren en verder leesplannen. Volledig gratis maar je moet wel een account aanmaken.

    Inderdaad blij dat ie tegenwoordig ook NBV heeft. Heeft ie lange tijd niet gehad, had je alleen Het Boek en de Statenvertaling. Een middenweg was er niet :P

    Ik vindt het zelf het prettigst lezen als je de achtergrond op zwart en de letters op wit zet trouwens. Mocht je het wit te fel vinden.. ;)

  6. Wat MysticNetherlands zei :) en ik wil ook zeggen dat God een vader voor je wil zijn, lenieminie. Als je je indenkt hoe jij naar je kind zou kijken (als je die zou hebben), zo kijkt God naar jou, keer 100. Wees niet bang om naar een andere kerkgemeente te gaan, als je dat nodig hebt.

    Je hebt 100 vragen gesteld, en ze komen allen recht uit je hart. Dat is waar God ook spreekt, dus wees niet bang maar vertrouw. Ik hoop ook dat je hier uit de aanwezigheid van medechristenen kracht zult krijgen.

  7. Wetenschap? Ja geloof en levensvreugde zijn positief gerelateerd (link en anders link) dus de wetenschap heb ik achter me bij die aanname :P just kidding

    Tja, als je dan toch via onderzoekjes wil aantonen dat geloof je meer levensvreugde brengt, misschien ook daadwerkelijk lezen waar het onderzoek om gaat.

    Ik heb het idee dat je niet verder bent gekomen dan de samenvatting :) maar was inderdaad erg off topic :$

  8. @creyenn Er zijn mensen (zoals ik) die het belangrijk vinden of iets waar is of niet. Ik "geloof" liever in iets dat waar is dan dat het me gerust stelt terwijl het eigenlijk niet waar is (of: het kan waar zijn maar het is niet te controleren). En nu heb ik het niet specifiek over godsgeloof, maar ik spreek in het algemeen.

    Bijpassend plaatje:

    tumblr_lev9fmQs751qgnx3ko1_400.jpg

    Dat begrijp ik heel goed dat dat de reden is. Ik hoop daarom dat het op een punt in je leven wél zo duidelijk wordt dat je het als 'bewijs' aan kan nemen, en ik geloof ook dat dat punt komt. (Ook hier neem ik weer het risico arrogant gevonden te worden, maar t'is wat ik geloof :))

  9. Krauss had het in z'n boek vast geen moment over zijn eigen honger naar erkenning en liefde als mens. Hitchens wanneer geef je nou gewoon op er met rede te komen en stort je je in de handen van onze liefdevolle Vader? En dat meen ik echt :) Waarom is kennis van atomen belangrijker dan wat jij gewoon zelf als mens nodig hebt? Het zal je nooit voldoening geven!
    Ik ga ervan uit dat je dit schrijft met goede intenties. Maar het is niet zo netjes om te suggereren dat ik nooit voldoening zal halen uit mijn leven zoals ik het leidt. Dat lijkt op een soort van agressieve evangelisatie. Je laat voor mij ook maar één mogelijkheid over: het overboord gooien van het verstand en het storten op de Heer. Dat is een manier om mensen dom te houden en vooral niet te laten twijfelen. Zie je de wetenschap als een bedreiging? Wat is er mis met te onderzoeken hoe de wereld in elkaar zit? Misschien kom je af en toe iets tegen dat je niet kunt rijmen met je Godsbeeld. Maar dan pas je dat beeld toch gewoon bij. Misschien heeft God het leven niet geschapen. Misschien heeft God het universum niet geschapen. Er zal altijd nog wel een (spiritueel) plekje overblijven waar zelfs de wetenschap niks aan kan veranderen. Dus wees gerust. Blijf bij je overuiging, dan blijf ik bij de mijne. En geloof me nou maar, ik haal meer dan genoeg voldoening uit mijn leven vol met rede en ratio in tegenstelling tot vele Christenen die hun leven lang twijfelen of ze wel goed genoeg zijn voor de grote baas in de hemel.

    Wetenschap? Ja geloof en levensvreugde zijn positief gerelateerd (link en anders link) dus de wetenschap heb ik achter me bij die aanname :P just kidding

    Maar even zonder gekheid, en ik neem inderdaad het risico dat ik door zo'n uitspraak arrogant gevonden wordt, maar ik geloof dat de stem van God in ieder mens klinkt, ook in jou. En dat je in Jezus je je bestemming pas echt zal vinden. En inderdaad, dat zeg ik met de beste bedoelingen. In mijn optiek zou het juist niet netjes zijn om dat niet te zeggen, maar in plaats daarvan met je te discussiëren over de wetenschap.

    Maar als je dat niet op prijs stelt doe ik dat gewoon niet natuurlijk :)

  10. In het topic over evolutie ontstond zowaar een discussie over het universum. Nu weten wij natuurlijk allemaal hoe dat ding ontstaan is, we zijn het alleen nog niet met elkaar eens... :Y

    Aanleiding voor de discussie zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten van de heer Lawrence Krauss. Volgens sommigen heeft hij het laatste godsbewijs vernietigd. Hij toont in zijn boek 'A Universe from Nothing' aan dat het universum uit 'niets' is ontstaan. En daarmee maakt hij, vind hij, korte metten met een bovennatuurlijke oorzaak, omdat de noodzaak tot een Godscreatie er simpelweg niet meer is.

    De centrale vraag is:

    Hoe is het universum ontstaan?

    Hieronder (voor de liefhebber) volgt mijn uitleg van zijn theorie. Het probleem is, dat zeg ik er alvast bij, dat deze theorien soms zo onbegrijpelijk zijn dat er als leek weinig zinnigs over te zeggen valt. Toch wil ik een poging wagen, omdat ik het machtig interessant vind allemaal. Komt ie:

    Krauss toont aan dat in een plat universum (die van ons dus) de totale energie gelijk is aan nul. De energie van de zwaartekracht en de bewegingsenergie heffen elkaar op. Dat betekent dus dat het universum is begonnen met netto nul energie. En dat betekent weer dat het universum in feite is ontstaan uit 'niets'. Maar wat is dat niets dan? Op subatomair level ontstaan er in de lege ruimte spontaan zogenaamde 'virtuele deeltjes'. Deze deeltjes hebben geen invloed op de natuurwetten omdat ze zo extreem kort verschijnen, en verdwijnen daarna ook weer omdat ze elkaar opheffen (een deeltje en zijn antideeltje). Dit is het 'niets' dat Krauss beschrijft. Het is een soort vacuüm waar voortdurend kwantumfluctuaties plaatsvinden: kleine schommelingen in energie. Als dit proces zich voortdurend herhaalt in een ruimte die uitdijt, dan vult de ruimte zich met materie, omdat de deeltjes elkaar steeds minder opheffen. Hierdoor ontstaat een uitdijende ruimte die steeds meer wordt gevuld met materie. Ergo, een universum.

    Krauss had het in z'n boek vast geen moment over zijn eigen honger naar erkenning en liefde als mens. Hitchens wanneer geef je nou gewoon op er met rede te komen en stort je je in de handen van onze liefdevolle Vader? En dat meen ik echt :) Waarom is kennis van atomen belangrijker dan wat jij gewoon zelf als mens nodig hebt? Het zal je nooit voldoening geven!

  11. Even BOT, avondmaal 1x per jaar of dagelijks, wat maakt het precies uit? Liever 1x per dag dan 1x per jaar zou ik zeggen!

    Het topic gaat over de Eucharistie en vervolgens heb jij het over avondmaal. Hoezo BOT. ;)

    De Eucharistie bij voorkeur wekelijks.

    Ik vindt het jammer om te zien dat je die twee zo verschillend ziet en dat zoiets nog onderwerp van discussie moet zijn.

  12. Weet je brabbeldasje, men reageert op die manier omdat men er geen invloed op heeft. Je kan bidden, maar het ligt niet binnen je verantwoordelijkheid.

    Waar je echter wel direct invloed op hebt en ook verantwoordelijk voor bent, is hoe jij de dingen opvolgt die Jezus van je vraagt.

    Waar we juist voor moeten waken is het dingen niet proberen te doen uit eigen kracht. Als je stop met wereldse muziek te luisteren, films te kijken, etc, dan is dat je focus. Maar als je dagelijks met God bezig probeert te zijn en zijn Woord, dan is dát je focus en volgt de rest vanzelf. Begrijp me niet verkeerd, slechte films, muziek en alle andere dingen die in Satans plan passen zijn goed om mee te stoppen. Maar de kracht en de wil krijg je van God, niet van jezelf. Het koninkrijk van God wordt niet groter door bang te zijn voor de illuminati.

    Als je trouwens wilt weten wie er écht achter de illuminati zit, moet je het woord illuminati omdraaien en er .com achter zetten. :) serieus, probeer het!!

  13. Hoe weet je dat? Anders gezegd: hoe weet ik (= we; de anderen) dat wat je schrijft waar is?

    Nog weer anders gezegd: Hoe kun je aan anderen laten zien, dat God in je woont?

    Kan ik niet (op het forum). Ik kan alleen laten zien dat ik Hem serieus neem.

    Fair enough. Ikzelf heb op het forum soms moeite om vriendelijk te blijven. En ik weet dat dat geen goed getuigenis is. Maar we zijn met elkaar onderweg, vind je ook niet?

    Zo is het! :Y

  14. Daarom zegt de Bijbel ook dat wie God ziet zal sterven.

    Maar nu woont hij in ons ...

    Hoe weet je dat? Anders gezegd: hoe weet ik (= we; de anderen) dat wat je schrijft waar is?

    Nog weer anders gezegd: Hoe kun je aan anderen laten zien, dat God in je woont?

    Kan ik niet (op het forum). Ik kan alleen laten zien dat ik Hem serieus neem.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid