Spring naar bijdragen

Sola Scriptura

Members
  • Aantal bijdragen

    424
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Sola Scriptura

  1. Hoi Mensen,

    Om persoonlijke redenen zal ik hier niet meer actief zijn.

    Dit zeg ik niet omdat ik de ilusie heb dat ik populair ben op dit forum, maar misschien vragen sommigen zich af waarom ik niet meer reageer.

    Dus leek me wel even netjes mijn vertrek aan te melden.

    Wens een ieder het beste.

  2. Interesseert mensen denk ik niet meer zo, er wordt immers geprofeteerd dat veel aardbevingen het begin zijn van de weeën. En wat doen mensen? Ze bouwen kerncentrales op breuklijnen, alsof die dingen al niet risicovol genoeg zijn, de grootste kerncentrale ter wereld staat op een breuklijn in Japan. En waar is zowel de wetenschap als religie in dat plaatje? Hoe weinig kan je om je medemens geven met dat soort roekeloosheid? -O-

    Verdeel en heers principe in werking, mensen elkaar in de haren vliegen over hun gelijk terwijl de zwakkeren verzuipen. Er moet vast nog onderzocht worden via formules en scripturen wat gezond verstand nou precies is, en nee dat zit niet in een pil. (dus niks chemisch of een dik boekwerk)

    rom 1

    17 In het evangelie openbaart zich dat God enkel en alleen wie gelooft als rechtvaardige aanneemt, zoals ook geschreven staat: ‘De rechtvaardige zal leven door geloof.’ 18 En vanuit de hemel openbaart Gods toorn zich over al het kwaad en onrecht van hen die met hun onrechtvaardigheid de waarheid geweld aandoen. 19 Want wat een mens over God kan weten is hun bekend omdat God het aan hen kenbaar heeft gemaakt. 20 Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar. Er is niets waardoor zij te verontschuldigen zijn, 21 want hoewel ze God kennen, hebben ze hem niet de eer en de dank gebracht die hem toekomen.
  3. Abiogenesis is zover ik weet nog een niet bewezen hypothese.

    @Saint_Eve, Wat Darwin betreft: de huidige evolutie theorie is niet identiek aan wat Darwin bedacht heeft. Sinds Darwin heeft de theorie zich verder doorontwikkeld en ontwikkeld zich nog steeds verder door. Zo wist Darwin idd nog niks van DNA af, maar heeft DNA in de huidige theorie wel z'n plaatsje.

    Dat klopt maar bied wel mogelijk inzicht. Verder als je gaat leren over abiogenesis kom je er achter dat de huidige cellen veel ingewikkeld zijn dan de eerdere cellen. De cellen van nu hebben een waarschijnlijk een andere opbouw dan de cellen van miljarden jaren geleden. Ook cellen evolueren en zijn nu complexer dan vroeger.

    wie maakte de cellen?

    insert je antwoord; vraag; 'wie maakte die'.

    etc etc.

  4. Je kan nog niet over de evolutietheorie praten, omdat ie nog niet bewezen is.

    Er is 'evidence' voor de evolutie theorie, dus de theorie is bewezen.

    De evolutie theory is niet 'proven'. In die zin is de theorie niet bewezen. Maar, geen enkele wetenschappelijke theorie is 'proven'.

    goud....

  5. En toch vereren ze allemaal koning voetbal

    Broers en zussen kunnen ook van zichzelf vinden dat ze de beste in een gezin zijn. Het hoeft helemaal niet erg te zijn als je zelf als gemeente denkt dat je het best bent. Als je je gemeente niet het best vindt, kan je beter naar een andere gemeente gaan.

    Snap wat je wilt zeggen, maar een nuance;

    Als Gods Woord de spelregels zijn, om maar even met deze metafoor te gaan, dan is er wel consensus op de basis, en dat is de kern.

    De mens is door zonde van God afgesloten, Jezus is de brug/redding. punt.

    Deze anologie slaat op vele punten als een tang op een varken, maar ik begrijp je punt eulogia.

  6. In vele gespreken komt naar boven dat er geen bewijs is voor het bestaan van God.

    Wat is voor jullie het bewijs dat God bestaat?

    Zie het als de wind. Dat kun je ook niet bewijzen want je ziet het niet.

    Mensen geloven wel in de wind, omdat ze het voelen en zien wat het doet (waaien), ondanks dat ze de wind zelf niet zien.

    Bij geloof is dat eigenlijk ook zo. God zie je niet, geen bewijs. Maar ikzelf (om vanuit mezelf te spreken) voel en zie wat God doet of wil (ook niet altijd, maar op die manier groeit het geloof, om het te willen zien).

    Dit vind ik eigenlijk een hele goeie.

    Ik weet over welk vers dit gaat, over de werking van Gods Geest.

    Maar je punt is erg relevant.

    in deze context zie ik ook;

    joh 20;

    26 Een week later waren de leerlingen weer bij elkaar en Tomas was er nu ook bij. Terwijl de deuren gesloten waren, kwam Jezus in hun midden staan. ‘Ik wens jullie vrede!’ zei hij, 27 en daarna richtte hij zich tot Tomas: ‘Leg je vingers hier en kijk naar mijn handen, en leg je hand in mijn zij. Wees niet langer ongelovig, maar geloof.’ 28 Tomas antwoordde: ‘Mijn Heer, mijn God!’ 29 Jezus zei tegen hem: ‘Omdat je me gezien hebt, geloof je. Gelukkig zijn zij die niet zien en toch geloven.’

  7. denk dat shevan dit bedoeld;

    deut 18:

    9 Wanneer gij gekomen zijt in het land dat de HERE, uw God, u geven zal, dan zult gij niet leren doen naar de gruwelen van die volken. 10 Onder u zal er niemand worden aangetroffen, die zijn zoon of zijn dochter door het vuur doet gaan, die waarzeggerij pleegt, geen wichelaar, uitlegger van voortekenen, of tovenaar, 11 geen bezweerder, niemand, die de geest van een dode of een waarzeggende geest ondervraagt of die de doden raadpleegt. 12 Want ieder die deze dingen doet, is de HERE een gruwel, en ter wille van deze gruwelen drijft de HERE, uw God, hen voor u weg.

    of

    deut 7:

    1 Wanneer de HERE, uw God, u in het land gebracht zal hebben, dat gij in bezit gaat nemen, en Hij voor u uit vele volken verdreven zal hebben, de Hethieten, de Girgasieten, de Amorieten, de Kanaänieten, de Perizzieten, de Chiwwieten, en de Jebusieten, zeven volken, talrijker en machtiger dan gij, 2 en de HERE, uw God, hen aan u overgeleverd zal hebben, zodat gij hen verslaat, dan zult gij hen volkomen met de ban slaan; gij zult met hen geen verbond sluiten en hun geen genade verlenen. 3 Gij zult u ook met hen niet verzwageren; uw dochters zult gij aan hun zonen niet geven, noch hun dochters nemen voor uw zonen; 4 want zij zouden uw zonen van Mij doen afwijken, zodat zij andere goden zouden dienen, en de toorn des HEREN tegen u zou ontbranden en Hij u weldra zou verdelgen.

    *

    Dit is geen verslag van een geschiedschrijving maar het zijn directe orders van de Heer. ERkennen wat er staat en niet bedekken met een deken van zoetsappigheid of politiekcorrectheid.

  8. Misschien moet je meer accepteren dat de god van de bijbel, volgens de bijbel, zowel liefdevol kan zijn, als kwaadaardig. Gekeken vanuit menselijk perspectief. Net zoals Sola, hij accepteert tenminste dat God ook pist off kan zijn of genocide laat plegen. (Als ik Sola inderdaad goed begrijp, mijn excuus als het niet zo is.)

    Nou de term 'kwaadaardig'zou ik vervangen met rechtvaardig oordelend omdat Hij Heilig is.

    En voor pissed off, zou ik boos zeggen of toornig.

  9. Hij heeft geen naam. Hij is die Hij is. Door dat geneuzel over die naam heb je dat blijkbaar niet eens begrepen.

    Hehe, ok die is goed (no sarsasm)

    Idd, God is zover boven ons bevattingsvermogen, hoe noem je jezelf als je er altijd al was en altijd zal zijn?

    De alpha en de omega. Hij is gewoon, en God openbaart zich met vele namen in bijv het O.T door dingen die Hij doet of is.

    God IS al Zijn eigenschappen.

  10. Het gaat er inderdaad om wat de bijbel zegt Sola, helemaal mee eens.

    Wat ik schrijf is mijn overtuiging, en ik haal dat uit de bijbel. (Immers daar mijn geloof op is gebaseerd)

    Het hele idee van het eeuwig branden in de zin van pijn lijden voor altijd komt van de oorspronkelijke kerk....

    Iedereen mag een andere overtuiging hebben, maar dit is wat ik geloof :)

    Het idee van eeuwig branden is een Bijbels concept, maar het is wel een lichaam die je er speciaal voor krijgt, zie openbaring en 1 cor 15.

    @ quest

    gaaaaaap

    ja denk wel dat we uitgepraat zijn idd... :|:*

  11. Je bent een gevaarlijk persoon Sola Scriptura.

    oftopic, op de man, en niet onderbouwd. Maar je hebt wel gelijk, lol.

    Ik zeg niks wat Bijbels gezien niet klopt.

    En ja als ik in het oude testament, onder dat verbond voor God moest deelnemen aan zo`n actie, deed ik het.

    Vind het ook prachtig om te lezen oover koning david en zijn avonturen, bijv goliath.

    Als je van de Bijbel een ware verfilming zou maken is het zeker voor 18 en ouder in de bios.

    hier een goede preek waar je in het eerste deel van de preek uitleg krijgt over hoe dat nu echt ging;

    http://www.gty.org/Resources/Sermons/80-128_Hacking-Agag-to-Pieces?q=agag

  12. Je bent een kind van god, elke trilling in jezelf is een onderdeel van het goddelijke. Breng jezelf naar het gevoel. dan kan je dit ervaren.
    Je bent een kind van god,

    Nee de niet wedergeboren persoon is onder Gods toorn en is een kind van satan, dat staat in de Bijbel. Een kind word je door Jezus als Heer te erkennen in je leven.

    elke trilling in jezelf is een onderdeel van het goddelijke

    eeuhh, wat? dit is wel er gnostisch getint. Ja we zijn gemaakt naar Zijn evenbeeld, maar zijn sinds de zondeval van Hem afgesneden door de zonde. We kunnen niet dus de God in onszelf vinden, en we zijn zelf ook geen deel van God of mini-Goden. Er is 1 God en we moeten de relatie die door de zonde is verbroken herstellen via Jezus, als dan de Heilige Geest van God in ons komt wonen en een nieuwe creatie van ons maakt (2 cor 5:17) dan komen we idd heel dicht in de buurt van wat je zei, maar jij wilt get op een spirituele manier doen, via misschien mediatie, ideologie,maar het blijft op een synthetische manier, met een man-made kunstgreep het probleem oplossen.

    Het blijft surrogaat.

    Vond paulus reactie ook mooi toen hij in Athene met mensen sprak die veel wisten van filosofie en wijsbegeerte9en zelfs filosofen quote voor hun en vandaar uit een brug maakte voor het evangelie:

    hand 17:

    16 En terwijl Paulus te Athene op hen wachtte, werd zijn geest in hem geprikkeld, toen hij zag, dat de stad zo vol afgodsbeelden was. 17 Hij hield daarom in de synagoge samensprekingen met de Joden en met hen, die God vereerden, en op de markt dagelijks met hen, die hij er aantrof. 18 En ook enige van de Epikureïsche en Stoïcijnse wijsgeren twistten met hem en sommigen zeiden: Wat zou die betweter willen beweren? Maar anderen: Hij schijnt een verkondiger van vreemde goden te zijn; want hij bracht het evangelie van Jezus en van de opstanding. 19 En zij namen hem mede en brachten hem naar de Areopagus en zeiden: Zouden wij ook mogen vernemen, wat dit voor een nieuwe leer is, waarvan gij spreekt? 20 Want gij brengt ons enige vreemde dingen ten gehore; wij wensten dan wel te weten, wat dit zeggen wil. 21 Alle Atheners nu en de vreemdelingen, die zich daar ophielden, hadden voor niets anders tijd over dan om iets nieuws te zeggen of te horen.

    22 En Paulus, voor de Areopagus staande, zeide: Mannen van Athene, ik zie voor mijn ogen, dat gij in elk opzicht buitengewoon ontzag voor godheden hebt; 23 want toen ik door uw stad liep en de voorwerpen uwer verering aanschouwde, heb ik ook een altaar gevonden met het opschrift: Aan een onbekende god. Wat gij dan, zonder het te kennen, vereert, dat verkondig ik u. 24 De God, die de wereld gemaakt heeft en al wat daarin is, die een Heer is van hemel en aarde, woont niet in tempels met handen gemaakt, 25 en laat Zich ook niet door mensenhanden dienen, alsof Hij nog iets nodig had, daar Hij zelf aan allen leven en adem en alles geeft. 26 Hij heeft uit één enkele het gehele menselijke geslacht gemaakt om op de ganse oppervlakte der aarde te wonen en Hij heeft de hun toegemeten tijden en de grenzen van hun woonplaatsen bepaald, 27 opdat zij God zouden zoeken,of zij Hem al tastende vinden mochten, hoewel Hij niet ver is van een ieder van ons. 28 Want in Hem leven wij, bewegen wij ons en zijn wij, gelijk ook enige van uw dichters hebben gezegd:

    Want wij zijn ook van zijn geslacht.

    Dus God en mens zijn verwant, niet omdat de mens een Goddelijke kern zou bezitten, maar omdat (en voor zover) God en mens beiden geestelijke wezens zijn.

    God heeft ons gemaakt naar Zijn evenbeeld, maar nu tasten we in het donker op geestelijk gebied, net als we opreis gaan zonder map en compas.

    Dus ik hoop iedereen die dit leest de Bijbel leest en de Jezus die er in geopenbaard word als Heer erkent, werdergeboren word door Gods Geest en herscheppende werk.

  13. Dus jij zegt hiermee dat de orginele bewoners van het beloofde land niet zijn verjaagd en niet zijn gedood? Het hele verhaal is een beeldspraak?

    Ik weet niet wie dat ontkent, maar de Bijbel en dus ik ook niet. Er werd zelfs met de ban geslagen soms, dus dan wou God dat een volk echt uitgeroeid werd, mannen, vrouwen, kinderen en dieren....ALLES. Maar God oordeelt rechtvaardig, er staat ook bij waarom en de geschiedenis boeken voegen soms nog meer gruwlijke dingen toe die gewoontes maken die in de Bijbel stonden. Als God een volk wat zo zondig, gruwlijk en corrupt is, dat Hij niet wilt wachten en gelijk al het oordeel voltrekt, is dat Zijn keus op de manier of via wie Hij het wilt. PRIJS DE HEER! Als er met een ban word geslagen is het omdat God elke zonde en verleiding voor zijn volk wou vernietigen.

    Daarom stond er ook regelmatig in de geboden voor de israelieten stenig hem/haar om zo het kwaad uit u midden te doen. Ja God is hardcore.....

    En ik vind ook dat de christenen die bijna alleen maar het nieuwe testament lezen en het hebben over God liefde hebben een vals/gebrekkig/eenzijdig beeld van de Bijbelse God geeft. God is al Zijn eigenschappen te gelijk, Hij is ook heilig en rechtvaardig, Hij kan toornen, En laat niet met zich spotten. Mijn God, de God van de Bijbel is een machtig God!

  14. Dus het leven lekker simpel houden, geniet van elkaar, van de wereld, doe goede dingen... de rest zien we na de dood wel.

    Hier ga je spijt van krijgen....maar aan de andere kant snao ik wel dat mensen die geen christen zijn deze karme diem houding hebben, had ik ook voor mijn bekering.

    Ik ga nergens spijt van krijgen. Misschien moeilijk te begrijpen voor je maar ik ben zeer bewust bezig met mijn leven, hoe ik leef, waarvoor ik leef en vooral waar ik voor sta in dit leven. De mensen die mij al sinds 2005 kennen van dit forum, dat zijn er nog een stuk 5, zullen dat kunnen beamen.

    Die 5 mensen of 100.000 for that matter, kunnen niks voor je doen als:

    openb

    21:

    11 Toen zag ik een grote witte troon en hem die daarop zat. De aarde en de hemel vluchtten van hem weg en verdwenen in het niets. 12 Ik zag de doden, jong en oud, voor de troon staan. Er werden boeken geopend. Toen werd er nog een geopend: het boek van het leven. De doden werden op grond van wat in de boeken stond geoordeeld naar hun daden. 13 De zee stond de doden die ze in zich had af, en ook de dood en het dodenrijk stonden hun doden af. En iedereen werd geoordeeld naar zijn daden. 14 Toen werden de dood en het dodenrijk in de vuurpoel gegooid. Dit is de tweede dood: de vuurpoel. 15 Wie niet in het boek van het leven bleek te staan werd in de vuurpoel gegooid.

  15. correctie, wat Sola scriptura vindt dat de bijbel zegt.

    Sommige dingen staan er heel letterlijk en duidelijk in de grondtekst, kan je niet omheen, dus dan geloof je het of niet.

    ah vandaar al die kerkscheuringen, eeuwenlange studies etc.. heel duidelijk allemaal.

    Dat is vaak over specifieke zaken, die niet zo makkelijk direct uit de Bijbel is te halen, maar dat is ook niet goed.

    sterker nog waar nu boekenkasten vol mee worden geschreven was in de Bijbelse tijd voor de apostelen basic stuff.

    voorbeeld:

    heb 6:

    11 Hierover valt nog veel te zeggen, maar het is moeilijk aan u uit te leggen, omdat u traag van begrip bent geworden. 12 Werkelijk, u had toch inmiddels allemaal leraar moeten zijn! In plaats daarvan hebt u er zelf een nodig om u opnieuw de grondslagen van het woord van God bij te brengen; het is met u zover gekomen dat u weer aangewezen bent op melk in plaats van op vast voedsel. 13 Wie melk drinkt is nog een klein kind en heeft geen weet van de draagwijdte van de verkondigde gerechtigheid. 14 Vast voedsel is voor volwassenen; hun zintuigen zijn door ervaring geoefend en zij zijn in staat onderscheid te maken tussen goed en kwaad.

  16. @ miesje gaat niet om wat jij eerlijk vind, maar wat de Bijbel zegt.
    correctie, wat Sola scriptura vindt dat de bijbel zegt.

    Sommige dingen staan er heel letterlijk en duidelijk in de grondtekst, kan je niet omheen, dus dan geloof je het of niet.

  17. Dus het leven lekker simpel houden, geniet van elkaar, van de wereld, doe goede dingen... de rest zien we na de dood wel.

    Hier ga je spijt van krijgen....maar aan de andere kant snap ik wel dat mensen die niet in (een) God geloven deze karpe diem houding hebben, had ik ook voor mijn bekering.

    1kor 15;

    Wanneer de doden toch niet worden opgewekt, kunnen we maar beter zeggen: ‘Laten we eten en drinken, want morgen sterven we.’ 33 Maar vergis u niet: slecht gezelschap bederft goede zeden. 34 Kom tot bezinning, zoals het u betaamt, en zondig niet langer. Sommigen van u hebben geen enkele kennis van God. U moest u schamen.

    Toch hoop ik dat jullie het in orde maken met de Heer via Christus nu we nog in de genade tijd zijn.

  18. Het is toch niet tot eer van God gemaakt?

    Latig te zeggen met instrumentale muziek, kan de woorden niet toetsen. Maar de mattaus passion(waar dan als voorbeeld wel tekst is) is duidelijk pro en niet contra het christelijk geloof.

    Daar toets ik het op, het eindproduct.

    Zo heb ik van sommige niet christelijke artiesten sommige nummers express van mijn i-pod gegooid, en sommige laten staan, zo kan ik me best voor stellen dat een christen sommige liedjes van Bob dylan op zn i-pod heeft bijvoorbeeld.

    De Mattheus Passion is dan ook niet van Beethoven, maar van Bach. Voor velen het absolute bewijs dat God bestaat. Hoe kijk jij aan tegen het spelen van de Christusrol in de Mattheus?
    Hoe kijk jij aan tegen het spelen van de Christusrol in de Mattheus?[/

    Nog niet overnagedacht, ik zou het zelf niet doen uit eerbied denk ik.

    Ja de schoonheid van muziek kan ook een openbaring zijn die bij de schepping hoort, agreed.

  19. Maar dan moet je wel zeker weten dat het Gods woord is.

    ja ik weet dat zeker door de redenen gegeven in mijn eerste reactie in dit topic.

    Maar ok laten we de Bijbel even liggen en die rom 9 quote ook.

    Hypothetisch; er is wel een God een intelligente ontwerper die ons, de wereld en universum gemaakt heeft.

    Wie ben jij dan om God tot verantwoording te roepen? Of te vangen in jouw bevattingsvermogen of rechtvaardigheid gevoel (wat ook weer deels een product is van je opvoeding , deze tijdsgeest, cultuur en info (of gebrek) die je hebt?.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid